עבור לתוכן

מערכת הביטחון קיימה לראשונה ניסוי בטיל החץ

Featured Replies

פורסם

למה שלא תהיה להם כזו?

את הטכנולוגיה הם יכולים להשיג

עריכה: מודה שלא קראתי את התגובה הקודמת. :-[

ממי בדיוק?

כן לארצות הברית יש פצצות שמדורגות באזור ה-500 קילוטון ושוקלות פחות מ400 קילו(הן נכנסות ברש"ק MIRV), אבל גם אם כאשר לאיראנים יהיה חומר בקיע בכמות מספקת ומנגון מרעום שעובד, הפצצה שהם יבנו תיהיה עם נצילות מאוד נמוכה ותיהיה ענקית. דברים כאלה לוקחים שנים של מחקר ולצערנו גם נסיון ממשי, אתה לא יכול פשוט להגיד טוב אני בונה פצצה וזהו.

נכון, בדיוק כמו את הטכנולוגיה לפצצה עצמה. כפי ששמת לב אבל, זה לוקח המון זמן ודורש חומרים שנורא נורא מסובך להשיג בכמויות נורמליות

הם מקבלים המון עזרה כן, אבל אין תחליף לנסיון, הם כורים אורניום לבד, יש להם מכרות עצומים, הם מקבלים צנטרפוגות חדישות מפקיסטן, אבל עדיין מזה ועד פצצה זה מרחק שנות אור.

מספר המהנדסים שיכולים לבנות לך פצצה גרעינית מודרנית נכנס לכף יד, ואני מבטיח לך שכולם תחת מעקב של סוכנות ביון זו או אחרת.

• תגובות 87
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצפון קוריאה...

מסין...

מרוסיה...

העולם פחות נחמד ממה שאתה חושב

פורסם

מצפון קוריאה...

מסין...

מרוסיה...

העולם פחות נחמד ממה שאתה חושב

אני לא חושב שהעולם נחמד.

מצפון קוריאה הם מקבלים עזרה בתחום הטילים בלבד.

מרוסיה(לייתר דיוק בעקר מחברות שקמו לאחר נפילות הקומוזנים סטייל nukes'r'us icbms'r'us) הם מקבלים עזרה בהקמת כורים.

מפקיסטן הם מקבלים עזרה בהעשרת אורניום.

סין כרגע כמעט ולא עוזרת להם, בעקר כיוון שפרוייקט צינור הנפט שהיה אמור לספק להם נפט בוטל.

ואל תשכח שאפילו רוסיה הפסיקה לתמוך באיראנים, קוריאה הסכימה לעקרונות של פרוקה מנשק גרעיני(ואם אתה חושב שלהם הייתה פצצה נורמאלית אז תצא מהסרט, הניסוי שהם ערכו הראה נצילות מאוד קטנה יחסית לפצצה גרעינית, פחות אפילו מילד קטן שהתפוצצה עם נצילות של 1.5%.

פורסם

אם הייתי השליט של מעצמת נפט כמו איראן אני לא חושב שהייתה לי בעיה לשלם לכמה מדעני אטום רוסים, מאוכזבי הדמוקרטיה, מספיק כסף שיגרום להם לבוא לפתח לי כמה דברים.

פורסם

אתה ממש לא קולט הא? לקח לארה"ב שאין עליה שום מגבלות ואטסואוור, קרוב ל50 שנה לפתח טכנולוגיה כזה ואתה חושב שאיראן, שתחת סנקציות מכמעט כל העולם מסוגלת לזה בפחות מעשור?

פורסם

אל תשכח שארה"ב היתה צריכה לפתח את הטכנולוגיה מ0, כלומר להמציא דברים חדשים.

להשתמש בדברים קיימים זה הרבה יותר פשוט.

ואני לא אומר שאיראן תגיע לרמה של ארה"ב או רוסיה. ברור שזה לא המצב.

אבל בוא נגיד שגם אם הם יגיעו לפצצה בעוצמה של ילד קטן, אפילו עם נצילות של 1 אחוז בלבד, לא יהיה לנו טוב.

פורסם

וכזו הם לא יכולים לשגר על טיל...

פורסם

אל תשכח שארה"ב היתה צריכה לפתח את הטכנולוגיה מ0, כלומר להמציא דברים חדשים.

להשתמש בדברים קיימים זה הרבה יותר פשוט.

ואני לא אומר שאיראן תגיע לרמה של ארה"ב או רוסיה. ברור שזה לא המצב.

אבל בוא נגיד שגם אם הם יגיעו לפצצה בעוצמה של ילד קטן, אפילו עם נצילות של 1 אחוז בלבד, לא יהיה לנו טוב.

כן אז תקח מדענים רוסים ששיא הטכנ' בשבילם זה שלט טלביזיה שהוברח מיפן.

אתה עדיין לא קולט עד כמה העניין הזה מורכב, מרכיבים טרוויאליים כמו עדשות מיקוד דורשים צוות של עשרות מהנדסים מתחומים שונים שעובדים על זה שנים ללא שום הגבלה של תקציב או חומרים, ולאחר ניסויים רבים מגיעים לתוצר שעובד טוב.

פורסם

יש פתגם שאומר "שהייתי ילד קטן ישנתי טוב כי ידעתי שהצבא שומר עלי, אחרי הצבא אני לא יושן כי אני יודע מי שומר עלי..."

קיצר יש דברים שהשתיקה יפה ולהם, ואל תאמינו לכל מה שרשום בתקשורת...

נקודה למחשבה-למה לא משגרים יותר מטיל אחד כל פעם.

מה שכן התעשיה האווירית עשתה אחלה עבודה על החץ, באמת יצירת אומנות שמכניסה כל מערכת טילים נגד טילים

לכיס הקטן.

פורסם

יש פתגם שאומר "שהייתי ילד קטן ישנתי טוב כי ידעתי שהצבא שומר עלי, אחרי הצבא אני לא יושן כי אני יודע מי שומר עלי..."

מה שכן התעשיה האווירית עשתה אחלה עבודה על החץ, באמת יצירת אומנות שמכניסה כל מערכת טילים נגד טילים

לכיס הקטן.

כי הטיל הזה עולה יותר ממה שאתה וכל המשפחה שלך, הרוויחה ותרוויח ל100 דורות הבאים.

וכן גם אם אבא שלך מנהל בנק ואמא שלך סמנכלית של חברת ברוקרים זה עדיין נכון.

והיו כמה ניסויים עם מספר מטרות(שוגור פעם שני טילים על שתי מטרות שונות), בין השאר גם ניסויים על סינון מטרות דמה וכו'.

פורסם

לכיס הקטן.

מנכ"ל התעשיה האווירית טוען שלא משגרים יותר מאחד מסיבות בטיחותיות. מה שנשמע דיי לגיטימי

פורסם

תראה אתה יכול להאמין למה שאתה רוצה

אני את דברי אמרתי.

ואני לא סתם זורק דברים באוויר.

מה שכן אני יכול להגיד לך

נגד מטוסים אנחנו בטוחים ב99.9%

היום הבעיה היא הטילים.

ולשם הולך כל הכסף

פורסם

a couple of stupid questions:

- when you say focus lens I assume you don't mean glass made ones right?

- why don't they developed/buy a laser anti air/missile system if the rockets are that expansive and not that reliable?

פורסם

אם כבר, השאלה הבאמת מעניינת היא למה לא ממשיכים את הפיתוח של המערכת שיוצרת פלאזמה בחלק העליון של האטמוספרה וגורמת למנוע של הטיל להתפוצץ...

(ראיתי את זה באיזה תוכנית שארה"ב בנתה פעם מתקן כזה באלסקה נראה לי, ע"פ תוכנית של טסלה...)

פורסם

אם כבר, השאלה הבאמת מעניינת היא למה לא ממשיכים את הפיתוח של המערכת שיוצרת פלאזמה בחלק העליון של האטמוספרה וגורמת למנוע של הטיל להתפוצץ...

(ראיתי את זה באיזה תוכנית שארה"ב בנתה פעם מתקן כזה באלסקה נראה לי, ע"פ תוכנית של טסלה...)

כי מאז פירוק ברית המועצות ארה"ב עצלנים בכל הנושא של פיתוח של דברים.

ראה:

ביטול פרוייקטים של נאס"א

ביטול פרוייקט הקומנצ'י

ביטול פרויקט מלחמת העולמות

ועוד ועוד.

הרבה יותר זול לבזבז חיילים בעירק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים