עבור לתוכן

האם חיבור DVI מוריד מהעומס של הכ. מסך?

Featured Replies

פורסם

העיניין הוא שרכשתי מסך חדש, (L1970HR של LG) וחיברתי אותו בDVI, כמובן העלתי רזולוציה לאופטימלית שהיא 1280X1024 ושמתי לב שכל היישומים התחילו לרוץ הרבה יותר מהר לעומת החיבור האנלוגי שהיה לי במסך הקודם שלי (L1730S) וברזולוציה 1024X768... אז האם באמת נכון הדבר שהDVI מוריד מהעומס של הכ. מסך או שפשוט האות שמגיע דרך DVI הרבה יותר מהיר מהאות האנלוגי ובגלל זה ההבדל במהירות?

פורסם

לא , סוג החיבור אינו משפיע על העומס במערכת.

מה שמוביל לשאלה מה כן גרם לך לחשוב שהמחשב שלך נהיה מהיר :) , אולי הכל בראש ...

פורסם
  • מחבר

לא... אני בר"ה מבלה הרבה שעות מול המחשב שלי ביום לכן אני בודאות יכול לראות את ההבדלים...

פורסם

גם לי זה קרה כשעברתי למסך הזה ממסך 15" של MAG

פורסם

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

שאלת? נתנו לך תשובה.

אתה מתעקש שזה משפר? אז למה אתה שואל?

אשרי המאמין.

:kopfpatsch:

פורסם

לא... אני בר"ה מבלה הרבה שעות מול המחשב שלי ביום לכן אני בודאות יכול לראות את ההבדלים...

חחחחחחח זה נשמע שהכרטיס מסך שלך פיתאום נהפך ל-7900GTX.... או משהו בסגנון :lol: :lol:

פורסם

אין שום דבר בעולם שיכול לחבר בין חיבור DVI לשיפור בביצועים..

אבל, איך שקראתי את הפוסט שלך עלה לי חיוך קטן כזה לפנים בגלל שגם לי זה היה בדיוק ככה..

לפני כמה חודשים היה לי מסך MAG 17 אינץ' בחיבור VGA ואת רוב המשחקים הייתי משחק על 1024X768 בגלל שהמסך היה תומך ב 1280X1024 רק ב 60HZ .. לפני מספר חודשים עברתי ל LCD 19 של BENQ שמחובר ב DVI ועכשיו הרזולוצייה הטבעית שלי, גם במשחקים, היא 1280X1024..

ומשום מה המשחקים רצים לי הרבה יותר טוב מבעבר.. המשחקים זזים ממש יותר טוב וכבר אין לי זחילת FPS כמו שהיתה לי בעבר ברזולוצייה הנמוכה יותר של 1024X768 .. הייתי די המום מזה.. בעצם אין לי הסבר לזה עד היום. דברתי על זה כבר כמה פעמים עם חברים שלי ולפי דעתי זאת סתם תחושה..

זה בטוח לא בגלל חיבור DVI כי אין לזה שום קשר.. מצחיק אבל שזה קרה לעוד מישהו..

נ.ב - אתה יודע מה ? סתם בשביל הבדיקה אני אחבר עכשיו את המסך MAG הקודם ואריץ משחקים ואנטר FPS עם FRAPS ונראה מה קורה תכל'ס.. אעדכן..

*עדכון* - אז ככה, כמו ששערתי וכמו שנשמע לי הכי הגיוני - זאת סתם היתה תחושה.. שחקתי ב GRAW כ 15 דקות עם כל צג בנפרד את אותה המשימה וקבלתי ב FRAPS בין 45-60 בשני הצגים.. אני שמח סוף סוף לסגור את הפינה הזאת וללכת לישון בידיעה שאין כשטות הזאת..

נ.ב = אלוהים כמה שזה מסריח היה לשחק על ה CRT 17 הזה !! איך שחקתי בזה בכלל !? קטן ברמות ותמונה מסריחה..

פורסם

היתי ממתין עם המסקנה הזו, ברור לך שאם אתה טועה (ו"אם" זה כנראה המצב) אתה תצא יותר... נו איך אומרים... אתה כבר מבין :) .

עבודה ברזולוצייה טבעית ולא טבעית במסכי LCD יוצרת תמונה שונה לגמריי, ברזולוצייה לא טבעית התמונה נראית מעוותת, מאוד לא טבעית, היתי אומר מקרטעת באחידות שלה ואני מדבר על תמונה ולא על תנועה. ברזולוצייה טבעית הכל נראה חד חלק וברור. יכול להיות שהעובדה שתנועה היא אפקט פסיכולוגי שהמוח מייצר מרצף תמונות (אשלייה) והעובדה שבשינוי הרזולוציות המדוברות התמונות נראות: אחת לא ברורה,לא חלקה ולא טבעית, והשנייה בדיוק ההפך. אולי זה גרם לך לחשוב שהתמונה חלקה יותר , אבל זה נכון רק מבחינת איכותה ולא מבחינת התנועה.

זה ההסבר הכי סביר, יכול להיות שגם זמן התגובה בין שני המסכים שונה לגמריי וזה גם משפיע בנוסף לדבר הקודם על התחושה שלך.

מה שלא יהיה המשחק לא נהיה מהיר יותר, בדיוק כמו שחיבור מחשב לרסיבר במקום רמקולים קטנים למחשב לא מעלה ביצועיי מערכת.

אני יכול להגיד לך שכשעברתי מCRT למסך LCD המעולה שאיתו אני עובד , שיחקתי DOOM3 והרגשתי פשוט שהמשחק איטי יותר , פשוט לא זז חלק. והכרטיס מסך שלי יכול להריץ את המשחק הזה בפי 3 FPS ממה שהוא צריך. כמובן שהמהירותל היתה זהה , אבל המעבר החד לזמן תגובה לא משהו גרם לי לחשוב שהמשחק איטי יותר , כמובן ישר הבנתי מה גורם לכך וקצת התבאסתי על טכנולוגיית ה LCD, אבל המסך הנ"ל כלכך טוב שבכל השאר , אני פשוט מודה לבורא עולם על קיומו 8) .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים