עבור לתוכן

איך השמש לא נכבת?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה יודע כמה זמן צריך בשביל לבנות טיל שינחת על אסטרואיד

אז זהו שזה כבר בבניה..

ומתי שיהיה אסטרואיד כלשהו זה כבר יהיה מוכן לשיגור..ואפשר לחזות אסטרואיד אפילו ביותר משנה לפני הפגיעה אז זה בסדר..

• תגובות 68
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק אם איזה אסטרונום חובב יגלה אותו במקרה. רק הם מחפשים אסטרואידים בשמיים.

פורסם

ממה שאני זוכר לפני איזה 10 שנים הייתה כמעט פגיעה, והצליחו לזהות את האסטרואיד משהו כמו 3 שבועות לפני שהוא עבר...

ושוב, זה לא משנה אם הטיל בבנייה... אף אחד לא מבטיח 100% הצלחה גם אם יצליחו לשגר את הטיל בזמן... עוד אף פעם לא עשו דבר כזה, ואף אחד לא באמת יודע מה צריך בשביל להסיט אסטרואיד מהמסלול, ולכול אסטרואיד צריך לתכנן צורת פעולה שמתאימה למבנה שלו, ואם הוא מסתובב סביב הציר של עצמו אז זה עוד קצת מסבך את העניינים... בקיצור, זה אולי הדבר הכי טוב שיש לנו, אבל זה בהחלט לא מספיק שאיזה מהנדס יגיד לי שזה "אמור" לעבוד... (ואם מרצה שלי שעבד בנאס"א הוא דוגמא מייצגת לשאר המומחים שם, אז אני בהחלט חושב שיש סיבה להיכנס לפאניקה...)

פורסם

הם והחברה האלה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Near-Earth_asteroid#Projects_to_minimize_the_threat

זה ממש לא כמו בסרטים שאיזה ילד עם טלסקופ ביתי יציל את העולם, יש הרבה מאמץ לאתר, לקטלג ולחשב את המסלול של כל העצמים הקרובים אלינו

פורסם

ובכול זאת, עם כל המאמץ הזה, יקח לנו עוד איזה 300 שנה למפות את מערכת השמש שלנו...

פורסם

ממש ממש לא. הטלסקופים כל הזמן מתקדמים, נבנים עוד מהם ויותר פרויקטים צופים בשמיים. אל תשכח גם שלא צריך לקטלג כל חלקיק אבק, רק מה שמהווה איום ממשי

http://en.wikipedia.org/wiki/Near-Earth_object

פורסם

5-11 שנים עד לסופו של המין האנושי, הספירה לאחור כבר החלה.

פורסם

ממש ממש לא. הטלסקופים כל הזמן מתקדמים, נבנים עוד מהם ויותר פרויקטים צופים בשמיים. אל תשכח גם שלא צריך לקטלג כל חלקיק אבק, רק מה שמהווה איום ממשי

http://en.wikipedia.org/wiki/Near-Earth_object

נכון... אני מדבר על אלפי אסטרואידים גדולים מספק, שצריך לבדוק את מסלול התנועה להם, וזה לוקח זמן...

וגם אם זה "רק" עוד 100 שנה (לא כולל חגורת האסטרואידים אחרי פלוטו), זה הרבה זמן בשביל גוף שנע במהירות של כמה עשרות אלפי קמ"ש ::)

פורסם

קרא את הערך, לפי הערכות יש רק כ200 כאלה שלא יתגלו

גם אם המספר ממש ממש טועה, יקח לכל היותר עוד כ10- 20 שנה לגלות את כולם

פורסם

200 שיכולים להוות סכנה... אני מדבר באופן כללי... הרי צריך לבדוק את כל האסטרואידים כדי לדעת מי מהם מהווה סכנה- והמספר שלהם הרבה יותר גבוהה מ200...

בכול אופן, הבנתי שאני קצת מגזים עם ההערכות שלי...

אגב, התכוונתי לזה כשהזכרתי את הסטרואיד שעבר לפני "10 שנים" וגילו אותו רק "3 שבועות" לפני שהוא הגיע :P

(ידעתי שיש שם משהו עם 3 ;D)

March 18, 2004 saw a very close recorded approach of a near-Earth object (NEO). Asteroid 2004 FH, about 30 metres (100 feet) in diameter, passed approximately 43,000 kilometres (26,500 miles) above the Earth's surface (one-tenth of the distance to the Moon). Astronomers had detected it just three days before

דבר כזה הייה גורם לפיצוץ דומה לפצצה גרעינית קטנה...

פורסם

ולכן גם היה מושמד ע"י פצצה גרעינית קטנה

שלושה ימים היו מספיקים בשביל לנסות למנוע פגיעה (בהנחה שהוא היה במסלול פגיעה)

פורסם

נראה לך?

רק הדיונים על מי צריך לשגר את הטיל היו לוקחים חודשיים ::)

ואם כבר, אני חושב שטיל או שניים עם חומר נפץ תיקני היה יותר יעיל בביקוע של האסטרואיד...

פורסם

למה?

פורסם

מה למה?

פורסם

ממה שאני זוכר לפני איזה 10 שנים הייתה כמעט פגיעה, והצליחו לזהות את האסטרואיד משהו כמו 3 שבועות לפני שהוא עבר...

את האסטרואיד הזה לא הצליחו לגלות בזמן כי הוא הגיע מכיוון השמש ולכן היה קשה לזהות אותו.

אם אני מבין נכון, יש לנו "שטח מת" בכל האזור שבין כדה"א לשמש מבחינת זיהוי עצמים בחלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים