עבור לתוכן

חוות דעת אחרי התנסות עם וויסטה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, פני כמה ימים הדקנתי את windows vista - מהדורת עסקים.

ורציתי לחלוק פה את מה שהסקתי מהמערכת ..

דבר ראשון אפשר לציין שהמעכת נראית טוב יותר-

אבל עם השימוש ההתלהבות פוחתת ואני חייב לציין שהעיצוב המצועצע קצת מכביד.

המערכת לא ממש יציבה- ובטח לא כמו xp, דבר שבולט בעיקר בside bar

שנופלת כל שנייה- מספיק שאתה גורר את אחד הגדג'טים למקום לא נכון התוכנה נופלת...

זה ממש מעצבן ומתסכן-

אבל אני חייב להודות שהside bar הוא באמת שינוי מרנן שמוסיף לפעמים- אבל זה שהוא כל הזמן נופל ממש מרגיז.

- כמו כן מה שבולט זה שבוויסטה הם באו עם גישה יותר ידידותית למשתמש- בצורה שמאות מזכירה את ההודעות בOSX אגב:

למשל אם תוכנה נופלת- ההודעת מאוד דומה לזו שבפנטר.

בכלל שאני משוטט בתפריטים של התצוגה וההתאמה האישית ששונו בצורה חיובית ועכשיו הם יותר אינטואטיבים-

אבל תמיד מתקבל רושם חזק שזה ממש מוכר מosx.

הside bar מאוד מזכיר את הווידג'טים במערכת של אפל- אבל הצורה שמחביאים את הסייד באר בווינדוס-והממשק הכללי

של הסייד באר- יותר מסורבל מזה של אפל.

אז אם אפשר לסכם את ההתנסות הקצרה הזו בכמה נקודות:

- יש דמיון בכמה נקודות לosx, זה בחלק מהמקרים טוב- אבל בחלק מהמקרים די מקומם(במיוחד איפה שרואים את הדמיון בבירור)

- המראה יותר טוב של המערכת, אבל עם הזמן הוא מעייף- ומרגיש מהר מאוד כמו תוכנת סקינים עם סקין מצועצע במיוחד.

- החידושים הכי בולטים הם הסייד באר והתכנון המוצלח יותר של התפריטים- השיטת חיפוש החדשה(לפחות לי) לא ממש שינתה..

- יש כמה פיצ'רים מעניינים בצורה שאפשר להסתכל על התיקיות-כמו zoom שיכולים להיות שימושיים לפעמים- אבל הסידור של

החדש של התיקיות די מעיק- בזה שהרבה פעמים זה מופיע בצורת list, ובזה שכל פעם שמוסיפים קובץ הוא עושה לו תהליך של index שלוקח זמן.

אני חושב בסופו של דבר שהשדרוג לא היה משתלם. העיצוב החדש יותר מעייף מבעל ערך פרקטי, האשפים וכל הדברים שניסו להפוך את התהליכים לקלים

יותר לא יותר טובים מאלו שבxp. יש יותר מדי תחושה של סקין מתוחכם מאשר חידוש אמיתי במערכת.

אני חושב שהשדרוג הזה מxp לוויסטה יותר דומה לשדרוג מ98 ל me (וזה לא מחמאה)- ואם להתחשב בזמן הכל כך ארוך שלקח לפתח את זה-הייתי מצפה ליותר..

בבקשה לא לסכול אותי על הביקורת המחפפת, רק רציתי לאמר את דעתי על המערכת החדשה, אשמח לשמוע תגובות

פורסם

אחי רק אל תשכח שעוד מעט ייצא directx 10 שיתמוך רק בויסטה מה שאומר שמשחקים חדשים לא יעלו יורת על אקספי

פורסם

אתה בא מגישה של איש שצריך פתרון לבעיה. לא רק שאין שום בעיות עם XP, המעבר לוויסטה לבעלי עסקים קטנים הוא כאב ראש אדיר ולא נותן כלום אבל ממש כלום מעבר למה ש-XP נותנת (פלוס כמה תוכנות צד גימל חינמיות/זולות).

ויסטה בשלב זה היא צעצוע לכל דבר. הערך המוסף הפרקטי שלה יתגלה רק עוד חצי שנה פלוס.

אישית הייתי ממתין חצי שנה לקנות מחשב חדש עם ויסטה ואפס בעיות, אבל מצאתי דיל אגדתי (בחתימה) ונשבר לי מהלאפטופ האיטי שלי שבשלב זה פשוט מגביל לי את חופש הביטוי. אני לא מסוגל לעשות איתו (בכיף) המון דברים יצירתיים. ומאידך, השווי של המחשב החדש הזה לא יכול לרדת יותר מ-30 דולר בחודש ככה. גרושים ממש. אז משתלם לי "לסבול" על ויסטה ובו זמנית ללמוד אותה לעומק ולהינות סתם ממחשב הרבה יותר מהיר ממה שיש לי. ב"ה עוד שנה וחצי בערך נשקיע פי 3 על מחשב מרובע-ליבות, 8 גיגה זיכרון ו-2 טרה אחסון או מש'ו כזה. ;) לא בוער.

פורסם

^^

ועל זה נאמר, Amen for that

זאת עוד סיבה נוספת למה לא כדאי לשדרג לויסטה המעצבן הזה... ואני בטוח שיצא פאץ' כלשהו שיאפשר להריץ DX10 על XP

פורסם

ויסטה הרבה יותר הרבה יותר נוחה מהאקס פי.

אם תבקשו דוגמאות קצת יהיה לי קשה לתת לכם, אבל כל העבודה הרבה יותר נוחה ופשוטה.

מערכת הרבה יותר חכמה מהאקס פי.

פורסם

אחי רק אל תשכח שעוד מעט ייצא directx 10 שיתמוך רק בויסטה מה שאומר שמשחקים חדשים לא יעלו יורת על אקספי

יצא כבר עם הוויסטא

ויסטה הרבה יותר הרבה יותר נוחה מהאקס פי.

אם תבקשו דוגמאות קצת יהיה לי קשה לתת לכם, אבל כל העבודה הרבה יותר נוחה ופשוטה.

מערכת הרבה יותר חכמה מהאקס פי.

באמת יותר יציבה אבל יש חסרונות כמו זמן העלייה ודברים קטנים.

בנוגע לside bar לא נתקלתי בשום בעיה כפי שתיאר פותח התרד. שווה לשדרג אבל כדי לחכות שיהיו יותר דרייברים ותוכנות מותאמות :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים