עבור לתוכן

בית המשפט חייב שוכר רכב לשלם את מלוא ערכו של הרכב לאחר שנגנב כיוון שלא שמר עליו

Featured Replies

פורסם

חברת באדג'ט(השכרת רכבים) תבעה מלקוח ששכר ממנה רכב, את תשלום מלוא ערכו לאחר שנגנב. בית המשפט קיבל את טענתה ואף נזף בלקוח.

האזרח התמים שהגיע למשרדו במקום עבודתו הניח את מפתחות רכבו על השולחן במשרדו . ברגע מסויים היה צריך לעזוב את משרדו לעזור לעובדת במפעל,הוא יצא מהמשרד,סגר את דלתו ולפני שהספיק לחזור, בן אדם כול שהוא נכנס למשרדו , לקח את מפתחות של הרכב שלו ונמלט איתו. בדיעבד מסתבר שחברת השכרת הרכבים לא רכשה ביטוח מקיף לרכב ולא יידעה על כך את הלקוח ועל כן החליטה ליתבוע את משכיר הרכב שישלם את מחיר הרכב במלואו כיוון שלא ידע לישמור עליו. בית המשפט קיבל את הטענה וחייב את המשכיר לשלם את מלוא המחיר של הרכב.

השופטת נזפה במשכיר הרכב, על כי לא שמר על קשר עין עם הרכב או עם המפתחות והינה עוד כמה מציטוטי החלטותיה:

"כעניין של מדיניות שיפוטית, מן הראוי לתמרץ שוכרים לנהוג כבעלים של הרכב. הטלת האחריות על שוכר הרכב, תגרום לשוכר להפנים את העלות הכלכלית של גניבת הרכב"

" אכן, מודה השופטת, המיגון ברכב היה חסר, אבל עובדה זו דווקא היתה צריכה לגרום לכך שמלכה(משכיר הרכב) יקפיד על שמירת הרכב "הקפדה יתרה" וידאג "לשמירת המפתחות במקום מוגן".

מסכן האזרח התמים הזה שהרי הוא תקוע בין הפטיש לסדן. אם היה מבצע את מה שהשופטת אמרה ושומר על קשר עיין עם רכבו ,היה רואה את הגנב ומנסה לתפסו, הריי שזה היה "לוקח את החוק לידיים שלו" והיה נענש על כך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3359649,00.html

דעתכם?

• תגובות 36
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

שופטת מטומטמת

וחברת השכרה חרא שלא עושה ביטוח מקיף

פורסם

אלוהים פשוט טימטום

מדינה שאוכלת את את האזרח

פשוט חבל ..ומטומטם !

פורסם

לא, פשוט בנאדם דפוק. השופטת וחברת ההשכרה צודקים לגמרי.

הוא היה צריך לנהל אחריות בסיסית ולנעול את המשרד או לקחת איתו את המפתחות! וגם אם היה ביטוח, נראה לכם שחברת הביטוח לא היתה תובעת אותו?

פורסם

הוא עובד במשרד

מה אתה רוצה שכל היום המפתח יהיה צמוד לו לתחת?

אולי אתה רוצה שגם שהוא שוכב אם האישה המפתח יהיה עליו?

זה לא כאילו הוא נסע לגבול עזה והשאיר תרכב פתוח

פורסם

שינעל את המשרד/שישים את המפתח במגירה וינעל אותה! הוא לא בבית שהוא יכול להשאיר את המפתח על השולחן ולצאת!

פורסם

גם ככה חברות ביטוח לא יפצו מישהו על התרשלות.

אם גונבים רכב צריך להראות לחברת את הביטוח את 2 המפתחות שמקבלים עם הרכב.

פורסם

הוא עובד במשרד

מה אתה רוצה שכל היום המפתח יהיה צמוד לו לתחת?

אולי אתה רוצה שגם שהוא שוכב אם האישה המפתח יהיה עליו?

זה לא כאילו הוא נסע לגבול עזה והשאיר תרכב פתוח

נו באמת אם זה היה האוטו שלו הוא לא היה משאיר בחיים את המפתח זרוק על השולחן... מי משאיר מפתחות של רכב לא עליו? מי שלא אכפת לו שיגנבו את הרכב

פורסם

איזה שטויות אתה מדבר

הרבה אנשים משאירים תמפתחות במגירה

כמה אנשים יחשבו שבאור יום אנשים יכנסו למשרד יגנבו תמפתחות ואז תרכב ?

פורסם

הוא לא השאיר במגירה ולא נעל את הדלת, הוא השאיר על השולחן והדלת לא היתה נעולה.

פורסם

הדלת הייתה סגורה

והיתה פקידה

אבל הפקידה הלכה הרבה לשרותים אבל עדיין

1-הרכב היה סגור

2-המפתחות היו בתוך מבנה שהוא עובד בו

3-הייתה פקידה באזור והוא הלך רק כדי לתת עזרה לעובד אחר

אני לא רואה פה יתרשלות ובטח לא ברמה של לשלם סכום מלא על הרחב

חברת ההשכרה הייתה צריכה לשלם מינימום חצי במקרה הזה

פורסם

כשאתה הולך עם הרכב שלך לאנשהו אתה לוקח את המפתחות איתך או משאיר אותם איפשהו כי "מי כבר יקח אותם?" אני לא מכיר בן אדם נורמלי שפשוט ישאיר מפתחות של אוטו סתם ככה זרוקים ככה שכל אחד יכול לבוא ולקחת...

את הארנק שלו הוא גם השאיר שם? או שזה כבר מוגזם כי הוא זה שיפסיד אם יקחו לו אותם?

פורסם
  • מחבר

ההתרשלות היא קודם כול של חברת הביטוח. איך היא יכולה להאשים את הלקוח בחוסר זהירות כאשר כאמור, לא התקינה אמצעי מיגון סבירים ברכב ובנוסף,לא עשתה ביטוח מקיף כאשר היא יודעת מה מצב הגנבות במדינה שלנו, ולא רק זאת , היא אפילו לא טרחה ליידע זאת. משכיר הרכב מבחינתו שם את המפתחות על השולחן במשרד אשר חשב לתומו שזה מקום בטוח ולא ידע עד לאיזו רמה יכולה להגיע תופעת גנבות הרכב .בכול מקרה להפיל את מלוא הסכום על המשכיר גם לאחר שהשופטת עצמה הודתה שמיגון הרכב שהחברה סיפקה היה לקוי זה פשוט שערוריה.

:s07::pissed:

פורסם

את הארנק שלו הוא גם השאיר שם? או שזה כבר מוגזם כי הוא זה שיפסיד אם יקחו לו אותם?

בדיוק.

אבל זה לא משנה את העובדה שזאת עדיין חוצפה שדורשים ממנו לשלם את זה (כן, אפילו שהגנבה היתה באשמתו!), כי זאת בעיה של חברת ההשכרה (בעלת הרכב!) שהיא לא עשתה לו ביטוח!

פורסם

כשאתה הולך עם הרכב שלך לאנשהו אתה לוקח את המפתחות איתך או משאיר אותם איפשהו כי "מי כבר יקח אותם?" אני לא מכיר בן אדם נורמלי שפשוט ישאיר מפתחות של אוטו סתם ככה זרוקים ככה שכל אחד יכול לבוא ולקחת...

שאני לקחתי תרכב למקומות עבודה

המפתח היה בתיק שבתוך ארון

אם גנב היה נכנס וגונב תתיק ואחרי זה תרכב

אני לא חושב שזות הייתה אשמתי כי מה לעשות אני לא שרת וככה רוב בעלי הרכבים במדינה

וגם אם היו מאשימים אותי זה לא בדיוק רשלנות גדולה וחברת הביטוח גם הייתה צריכה לשלם

חוץ מיזה אם היה בבעלותי רכב הייתי עושה ביטוח מקיף

ואני מצפה מחברות ההשכרה לעשות ביטוח מקיף לכול צי הרכבים שלה

זה פשוט נבזות שאתה שוכר רכב מטפל בו באופן סביר ואז בה גנב מיזדין ומחיבים אותך על כל הרכב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים