עבור לתוכן

הילד הזה הוא עני?

Featured Replies

פורסם

מי שראה את רצועת השידור "יומטוב" שבמסגרתה הותרמו כספים לילדים במצוקה סביר להניח שראה את "יוני" - ילד עני אשר גולל את סיפורו קורע הלב.

יוני תיאר איך אין לו כסף בבית ומרוב שאין לו כסף, אמא שלו באה לאכול איתו בגן. כל הזמן רצה ברקע הכתובית "יוני. סיפור אמיתי".

סיפור זה, כמו רבים אחרים, הזילה דימעה אצל צופי הטלוויזיה אשר מיהרו לשפוך כסף ליום ההתרמה המיוחד.

רק מה שאנשי "שידורי קשת" שכחו לומר לנו - הצופים - הוא ש"יוני" הוא בכלל לא ילד עני אלא שחקן שהובא במיוחד להקרנת הסירטון.

הילד החביב הזה גר בצפון ת"א ורחוק כרחוק מזרח ממערב מהעוני. הוא הופיע לצילומים נעול בנעלי דולצ'ה וגבאנה שלא היו מביישות אף אחד ואף קיבל 500$ על השתתפותו בפירסומת.

חבל מאוד שבשידורי קשת חוסכים מאיתנו פרטים כל כך חשובים וגורמים לנו לסערת רגשות. אולי הם, כמו דודו טופז, חושבים שהציבור מטומטם.

פורסם

הדבר שאותי הכי מפחיד שאיזה *צונזר* יקח סכום מהתרומות לכיס הפרטי שלו בישראל הכל אפשרי.

פורסם

קראתי את זה ,ממש בושה

פורסם

א.הענין באמת למטרה טובה ולא נראה לי שאפילו משלמים להם על הפירסומת - או לפחות הרבה פחות ממה שפירסומת היתה עולה בד"כ.

ב.הם צודקים שאסור להם בכל מקרה להציג את הילד האמיתי בגלל שוא קטין.

ג.הם טוענים שזה סיפור אמיתי ולא הילד האמיתי. גם הסרט רשימת שינדלר הוא סיפור אמיתי, אף אחד לא חשב להסיק שאילו גם האנשים האמיתיים.

למה צריך לעשות מזה סיפור כזה גדול?

שידברו על ה 500$ שהילד קיבל או על כל האנשים שגורפים לעצמם אחוזים מהתרומות.

פורסם

תראה הם טענו שהסיפור הזה אמיתי, עכשיו אחרי שהציבור גילה שזה שקר זה לא גורם לך לפקפק באמינותם? אם הם שיקרו בנוגע לזה אז על מה הם עוד שיקרו?.

פורסם
  • מחבר

א.הענין באמת למטרה טובה ולא נראה לי שאפילו משלמים להם על הפירסומת - או לפחות הרבה פחות ממה שפירסומת היתה עולה בד"כ.

ב.הם צודקים שאסור להם בכל מקרה להציג את הילד האמיתי בגלל שוא קטין.

ג.הם טוענים שזה סיפור אמיתי ולא הילד האמיתי. גם הסרט רשימת שינדלר הוא סיפור אמיתי, אף אחד לא חשב להסיק שאילו גם האנשים האמיתיים.

למה צריך לעשות מזה סיפור כזה גדול?

שידברו על ה 500$ שהילד קיבל או על כל האנשים שגורפים לעצמם אחוזים מהתרומות.

יש הבדל בין לרשום "מבוסס על סיפור אמיתי" לבין "סיפור אמיתי". כשראית את "רשימת שינדלר" ידעת שמדובר בסרט ולא בשחקנים האמיתיים.

פורסם

מצטער אבל אני קצת לא מבין מה בעייתי פה.

אם כן היו מראים את הילד האמיתי זה היה נורא! אתם יכולים לתאר לעצמכם איך זה להיות בכתה א-יב כשבגן חובה סיפרת

בטלויזיה שאמא שלך באה לגן לאכול (עזבו עכשיו חוקי לא חוקי).

פורסם

אבל איך אתה יודע שזה אמיתי בכלל? אולי הסיפור בכלל בדוי?

פורסם

מה זה משנה? אם ספציפית הסיפור הזה לא אמיתי, זה אומר שאין משפחות שצריכות שאנשים יפתחו את הכיס?

פורסם

כמובן שזה למטרה טוב ושצריך לעזור לאנשים האלה, אבל הם לא צריכים לנצל את רגשות הציבור ככה, רק בגלל שזה למטרה טובה לא אומר שהמעשה בסדר.

פורסם

יש משהו בטענות, זה כן- אבל, לא צריך לעשות את הבלאגן הגדול שעשו.

זה לא אומר שום דבר על היום שהיה.

פורסם

אני לא מבין למה בכלל צריך לשלם לילד שהציג את עצמו בפרסומת?

את הכסף הזה יכלו לתת לתרומות!

פורסם

כנראה שזה משהוא עשה, 500 הדולר שהוא קיבל הוא תרם אותם.

פורסם

תראה הם טענו שהסיפור הזה אמיתי, עכשיו אחרי שהציבור גילה שזה שקר זה לא גורם לך לפקפק באמינותם? אם הם שיקרו בנוגע לזה אז על מה הם עוד שיקרו?.

הם לא שיקרו, הם פשוט לא היו ספציפים במיוחד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים