עבור לתוכן

שאלה בקשר לתעודת בגרות

Featured Replies

פורסם

איזה שטות.

לשון לא מעיד על הרמה של העברית בגרוש.

עובדה שהשנה שכותבים חיבורים אני מתנסח נהדר ויש לי אוצר מילים מעולה- שהמורה אפילו אמרה

שעם רמה כל כך גבוהה אני מסתכן שהבוחן לא יבין מה שכתבתי.

אני חושב שהספר שהתכוונת אליו נקרא "לומדים ללשון בקלות", ספר כזה סגול של גאולה ברקוביץ..

אז תסלח לי, אבל המורה שלך מטומטמת.

וכישורי שפה והתבטאות הם המדדים הכי בסיסיים לאינטליגנציה...

• תגובות 51
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לי כנראה אין אותו... זה מקצוע שאני משקיע בו הרבה, ועדיין לא מצליח (67 מחצית א').

מישהו מכיר מורה פרטית ללשון מרעננה והסביבה? (לפרטי)

שלחתי לך טלפון של מורה מצוינת, מרעננה.

פורסם

שירות עד הבית :D

פורסם

אז תסלח לי, אבל המורה שלך מטומטמת.

וכישורי שפה והתבטאות הם המדדים הכי בסיסיים לאינטליגנציה...

לא, אם אני לא יודע באיזה ה' יש מפיק ובאיזה לא זה לא מעיד באופן ליניארי על האינטילגנציה שלי.

אני ממוצע + בלשון, אבל אני מכיר אנשים שמבריקים במתמטיקה ופיזיקה ואין להם מושג ירוק בלשון.

ובכל כיתה, יש את הפרח'ה ב3 יח' מת' סתומה כמו הצנרת של פיני בלילי, ומבריקה בלשון.

פורסם

כישורי שפה... לא הידע שלך בחוקי הלשון (או איך שלא קוראים לזה...)

פורסם

כישורי שפה זה הרבה דברים אבל לא (רוב) הדברים שלומדים בלשון...

פורסם

איזה שטות.

לשון לא מעיד על הרמה של העברית בגרוש.

עובדה שהשנה שכותבים חיבורים אני מתנסח נהדר ויש לי אוצר מילים מעולה- שהמורה אפילו אמרה

שעם רמה כל כך גבוהה אני מסתכן שהבוחן לא יבין מה שכתבתי.

אני חושב שהספר שהתכוונת אליו נקרא "לומדים ללשון בקלות", ספר כזה סגול של גאולה ברקוביץ..

או שהמורה שלך מפגרת מאוד מאוד, או שאתה מדבר שטויות או שאתה כותב בצורה פלצנית מדי(ולא, כתיבה פלצנית היא לאו דווקא כתיבה טובה).

גם לי יש אוצר מילים גבוה מאוד אבל הכתיבה שלי, שהיא אומנם גבוהה במקצת עדיין ברת קריאה אז הרשה לי לפקפק בכך שאתה כותב "כ"כ גבוה" שבוחן בחיבור לא יולכ להבין אותך, ואם כן - אז הבעיה היא אצלך, לא אצלו.

לשון הוא דווקא מקצוע שיכול לעזור מאוד בשיפור יכולת הכתיבה וההתבטאות אבל דווקא בדברים השוליים בו... שם המספר ותחביר שהם נושאים שאני עדיין זוכר ומשתמש בהם ביום יום לעומת החלוקה של פעלים, תארים ושמות עצם לבניינים ושורשים הוא נושא מאוד מאוד... חסר תועלת שמתרכזים בו יותר מדי, וזהו הנושא העיקרי שבגללו "חטפתי" בבגרות(קיבלתי 75, הגשה 85, סופי 79).

פורסם

^^

חחח גם אני בדיוק מגן 85 וסופי 79 :silly:

אני מקווה שבחיבור יהיה לי ציון טוב, סביר להניח שיהיה טוב כי בכתיבה שלי לדעתי ברמה די גבוהה וטובה דיו בשביל הבגרות.

פורסם

לשון זה זיבולי שכל. אני לא חושבת שזה משקף משהו על הבנאדם. וגם לדעתי החלק היחיד שאשכרה יכול לעזור בחיים זה השם ומספר[ארבעה בנים שלוש בנות]

אם כבר, חיבור הרבה יותר משקף רמת התבטאות של אדם.

פורסם

^^

אכן, הרי חיבור זה בעצם התבטאות בכתב ;D

פורסם

או שהמורה שלך מפגרת מאוד מאוד, או שאתה מדבר שטויות או שאתה כותב בצורה פלצנית מדי(ולא, כתיבה פלצנית היא לאו דווקא כתיבה טובה).

גם לי יש אוצר מילים גבוה מאוד אבל הכתיבה שלי, שהיא אומנם גבוהה במקצת עדיין ברת קריאה אז הרשה לי לפקפק בכך שאתה כותב "כ"כ גבוה" שבוחן בחיבור לא יולכ להבין אותך, ואם כן - אז הבעיה היא אצלך, לא אצלו.

לשון הוא דווקא מקצוע שיכול לעזור מאוד בשיפור יכולת הכתיבה וההתבטאות אבל דווקא בדברים השוליים בו... שם המספר ותחביר שהם נושאים שאני עדיין זוכר ומשתמש בהם ביום יום לעומת החלוקה של פעלים, תארים ושמות עצם לבניינים ושורשים הוא נושא מאוד מאוד... חסר תועלת שמתרכזים בו יותר מדי, וזהו הנושא העיקרי שבגללו "חטפתי" בבגרות(קיבלתי 75, הגשה 85, סופי 79).

אמרתי את זה כדי להבהיר את הנקודה.

גם שפה גבוהה מדי וספרותית לא מתאימה תמיד לכל חיבור. אז החוכמה זה גם לדעת מתי לתקוע את המילים הגבוהות במקומות אסטרטגיים ולא לשבץ במקום כל מילה

תמימה מילה גבוהה כי אז זה ישמע מסורבל.

פורסם

איך תוכל לכתוב חיבור, אם אתה לא יודע לכתוב משפט?

פורסם

ולא תאמינו בשלב מסויים כמה אתם צריכים כושר ביטוי בכתב, לצורך חיי היום יום.

פורסם

היה לי את הסיוט הזה כדי להתקבל לאוניברסיטה...לא ממליץ לאף אחד ..

יה לי נכשל בהיסטוריה והבגרות שלי היתה על הפנים ...הייתי צריך לעשות מכינה שנה שלמה

זה היה סיוט !

אני ממליץ לך לנסות לעשות רעש כדי שכן תעשה את המבחן בלשון.

כך ספר טוב ותתחיל לתרגל .

אל תשאיר את זה לארכך. - זה שווה ערך לביזבוז של שנה שלמה !

פורסם

סתם שאלה , רק לאלה שסיימו ויודעים : התעודת בגרות זה לא מן דף ציונים לבן כזה ? (כתוב לי גם למעלה - זכאות לתעודה : זכאי/ת : P למרות שיש לי נכשלים במתמטיקה) .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים