עבור לתוכן

השנאה לדת היהודים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין בגד לדגל או מזוזה?

בגד לא צנוע - מסמל את חופש הבחירה ואת הזכות לעשות כרצוני.

דגל - מסמל את מדינת ישראל.

מזוזה - מסמלת את היהדות.

אתה טוען שיש הבדל בחשיבות של 3 הדברים?

בגד לא צנוע לא מסמל כלום.

בגד לא צנוע נוגע לנשים.ואם בתור אישה תסתובב כך בשכונות חרדיות או בעלות ציביון דתי המתנגדות לקוד לבוש כזה,

אתה מתגרה בהם בכוונה ופוגע בחופש שלהם. למה החופש שלך חשוב יותר מהחופש שלהם?

דגל אכן מסמל את מדינת ישראל.

המדינה שלך ושלי הדגל מסמל עבורי את המדינה, ופגיעה בו כמו פגיעה במדינה.

מזוזה מסמלת לצורך העניין את היהדות.

הסכמה לפגיעה דתית מובילה לאנטישמיות. מזוזה היא אביזר קודש יהודי דתי

ציבור שלם נפגע. אתה לא שם על הציבור הזה אבל אחרים כן. הציבור הזה הוא חלק בלתי נפרד מהעם.

ואם אתה רוצה שיכבדו אותך כבד אחרים.

אני לא שמעתי על פוגרום החוטיני הוורוד ואתה?

יש לך החופש המלא לעשות מה שתרצה בבית שלך ותו לא.

בחוץ אתה כפוף לחוקים כמו כולם. החופש שלך לא טוב יותר מהחופש של האחר.

• תגובות 54
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חוץ מזה, שאם מסתכלים חוץ מהסימליות אלא גם ל ההשקעה של כל מוצר, פגיעה במזוזה היא חמורה יותר כי עבדו עליה קשה יותר.

עזוב, מכל בחינה פגיעה במזוזה קשה יותר מאשר פגיעה בבגד, גם בגלל העובדה שמזוזה כתובה בכתב יד, מסורת של אלפי שנים, פגיעה ברכוש (כי איפה תמצא מזוזה), אוכלוסיה גדולה יותר (אז בגד נשרף ביג דיל, ברגע שיתחילו לשרוף ספרים אני אתחיל לדאוג), פרובוקציה ועוד הרבה סיבות.

פורסם

בגד לא צנוע לא מסמל כלום.

בגד לא צנוע נוגע לנשים.ואם בתור אישה תסתובב כך בשכונות חרדיות או בעלות ציביון דתי המתנגדות לקוד לבוש כזה,

אתה מתגרה בהם בכוונה ופוגע בחופש שלהם. למה החופש שלך חשוב יותר מהחופש שלהם?

דגל אכן מסמל את מדינת ישראל.

המדינה שלך ושלי הדגל מסמל עבורי את המדינה, ופגיעה בו כמו פגיעה במדינה.

מזוזה מסמלת לצורך העניין את היהדות.

הסכמה לפגיעה דתית מובילה לאנטישמיות. מזוזה היא אביזר קודש יהודי דתי

ציבור שלם נפגע. אתה לא שם על הציבור הזה אבל אחרים כן. הציבור הזה הוא חלק בלתי נפרד מהעם.

ואם אתה רוצה שיכבדו אותך כבד אחרים.

אני לא שמעתי על פוגרום החוטיני הוורוד ואתה?

יש לך החופש המלא לעשות מה שתרצה בבית שלך ותו לא.

בחוץ אתה כפוף לחוקים כמו כולם. החופש שלך לא טוב יותר מהחופש של האחר.

בגד לא צנוע שנשרף עקב כך שהוא לא צנוע פוגע בעיקרון החופש. אני לא אמרתי שבגד לא צנוע מסמל משהו, יש הבדל.

ואם תקרא כמה הודעות שלי אחורה, תראה שזה בדיוק מה שטענתי. בסופו של דבר כל אוכלוסיה צריכה לכבד ולא לפגוע ברגשות אוכלוסיה אחרת.

אני לא אמרתי שזה בסדר להסתובב בשכונה דתית בחוטיני, כי בהחלט צריך להתחשב באוכלוסיה הזו שהיא רוב באותה שכונה. אל תכניס לי דברים לפה.

חוץ מזה, שאם מסתכלים חוץ מהסימליות אלא גם ל ההשקעה של כל מוצר, פגיעה במזוזה היא חמורה יותר כי עבדו עליה קשה יותר.

עזוב, מכל בחינה פגיעה במזוזה קשה יותר מאשר פגיעה בבגד, גם בגלל העובדה שמזוזה כתובה בכתב יד, מסורת של אלפי שנים, פגיעה ברכוש (כי איפה תמצא מזוזה), אוכלוסיה גדולה יותר (אז בגד נשרף ביג דיל, ברגע שיתחילו לשרוף ספרים אני אתחיל לדאוג), פרובוקציה ועוד הרבה סיבות.

נאמר שקניתי את המזוזה ושרפתי אותה, מה ההבדל? ושוב, אני יכול תמיד להביא את הטיעון שכמו שמסורת של אלפי שנים(שבאופן אישי אני לא שם עליה זיין אבל בכל זאת מכבד אותה כמו שאני רוצה שיכבדו אותי) נפגעת גם עיקרון החופש נפגע.

פורסם

לומר שמצד אחד אתה לא שם זין על המסורת היהודית אבל מצד שני מכבד אותה זו סתירה "די קלה", אתה לא חושב?

אל תשכחו שמי ששורף ספרים, בסופו של דבר ישרוף גם בני אדם(שכחתי של מי הציטוט הזה.. זה משהו מתקופת השואה נדמה לי).

פורסם

אתם לא מגיעים לעיקר - כל פגיעה ברכוש כלשהו, גם בבגדים וגם במזוזות צריכה להיות אסורה.

ולנושא - אלה ששרפו את הדגלים הם דפוקים במוח וצריך לשלוח אותם לכלא. אסור להשחיט את סמלי המדינה בכל מצב שהוא. זו פשוט יריקה במצח. הסכימו להכניס אותם למדינת ישראל וכך הם מודים?

פורסם
  • מחבר

בגד לא צנוע שנשרף עקב כך שהוא לא צנוע פוגע בעיקרון החופש. אני לא אמרתי שבגד לא צנוע מסמל משהו, יש הבדל.

ואם תקרא כמה הודעות שלי אחורה, תראה שזה בדיוק מה שטענתי. בסופו של דבר כל אוכלוסיה צריכה לכבד ולא לפגוע ברגשות אוכלוסיה אחרת.

אני לא אמרתי שזה בסדר להסתובב בשכונה דתית בחוטיני, כי בהחלט צריך להתחשב באוכלוסיה הזו שהיא רוב באותה שכונה. אל תכניס לי דברים לפה.

אני מאמין שהציטוט היה ברור לא? כלומר, זו הייתה המטרה. לא יודע איפה ראית שהכנסתי לך דברים לפה.

עיקרון החופש...חופש של מה? חופש למי ביחס למה?

איפה הם שרפו את הבגד הזה שאתה מדבר עליו, ליד הבית שלך? בכיכר הקרובה לביתך?

למה הם שרפו את הבגד הזה, כי ככה אתה יוצא מהבית?

של מי הבגד הזה שהם שרפו?

בגד לא צנוע שנשרף או נרמס או אני לא יודע מה לא מסמל כלום.

לך אישית הוא מסמל את אובדן הדמוקרטיה ועיקרון החופש, אבל מסתבר שיש דברים חשובים יותר מהחופש האישי שלך.

פורסם

כשאתה שורף אותו בגלל שהוא "לא צנוע" הוא מסמל את עיקרון החופש, משהו שלדעתי(ודעתי בלבד) הוא יותר חשוב מדגל ולא פחות חשוב ממזוזה.

אבל בסופו של יום, כל אחד מהדברים האלו חשובים מאד לאוכלוסיה מסוימת ולכן על כולם ראוי להגן ולשמור ולהתחשב באותה אוכלוסיה.

מיותר לציין, שמשמרות הצניעות בירושלים, השחיטו בגדים של אנשים בניגוד לרצונם.

פורסם

נטורי קרתא מוקצים גם בעולם הדתי יהודי. ולא, הם לא יהודים כשרים 100%.

אין לי בעיה עם בגדים אבל למה דגל או מזוזה?

כי זה מה שהם רצו.

גם לי אם הייתי רוצה אין שום בעיה לשרוף חתיכת בד ונייר יש לך בעיה עם זה?

פורסם

לומר שמצד אחד אתה לא שם זין על המסורת היהודית אבל מצד שני מכבד אותה זו סתירה "די קלה", אתה לא חושב?

לא. באופן אישי לא אכפת לי ממנה ומה יקרה לה, אבל אני מכבד אותה כמו שאני רוצה שיכבדו את דעותי. אני לא מוצא כאן סתירה.

ולנושא - אלה ששרפו את הדגלים הם דפוקים במוח וצריך לשלוח אותם לכלא. אסור להשחיט את סמלי המדינה בכל מצב שהוא. זו פשוט יריקה במצח. הסכימו להכניס אותם למדינת ישראל וכך הם מודים?

אני לא מוצא כ"כ הרבה טוב ב"מדינת ישראל" כדי להודות על זה שאני פה, אבל אתה צודק.

כי זה מה שהם רצו.

גם לי אם הייתי רוצה אין שום בעיה לשרוף חתיכת בד ונייר יש לך בעיה עם זה?

אתה יכול לשרוף כמה שאתה רוצה, כל עוד אתה לא עושה את זה בגלל שהם "לא צנועים" וכמובן לא פוגע באף אחד.

פורסם
אתה יכול לשרוף כמה שאתה רוצה, כל עוד אתה לא עושה את זה בגלל שהם "לא צנועים" וכמובן לא פוגע באף אחד.

בכל מה שהם עשו לא בסדר רק זה שהם גנבו את המזוזות לאנשים אחרים.אם הם היו לוקחים מזוזות שלהם והיו שורפים אותם לא משנה מה הסיבה שלהם שישרפו יהנו מזה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים