עבור לתוכן

מה דעתכם על פנסיה חובה לכל עובד?

Featured Replies

פורסם

אמרתי את זה כי קבעת (בלי לדעת עובדות) שהדבר נעשה ללא מחשבה על ההשלכות.

המס הגבוה ביותר כיום ה 44%

והוא על הכנסה של מעל 413000 ש"ח בשנה

פורסם

בשורה התחתונה, אני לא חושב שאני אקח רכב מהעבודה לאחר העלאת שווי הרכב. כי זה פשוט יעבור ממצב של "לא משתלם אבל נוח" למצב של "לא משתלם בעליל!"

כנ"ל.

חברות הליסינג הולכות לקרוס בענק.

אנחנו נוכל לקנות מכוניות בזול מהליסינג שפשט את הרגל ?

אני עובר לעומת זאת את תקרת ההפקדה למסלול הוני בביטוח מנהלים. מרגיז ביותר, המסלול הפנסיוני נראה לי לא משתלם בעליל. כמה כבר אני אחיה אחרי גיל 65?

חישוב קטן שעשיתי מראה כי אני צריך לחיות 20 שנה אחרי הפרישה כדי לאכול את הקרן + ריבית שנתית מתואמת של 4% במסלול שלי אם אני זוכר את המספרים נכון.

אני מפקיד רק למסלול הפנסיוני.

אני מייצג כניראה את הראייה ההפוכה ממך...

מה יקרה עם תחייה עד גיל 85?

מה יקרה עם תגיע לגיל 95?

סבי מת בגיל 95 צלול ובאיכות חיים טובה .... ברור שהוא לא היה מסוגל לנהל את עיניו הכספיים יותר.

1.הפיתוי לעזור (לילדים לדוגמא)כשיהיה לך כסף נזיל יהיה גדול .... ורוב הסיכויים שתשאר חסר פרוטה ...

2.אתה תרוץ לנהל את הכספים שלך ? בגיל 80 ?

3.פנסיה חודשית תקבע לך את רמת החיים שאתה תחייה באמת.

הניסיון מראה ...שגם אם יהיה לך סכום גדול בבנק, אתה לא תגע בו ... אתה תשמור אותו למקרה חרום ..(ניתוח או כל בעיה אחרת)

אתה בונה על זה שתמות צעיר.... ?

בנוסף תמיד אפשר להחליט לקבל פנסיה מגיל 60 - 65 לדוגמא ...

ובנוסף ... אשתך תמשיך לקבל את הפנסיה שלך ...

פורסם

אמרתי את זה כי קבעת (בלי לדעת עובדות) שהדבר נעשה ללא מחשבה על ההשלכות.

המס הגבוה ביותר כיום ה 44%

והוא על הכנסה של מעל 413000 ש"ח בשנה

זה לדעתי צעד חשוב. אבל זה משפיע במדרגות הנמוכות יותר?

מי שיש לו הכנסה בסדר גודל של עד 2000000 בשנה ירגיש את זה?

פורסם

אני מפקיד רק למסלול הפנסיוני.

אני מייצג כניראה את הראייה ההפוכה ממך...

מה יקרה עם תחייה עד גיל 85?

מה יקרה עם תגיע לגיל 95?

סבי מת בגיל 95 צלול ובאיכות חיים טובה .... ברור שהוא לא היה מסוגל לנהל את עיניו הכספיים יותר.

1.הפיתוי לעזור (לילדים לדוגמא)כשיהיה לך כסף נזיל יהיה גדול .... ורוב הסיכויים שתשאר חסר פרוטה ...

2.אתה תרוץ לנהל את הכספים שלך ? בגיל 80 ?

3.פנסיה חודשית תקבע לך את רמת החיים שאתה תחייה באמת.

הניסיון מראה ...שגם אם יהיה לך סכום גדול בבנק, אתה לא תגע בו ... אתה תשמור אותו למקרה חרום ..(ניתוח או כל בעיה אחרת)

אתה בונה על זה שתמות צעיר.... ?

בנוסף תמיד אפשר להחליט לקבל פנסיה מגיל 60 - 65 לדוגמא ...

ובנוסף ... אשתך תמשיך לקבל את הפנסיה שלך ...

תשמע, אני כיום מפקיד את המקסימום האפשרי למסלול הוני, שהם 10% מ-7,300 ש"ח (בערך) בחודש.

לפי תחשיב סוכן הביטוח, בגיל הפרישה יהיו לי קצת פחות מ-2 מיליון ש"ח.

אם היו מאפשרים לי להכניס למסלול זה את כל הברוטו שנחשב לבסיס לפי המשכורת הנוכחית, בסוף התקופה היו מצטברים כ-4 מיליון ש"ח.

מהסכום הזה אפשר לחיות בצורה טובה רק מהריבית, בלי לנגוע כלל בקרן. ובכל אופן, מדובר בחיסכון פנסיוני שלי בלבד, לא כולל בת זוג (לא נשוי).

ילדים, אם וכאשר יהיו, יקבלו לפי התכנון דירה בסיסית + השכלה גבוהה, שלזה אני דואג באפיקים אחרים. גם לא צריך לפנק את הילדים יותר מדי, שילמדו להסתדר גם בעצמם.

בכלאופן, אני בהחלט מקווה שבגיל 80 אני אוכל לטפל בכספים שלי :)

פורסם

קודם כל כל הכבוד.

.1 2 מיליון בערך של היום לא יהיה שווה לשני מיליון עוד 30 שנה ?

2.תסתכל טוב על ההורים של ההורים שלך ... אתה חושב שתוכל לעמוד בקצב הטכנולוגי לנהל את החיים הפיננסים שלך ?

אני בטוח שלא.

יש לי נקודות נוספות ... אבל אני המשיך מאוחר יותר ....

פורסם

נתקלתי בתגובה ממש יפה לכל הנושא של המס לליסינג, וחשבתי שראוי להציג אותה כאן:

http://www.globes.co.il/serve/globes/DocView.asp?did=1000177336

כולם רוצים לעזור לשכבות החלשות

אבל הם לא משכילים להבין שזה צריך לבוא ממקור כלשהו (בהנחה שלא עושים את זה על חשבון גרעון)

ואז כשהם מגלים שזה פוגע בהם, מתחילים לצעוק.

חוצפה.

פורסם

^^^^^

זה לא העניין. הרי אתה בעצמך אמרת שהעלאת שווי לצרכי מס עבור ליסינג זה במקום גובה המס הכללי. אז, איפה העזרה לעניים כאן?

אגב, אני לא אמרתי שזה "לא צודק" להעלות מס על הרכב. אני אישית חושב שזה לא חכם. עבורי זה אומר לוותר על רכב מהעבודה. בסופו של דבר, זה פחות מסים למדינה (כי עם רכב פרטי שלי אני לא אסע הרבה כמו עם רכב של החברה => פחות מס על דלק). מעבר לזה, אני מנחש שתהיה הצטמצמות משמעותית בשוק הליסינג - שוב, זה לא יכול להיות טוב.

ואגב, מנקודת המבט של העובד - הוא משלם על הרכב מהמשכורת שלו. נכון, אם לא היה משלם עליו מהמשכורת שלו אז היה משלם יותר מס, על ההפרש. אבל עדיין, מבחינת העובד כל העניין הזה הוא לא משתלם. וזה כל מה שאמרתי.

לגבי צדק - נכון, הגיוני שעובד ישלם את אותה כמות של מס, אם לקח רכב או לא לקח רכב (קח שלא תהיה אפשרות של "התחמקות מתשלום מס" על ידי לקיחת רכב).

אבל עדיין, זה לא חכם. זאת דעתי.

פורסם

לא אמרתי שזה במקום

לפעמים נותנים הטבות לשכבות החלשות ולפעמים לשכבות החזקות

הבחור הצעקני הזה הוא כפוי טובה

מס החברות יורד כל שנה!, עד לפני 4 שנים היה 36%, היום 29% וב2010 יהיה 25%

אני מניח שהוא לא מתלונן שנשאר לו עוד 11% בכיס

אבל אם חס וחלילה הוא יצטרך לקחת חלק בהוצאת הרכב של העובדים, גוועלד.

קשה לצפות איך ישפיעו מהלכים כלכליים, בטח ברמה שלי ושלך.

אלה שיוותרו על הרכב יקטינו את בסיס המס

אבל בעתיד, פחות כסף יצא לקצבות זקנה (גם בכלכלה, נורא קל לחשוב רק על הטווח הקצר)

ואני מציע שלא תדאג לחברות הליסינג, הן לא יקרסו (חוץ מזה, גם להן נשאר עכשיו יותר כסף בכיס :))

פורסם

^^^^^

בשורה התחתונה, נקווה לטוב :xyxthumbs:

פורסם

קודם כל כל הכבוד.

.1 2 מיליון בערך של היום לא יהיה שווה לשני מיליון עוד 30 שנה ?

2.תסתכל טוב על ההורים של ההורים שלך ... אתה חושב שתוכל לעמוד בקצב הטכנולוגי לנהל את החיים הפיננסים שלך ?

אני בטוח שלא.

יש לי נקודות נוספות ... אבל אני המשיך מאוחר יותר ....

1. למען האמת אני לא יודע אם התחשיב של סוכן הביטוח לקח בחשבון אינפלציה ממוצעת לאורך השנים.

2. ההורים שלי הם בגיל 49 בלבד כרגע, אז הם לא מדד :). סבתא שלי לעומת זאת צועדת לכיוון ה-80, והיא עדיין צלולה לחלוטין ומנהלת את את העניינים הכספיים שלה. כמובן, אין לה הרבה מה לנהל, כיוון שהיא חיה מקצבת זקנה וקצת עבודה פה ושם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים