עבור לתוכן

מה דעתכם על פנסיה חובה לכל עובד?

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=//1048356

תראו לפי דעתי זה רעיון שיכול להיות טוב

אבל מאוד מפחיד אותי שיגמר רע מאוד

וזה בגלל מקרים של פשיטות רגל וכו

שבהרבה מקרים בארץ שמו ... גדול בת.. של העובדים הקטנים

ובמצב שיש רשויות שלא משלמות משכורות לא הייתי רוצה שהממשלה תחליט על הכסף שלי

אני לא רוצה להגיע למצב שאני יהיה זקן ובגלל אנשים מושחטים או לא יוצלחים לא תיהיה לי פנסיה

או חיסכון

אבל אם יעשו תמהלך בצורה טובה זה יכול לעזור להרבה מאוד אנשים

פורסם

החוקים לפיהם מתנהלים היום אפיקי החסכון לקראת פנסיה הרבה יותר נוקשים מאשר היו בעבר, וקצת קשה להאמין כי המאורעות שהובילו לקריסה הכלכלית של קרנות הפנסיה יחזרו על עצמם.

ובכל מקרה, עדיף שהאנשים האלה ינהלו את הכספים שלנו ויכריחו אותנו לחסוך, אחרת אנשים פשוט לא חוסכים - והתוצאה נראית לעין בקלות.

עשרות אלפי קשישים בלי גרוש על התחת.

ואתה, גולם, אתה עצמאי - אף אחד לא מכריח אותך לחסוך. כמה כסף חסכת עד עכשיו לפנסיה?

נ.ב.

הולכים לכסח אותי עם המיסים החדשים על הרכבים :(

פורסם

אני חושב שזה צעד חשוב בכיוון הנכון

אמנם זה לא יהיה נעים לאלה שיש להם שווי רכב

אבל אני מניח שהם יסתדרו.

בכל מקרה אתה מפקידים יותר לקופות ומקבלים על זה זיכויים/ניכויים למס :)

פורסם

בכל מקרה אתה מפקידים יותר לקופות ומקבלים על זה זיכויים/ניכויים למס :)

איך זה קשור לשווי רכב?

אני יודע שאני אסתדר, כי אני משלם רק מס על השווי רכב.

אבל רוב האנשים שאני מכיר משלמים גם עלות ליסינג של כ-3,000 ש"ח שיורד מהברוטו.

אני חושב שעלות הליסינג + שווי הרכב המוגדל כבר הופכים את העיסקה ללא כל כך משתלמת?

פורסם

איך זה קשור לשווי רכב?

זה לא קשור, אבל בעלי הכנסה גבוהה מקבלים הטבה שבעלי הכנסה נמוכה לא מקבלים

ניכויים וזיכויים בגין הפקדות לקופות גמל/השתלמות/פנסיה.

(ובצדק)

אז לא נורא אם הם ישלמו קצת יותר בגין הרכב

:-\

(אולי אם הייתי מקבל רכב הייתי מדבר אחרת :-X)

פורסם

בעלי השכר הנמוך לא מקבלים זיכוי ממס עבור ההפקדות לאפיקי חיסכון פנסיוני (וקרן השתלמות)?

למעשה, כל האפיקים האלה מוגבלים עד לתקרה מסויימת, ולכן בעלי השכר הבאמת גבוה (לצערי אני לא נמנה עליהם, לפחות עדיין לא :)) מקבלים הטבה זו רק על חלק מהשכר שלהם.

למרות שיש לי רכב צמוד, אני מבין את הצורך בהעלאת שווי השימוש, אבל עדיין מותר לי לקטר קצת, לא? :)

אבל כפי שאמרתי קודם, אני כלל לא מבין מה יקרה לאלה שבניגוד אלי מנקים להם מהשכר חלק מעלות הליסינג. אלה לדעתי ישלמו על התענוג יותר ממה שהוא שווה.

פורסם

בעלי השכר הנמוך גם מקבלים, השאלה היא אם זה עוזר להם וכמה

כי אם אתה מרוויח ממש מעט, אחרי הנקודות זיכוי כבר לא נשארת לך חבות מס :)

ןאני מניח שגם אתה מגיע לתקרה, היא לא כזאת גבוהה.

מי שמנכים לו חלק מעלות הליסינג יצטרך לעשות חושבים, אולי זה באמת יהיה יותר כלכלי לקנות אוטו

פורסם

אני חושב שכל בעלי השכר הממוצע נהנים מההטבה.

בכל מקרה, אני לא מגיע לתקרה, אני עובד רק 30 שעות בשבוע. אם יצליחו להחזיר אותי למשרה מלאה כמו שמכריחים אותי, אולי.

אני עובר לעומת זאת את תקרת ההפקדה למסלול הוני בביטוח מנהלים. מרגיז ביותר, המסלול הפנסיוני נראה לי לא משתלם בעליל. כמה כבר אני אחיה אחרי גיל 65?

בהנחה שאני חי עשר שנים אחרי, בקושי מחזירים לי את הקרן שהפקדתי במסלול הזה.

אבל אחרי שהתרגלתי לעבוד שלושה וחצי ימים בשבוע, הגיהנום יקפא לפני שאני חוזר לחמישה ימים (או שהמשכנתא תתחיל לחנוק) :)

עריכה:

חישוב קטן שעשיתי מראה כי אני צריך לחיות 20 שנה אחרי הפרישה כדי לאכול את הקרן + ריבית שנתית מתואמת של 4% במסלול שלי אם אני זוכר את המספרים נכון.

פורסם

זה תלוי כמה אחוזים המעסיק מפריש וכמה אתה מפריש כעמית-עצמאי

תקרת ההכנסה המזכה היא בסה"כ 7300 ש"ח לחודש

(במידה וכל ההכנסות שלך הן הכנסות עבודה)

הניכוי המקסימלי שאתה יכול לקבל זה 5% מ7300

ובנוסף הזיכוי המקסימלי שאתה יכול לקבל זה 35%*7%*7300 לחודש (35% אם זה פנסיה מקיפה, אחרת 25%).

ולעניין, כמו שכבר אמרתי אני בעד

צעדים שייטיבו עם החלשים חייבים לבוא על חשבון מישהו/משהו

זאת נראית לי כמו פגיעה מידתית

פורסם

לגבי פנסיה חובה - הייתי בטוח שביבי כבר עשה את זה בקדנציה שלו... יש מצב שמישהו ביטל את זה? :-\

לגבי המס שווי רכב. מבחינת המדינה, היה "חור" במה שקשור למיסוי רכב חברה, היות ואם בן אדם היה לוקח רכב מהחברה, המדינה היתה "מפסידה" עליו מסים. לפחות כשמסתכלים על זה בראיה מאוד ספצפית, ולא מסתכלים על רווח מחברות הליסינג וכו'. מצד שני, ברמת האדם - כל הנושא של הרכב ממש לא משתלם, זה פשוט נוח. ועכשיו זה יהיה עוד פחות משתלם. אני משער שהרבה אנשים יעדיפו לוותר על הנוחיות של הליסינג, כשזה עולה עוד 1000 ש"ח בקירוב (נדמה לי שזה הסדר גודל לרכבים הסטנדרטים).

אני אישית חושב שזאת טעות להוסיף מס על הרכב, אבל... מצד שני, זאת תהיה הטעות הקטנה ביותר של ממשלת אולמרט... ::)

פורסם

תחליט מה יותר חשוב לך, שלכולם תהיה קצבה בגיל הזקנה או שאנשי ההיי טק(מגזר מייצג :P) ישלמו פחות מס

ואם חשובה לך הקצבה, יש לך הצעה למקור אחר?

כשמס הכנסה ירד, בעלי ההכנסה הגבוהה נהנו מזה (וזה בסדר גמור)

כעת, תורם לשלם מעט יותר.

פורסם

אבל זהו, ש... אין קשר בין רכב לגובה שכר.

יש כאלה שמרוויחים 5 ברוטו בחודש ויש להם רכב מהעבודה (אני מכיר אישית אחד כזה). וגם הם ייפגעו.

מעבר לזה, צריך להסתכל על התמונה הכללית.

בשורה התחתונה, אני לא חושב שאני אקח רכב מהעבודה לאחר העלאת שווי הרכב. כי זה פשוט יעבור ממצב של "לא משתלם אבל נוח" למצב של "לא משתלם בעליל!"

ויש עוד רבים כמוני - השאלה כמה רבים, והאם זה יגרום לקריסה של חברות הליסינג. ואם זה יגרום לקריסה, מה יהיה הנזק החברתי / כלכלי של זה? והאם זה לא מתקזז עם הרווחים. ובטווח הארוך, אולי גרוע יותר?

לא צריך להסתכל על המקרה הפרטני - צריך להסתכל מסביב, וזה מה שממשלת אולמרט לא משכילה לעשות, באופן כללי.

ואגב, זה שיורידו את המס על שכר גבוה - זה לא ממש משנה לשיקול אם לקחת רכב או לא. בשורה התחתונה, הפכו את זה ללא משתלם, אלא אם אתה רוצה לשלם ממש הרבה על נוחות.

אם יורידו את המס על שכר גבוה ויעלו את השכר על רכב, הם גורמים להקצנה של המצב. כי במצב החדש, אם אני מוותר על הרכב, והשכר שלי עולה - אני גם משלם על זה פחות מס, וגם משלם על הרכב יותר, אם אני לוקח אותו. בקיצור, רוב האנשים לא ייקחו רכב, להערכתי...

פורסם
אבל זהו, ש... אין קשר בין רכב לגובה שכר.

יש כאלה שמרוויחים 5 ברוטו בחודש ויש להם רכב מהעבודה (אני מכיר אישית אחד כזה). וגם הם ייפגעו.

תלוי איזה רכב יש להם ובאיזה מס שולי הם נמצאים.

במקרה הכי גרוע, הם יעשו חושבים אם כדאי להם להמשיך להחזיק רכב מהעבודה.

השווי של מאזדה שלוש יגיע ל4500 ש"ח, אף אחד עם משכורת 5000 לא צריך לקחת אוטו במצב כזה.

אתה (כמובן) לוקח את זה רחוק מדי וכבר החלטת שחברות הליסינג יקרסו מחר

אתה גם (כמובן) יוצא מדעה (לדעתי מוטעית) שהדבר נעשה ללא מחשבה (וזה כבר מתקשר לת'רד השני בקשר ליהירות של הימין)

בכל מקרה, אי אפשר לקחת מקרים פרטניים, צריך להסתכל על הרוב, זה אף פעם לא יהיה טוב לכולם

מי שיש לו מסחרית מהעבודה (כל אנשי הקנגו למיניהם) אז כל השינוי הזה לא מעניין אותו

מי שיש לו רכב כמו מאזדה 3, סביר להניח שהוא לא מרוויח 5000 ש"ח

ואם כן, אז כנראה עדיף לו לוותר עליו (ולקבל תוספת במשכורת בצורת הוצאות רכב)

*דרך אגב, הורידו כבר את המס על השכר הגבוה.

פורסם

הפרשה של עוד כמה שקלים בחודש מהמעביד לקרן הפנסיה של העובד היא דבר פשוט אך בעל חשיבות רבה. הבעיה היום, שעם החלשות איגודי העובדים, במקומות רבים אין כלל הפרשה לפנסיה. למעשה, חלק ניכר מן העובדים עובדים בשכר מינימום ומטה ולא מקבלים את הזכויות המגיעות להם בחוק.

פורסם

אתה גם (כמובן) יוצא מדעה (לדעתי מוטעית) שהדבר נעשה ללא מחשבה (וזה כבר מתקשר לת'רד השני בקשר ליהירות של הימין)

*דרך אגב, הורידו כבר את המס על השכר הגבוה.

1) מדהים מכמה יהירות נובע המשפט הזה שלך (האמת, זה יותר התנשאות מאשר יהירות, אבל זה מאבד את הפואנטה אם אני לא משתמש באותה מילה בדיוק :P ).

2) מתי? ולמה הכוונה "שכר גבוה"? מה הפרשי המס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים