עבור לתוכן

מא"ב - ארז או תעוז?

Featured Replies

פורסם

בסוף פרשתי ממצ"ח (כמו שאתם יודעים אני זה שפתח את הדיון הקודם על המ.צ) והלכתי לכיוון של מעברים (כמה שיותר קרבי) למי ששירת במעברים איזה גדוד כדי יותר ארז או תעוז?

יציאות :

תעוז - .7-3-7-4

ארז - 10-4.

מה כדי יותר? אפיה התנאים טובים יותר?

פורסם

לא יודע כמה חבר'ה פה באמת מכירים את העניין - תנסה בפורום מתגייסים וסדירים של פרש, אני כמעט בטוח שמישהו שם יוכל לעזור לך :)

פורסם

חח אתה רציני למה לך..

מא"ב זה שואה..

איזה קרבי איזה :-X....

טוחן מחסומים כמו @#$%^&* ועל מה סתם...

לא שמעתי על שוב מא"ב שעושה 7-3-7-4...

כולם עושים בסביבות ה10-4...(יש איתי שני חברים מארז)..

אני בטוח שגם מזה אתה תפרוש...(עד שתבין שבחייל הזה הכול :-X)..

פורסם

הייתי בתעוז לפני שנה וחצי בזמנו התנאים בארז היו הרבה יותר קשים.

היום אני חושב שהמצב שונה, ארז תופסים את עוטף ירושלים ומכיוון שיש להם מג"ד שהוא מ"צ ולא חי"ר

המצב של החיילים טוב יותר בהשוואה לארז שהיה בעזה.

בכללי אני ממליץ לך להימנע ממעברים, זה לא קרבי. הקרביים אמורים לאבטח אותך, לך אומרים תמיד להיסתתר מאחורי בטונדה.

תמיד שאלתי את הקצין שלי מה קורה אם מורידים את כל הקרביים אז הוא היה עושה לי ככה: :nixweiss:

לדעתי זו גישה דיי דפוקה ואם כבר עומדים במחסום צריך לפחות לדעת לשמור על עצמך(לכן עדיף להיות קרבי באמת או לא קרבי בכלל).

מבחינה שלישותית אתה עדיין נחשב ג'ובניק רק שהמשכורת גבוהה ב 150 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

^ אז אתה לא מבין הרבה בתחום הרבה השתנה מאז אני לא עומד מאחורי מאבטח אני מתפעל ארוע גם אם צריך.

מבחינת שלישות זה תומך לחימה שום ג'ובניק לא חוזר עם נשק הביתה.

התכוונתי שזה הכי "קרבי" שיש במ.צ. אין מה לעשות.

ואם אתה לא יודע איך מעברים ניראים היום אז אתה בדיליי , כי המעברים כיום הם טרמינלים (חוץ משכם - ששם זה פעיה מבחינת מיקום).

לכל מא"ב יש חדר מאובטח ואין שום מגע עם פלסטינאים. הכל במסכי פלזמה ומצלמות.

פורסם

אתה מדבר מנסיון, ביקרת או שירתת בפלוגה של מא"ב, או ממה ש"סיפרוו" לך?

גם לי האכילו את אותו הבול*יט בטירונות ואחרי זה בקורס.

עדיף היה שיקראו ליחידת המעברים יחדת המחסומים כי הטרמינלים הללו לא קיימים בכל המחסומים.

מה שעשו ועושים היה לאזרח את המעברים ולקחת את החיילים חזרה לפלוגות חדשות בכדי לעשות מחסומים רגילים.

כיום אני מקווה שהמצב השתנה, חברים שלי מהצבא אומרים שהם עדיין רשומים כ"אחר" ולא כתומך לחימה או קרבי.

כמובן שחוזרים הביתה עם הנשק, כך בחשבון שמספר גניבות הנשק מהבתים ב 2005 היה הגבוה ביותר ביחידת המעברים (תעוז) בכל מ"צ

זה מאוד הגיוני מכיוון שאין הרבה מגזרים שחוזרים הביתה עם הנשק.

עדייו יש מחסומים רגילים לא רק בשכם כגון 407 ליד שער אפרים וכו, מישהו עדיין עומד בהם למשל חברים שלי מפלוגת "אייל".

אני אישית שירתתי בפלוגת שער אפריים שניסגרה בתחילת 2006 אחרי שאיזרחו את הטרמינל/מעבר ואת הגב אל גב.

תאמין לי שעדיף לך לקבל את עצתי ולהיתרחק, זו מלכודת דבש ואם יש לך בחירה תימנע ממנה.

פורסם

יש לי חבר שהיה בארז.

הגדוד הזה עדיין קיים?

פורסם

פעם אחרונה ששמעתי הם עברו לעוטף ירושלים, שינו מג"ד והחליפו את השם ל... מעוז.

בכל מקרה אני לא יודע אם השם תפס כי עדיין מתיחסים לזה כארז היום.

אני רק זוכר את הסיפורים של המחזור הראשון של היח"מ(יחידת מעברים) הם בילו בערך שלושה חודשים

בארז לפני שהקימו את היחידה החדשה ותמיד הם סיפרו איזה שואה זה היה.

פורסם
  • מחבר

אני מדבר מניסיון כי כבר ההיתי ב 4 טרמינלים הכסף שמושקע בענף הזה הוא עצום , חלק המעמברים כבר עברו אפילו למודל מצבעי שזה יותר מתקדם מטרמינל מסורבל.

ושוב אני מדבר כי ההיתי במקומות האלה ולא כי סיפרו לי.

זה נכון שמאזרחים מעברים בצפון כבר אזרחו את גלבוע וגם ריחן בדרך לאיזרוח ועוד חודש הולך לתפוס את מקומה של פלוגת אייל ואייל יוצאת לנופש - אימון - ורגילה

ואז הופכת לחליף.

ארז - נישאר ארז לא שינו את שמו , וכרגע הוא סביב ירושלים ומחולק ל 3 פלוגות א'-ג' .

תעוז - הוא באזורי איו"ש.

ארז עזב את עזה אחרי ההתנתקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים