עבור לתוכן

תקלה בכרטיס מסך מובנה בלוח אם. אין תמונה.

Featured Replies

פורסם

שלום,

מדובר במחשב עם מעבד סלרון פשוט עם לוח אם בעל כרטיס מסך מובנה וחריץ AGPX8. כרטיס המסך התקלקל. מחברים מסך ואין תמונה.

השאלה שלי, אם אין לי את האפשרות להיכנס לCMOS SETUP, איך אני אמור להגדיר לו לעבור לשימוש בAGP? האם זה יעשה בצורה אוטומטית?

או שזו בעיה?

פורסם

עד כמה שזכור לי ברירת המחדל היא לכרטיס ההרחבה...

מקסימום תוציא את הסוללה של הביוס ואז כנראה זה יקרה.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה. ניסיתי. הוצאתי את הסוללה, אבל גם אחרי שחיברתי לו כרטיס בAGP הוא לא זיהה הפעיל אותו. אין תמונה.

אם יש איזושהי דרך לעשות את זה שלא דרך תוכנה זו כנראה הדרך היחידה.

האם ייתכן שבגלל שהכרטיס הגרפי הONBOARD הלך המחשב כולו קפוט? (יענו צריך להחליף את הלוח)?

פורסם

יכול להיות שזאת שאלה שטותית ... אבל המסך עצמו טוב ? :o

פורסם
  • מחבר

המסך תקין, החלפתי מסך וגם הוא לא קיבל אות. וחיברתי את שני המסכים למחשב אחר ושניהם עבדו מצויין.

[br]פורסם בתאריך: 25.01.2007 בשעה 13:37:35

אני לא מצליח למצוא איזה מן לוח זה. לא רשום עליו כלום.

נתונים אבל:

תושבת 775

תמיכה בDDR1 ובDDR2 (שני סלוטים בלבד) בלי אפשרות לDUAL CHANNEL

חריץ AGPX8

2 חריצי PCI

2 כניסות SATA

2 כניסות IDE

1 כניסת פלופי

כרטיס קול מובנה

כרטיס מסך מובנה

כרטיס רשת מובנה

הצ'יפסט של VIA

מדובר במארז סטנדרטי ורואים שהלוח הוא קטן בערך חצי מהגודל של ה

Asus P4P800Deluxe שבמחשב שלי.

אני יודע שזה כללי נורא, אבל לא רשום על הלוח עצמו דגם.

פורסם

האפשרות היחידה היא דרך הביוס ,והיה מיותר להוציא הסוללה .בכל אופן אני לא יודע איזה ביוס יש לך

תנסה לחפש טוב אחרי שם הלוח תחפש מה רשום מיספרים בין הסלוטים ,ורק דרך הביוס אתה יכול לשנות....

פורסם

הגעת למסקנה חפוזה מדי. אין שום אינדיקציה שהכרטיס מסך על הלוח היתקלקל (נדיר). סטטיסטית רוב הסיכויים שהתקלה במשהו אחר, שזה יכול להיות גם משהו אחר בלוח, זיכרון מעבד או ספק, יש סיכוי מסויים שגם משהו אחר מקצר. את זה תיצתרך לבדוק , זה לא פשוט.

אם בכל זאת אתה מתעקש תצתרך לקחת כרטיס מסך ניפרד , להתקינו , לאפס את הביוס (ע"י הוצאת הסוללה בעדינות ל 20 שניות כשהמחשב מנותק מהחשמל) לחבר את המסך ולהדליק. במיקרה ותהיה תמונה עדיין תצתרך להריץ בדיקת זיכרון כד לוודא שאין בעית זיכרון. רוב הסיכויים שעדיין לא תהיה לך תמונה , אבל תמיד צריך לנסות.

פורסם

כמעט בטוח שיש איזשהו מספר דגם\חברה על הלוח אולי באותיות קטנות מאוד. תחפש. ד"א יש לך אחלה לוח (תסתכל במפרט שלי).

פורסם
  • מחבר

ניסיתי:

הוצאתי את הסוללה, לכמה דקות אפילו. חיברתי כרטיס לחריץ הAGP החזרתי את הסוללה, הדלקתי ואין תמונה.

כאשר אני מפעיל אותו כל המאווררים (כולל מעבד) ותאורת הפנים נדלקים, אז אני מניח שהספק בסדר.

כל מה שאמור להבהב מהבהב רק תמונה אין.

פורסם

מחשב יכול להידלק (חשמלית) גם עם תקלה בכל אחד מהרכיבים. 99.9 אחוז שאין תקלה בציפסט שעל הלוח אם (שמכיל את כרטיס המסך) אך יכולה להיות בעיה אחרת בלוח.

בתופעה שלך נתקלתי בלפחות 100 מחשבים , אתה יכול לסמוך על האינדיקצייה שלי (כבר עבדתי עם כמה אלפי מחשבים) זה יכול להיות כמעט כל רכיב שמקצר.

יש סיכוי גבוה לזה שגם הלוח לא תקין ,אך זה בהחלט יכול להיות כל אחד משאר הרכיבים.

צריך לבודד מיקרים - להפעיל את המחשב עם מינימום - ספק - לוח - סטיק זיכרון אחד וספק (ואם אפשר שגם כל החיבורים המיותרים יהיו מנותקים) מכאן להתחיל.

לנסות להחליף רכיבים עד שמבודדים את הבעייה. לרוב בבית אין מספיק רכיבים לבדיקה וצריך מעבדה - או חבר טוב שיש לו מספיק רכיבים לבדיקה. המיקרה הכי מעצבן הוא שהלוח לא תקין , אבל חבל סתם לטרטר את עצמך עם ניחושים.

יש מיקרים בודדים שפירוק והרכבה מחדש (בעיקר של רכיבי הליבה) פותרים את הבעייה , אבל זה נעשה כשבודקים מעבד אחר או בודקים ע"י החלפה את שאר הרכיבים - לכן שווה לבדוק שוב את הרכיבים הישנים אם פתאום המחשב עולה עם רכיב אחר.

פורסם

סים לב אתה רושם שאין לך אפשרות לכנס לביוס ,זאת אומרת שהמסך שחור? כך אני מבין ,אני מציע לך

להחליף ספק ותראה שזה לא הכרטיס ob שלך אז אם תרצה להחליף כרטיס מסך אתה תוכל ... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הבהרה חשובה, שאני די בטוח שמוכיחה שזה לא הספק אלא משהו בכרטיס מסך הOB:

עניין אותי אם אני אוכל למצוא הוכחה לכך ששאר המחשב כן עובד, אבל איך עושים את זה בלי לראות תמונה על צג (המסך הרי לא מקבל אות כלל).

חיברתי את המחשב לסטריאו שלי במקום המחשב שלי והפעלתי, ואחרי כמה שניות הגיעה ההוכחה. צליל הWELCOME של WINDOWS XP.

כלומר המערכת ביצעה אתחול, כולל טעינת מערכת ההפעלה.

הבעיה היחידה היא שהוא לא מראה תמונה, וגם חיבור כרטיס בAGP לא עזר, ככל הנראה כי הוא מוגדר להשתמש בכרטיס הOB.

פורסם

סים לב אתה רושם שאין לך אפשרות לכנס לביוס ,זאת אומרת שהמסך שחור? כך אני מבין ,אני מציע לך

להחליף ספק ותראה שזה לא הכרטיס ob שלך אז אם תרצה להחליף כרטיס מסך אתה תוכל ... :xyxthumbs:

מוזר גם לי שי את הלוח הזה ואין לו כרטיס מסך מובנה .....

ומה גם כשהכרטיס מסך לא מחובר אתה שומע ברמקולים שיש תקלה בכרטיס מסך sustem fail vga test

פורסם
  • מחבר

אני בעצמי לא יודע איזה דגם זה. אבל אני סגור על זה ב100% שהכרטיס הוא מובנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים