עבור לתוכן

המיליונר בני לנדא: "להגביל את הילודה"

Featured Replies

פורסם

מה שמצחיק הוא שנראה לי רק בארץ החרדים/טפילים האלה חוגגים על הכספים של כולם.

אנשים בקנדה למשל סיפרו לי שכולם עובדים שם, ואני גם מנחש שככה זה בכל מדינה אחרת.

הדרך היא לא להביא להגבלת ילודה, אלא לגרום לאנשים לפרנס את עצמם (מרובי ילדים או לא, יש יותר מדי פרזיטים במדינה).

לא ייתכן פשוט שאדם יחיה מקצבאות כל הזמן! אבל הבעיה היא שהמדינה מעודדת את זה על ידי מתן קצבאות כאלה לכל משריץ

לדעתי קיצבאות בסיסיות זה דבר חובה, בגלל שזה לא בא בחשבון שאנשים ובמיוחד הילדים שלהם ימותו ברעב.

הבעיה היא הניהול הלא נכון שהמדינה עושה במשאבים האלה.

דרך אגב אני זוכר שממש מזמן שהייתי קטן ,היו לנו שכנים עם 7 (או יותר) ילדים, לילדים האלה אף פעם לא היה נעליים או בגדים,

והם תמיד הסתובבו בחוץ, וכש 2 הבנות שלהם הגיעו לגיל 14 ו 16 ההורים שלהם שלחו אותן לעבוד כזונות רחוב, וגם לפחות 2 מהאחים

מכרו סמים והאח הגדול היה בכלא על זה שהוא דקר מישהו. ולהורים שלהם כמובן היה מספיק כסף ל 2 מכוניות (והם לא עבדו עד כמה שאני זוכר).

למרות שהייתי ביסודי כשגרנו שם, אני זוכר את זה ממש טוב כי אמא שלי ועוד כמה שכנים ניהלו מאבק (שנכשל) עם העובדת סוציאית

באזור (או משהו בסגנון...), שיקחו את הילדים מההורים שלהם. אז הנה לכם דוגמה לאיך אנשים חראות מנצלים את הילדים שלהם בשביל

לעשות כסף.

אם המדינה הייתה גורמת למה שהם עשו להיות לא משתלם, על ידי מלחמה בסמים הקשים, בזנות קטינים, חינוך טוב והכי חשוב קיצוץ הקצבאות

אחרי מספר ילדים מסויים, המקרה העצוב/מטריד הזה לא היה קורה...

• תגובות 70
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בטח, כי קנדה בנויה בשיטת workfare ולא welfare.

פורסם

כל זוג היום עם שכל ישר מודע לכך שכל ילד הוא הוצאה כספית נכבדת נוספת . אם לאדם מסוים יש משכורת גבוהה ויכול להרשות לעצמו אז שיהיה לו בכיף

ילדים יכולים להיות הנכס הכי גדול אבל אם הוא לא יכול לממן להם תנאים בסיסים והשכלה אז הוא אמור לעשות את המחשבון לבד

פורסם

לא צריך לחוקק חוק שיגביל את הילודה

תורידו את הקצבאות לכל ילד שיוולד החל מעוד תשעה חודשים והבעיה תפתור את עצמה

יותר מזה - מצד אחד לבטל לחלוטין קצבאות. מצד שני, לשפר משמעותית את החינוך, תוך אפשרות לאכול בבי"ס על חשבון המדינה - ואפילו לישון שם, אם צריך (במקרים שקשה בבית).

ככה, מי שבכל זאת יביא ילדים, למרות שאין לו כסף - לפחות הילד לא ייפגע ויקבל חינוך סביר.

פורסם

יותר מזה - מצד אחד לבטל לחלוטין קצבאות. מצד שני, לשפר משמעותית את החינוך, תוך אפשרות לאכול בבי"ס על חשבון המדינה - ואפילו לישון שם, אם צריך (במקרים שקשה בבית).

ככה, מי שבכל זאת יביא ילדים, למרות שאין לו כסף - לפחות הילד לא ייפגע ויקבל חינוך סביר.

מענין שאתה מעלה בדיוק - אבל בדיוק - רעיון שמומש על ידי השמאלנים שהקימו את המדינה, והיה בעבר.

רעיון ושיטה אשר בוטלו דווקא ע"י הימין במסגרת מאמציו לשבור את האחריות החברתית של הממשלה כלפי אזרחיה.

הרי כל דבר כזה דורש גידול בהוצאות הממשלה, בעוד שחלק מעקרונות הקפיטליזם המושחת שהונהג כאן הם

עקרונות של לקיחה מהאזרח והמנעות ככל שניתן מנתינה לאזרח.

עוד מעט תאמר שאתה בעד יום חינוך ארוך, אחריות החברה למתן חינוך ברמה סבירה לכולם,

אחריות החברה ליכולת ההשתכרות של האזרח בלי שיפול לנטל עליה. (חלק מעיקרי דעות השמאל החברתי).

עוד מעט תהיה שמאלני............ מה יהיה?

פורסם

אחריות החברה ליכולת ההשתכרות של האזרח

אני בעד! :alcoholic:

פורסם

טיפשי.

רוב הילודה המוגברת באה מהמגזר הערבי והדואי.להגביל ילודה במדינה שלנו לא יעזור.

לטווח הארוך הכלכלה שלנו תמשיך לשגשג.

מדיניות ביבי לפני מספר שנים והמשך חלקי של רעיונותיו ע"י שרי האוצר שבאו אחריו רק טוב לישראל.

אני מקווה שבבחירות הבאות(וקרבות) כשהליכוד ינצח, ביבי לא יוותר על תיק האוצר למען מפלגה שלא תמשיך בדרכו המלאה!

וחוץ מזה, עד 2030(אני לא זוכר בדיוק. אפילו נראה לי שהרבה לפני...), בקצב הילודה הזה הערבים יהוו יותר מ50% מאוכלוסיית ישראל. עכשיו מי רוצה שדבר כזה יקרה?

לא שכחת מישהו? (נ נח נחמ נחמן מאומן מזכיר לך אולי?)

בגלל היותינו מדינה מאד קטנה ומאד צפופה...המקום הזה קטן מכדי לאכלס את כולנו

אולי הקוף מאיראן יוכל לעזור :silly:

פורסם

מענין שאתה מעלה בדיוק - אבל בדיוק - רעיון שמומש על ידי השמאלנים שהקימו את המדינה, והיה בעבר.

רעיון ושיטה אשר בוטלו דווקא ע"י הימין במסגרת מאמציו לשבור את האחריות החברתית של הממשלה כלפי אזרחיה.

הרי כל דבר כזה דורש גידול בהוצאות הממשלה, בעוד שחלק מעקרונות הקפיטליזם המושחת שהונהג כאן הם

אחריות החברה ליכולת ההשתכרות של האזרח בלי שיפול לנטל עליה. (חלק מעיקרי דעות השמאל החברתי).

אתה יכול להסביר לי בבקשה מה הקשר בין לאומניות לבין גישה כלכלית סוציאליסטית?

אני בעיקרון בעד חיסול הערבים ומצד שני תומך בקומוניזם :nixweiss:

אני בעד! :alcoholic:

אני הפסקתי להסתמך על החברה מזמן בקטע הזה ולקחתי את העניינים לידים שלי :beerchug:

וואלה, רעיון- נפציץ את הקוף מאירן, נפנה שם שטח, ונשלח לשם את עודפי הבדואים והערבים שיש לנו בארץ :smile1:

פורסם
  • מחבר

לא שכחת מישהו? (נ נח נחמ נחמן מאומן מזכיר לך אולי?)

מה הקשר בין חסידי רבי נחמן מברסלב לגידול אוכלוסיה מואץ?

פורסם

יחס אקספוננציאלי...

פורסם

אני שמח לראות שאתה עוקב באדיקות אחרי הדיעות שלי. אבל ההנחה שלך ש"כבר הבנת אותי" ושאתה יכול לנחש את כלל הדיעות שלי לפי מה שאתה כבר יודע, היא יהירה, לכל הפחות. כמה עובדות כדי לעזור לך:

1) בבחירות הראשונות שלי הצבעתי מרץ, ובצעירותי (בתמימותי הרבה) הייתי שייך בדיעותי לשמאל הקיצוני (במעשים לא).

2) אני מאמין גדול במשפט "מי שלא קומוניסט עד גיל 18 אין לו לב. מי שלא קפיטליסט עד גיל 30 אין לו מוח." ובפרט אני מאמין שהשיטה הקפיטליסטית היא הטובה ביותר - אבל לא ללא ריסון (למען האמת, יש לי כמה רעיונות די מהפכניים על איך להשתמש במנוע הקפיטליסטי כדי לרסן את השחיתות שהוא עצמו מייצר).

3) הדיעות הפוליטיות שלי, גם אם נדמה שמשוייכות לימין, בעצם משוייכת לרדיפת צדק בה אני לוקה. וכן, אני לא רק צודק, אני גם חכם :P

ספציפית לגבי התגובה הקודמת שלי - אני חושב שלא צריכה להיות בעיה להביא הרבה ילדים לעולם, ושהמדינה תתמוך בהם, בתנאי שהמדינה אמונה על החינוך שלהם - וזכותה "לחשוף" אותם לתכנים כראות עיניה (למשל, תכנים מדעיים שהם בגדר "חילול הקודש" אך עשויים לגרות את הסקרנות של הילד ולמשוך אותו למדע - מה שלא בטוח שהיה קורה תחת מעטה של מסך שחור דתי. אפשרות אחרת היא לחנך ילד ערבי לפטריוטיות ושלום). במלים אחרות - מי שרוצה להביא ילדים לעולם במדינה, בלי שיש לו את האמצעים הכלכליים לכך - לא נעצור אותו, אך הוא מוותר על האפשרות לבחור כיצד לחנך את הילד שלו (כאשר בהסתברות גדולה, ה"חינוך" שהיה מעניק להם היה לשחק בזבל עם החברים המשועממים האחרים שלהם ולהתעלל בבעלי חיים).

וואלה, רעיון- נפציץ את הקוף מאירן, נפנה שם שטח, ונשלח לשם את עודפי הבדואים והערבים שיש לנו בארץ :smile1:

נדמה לי שהוא התכוון שהקוף ידלל אצלנו את כלל האוכלוסייה ::)

פורסם

אני אופטימי :lol:

פורסם

מה הקשר בין חסידי רבי נחמן מברסלב לגידול אוכלוסיה מואץ?

הוא שכח לציין את הדתיים... :kopfpatsch:

פורסם

לדעתי קיצבאות בסיסיות זה דבר חובה, בגלל שזה לא בא בחשבון שאנשים ובמיוחד הילדים שלהם ימותו ברעב.

הבעיה היא הניהול הלא נכון שהמדינה עושה במשאבים האלה.

דרך אגב אני זוכר שממש מזמן שהייתי קטן ,היו לנו שכנים עם 7 (או יותר) ילדים, לילדים האלה אף פעם לא היה נעליים או בגדים,

והם תמיד הסתובבו בחוץ, וכש 2 הבנות שלהם הגיעו לגיל 14 ו 16 ההורים שלהם שלחו אותן לעבוד כזונות רחוב, וגם לפחות 2 מהאחים

מכרו סמים והאח הגדול היה בכלא על זה שהוא דקר מישהו. ולהורים שלהם כמובן היה מספיק כסף ל 2 מכוניות (והם לא עבדו עד כמה שאני זוכר).

למרות שהייתי ביסודי כשגרנו שם, אני זוכר את זה ממש טוב כי אמא שלי ועוד כמה שכנים ניהלו מאבק (שנכשל) עם העובדת סוציאית

באזור (או משהו בסגנון...), שיקחו את הילדים מההורים שלהם. אז הנה לכם דוגמה לאיך אנשים חראות מנצלים את הילדים שלהם בשביל

לעשות כסף.

אם המדינה הייתה גורמת למה שהם עשו להיות לא משתלם, על ידי מלחמה בסמים הקשים, בזנות קטינים, חינוך טוב והכי חשוב קיצוץ הקצבאות

אחרי מספר ילדים מסויים, המקרה העצוב/מטריד הזה לא היה קורה...

וזה מה שקורה במדינת רווחה. אם לא היו נותנים להם קיצבה ובמקום זה היו לוקחים להם את הילדים למשפחות אומנות/קיבוץ, היה יותר טוב. וכמובן, לשים התקן תוך רחמי לאמא. בבריטניה למשל, יש נשים עם בנות בגיל העשרה שמשכנעות את הבנות שלהן ללדת לחבר שלהן (בנות 12-17) כדי לחיות מקצבת מזונות ממנו ומהמדינה.

פורסם

כמה שטויות כתבתם... :-\

חתול זקן, אין קשר בין דעה פוליטית לבין אמונותיו של אדם בצדק חברתי.

עומר יוסף, לא שכחתי את החרדים. הבדואים והערבים משריצים בכמויות גדולות יותר מהחרדים אך מגמה זה אצל הערבים בירידה...

בכל הקשור לקצבאות - ביבי נתניהו כשר אוצר יפתור בדיוק את הבעיה הזאת. הוא ייחנך תוך כמה שנים את הציבור שלעבוד זו לא בושה, אין עבודה - אין לחם.

ד"א, אני מקווה ומאמין באמונה שלמה משהקוף מאיראן יישארו רק זיכרונות אחרי שהליכוד יקבל את השילטון. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים