עבור לתוכן

קיבלתי מנילה ויש לי 5 דברים לבחור מהם, אפשר יעוץ?

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי 5 דברים

שיטור צבאי

שירות בתי הסוהר

המערך הטכני בחיל החימוש

שיטור אזרחי

ושירות בחיל האויר והחלל

אני יודע שזה עדיפויות וכו'

אבל אני חשבתי על שיטור אזרחי

אבל אמא שלי מבלבלת לי בשכל על שירות בחיל האויר והחלל ושאני שומע חיל האויר כואב לי הראש

אפשר קצת רקע? כן יש לי פה חוברת אבל הם מדברים עם מושגים שאני לא מבין בכלל

אולי חוות דעת מניסיון אישי או משהו

תודה

פורסם

שיטור אזרחי אני מניח שמדובר בשח"מ...אתה פרופיל 64? אם כן..ואתה כשיר מבחינה גופנית ויש לך אופציה ללכת לסיור של המשטרה, זה אחלה של תפקיד. אני במשטרת רמלה ואני מבסוט מהשירות שלי.

פורסם

שיטור צבאי

שירות בתי הסוהר

המערך הטכני בחיל החימוש

שיטור אזרחי

ושירות בחיל האויר והחלל

פרופיל קבא אתה יודע? אני מניח שאתה עם פרופיל ובן יחיד שלא חתמו לו ?

בכול מקרה מה מענין אותך ?

מערך טכני בחיל החימוש זה הכי בזבוז שיש, אתה כול היום עובד כמו חמור להשביח כלים, מבחינת רק''מ\נשקים.

מערך בתי הסוהר, אתה ממש לא רוצה להיות שם, תנאים על הפנים, תתרחק.

השירות בחיל האוויר או השיטור האזרחי( אם זה מג''ב) נראים הכי בסדר כאן.

פורסם

גם אני שח"מ...

הייתי בסיור חודש, יש לי חבר שהוא משגר, חבר בבילוש (זה לא שהם הולכיםפ לסוחרים בהביתה, אבל עדיין), חבר ביאחבל...

אני כרגע משרת במז"פ כשח"מ מז"פ (עושה את רוב הדברים שטכנאי זיהוי עושה)...

לדעתי זאת אופציה לא רעה...

פורסם
  • מחבר

הפרופיל שלי 97 בלי דברים מיוחדים

אבל קב"א אני לא יודע, מה שאני יודע שכמעט יצאתי עם נזק מוחי מהשאלות המילוליות והתרגילי מתמטיקה שהיו במבחן עם המחשב

אני לא בן יחיד כי יש לי שתי אחיות קטנות יותר

שוטר אזרחי זה בבסיס או בבית?

פורסם

בתחנה המשטרתית שמשטרת ישראל תתקע אותך שם

*בהתחלה ההיתי בטוח ששינו במנילה את השם של מג''ב, למשהו שימשוך אנשים כמו שיטור אזרחי.

פורסם
  • מחבר

תחנה משטרתית של העיר שלי? או של עיר אחרת?

אה וביררתי קב"א הוא 42

פורסם

איפה שחסר כוח אדם, הם יכולים לתקוע אותך גם בתחנה בבאר שבע אם בא להם.

פורסם

שח"מ מחולק לכמה דברים

סיור (בניידות)

בילוש (מעטים)

משל"ט (מרכז שליטה) שם יש את המוקדנים של 100 ואת השיגור שזה בעצם משרדי ולשבת מול מחשב כל היום

ימ"ר או בשמו השני הערכה שבו מכניסים נתונים סודיים למחשבים..מסווג יחסית.

אם אתה הולך לשח"מ והולך על תפקיד משרדי אתה עובר קורס הכשרה של שבועיים, יש לציין שלא מקבלים נשק.

אם אתה הולך על התפקידים היותר רציניים שזה סיור אתה עובר שני קורסים אחד בנעורים בנתניה שזה קורס של חודש כושר גופני ומטווחים על אקדח מיקרו גליל וקרבין. והקורס השני בשפרעם קורס הכשרה של 3 חודשים שבו לומדים על חוקי המשטרה והסמכויות המלוות.

לא בהכרח תשרת בתחנה הקרובה לבית שלך. לדוגמא אני גר בראשון משרת ברמלה שזה במרחב שפלה (במרחב שפלה יש את התחנות הבאות: ראשון לציון מודיעין רמלה רחובות ולוד) אז לא בהכרח אם לדוגמא תגור בראשון לציון אתה תשרת שם...אבל אתה כן תשרת קרוב לבית.

היציאות הם יומיות אבל אתה עושה משמרות. בוקר צהריים ולילה, יש ימים שבהם אתה תעשה משמרת של 12 שעות (שילדי) מ7 בבוקר עד 7 בערב, או להפך מ7 בערב עד 7 בבוקר.

אך זה לעיתים רחוקות.

בתור אחד שבעל פרופיל נמוך אבל ביקש לא לעשות תפקיד משרדי אני יכול להבטיח לך שלא תשתעמם בסיור, אך זה תלוי באיזה תחנה אתה נמצא וכמות הפשע במקום.

פורסם
  • מחבר

אז אני יכול לבקש משהו לא משרדי?

אני אשמח ללכת לסיורים וזה בניידות או איך שלא קוראים לזה, מה שאתה אמרת, 12 שעות לא מפריע לי, העיקר לא משרדי

אבל אם נגיד אומרים לי להיות שוטר בעיר אחרת, ואין לי רשיון, לוקחים אותי לשם כל בוקר?

פורסם

אוקיי זה הולך ככה

אם אין לך רשיון ואתה משרת בעיר אחרת, ויש לך משמרת ביום שישי בלילה או שבת או כל יום אחרת שאין לך אפשרות של תחבורה ציבורית יבואו לאסוף אותך.

אם יש לך משמרת ואתה יכול להגיע באוטובוס לתחנה אז אתה תגיע באוטובוס, בימים שלא תוכל להגיע או לדוגמא יגידו לך להתייצב בתחנה בשעה שאין אפילו אוטובוסים, יביאו אותך.

אם אתה תשרת בתחנה של העיר שלך, רוב הסיכויים שכל משמרת יבואו לקחת אותך, כי זה בגיזרה של התחנה שלך.

וכן אתה יכול לבקש משהו לא משרדי, השאלה אם הסעיפים הבריאותיים שלך מאפשרים לך. כשאני הגעתי לתחנה ביום הראשון הייתי יחד עם עוד 3 חיילים, לאף אחד מהם לא הייתה אפשרות של להגיע לסיור אלא רק לימ"ר לתפקיד משרדי, ואני יכולתי. זה מאוד תלוי על איזה סעיפים קיבלת פרופיל נמוך.

בעקרון אתה עובר בדיקה אצל רופא במחוז אצלך והוא אומר אם אתה כשיר או לא

פורסם
  • מחבר

יש לי 97

אז זה בסדר נכון?

פורסם

עזוב אותך משוטר סתם ידפקו אותך שם , ישלחו אותך לשכונות פשע לסייר שם ולבתים של בני זוג שרבים ועוד כמה דברים מסכנים כאלו

בקיצור לך למשהו אחר

פורסם
  • מחבר

בסדר אבל מה עוד יש ברשימה שלא יותר מעפן?

שוטר צבאי?

פורסם

כיום יש שחמים כמעט בכל המגזרים.

הכל מחקירות, זיהי פלילי, סיור, בילוש, ימ"ר, מודיעין, משל"ט, יא"חבל.

לדעתי כשאי לברר אם שיטור אזרחי הוא אכן שח"ם. אם כן לדעתי 99 אחוז שתקבל סיור. בסיור כמעט תמיד תהיה בתחנה שבעירך או בעיר סמוכה.

ובכל מקרה מאד מוזר לי שמישהו עם פרופיל 97 קיבל אופציות כאלה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים