עבור לתוכן

הוכחה ניצחת - מוצא האדם מהקוף (עם אוכלוסיית הקופים סליחה)

Featured Replies

• תגובות 77
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא ניסיתי להגיד שקוף לא צריך להקה, ניסיתי להגיד שאין להם יחס של שיתוף פעולה (חברות) איתנו.

לגבי הירארכיה של זאבים וכלבים, אף פעם לא חשבתי שיש להם הירארכיה חברתית, תמיד חשבתי שהם מקבלים החלטות ביחד.

זה נראה לי קצת מוזר שבחברה שיש יחס 1:1 של הזכר לנקבה (לפחות ככה הבנתי ממה שאמרת), רק זוג אחד מורשה להזדווג, איך בדיוק זה עובד?

כלומר מה מונע משאר הזכרים והנקבות להזדווג, ולמה זה מפריע לזוג ההוא?

דרך אגב, שחכתי לשאול מה הכוונה "אלפא" ו"דלטא", כלומר הבנתי שזה מעמד 1 ו 4 אבל איפה 3 ו 2 (אם יש בכלל 3 ו 2 ...)

אנחנו יכולים לחיות בשיתוף עם קוף ולהיות הלהקה שלו או לטפל בלהקת קופים בגן חיות... העניין היה שבנאדם משותק, נכה, יתקשה במשימה כי הוא לא יכול להגיב והקוף, שהינו חכם מהכלב, מבין את זה ומנצל את זה. זה אינטלקט ואינסטינקט השרדות בסיסי נטו.

לא מדוייק נושא היחס בין הזכרים לנקבות בלהקה, מה שכן, יש הרבה הגיון מאחורי רק זוג אחד שמותר לו להזדווג וההגיון פשוט מאד ומכמה סיבות:

זאבים כל הזמן כמעט נמצאים בתנועה. יכולים לנוע במשך 3 ימים במהירות קבועה של 60קמ"ש, כל זאת כדי לעקוב אחרי הטרף שלהם שנוטה לנדוד ברחבי הטריטוריה שלהם אשר יכולה להיות בגודל מאות קילומטרים מרובעים. אין ללהקה זמן לעצור להרבה זמן כדי לדאוג למלאן גורים של כולם. הם מצמצמים את המאמצים ומשקיעים אותם בשגר אחד של הנקבה והזכר אלפא שהם גם הבריאים והחזקים ביותר, מה שמבטיח דור המשך חזק ובריא עם יותר סיכויים לשרוד. ברגע שיש בוגרים בלהקה שלא מרוצים מהסדר הקיים, או מראים עניין אחד בשני, הם מקבלים בעיטה ועפים מהלהקה והולכים להקים להקה משלהם בטריטוריה משלהם.

מה מונע מהשאר להזדווג? העובדה שהאלפא יאכל אותם אולי? זאבים, כמו גם כלבים, מאד פגיעים בעת ההזדווגות - הם דבוקים אחד לשני כחצי שעה. לאלפא אין עניין ברביה של בני להקה אחרים - אם זה יקרה הוא יראה להם מי הבוס. חוצמזה, הורמונים שמפרישה הנקבה לפעמים גם מדכאים את הייחום של שאר הנקבות בלהקה. כאשר הלהקה גדולה מדיי, או כאשר ישנם "מורדים", פריטים עוזבים והולכים להקים להקה משלהם.

פורסם

מישהי פה למדה יפה לבגרות בביולוגיה... ;)

פורסם

לא למדתי ביולוגיה, זואולוגיה והתנהגות בע"ח, אם כבר. וזה תחביב.

פורסם

טוב דיי.

קיבלת מחמאה - תהיי שמחה. :P

פורסם

תודה מותק :-*

אשמח לענות על עוד שאלות על בע"ח. חבל שאין הרבה דיונים על ביולוגיה ובע"ח בפורום מדע וטכנולוגה. :-\

פורסם

בס'חוק, כן? :)

פורסם

אשמח לענות על עוד שאלות על בע"ח. חבל שאין הרבה דיונים על ביולוגיה ובע"ח בפורום מדע וטכנולוגה. :-\

תבקשי מהמנהלים סטיקי

"רצית לדעת משהו על בעלי חיים ופחדת לשאול? יא נמושה! - קיצר, תשאל ודריה תענה לך..." :silly:

פורסם

שהיא היתה המודרית היא פתחה כזה סטיקי, לא זכור לי שהוא הצליח יותר מידי...

פורסם

באסה...

זה היה לפני תקופתי :-\

פורסם

הלך בסדר אבל זה היה מבלבל כי לא לכולם היה כוח לקרוא הכל והרבה פעמים שאלו אותי אותה השאלה 10 פעם, או שבאו חברה' שאלו על המחמד הגוסס שלהם כשכבר צרייך עוד שניה להגיד עליו קדיש. אני חושבת שלא יזיק פורום ביולוגיה ובוטניקה, טבע בכלל. סתם מעניין. מי שחובב טבע, שיביא תמונות שהוא צילם של פרחי ארצישראל, או ציפורים נודדות או של אוסף הצדפים שלו. לדון על מה שראית אתמול בנשיונל ג'אוגרפיק או איזה צמחים/מאכלים טובים להקלה על X ו-Y.

פורסם

pפותח הדיון אני מוחה על ההשוואה הבוטה בין היצור שנראה בסרטון לבני הגזע האנושי. אבקש לשנות את שם הדיון.

פורסם

קודם כל תודה על הלינק.

טוב, קראתי את זה ואני חושב שקיבלתי מושג בסיסי מאוד על ה alpha וה beta והOmega

עדיין לא הבנתי מה זה Delta יכול להיות שזה שם נרדף ל beta ?

אנחנו יכולים לחיות בשיתוף עם קוף ולהיות הלהקה שלו או לטפל בלהקת קופים בגן חיות... העניין היה שבנאדם משותק, נכה, יתקשה במשימה כי הוא לא יכול להגיב והקוף, שהינו חכם מהכלב, מבין את זה ומנצל את זה. זה אינטלקט ואינסטינקט השרדות בסיסי נטו.

לא מדוייק נושא היחס בין הזכרים לנקבות בלהקה, מה שכן, יש הרבה הגיון מאחורי רק זוג אחד שמותר לו להזדווג וההגיון פשוט מאד ומכמה סיבות:

זאבים כל הזמן כמעט נמצאים בתנועה. יכולים לנוע במשך 3 ימים במהירות קבועה של 60קמ"ש, כל זאת כדי לעקוב אחרי הטרף שלהם שנוטה לנדוד ברחבי הטריטוריה שלהם אשר יכולה להיות בגודל מאות קילומטרים מרובעים. אין ללהקה זמן לעצור להרבה זמן כדי לדאוג למלאן גורים של כולם. הם מצמצמים את המאמצים ומשקיעים אותם בשגר אחד של הנקבה והזכר אלפא שהם גם הבריאים והחזקים ביותר, מה שמבטיח דור המשך חזק ובריא עם יותר סיכויים לשרוד. ברגע שיש בוגרים בלהקה שלא מרוצים מהסדר הקיים, או מראים עניין אחד בשני, הם מקבלים בעיטה ועפים מהלהקה והולכים להקים להקה משלהם בטריטוריה משלהם.

מה מונע מהשאר להזדווג? העובדה שהאלפא יאכל אותם אולי? זאבים, כמו גם כלבים, מאד פגיעים בעת ההזדווגות - הם דבוקים אחד לשני כחצי שעה. לאלפא אין עניין ברביה של בני להקה אחרים - אם זה יקרה הוא יראה להם מי הבוס. חוצמזה, הורמונים שמפרישה הנקבה לפעמים גם מדכאים את הייחום של שאר הנקבות בלהקה. כאשר הלהקה גדולה מדיי, או כאשר ישנם "מורדים", פריטים עוזבים והולכים להקים להקה משלהם.

טוב אני חייב להגיד שזה הדבר הכי מעניין שקראתי היום, וזה לא בגלל ש bash shell scripting זה לא נושא מעניין.

אבל יש לי שאלה: נגיד שהמנהיג והמנהיגה לא מתפקדים טוב, כלומר לא מקבלים החלטות נכונות בקשר לנתיב או משהו בסגנון,

הם יכולים להוריד אותם? ואם כן איך קובעים מנהיגים חדשים?

פורסם

הם הולכים מכות רצח. מי שינצח ינהיג, מי שיפסיד ולא ימות ועוף משם.

פורסם

אני חושב שכאשר היא אמרה דלתא היא פשוט התכוונה ליצור נחות במיוחד.

אין מה להסתבך.

זה פשוט פיקוח על הילודה. משהו שבני אדם ממש צריכים להתחיל לעשות.

ואם אתם שואלים למה? ראו את הסרטון הנ"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים