עבור לתוכן

מה זה ברוטו/נטו ואיך מחשבים פיצויים שנתיים אחרי שהמעסיק שלי פיטר אותי?

Featured Replies

פורסם

עבדתי אצל המעסיק שלי משך כמה שנים ואני עובר עכשיו על התלושי משכורת שקיבלתי ממנו ואני רואה שיש 2 סכומים, אחד שזה הנטו שזה מה שקיבלתי ממנו באמת ועוד אחד שזה הברוטו שזה סכום גבוהה יותר ממה שקיבלתי.

מה אומר ברוטו ומה זה נטו? ואיך אני מחשב את הפיצויים שנתיים שאמורים להגיע לי ממנו (או איך שלא קוראם לזה אחרי שמעסיק מפטר עובד)

פורסם

אמממ אם אני לא טועה,זה הולך ככה:

אם עבדת שנה אחת בשכר של 5000ש''ח לחודש,הפיצויים יהיו 5000 ש''ח.

אם עבדת שנתיים בשכר של 5000ש''ח(שכחתי לציין ברוטו),הפיצוי יהיה 10000ש''ח

וכך הלאה...ככה זה היה לפחות במקום העבודה הקודם של אמא שלי.

פורסם

:kopfpatsch:

אתה עובד כבר כמה שנים ואתה עדיין לא יודע מה זה מס הכנסה ?!

(וגם ביטוח לאומי וביטוח בריאות, אבל עזוב את זה.. מס הכנסה?!)

פורסם

ברוטו- זה כמה שהרווחת לפני תשלום מיסים וכו'....

נטו- זה כמה נשאר לך אחרי תשלום מיסים וכו'....

נגיד המשכורת שלך הוא 7500 ברוטו

אחרי ניכוי מס וכו'.... זה יהיה 6000 נטו (זה מה שהרווחת)

את זה אני יודע כי אני במגמת תעשייה וניהול :xyxthumbs:

פורסם

השאלה היא האם קיים אצלך גם סכום נוסף אשר נקרא "בסיס" או "סכום בסיס" או "משכורת בסיס".

ברוטו זה סכום המשכורת המלא שאמור לכלול משכורת בסיס + שעות נוספות + תוספת משמרות + תוספות שונות בהתאם למקום העבודה (ביגוד, נסיעות, תחבורה ועוד כל מיני דברים).

נטו זה הסכום שנכנס בסוף לבנק ובעיקרון מדובר על ברוטו בניקוי מיסים (מס הכנסה, ביטוח בריאות וביטוח לאומי).

לגבי חישוב פיצויים, החישוב הוא ששנת עבודה = משכורת בסיס של חודש אחד.

לדוגמא, אם עבדת 4 שנים, מגיע לך פיצויים בסכום של 4 משכורות בסיס.

אם מדובר במשכורת מינימום, אז אין לך מה לחפש בברוטו ובנטו. הפיצוי צריך להיות משכות המינימום * מס' שנות העבודה.

נ.ב. לא מסתכלים על חלקי שנים כך שוותק של 11 חודשים לא נחשב..

פורסם
  • מחבר

אני חושב שקצת הסתבכתי מההסבר שלך אבל הבנתי מה זה ברוטו ומה זה נטו

אני עבדתי שנתיים באותו מקום, בשנה הראשונה הייתי מקבל תלושי משכורת רגילים עליהם מודפש סכום הכסף המדויק שקיבלתי לאותו חודש ובשנה שאחריה המעסיק שלי היה משלם כל פעם סכום של 5000 שקל ועם זה מצרף לי כבר את התלוש משכורת שהוא על 5000 שקל, הבעיה היא שאני הרווחתי יותר מ5000 כל חודש ועכשיו אני לא יודע כמה פיצויים שנתיים אני באמת אמור לקבל... הוא הביא לי כל פעם את הסכום של 5000 שקל כי לא ידעתי בדיוק כמה הוא היה אמור להביא לי ובזה הוא סיכם את זה. ז"א הוא בא כבר בראשון לחודש (במקום העשירי לחודש כמו שהוא נוהג בד"כ) והיה שואל אותי "כמה מגיע לך החודש?" ואני כמובן לא ידעתי בדיוק כמה כי צריך לחשב את זה אז הוא תמיד היה מביא לי 5000 שקל עם תלוש משכורת ואת ההפרש היה מביא לי במזומן ביד במועד אחר.

אני כמובן לא ידעתי שזה יגרר למצב כזה ולא ידעתי שבסופו של דבר אני אקבל פחות כסף של פיצויים שנתיים ממה שבאמת מגיע לי.

אני כרגע לא יתבע אותו על זה אלא אם כן הוא יבין את הטעות שהוא עשה וישלם את הסכום שמגיע לי... אני פשוט רוצה לדעת באמת ובדיוק כמה אני אמור לקבל.

דבר מוזר ששמתי לב אליו כרגע הוא שלפי החישוב שלי המשכורת השנתית הראשונה שלי הייתה נמוכה יותר מהתחשיב שהרואה חשבון שלו עשה אך לעומת זאת המשכורת של השנה השניה היא בדיוק ההיפך (בגלל שהוא התחיל להביא 5000 שקל כל פעם)

אז איך אני יכול לחשב באמת כמה מגיע לי?

פורסם

נ.ב. לא מסתכלים על חלקי שנים כך שוותק של 11 חודשים לא נחשב..

ועוד איך מסתכלים על חלקי שנים, אנא אל תטעה אנשים סתם:

http://www.ovdim.org.il/Page11204.asp

פורסם

אתה לא יכול, זה לא בטח לא רשום בפירוט החודשי שלך ולכן זה לא משנה.

אתה אמור לקבל 10K.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים