עבור לתוכן

היה משעמם, בניתי מפרט BEST, כנסו!

Featured Replies

פורסם

היי חברה, אני עכשיו לומד לבגרות חורף במתמטיקה, ודוגרי נשבר לי ממנה, אז ישבתי עכשיו מלא זמן ובניתי את המערכת הבאה,

ראיתי הרבה מפרטים שכתבו ב10 דק', שהכילו את הרכיבים היקרים ביותר וזהו. אני מבטיח שהמפרט שלי קצת יותר מנומק מ"זה-היה-הכי-יקר-בנעה".

תתחילו לקרוא, לא תהנו מקסימום תפסיקו ;D

ד"א- סליחה על האנגלית שלחתי את זה לחבר, ומאוחר מדי לשכתב הכל....

mother board: Asus "Extreme striker". based on the glorious 680i, this board has it all, both in features and performance. oh yeahh... its totally pimped out!

processor: QX6700. Yeah I know that basically no programs can use 4 cores, and that X6800 will be better in gaming. what can I say? I like to render video (premier pro II, uses all 4 cores) while im running sababaDC, while im playing mmorpg, OK?

processor cooling: Titan Amanda TEC (TTC-NP04TZ). this was a hard one. I could have connected it to the water cooling, but then i would have needed an external radiator,and maybe a stronger pump (im going for OC). And at 130w, this heatsink will do the job just fine, even at a serious OC.

memory: 2*2GB corsair Dominator pc10000. well, this memory is an overkill. why corsair and not patriot`s pc10100? nothing critical, corsair is more market ready. Besides, I like the sinks on the Dominator. Being serious, this memory might be an overkill, but after seeing what it can do on an e6600, it's no less than a must on my rig.

Graphics card: 8800 GTX BFG water cooled edtion {*2SLI}. this choice was no easy either. first why water cooled? because that's a single slot, cool solution. Why an out-of-the-box water block&card? its a great block, I don't think Id go with something else. Besides, if you buy the card and the block separately, you save 30$. BFG gives a lifetime warranty, for me, its worth the extra 30$, what about you? and the final 64,000$ Q: why 88000GTX on SLI? well, with a 30" LCD, love for the hi-res, filters & eye candy, not to mention crisis just around the corner, can anyone blame me? Besides premier pro II likes it(-:

Storage:

2*Raptor 1500ADFD; I know one should be enough, but Im sentimental. I always wanted these two in a RAID0. Practically, windows will boot before ill blink, and video editing will gain some more improvements. not to mention loading times and games, etc. {btw, if W/C HD's then Xraptor 4sure}

2* Seagate 7200.10ES Barracuda (ST3500630NS){RAID0}. it was a tough call, the E7K500 is great but too slow. RAID0 is dangerous, thats why I preferred a slower but more reliable HD for storage, with 1TB of the most reliable storage available {not taking the RAID into consideration} im felling good...

case: CoolMaster stacker 830. Great specimen of a great series, truely one of the best available, and I like its style, besides it has a great airflow which is a must for the Amanda.

water cooling:

Radiator: Black Ice GTS 360. this great radiator, is small quite and does the job beautifully.

Pump: Swiftech mcp355. At this department I went for a bit of an over kill pump, because I might want to add more hardware to the cooling cycle. the mcp355 is small quiet and potent.

mind that all pipes are at 3/8 inches.

הרעיון שלי היה לקחת מפרט HIEND כמובן, ולבנות אותו בצורה שתתאים לי ולצרכים שלי, ובנוסף שלא יהיה בזבוז מיותר- כלומר מערכת שתהיה שווה את הכסף שהיא עולה. כלומר, אם יש שני חלקים בעלי אותו ערך, ומחיר שונה- לקחת את הזול מבין השניים. אם יש חלק בעל יחס מחיר\ביצועים גבוהה מדי- לוותר. ולא לקחת חלקים שייצרו צווארי בקבוק במקומות אחרים (לדוגמא: משאבה שעולה פי שלוש- תהיה מיותרת לחלוטין)

מה אתם חושבים?

מה המערכת המושלמת בשבילכם?

פורסם

אתה לא מצפה שבשעה כזאת מישהו יענה לך נכון?

בכל מקרה יש פה אולי בנאדם אחד שיקנה את המפרט הזה *אהם מוסרי אהם*

פורסם

תוסיף גם מסך ענק שינצל את זוג הכרטיסים...

תוסיף עכבר

תוסיף מקלדת

תוסיף פד לעכבר (לי יש פאטאליטי...)

כרטיס קול מופלץ גם חסר לי במפרט שלך

תוסיף שני צורבי DVD מעניינים (רצוי Blue Ray ...)

תעשה סיכום תגיד כמה יצא. מעניין.

נ.ב: למה לא קירור גז?

HF

פורסם
  • מחבר

כי קירור גז טוב יעלה הון קטן, ואני לא באמת ינצל אותו. אם כבר אז peltier, אבל זה באמת בזבוז.

ולא אני לא מצפה שמישהו באמת יקנה, לא כתבתי את זה כי אני רוצה לקנות אותו. אלא למקרה שארקדי יתקשר ויגיד לי " 60 שניות, מה אתה רוצה?"

;D

אני לא ממש אודיופיל, ככה שאני לא ישים לב להבדל בין XIFI-Xtreme music לאונבורד...

מסך ענק? נראה לי ש30" 2560P כלשהוא יעשה את העבודה- אין לי באמת כוח לחפש...

- razer plasma עכבר סבבה לגמרי, ונראה מדהים!!!

מקלדת - אתם זוכרם את ההיא עם המקשי OLED ופונקצויות MACRO להכל? אז זו.

השאר- זה כבר לא מעניין... :P

פורסם

מה אתם חושבים?

עוד דיון מיותר. :spam:

פורסם

מה שבטוח אם איזה טחון יכנס לפורום לא תהיה לא בעיה למצוא מפרט... כל יומיים יש דיון כזה, חלאס !

פורסם

בכלל לא הבנתי ת'מטרה פה. אתה לא מעוניין במפרט לכן היית צריך לפתוח ת'דיון בפורום "כללי" בכלל.

בנוסף,מה בדיוק החוכמה הגדולה פה? לקחת דברים יקרים מאוד ובלי שום ספק איכותיים ושמת במפרט,נו ו..?

כל החוכמה היא לבנות מפרט הגיוני ומאוזן בגבולות התקציב,ולא לדחוף את החלקים הכי יקרים

פורסם
  • מחבר

אם תעיטי בפורם, סורי.

טוב תראו, לא התכוונתי לשים ספאם, ואני יודע שיש הרבה דיונים של ניובס שעושים סתם מפרטים יקרים. אבל אני בניתי את זה מתוך עניין ובכיף. ואי אפשר להגיד שזה סתם ערימה רנדומלית של חלקים יקרים (או איכותיים לצורך העניין). החלקים מותאמים אחד לשני בצורה יעילה וטובה, המערכת מאוזנת ונשארת שפויה מבחינה של אי-בזבזנות לשמה.

אני כתבתי תמערכת ושלחתי לחבר במייל, ואז חשבתי להעלות את זה פה. אם נראה לכם שזו הייתה טעות ושזה ספאם מיותר, תמחקו וקבלו התנצלות.

naorai

פורסם

הבנתי,שני רפטורים ושני 88GTX ומעבד מרובע ליבה שעולה 8K זה לא בזבוז...OK.

פורסם
  • מחבר

זה לא משתלם ברמות שאני ואתה מחפשים. מה שלא הופך את זה ללא שימושי. יש לך צירוף אחר שייתן את אותם ביצועים (עזוב סינטתי), בסנריויים שהצגתי בפחות כסף? כי אם כן אז פיספסתי אותו, ואני אשמח אם תכתוב לי מהו.

וכן, לשחק crisis על 2560P, עם פילטרים וטקסטרות על HI, זה משהו שאני אשמח מאוד לעשות.

naorai

פורסם

כדי לשחק קריסיס על הגדרות גבוהות לא צריך יותר מ2GB ראם GTX ומעבד E6300 מקסימום E6600..

בקיצור המפרט שהבאת סתם בזבזני וגם אם הייתי זוכה עכשיו ב100 מליון שקל לא הייתי קונה אותו =\

והנהלת הפורום, אם אתם אומרים שכל הזמן יש כאלה דיונים של ה"מפרט הכי טוב" אז אולי פשוט תעשו דיון כזה שכל אחד ישים את המפרט הכי טוב [עד תקציב מסוים, כדי שלא ישימו מעבדי 4ליבות למשל שזה ממש בזבוז] וזהו, תגמרו עם העניין הזה שכל יום יש כזה דיון :nixweiss:

פורסם

יש כזה "דיון" שיש בו את המפרטים הטובים בתקציב מסווים והוא נמצא במדור "המפרטים המומלצים" שכדאי שתעניינו בו.

פורסם
  • מחבר

תראו אין לי בעיה להסביר את עצמי, וכמו שאמרתי, אם זה נראה למודרייטורים מיותר, שיימחקו.

אבל monoplay, מה שאתה עשית זה פשוט מרגיז. לא קראת מה שכתבתי מההתחלה, נכון?

אם היית קורא, הייתה מבין שהמחשב לא מיועד רק למשחקים. ואפילו כתבתי במפרט עצמו את מה שאתה כתבת בדיוק. כשמרנדרים, או משחקים במשחק שכן מנצל 2 ליבות ומשהו אחר ברקע, אז הQX67 מתחיל לתפקד.

אז בבקשה, ביקורת שלילית זה דבר טוב, לומדים ממנה. ביקורת שלילית סתמית, פשוט מציקה.

אם אתה עדיין לא מסכים איתי, בבקשה תסביר את עצמך.

Xtract, אתה יודע מה טוב שהזכרת לי, מזמן לא הסתכלתי על המדור. ד"א- אולי שווה להוסיף מחשב באמת מפוצץ. לא לשום מטרה פרקטית, כי אם לשם ההנאות הקטנות שבחיים. ;)

naorai

פורסם

זאת לא חוכמה לשים מעבד מרובע ליבה כי "יש לי את הכסף"... אבל תיהיה ריאלי, במחיר של המעבד הזה אתה מביא מחשב שלם ואחד טוב!

עכשיו תחשוב, כמה פעמים ביום באמת תנצל את כל הליבות? כמעט שלא אם בכלל... וחבל על כל הכסף... לפי דעתי מעבד כזה מרשים יותר כשאתה מציג אותו במפרט בחתימה שלך אבל בדוגרי בשנה הקרובה אני לא רואה אותו שווה את המחיר ביחס לביצועים. :nixweiss:

גם על הE6700 כולם וויתרו בגלל המחיר/ביצועים ומי שרוצה קאש גבוה לוקח מקסימום את הE6600 ומי שפחות מפריע לו אז לוקח את הE6300 ולא את הE6400

פורסם
  • מחבר

אתה ללא ספק צודק בקשר לרוב מה שאמרת.

אבל אני מתעסק המון המון בווידאו, אני אוהב לשחק, ולהפעיל תסבבה. עם דיואל, אני לא יוכל לעשות הכל ביחד, נכון?

וזאת הסיבה. להגיד לך שזה שווה את הכסף במצב הכלכלי שלי היום? ממש לא. אבל בהנחה שהייתי כול להרשות לעצמי, למה לא?

אני מבין שאתה אומר שבעצם עדיף לפצל את זה לשני מחשבים->

שרת שיטפל באחסון, הורדות וכאלו. ומחשב ראשי. תראה, זו אופציה שלא התחשבתי בה. יכול להיות שמבחינת עלות תועלת זה באמת יותר טוב. אבל שוב, המרובע כן נותן לך עוד raw power שהיום אני משווע לו גם במולטיטסקינג וגם ברינדורים נטו.

אבל אני מקבל את מה שאתה אומר בתור אופצייה, כנראה טובה יותר.

naorai

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים