עבור לתוכן

שאלה לגבי האפשרות להביט אל העבר

Featured Replies

פורסם

כל כך הרבה גורמים שאתם מזניחים. ברור שזה אפשרי. אבל האמת היא שלא ממש נחוץ יש כבר מצבורי גז שמחזירים אור בצורה מצוינת מכדה"א אבל מה? בעקבות התערבובות האור וההתעקמות שלו לפי תאורית היחסות הכללית אתה לא לגמרי יכול להבין בידיוק מה הולך שם. אור לא באמת נע בקו ישר הוא מושפע מגרוויטציה.

פורסם

אז טכנית למה אתם צריכים מראה ?

כל מה שאתם רואים, זה בעצם העבר לא ?

וככל שתסתכלו על עצם רחוק יותר, כך תראו רחוק יותר אל העבר...

פורסם

יש בזה משהו.

במקום לשים מראה אפשר פשוט להסתכל מהמקום שבו היינו שמים מראה.

עכשיו, איפה היה החור תולעת הזה שראיתי קודם?

פורסם

אני לא יודע כלום בפיזיקה, אך יש לי שאלה: כשאומרים שמידע יכול לעבור מהר יותר ממהירות האור, אם "נתפוס" גל מידע שכזה, ונעביר עליו מידע אחר בצורה כלשהי, נוכל להעביר מידע מהר יותר ממהירות האור?

האם ניתן להטיס מצלמה עם הרבה דלק לחלל, נצלם את מה שאנו רואים, ונשלח את המידע מהר יותר ממהירות האור?

אם נשלח מראה ענקים היא יכולה לגרום לאור בלילה או לירח שני.

פורסם

אני לא חושב שמדברים על גלים בהקשר הזה (כי גל אלקטרומגנטי מתקדם בדיוק במהירות האור)

וכשהמידע עובר מנקודה לנקודה בצורה כזו, הוא לא בהכרח עובר במסלול שבין שתי הנקודות.

פורסם

אני לא יודע כלום בפיזיקה, אך יש לי שאלה: כשאומרים שמידע יכול לעבור מהר יותר ממהירות האור, אם "נתפוס" גל מידע שכזה, ונעביר עליו מידע אחר בצורה כלשהי, נוכל להעביר מידע מהר יותר ממהירות האור?

מי אמר שניתן להעביר מידע במהירות שעולה על מהירות האור? מישהו הפריך את היחסות הפרטית כשלא הסתכלתי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים