עבור לתוכן

שאלה לגבי האפשרות להביט אל העבר

Featured Replies

פורסם

בהנחה ונוכל לתקוע מראה ענקית מאד מאד מאד רחוק מכדור הארץ (מחוץ לגלקסיה או משהו, אני לא ממש מבין במרחקים של מהירות האור), ויהיה לנו טלסקופ שמסוגל לעשות זום עד אליה ובחזרה לכדור הארץ בהשתקפות, בהנחה והמראה רחוקה יותר ממה שמהירות האור תיתן לנו לראות השתקפות מיידית, האם זה יתן לנו את האפשרות להביט אל העבר?

וכן אני יודע שאני משוגע :)

עריכה: בטעות פירסמתי פה, אם יש אפשרות להעביר לפורום מדע וטכנולוגיה אני אודה למנהל.

פורסם
:bash::lol::bash::lol::bash:
פורסם

זה אפשרי (תאורתית) אבל המראה צריכה להיות מאוד מרוחקת (מחוץ לגלקסיה). אם היה אורך מוקד כזה גדול אז זה היה חוסך לנו המון כסף.

פורסם

מה הבעיה? תציב מראה במרחק של מטר ממך. מה שאתה רואה בה בא מהעבר. נכון, רק כמה חלקיקי שניה בעבר (מתעצל לחשב ;D), אבל זה עדיין העבר.

תציב מראה במרחק של 100 שנות אור ותוכל לראות מה קרה לפני 200 שנה (מאה שנים עד שהאור יגיע למראה ועוד מאה עד שיחזור בחזרה ממנה). כמובן שיקח לפחות 100 שנים להגיע למרחק של 100 שנות אור כדי לשים שם את המראה מלכתחילה...

פורסם

אתם רציניים? זה אפשרי???..

פורסם

כמעט כל דבר אפשרי בתיאוריה. :cool2:

פורסם
  • מחבר

יאללה חבר'ה איפה רושמים פטנט? D:

פורסם

משרד הפטנטים?

פורסם

איך תביא מראה לחלל ואיפה תשי :bash: :bash:ם אותה

פורסם

זה רק פטנט, אתה יודע.

לא כל הפטנטים מעשיים ברגע זה בגלל מגבלות טכנולוגיות אני משער.

פורסם

הרבה יותר פשוט לטוס למקום מאוד רחוק במהירות שמעל למהירות האור ולהביט על כדור הארץ עם טלסקופ עם הגדלה אסטרונומית.

פורסם

איך תביא מראה לחלל ואיפה תשי :bash: :bash:ם אותה

זאת לא הבעיה.

הבעיה היא שהמראה צריכה להיות ענקית פי כמה מיליונים מכדור הארץ, צריכה להיות רחוקה במיליארדי מיליארדים של קילומטרים (שבחיים אף אחד לא יגיע כל כך רחוק) והדבר הכי חשוב - לא יהיה טלסקופ שיוכל לראות למרחק כזה.

אבל טהורטית זה עובד.

פורסם

שוב: כל מראה, בכל מרחק, מראה לך את העבר. ככל שהיא יותר רחוקה, כך תראה בה עבר רחוק יותר. מראה במרחק שניית אור (300,000 ק"מ בערך) תראה לך מה קרה לפני שתי שניות. מראה במרחק דקת אור (18,000,000 ק"מ בערך) תראה לך מה קרה לפני שתי דקות. מראה במרחק שנת אור תראה לך מה קרה לפני שנתיים. כמובן שאתה צריך לכוון אותה מראש למקום הנכון...

ותשכך מלהוציא על זה פטנט. אי אפשר להוציא פטנט על דברים שמובנים מאליהם.

פורסם

אתה מוזמן להוציא על זה פטנט.

אבל רק לידיעתך, פטנטים תקפים ל-25 שנה. אני בספק שהאנושות תתקדם טכנולוגית בתקופה הזאת עד כדי כך שמישהו ינסה ליישם את זה ויאלץ לשלם לך זכויות

פורסם

אל תשכחו שגם אם תשים מראה במרחק מאה שנות אור מכאן אז יקח אתה לא תראה כלום במשך 100 שנה (או יותר נכון אתה תראה את מה שהיית רואה אם לא היית שם שם מראה) עד שהאור הראשון מהמראה יגיע לכאן יעברו מאה שנה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים