עבור לתוכן

יש עתיד למי שאין לו תעודת בגרות?

Featured Replies

פורסם

על זה נאמר (חוץ מהטייסים) יותר מזל משכל.

• תגובות 94
  • צפיות 13.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

על זה נאמר (חוץ מהטייסים) יותר מזל משכל.

אני לא מסכים, זה שהם מוכרים דברים פשוטים ולא שבבים או מכוניות לא הופך אותם לאנשי עסקים פחות טובים.

ובכלל לדעתי להצליח בחיים זה בכלל לא עניין של כמה $$$ יש לך בכיס, זה לעשות את מה שאתה אוהב לעשות.

ואני לא חושב שיש מישהו שאוהב לשנן מידע חסר טועלת.

פורסם

זה נכון, מי שיודע לעשות את זה כמו שצריך יכול הרוויח מלא כסף

פורסם

שמעו, יש מקרים שאנשים עושים המון כסף בלי בגרות, אבל בואי נסגור על משהו, אם יש לך בגרות (מומלץ טובה אפילו), הסיכויים שלך לחיות עם יותר מ- 4K לחודש גדלים בשיעור עצום.

אז למה ללכת עם המזל? לא עדיף ללכת על בטוח? ללמוד, להוציא תואר וללכת לעבוד בעבודה קבועה עם משכורת גבוהה.

פורסם

שמעו, יש מקרים שאנשים עושים המון כסף בלי בגרות, אבל בואי נסגור על משהו, אם יש לך בגרות (מומלץ טובה אפילו), הסיכויים שלך לחיות עם יותר מ- 4K לחודש גדלים בשיעור עצום.

אז למה ללכת עם המזל? לא עדיף ללכת על בטוח? ללמוד, להוציא תואר וללכת לעבוד בעבודה קבועה עם משכורת גבוהה.

אוקי,אני בכיתה שעושה 21 יחידות לבגרות,אבל אני 3 יח במתמטיקה,הלך לי הסיכוי ללמוד מחשבים.

ב3 יח מתמטיקה אפשר ללמוד(כנראה)רק פסיכולוגיה וסוציולוגיה ואולי מדעי המדינה וכלכלה(למרות שאני דיי בטוח שהם ל4 יח' ומעלה)

ואני לא מדבר על שעורי ציור או תקשורת מוגברים.

פורסם

תמיד אפשר להשלים.

תשקיע בשאר המקצועות, ואח"כ להשלים/לשפר מקצוע אחד-שתיים זה לא כזה נורא

פורסם

זה ממש לא נכון, תראה לי עבודה אחת (לא ממשלתית) שדורשת בגרות (לא תואר) כתנאי קבלה עיקרי.

זה לא מזל, לא כל מי שאין לו בגרות הוא טיפש, ולא כל מי שעושה הרבה כסף ואין לו בגרות זה בזכות הרבה מזל.

ובכלל למה אתם כל הזמן מודדים הכל בכסף?

אוקי,אני בכיתה שעושה 21 יחידות לבגרות,אבל אני 3 יח במתמטיקה,הלך לי הסיכוי ללמוד מחשבים.

זה לא נכון, בשביל ללמוד מחשבים אתה לא צריך לשנן מתמתיקה. אני אף פעם לא למדתי מתמטיקה וזה אף פעם

לא היה משהו שהפריע לי ללמוד מחשבים.

פורסם

תהיו אורי גלר הבא וזהו. ;D

פורסם

מי שלא יכול לעלות על דל שפתיו שהוא ילמד היסטוריה או לשון או תנ"ך בשביל בגרות

יש לו עצה ,ועצה טובה מאוד

ללמוד להיות מנהל רשת - שזה אומר לללמוד רשתות מחשבים על בוריה ולהיות מקצוען גדול בזה

או להיות מקצוען בלינוקס או יוניקס

אני מוכן להבטיח לו שהוא ירוויח סכומים נאים ביותר בלי הרבה מאמץ - ככל שהוא יהיה יותר מלומד בזה - המשכורת בהתאם תגדל

וזה ממש לא בעיה ללמוד את זה - אפשר להזמין ספרים מאמזון ללמוד בשיטה עצמית ולהוציא הסמכה בנלאומית piece of cake

פורסם

מי שלא יכול לעלות על דל שפתיו שהוא ילמד היסטוריה או לשון או תנ"ך בשביל בגרות

יש לו עצה ,ועצה טובה מאוד

ללמוד להיות מנהל רשת - שזה אומר לללמוד רשתות מחשבים על בוריה ולהיות מקצוען גדול בזה

או להיות מקצוען בלינוקס או יוניקס

אני מוכן להבטיח לו שהוא ירוויח סכומים נאים ביותר בלי הרבה מאמץ - ככל שהוא יהיה יותר מלומד בזה - המשכורת בהתאם תגדל

וזה ממש לא בעיה ללמוד את זה - אפשר להזמין ספרים מאמזון ללמוד בשיטה עצמית ולהוציא הסמכה בנלאומית piece of cake

הסמכות בינלאומיות של יוניקס, לינוקס, והנהלת רשתות לא באות ברגל. הגישה לקורסים גם עולה כסף, ולא קצת, ומה יקרה אם אתה לא תעבור ?

פורסם

אני לדוגמא כרגע לומד ספר על רשתות שהבאתי מאמזון וזה כל כך מעניין אותי שאני ממש נהנה ללמוד את זה

וחושב כבר על הספר הבא שאזמין....

ויש ספרים מעולים ומקצועיים באמזון שיעשו אותך מקצוען אמיתי ללא שום רגשי נחיתות מכל מיני קורסים למינהם

מבחן אחד עולה משהו כמו 200 300 דולר (תלוי איזה ) עד 3000 ש"ח להסמכה של רד האט (לינוקס )

אז זה לא בשמים ורבים עושים את זה

חוצמזה יש לך את כל הזמן שבעולם תחרוש על הספרים ותעבור עם הצטיינות את המבחן

פורסם

http://avis.co.il/avis/site/avis/html/wanted.htm

http://www.leumi-card.co.il/LeumiCard/CardHolders/jobs/sells.htm

הם פשוט יוצאים מנקודת הנחה שרוב אלה שאין להם תעודת בגרות, הבריזו/איחרו/לא התמידו.

זה חדש לי, כנראה בגלל שאף פעם לא הסתכלתי במודעות של אנשי מכירות ונציגי שרות...

דיברתי על עבודות בתחום המחשבים, אף פעם לא נתקלתי במודעה רצינית שדורשת בגרות.

וגם אם כן אחרי שתוכיח שאתה יודע על מה אתה מדבר והמקצוע הזה זה גם התחביב שלך (כמו במקרה שלי),לרוב הם יקבלו אותך לעבודה.

בנוסף לזה הרבה פעמים מי שבוחן אותך (לפחות במקרה שלי) זה מי שתעבוד איתו, ולרוב מדובר באנשים מאוד נחמדים שממש כיף לעבוד

איתם והם מבינים שבגרות לא הופכת אותך לחכם יותר כ default, והכי חשוב אין להם את הגישה של "אני משלם לך ויש לי חליפה לכן אני יותר טוב ממך".

ככה זה לפחות היה במקרה שלי הייתי ב 2 ראיונות עבודה בחיים שלי ומיד קיבלו אותי, למרות שאני רק בן 19 (עוד מעט 20 ) ואין לי קורות חיים,

או בגרות או 12 שנות לימוד, ויש לי רק 3 הסמכות.

קודם כל הרעיון הוא לא לעשות הרבה כסף, אם אתה רוצה כסף מהיר ומלוכלך ואין לך מצפון תהיה טכנאי מחשבים "מלוכלך".

להוציא הסמכות זה לא "piece of cake", אולי +A+ ו +Network (מניסיון שלי), אבל להוציא CCNP לדוגמה זה ממש לא משחק ילדים.

ודי כבר עם המחשבה הזאת של העיקר לעשות הרבה כסף, העיקר זה להנות מהעבודה שאתה עושה.

הסמכות בינלאומיות של יוניקס, לינוקס, והנהלת רשתות לא באות ברגל. הגישה לקורסים גם עולה כסף, ולא קצת, ומה יקרה אם אתה לא תעבור ?

אם לא תעבור תיגש שוב...

כמו ש yehudaa אמר אתה לא חייב לקחת קורס, אני לדוגמה למדתי כל מה שאני יודע לבד (כולל גם דברים שלא קשורים למחשבים).

פורסם

אם היית מכיר אותי ,היית יודע שבצע כסף רחוק ממני כרחוק מזרח ממערב

אני הצעתי אלטרנטיבה לבגרות ותואר..... למי שלא יכול /לא רוצה

הפרוש שלך לא נכון וקצת פוגע בי....

פורסם

חברה, היום לכל עבודה עם כסף צריך תואר... אין מה לעשות, ככה זה.

רפואה- מלא כסף (אני יודע את זה כי יש לי כמה רופאים במשפחה).

מחשבים- הנדסה חשמל/תוכנה/מחשבים- מלא כסף והמון עבודה... לא תתקבל לעבודה כמהנדס חשמל (שאחרי 10 שנים בעבודה סוגר 30 בחודש) אם תלמד לבד ותקרא 3 ספרים...

הנדסה- הנדסה אזרחית, הנדסת מזון, הנדסת חומרים (גם הנדסת חשמל ותוכנה נכנסים לתחום ההנדסה)- המון כסף.

עורך דין- המון כסף (צריך גם טיפה מזל).

מדעים מדוייקים- פיזיקה, מת', כימיה, ביולוגיה- אל תחשוב על זה אפילו בלי תואר.

עבודות כמו משטרה/מד"א/מכבי אש- חובה תעודת בגרות...

אז אם בא לכם לעבוד כל החיים בעבודות מזדמנות, בהצלחה.

ואפילו אם תמצאו עבודה קבועה בלי בגרות, כמה כבר תרויחו בה? 3? 4? אולי 7 אם יהיה לכם ממש מזל... בחיים לא תגיעו ל- 25-40....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים