עבור לתוכן

חדר משאבות, NOISE LEVEL.....

Featured Replies

פורסם

אוקיי משפחתי מתעניינת בדבר רכישת בית ... כאשר הבית הוא בקומת הקרקע ומעליו יש בניין, חדר משאבות מצוי באותה קומת הבית ממש בצמוד אך טענת הקבלם שיש שם קיר כפול [ובאמת יש ממש רואים את זה] שאלתי היא האם זה מספיק כדי לספוק את הרעש הזה..? אם מישהו אולי יש לו מושג כי אני לא ממש רוצה שנרכוש "חתול בשק".

תודה חבר'ה. :xyxthumbs:

פורסם

למה שלא תלך ותבדוק ?..

פורסם
  • מחבר

הכל עדיין ממש בחיתוליו... המשאבות עדיין לא מורכבות אוקיי, אני אהיה חכם יותר אני אביא נתונים על כמה דציבלים בערך מדובר ואביא לפה לקבל חוות דעת עד כמה זה יהיה חזק בפועל.

אפשרי?

פורסם

אם תביא רמת דציבלים זה יהיה מצויין, אבל צריך להעריך את זה ולהשוות עם עובי הקיר שמאחוריו נמצא החדר.

פורסם

זה נראה לי סידור מסריח וישראלי מאד לשים דירה בצמוד לחדרת משאבות. לא הייתי קונה את הדירה גם אם לא היה רעש בכלל.

פורסם

בעיקרון רמת הרעש לא אמורה להיות גורם בעייתי. בכל זאת מדובר במשאבות של בניין מגורים ולא של מבנה תעשייתי. עם זאת, אכן הועלתה פה נקודה טובה של זה שהחדר משאבות צמוד. לחות ואובש בקירות יחלחלו בסופו של דבר גם דרך קיר כפול. אם חוץ מזה מדובר בבית חבל"ז במחיר טוב, אני לא חושב שהקרבה לחדר המשאבות הזה היא שתפריע לכם. עם זאת, במידה וזה לא העניין, אז כדאי לנקוט במשנה זהירות. קצת יותר נתונים על רעש תאכלס יוכלו לעזור.

Anatoli.

פורסם

אנטולי זה עניין של מה בכך.

אני עובד עם משאבות כאלו.

אתה צריך לבדוק כמה דברים:

* כמה כוח סוס המשאבות

* כמה משאבות אמורות להיות מורכבות וכמה מהן גיבוי

* כמה GPM הן אמורות לספק

* מהו מערך השיכוך של בסיס המשאבות

* הצנרת עצמה היכן היא עוברת

קצת הסבר:

זה שיש קיר כפול זה טוב אבל לא מספיק. הקיר אמור לחסום רעש עבודה של המשאבה

הוא אמנם יחסום מקצת הרעידות אבל זה לא מספיק. בשביל זה יש בסיסים משככי רעידות.

ככל שיש יותר כוח סוס המנוע של המשאבה יהיה יותר גדול וכמובן יפיק יותר רעש

אם הצנרת תעבור מעל הדירה או בצמוד לה יש סיכוי טוב מאוד שכאשר יהיה אויר במערכת אתם תשמעו אותו.

גם GPM גבוהה גורם מדיי פעם לרעשים בצנרת, במיוחד כשיש אויר במערכת. וודאו עם הקבלן שישנם מספיק משחררי אויר

באזורים קריטיים בצנרת ולא רק בסוף קו.

וכמובן תוכל לדעת בוודאות את כל זה רק כשהמערכת תופעל.

פורסם

לא כדאי שבנושא כזה רגיש תפנה לאנשי מקצוע?

לא נראה לי שאתה רוצה להתקע באיזה חדר מכונות כל החיים בגלל ש"איזה משהו מ-HWzone אמר שזה יהיה בסדר?"...

פורסם
  • מחבר

מצויין!

אני אחזור אליכם עם הנתונים הנ"ל, כמובן שמלבד זאת אני איוועץ באיש מקצוע.

עוד מידע יוכל לעזור, תודה רבה! 8)

עריכה:

שכחתי לציין שחדר האשפה הוא זה שצמוד אלינו [ עדיין כמובן מפריד קיר כפול ] ואליו כביכול צמוד חדר המשאבות ככה שרטיבות בקירות לא הכי משנה ... זה מקרין אל חדר האשפה.

חשוב לי מאוד עניין הרעש עדיין שלא יהווה מטרד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים