עבור לתוכן

samsung 731bf

Featured Replies

פורסם

לאחרונה רכשתי מסך samsung 731bf ואני מאוד מרוצה ממנו, גם בסרטים גם במשחקים וגם סתם בגלישה באינטרנט

אבל אליה וקוץ בה, המסך מחובר בחיבור DVI לכרטיס מסך 6600GT ומשום מה חלק מפונקציות הכיוונון של המסך אינן עובדות

כמו ה-auto adjustment ועוד

אם מישהו ניתקל בבעיות מסוג זה ויודע מה הפתרון, אני מאוד אודה לו

מיותר לצייין בי המסך הוא חדש כמעט לחלוטין וכי אם זו בעיה בחומרת המסך אני יכול להחליפו בקלות

אבל אם זו בעיה מינורית אני אשמח לתקן אותה בעצמי במקום לרוץ לחנות ולחכות שיגיע מסך אחר

תודה לכל העונים

פורסם

Auto Adjusment קיים אך ורק לאות אנאלוגי ומכיוון שאתה משתמש בשיטה הטובה יותר קרי DVI אין לך שום צורך בו.

בכל מקרה המסך תקין לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר,

גם אני חשדתי שבכך מדובר אך לא היה לי על מה לבס את חשדותיי

האם אתה (או כל מי שקורא את זה) מכיר איזה מאמר (אנגלית או עברית לא משנה) מאיזה אתר

הדן בסוגי החיבור השונים למסכי LCD ומסביר מה ההבדלים ומדוע?

שוב תודה לכל העונים

פורסם

ההבדלים פשוטים מאוד ומופיעים בדביק בראש הפורום.

DVI הינו חיבור דיגטלי ומכיוון שמסכי LCD בניגוד למסכי CRT הינם מסכים דיגטלים עדיף להזין אותם ישר במידע דיגטלי.

מכיוון שהאות אשר יוצא במקור מהכרטיס מסך הינו אות דיגטלי מתבצעת המרה פשוטה לאות דיגטלי מסוג TMDS אותו מבין המסך

LCD ואות זה משוגר על גבי כבל ה DVI.

במידה ואתה מחבר את הכבל האנאלוגי מתבצעת המרה בתוך הכרטיס מסך לאות אנאלוגי בעזרת רכיב שנקרא RAMDAC,

האות נשלח כאות אנאלוגי ע"ג כבל VGA רגיל(אשר חשוף להפרעות) למסך ושם הוא מומר בעזרת ADC חזרה לאות דיגטלי שאותו המסך מבין.

מכאן יצא שמתבצעות שני המרות מדיגטלי לאנאלוגי וחוזר חלילה וישנו סיכוי גבוה כי האות הדיגטלי אשר היתקבל במסך

אינו זהה אחרי ההמרה מאנאלוגי לאות הדיגטלי המקורי בכרטיס מסך טרם המרתו בעדרת ה RAMDAC.

לכן תמיד עדיף לחבר מסכי LCD בצורה דיגטלית לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים