עבור לתוכן

מאז שהחלפתי לוח אם, המעבד רץ על 1.05GH במקום 1.4GHZ

Featured Replies

פורסם

יש לי AMD Athlon XP 1600+ והיה לי לוח אם - Gigabyte 7vtxe. חזרתי יום אחד הביתה והמסך היה שחור. פתחתי את המארז וראיתי שבעה קבלים מפוצצים על הלוח. קניתי Asrock K7vm3 חדש והחלפתי את הלוחות מבלי לפרמט ולהתקין את מערכת ההפעלה מחדש לאחר מכן. האם יש לזה קשר לכך שהמעבד עובד על 1.05GHZ בלבד במקום 1.4GHZ ? אם לא, איך אני יכול לפתור את זה ?

תודה מראש :)

פורסם

הבאס של המעבד בתדר הנכון?

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר לראות את תדר הבאס של המעבד ? מה התדר הנכון ?

פורסם

בביוס

צריכה להיות שם אפשרות לכוון את זה לאוטומטי.

פורסם

איפה אפשר לראות את תדר הבאס של המעבד ? מה התדר הנכון ?

תמונה מ CPU-Z תענה על כמה שאלות...

פורסם
  • מחבר

מצ"ב תמונה מ- CPUZ

[attachment deleted by admin]

פורסם

תכנס לביוס וחפש הגדרת תדר באס, שנה מ100 (או 200) ל133 (או 266 תלוי מה רשום..)

פורסם
  • מחבר

כתוב לי ב-Bios -

Host Frequency: 100MHZ.

את זה צריך לשנות ל-133, נכון ? (פשוט באתי לשנות את זה והיתה שם אזהרה שנכתבה באותיות גדולות וצבע אדום אז חשבתי שעדיף לשאול אתכם לפני כן)

אגב, כשהחלפתי את הלוח החלפתי גם את המאוורר המקורי שהיה על המעבד כי הוא היה גדול מידיי. כרגע כשבדקתי ב-Bios, חום המעבד היה 45 מעלות ומהירות המאוורר היתה 4750RPM. אני יוצא מנקודת הנחה ששינוי מהירות הבאס יגרום להתחממות של המעבד. בהתחשב בנתונים שכתבתי, אפשר לדעתכם לשנות את מהירות הבאס בראש שקט או שהמאוורר שעל המעבד לא יספיק ?

פורסם
  • מחבר

כרגע ניסיתי לשנות את מהירות הבאס ל-133MHZ אלא שניתן רק להוריד אותה מ-100MHZ עד 50MHZ. לכן, בדקתי בחוברת של הלוח מה אפשר לעשות עם ה-FSB Jumper וראיתי שאפשר לשנות אותו רק ל-200MHZ, 266MHZ או 333MHZ. יש עדיין משהו שאפשר לעשות כדי לגרום למעבד לרוץ על 1.4GHZ או שאני תקוע לנצח עם 1.05GHZ ?

פורסם

אם זה דרך ג'אמפר, אם כמו שכתבת קיים כזה על הלוח, תגדיר אותו על 266

פורסם
  • מחבר

אבל אני צריך לשנות ל-133MHZ כדי שהמעבד יעבוד על 1.4GHZ.

זה 10.5X133

פורסם

כניראה שהמהירויות ע"פ הגמפר הם מהירויות הFSB ולא הבאס..

כלומר אתה עכשיו על 200 ואתה צריך להעלות ל266..

פורסם

מה זה מהירות FSB ולא באס?

האתלונים בעלי באס DDR, לכן בהרבה מקומות ביטוי הבאס יכול להיות 100\133\166 או לחילופין 200\266\333 בDDR זה גם מה שהתכוונתי מקודם:

שנה מ100 (או 200) ל133 (או 266 תלוי מה רשום..)

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי, תודה על ההסבר!

אם הטמפרטורה של המעבד עכשיו היא 45 מעלות, יהיה בטוח להעלות את המהירות שלו ל-1.4 במקום 1.05 או שהוא עלול להתחמם יותר מידיי?? (אני שואל כי המאוורר שלו הוא לא המאוורר המקורי).

פורסם

מה זה מהירות FSB ולא באס?

האתלונים בעלי באס DDR, לכן בהרבה מקומות ביטוי הבאס יכול להיות 100\133\166 או לחילופין 200\266\333 בDDR זה גם מה שהתכוונתי מקודם:

בידיוק מה שהסברתה רק בקצרה.. בAXP מהירות מהירות הFSB היא פי 2 ממיהירות הבאס..

או במיקרה הספציפי שלנו 133X2=266 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים