עבור לתוכן

משרד התקשורת יוזם הצעה לפיצוי על ספאם

Featured Replies

פורסם
הקץ למטרידנים - יוזמת שר התקשורת לאפשר פיצוי בגובה של עד 1,000 ¤ על שולח דואר זבל ב- sms או לדואר האלקטרוני, ללא צורך בהוכחת נזק , יצאה לדרך

וועדת השרים לחקיקה אישרה את התיקון לתיקון, בנוגע לדואר זבל, לפיה האזרח יוכל לתבוע פיצוי מהמפרסם, בגין הטרדה, ללא הוכחת נזק!

עד היום, לפי טיוטת התיקון האזרח לא יכול היה לקבל פיצוי ללא הוכחת נזק. ולמעשה לא היה לאזרח שקיבל הודעת זבל - סעד.

הצעת החוק שתוקנה כעת ע"י וועדת השרים לחקיקה, חוזרת לוועדת הכלכלה, להכנתה לקריאה שנייה ושלישית.

השר אריאל אטיאס, ביקש להדגיש כי: "התיקון יהווה כלי חזק ומשמעותי בטיפול בתופעה פסולה זו,שכמוה כהטרדה. זהו צעד נוסף בשורת הצעדים שמשרד נוקט ומקדם לטובת ציבור הצרכנים בישראל ".

ד"ר יחיאל שבי

http://www.moc.gov.il/moc/doa_iis.dll/Serve/item/English/1.1.2.1.1.html

אני אישית בספק שזה יגרום לכך שיהיה פחות ספאם... אולי לפחות בספאם דרך SMS יהיה פחות אבל אין סיכוי שזה יעזור בספאם באינטרנט...

פורסם

זה חדשות ישנות.. הצעת החוק הזאת הועלתה כבר לפני הרבה מאוד זמן, וזה שהיא עברה בועדת השרים לענייני חקיקה לא אומר כלום, היא עדיין צריכה לעבור את הקריאה במליאה.

פורסם
  • מחבר

אם ההצעה היא ישנה אל תאשים אותי תאשים את משרד התקשורת שרק היום העביר את זה ברשימת תפוצה שלו

פורסם

זה לא משנה..

זו עדיין לא תיהיה עבירה פלילית מה שאומר שתצתרך לשכור עורך דין כדי לאסוף פיצויים, רוב האנשים לא יתעסקו עם זה.

(אני יודע שהחבר העורך דין שלי ואני יכולים לעשות מיזה כסף טוב, מי צריך עבודה?)

פורסם

אני יכול להגדיר את סלקום בתור ספאם? ? ?

פורסם

אם אבל אם כבר זה יתפוס .. לגבי מיילים זה יהיה רק לכאלו שבתשלום [מן הסתם..].

אבל נראה לי ממש מופרח ומגוחך =\

פורסם

מאיפה יהיה לי הכסף לשלם לכולכם?! :o

פורסם

לגבי חברות הסלולר - הם יכולים להחתים אתכם בחוזה ההתקשרות עמם שאתם מוכנים כחלק מהחוזה, לקבל ספאם כזה או אחר. אף אחד לא קורא את החוזה הזה גם ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים