עבור לתוכן

דיווח: צה"ל ישתמש בנשק גרעיני לתקיפת כור באירן

Featured Replies

• תגובות 40
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טמטום שפרסמו כזה דבר, גם אם זה היה למטרות לחץ... הדבר היחיד שזה יכול לגרום זה בניית עוד מיגון למתקני הגרעין, זה לא יגרום להם להפסיק.

פורסם

זה לא יקרה.. ארה''ב לא תאפשר את זה!

וגם אם כן... אז כל הפרשה של כור גרעיני תצא לאור! (לא שיש בן אדם שלא יודע את זה כבר, אבל אנחנו הרי מכחישים!)

פורסם

בוא נראה, תכנית הגרעין הישראלית "הסודית" תצא לאוויר העולם או השמדה טוטאלית? נראה לי שנבחר בהשמדה, לא?

לדעתי הפרסום של כל זה זאת טעות. כי הרי הסיכויים שזה ימנע מאיראן להשיג פצצה ולהפסיק בכלל את תכנית הגרעין שלה הוא אפסי, אז למה לחשוף, אם בכלל, תכנית שהיא אולי המוצא האחרון של מדינת ישראל כנגדם? כדי שהם יציבו עוד סוללות נ"מ בכל אתר גרעיני או יעמיקו את הבונקרים שלהם עוד יותר? אני ממש לא מבין מה פשר הפרסום של דבר כזה.

גם אם המבצע הזה יקבל אור ירוק, אני לא רואה את זה נגמר כמו עם הכור בעיראק, זבנג וגמרנו. זאת תהיה תחילתה של מלחמה קשה וכלל אזורית.

תחילתו של הסוף? אולי שלנו.

פורסם

הבעיה היא שאפילו האמריקאים עם כל הרכבת אווירית שהם יכולים לעשות על הראש של האיראנים לא בטוחים בכלל שאפשר לבצע זאת ללא נשק גרעיני טקטי

ונראה לי שאם כבר זה נועד ללחוץ אז זה על האמריקאים ולא על האיראנים... בדיוק כמו שגולדה עשתה במלחמת יום כיפור

פורסם

בוא נראה אותך עוצר עורך של אחד העיתונים הנקראים בעולם מלפרסם ידיעה כזאת...

וחוץ מזה, ההצעה נשמעת לא סבירה בעליל - אלא אם כן החבר'ה ברפאל פיתחו מיגון שלקוח ממדע בדיוני למפציצים קלים...

פורסם

בממשלה גם כן הדעות חלוקות. בראון אם אני לא טועה אומרת שאנחנו לא צריכים להסתבך שוב אחרי מלחמת לבנון השניה.

ת'אמת? אני כבר לא יודע מה לחשוב אבל אני חושב שאני נוטה להסכים עם התקיפה (התאורתית כרגע).

איראן יצאה בהצהרה אתמול או שלשום שאם תותקף לא תהסס להשתמש בנשק גרעיני,לא חסרות הצהרות של הנשיא שלהם שאומר שישראל תושמד או תעלם מעל המפה ופה מה שצריך לעשות זה רק 1+1 ולראות שיוצא 2.

לדעתי,במידה ואיראן תמשיך להתעלם מהסקנציות ותמשיך בתוכנית שלה התקיפה היא כנראה הפיתרון האחרון שיבטיח את עתיד ישראל לפחות מהבחינה הזו

פורסם

אני בכלל לא בטוח שיש צורך במטוסים היום. הרי אם ידוע במדוייק היכן נמצא הכור, למה לא לשלוח טילים? הם מדוייקים מאוד ומגיעים לטווח הזה, כמו כן לא מסכנים חיי אדם או מטוסים ששווים המון כסף - אז מה הבעיה?

לא נראה לי הגיוני לתקוף עם מטוסים, היום כשיש אלטרנטיבה אחרת. אם כבר מטוסים - רק לצורכי ביון לאימות מטרות.

פורסם

כי טיל בליסטי הוא הרבה פחות מדויק מפצצה מונחית ומתפוצץ מעל פני השטח.

פורסם

וזה בדיוק המצב שאנחנו לא רוצים שיקרה.

פורסם
ישראל גיבשה תוכנית סודית לתקיפת מתקנים להעשרת אורניום באיראן, באמצעות נשק גרעיני טקטי

מישהו יכול להסביר לי מה סודי בתוכנית הזאת?

פורסם

עדיין לא ידוע מה הטייסים יאכלו לארוחת בוקר :cool2:

פורסם

:lol: :lol:

וברצינות,כל התוכנית סודית,אתה לא יודע שעות,ימים,איך תתבצע התקיפה וכו'. אתה רק שמעת שמתכננים כזו (דבר שישראל מכחישה בשלב זה בכל מקרה)

פורסם

כי טיל בליסטי הוא הרבה פחות מדויק מפצצה מונחית ומתפוצץ מעל פני השטח.

לגבי מיקום הפיצוץ - זה כבר תלוי בטיל ובראש נפץ (במרעום).

לגבי דיוק - לטילים הבליסטיים המשוכללים ביותר היום (ויש להניח שלישראל יש כאלה מהמשוכללים ביותר) יש דיוק של כמה מטרים. נכון, זה לא מדוייק כמו פצצה, אבל זה מספיק מדוייק, במיוחד לאור ההנחה שהפיצוץ בסופו של דבר יהיה גרעיני ;)

פורסם
ומתפוצץ מעל פני השטח.=

זה הדבר העיקרי שהיית צריך להתייחס אליו,ישראל לא מעוניינת שקרינה תגיע לחלקים מיושבים או לארצות אחרות ומעוניינת לצמצם את הנזק למתקנים הגרעניים של איראן בלבד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים