עבור לתוכן

האם הם לא קצת מגזימים? הטרדה מינית בגיל 4

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3347858,00.html

האם ילד בן 4 שנוגע לילדה באיברי מין נגד רצונה מטריד אותה מינית? מתברר שמדובר בתופעה נפוצה בגני הילדים, שבהחלט נחשבת על ידי מומחים להטרדה מינית. אם נדע להסביר לילדים מה מותר ומה אסור - אולי נמנע הטרדות מיניות של אישי ציבור ומעסיקים בעתיד. החינוך לנושא מתחיל בגן

ואני שואל, האם הם לא לוקחים את זה יותר מידי אחורה?

• תגובות 67
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי העניין מוגזם! ילדים אלו לא מבינים את משמעות הנגיעה ובטח ובטח לא עושים זאת במובן המיני,מבחינתם זה איבר כמו כל איבר אחר בגוף ואם מותר לגוע לילדה בכתף הם לא רואים כל הבדל.

צריכים ללמד ולהסביר,אין ספק,אבל להגדיר את זה כהטרדה מינית? לא מסכים.

פורסם

צריך לסרס אותם ולשלוח אותם לכלא ל-70 שנה! :smile1:

פורסם

הגזימו לגמרי!

מה הלאה? הטרדתי את אמא שלי כי יצאתי לה מהכוס? איזה מעצבנים יפי הנפש האילו.

פורסם
גלעדי מציעה לגננות לפתוח דיון בקבוצת הילדים בלי לנקוב בשמות ולדבר על ההתרחשות. אפשר להעלות המחזה או לספר סיפור שמציג את הסיטואציה ולתת לילדים להביע דעתם ולספר מה היה נעים או לא, למי ולמה"

דווקא רעיון לא רע

חינוך מגיל מוקדם יכול להיות מאוד אפקטיבי

פורסם

הכתבה סך הכל מדברת על נושא נכון, אבל ynet לקחו את זה רחוק... רחוק מאוד...

כן, אם ילד קטן בא לילדה ו"נוגע לה בציצי" במטרה להציק - כמו שהיה במקרה המסופר - בהחלט כדאי לדבר על הנושא הזה.

הבעיה היא שיש בעולם יותר מדיי פמיניסטיות מכוערות שהשתן עלול לעלות להן לראש, והן יקחו את זה הרחק הרחק למקומות שאנחנו לא רוצים להגיע אליהם ("תראי לי את שלך ואני אראה לך את שלי" ==> הילד למוסד לעבריינים, הילדה "המסכנה והקורבן האומלל" למרכז תמיכה נפשי), ואני לא בטוח שזה שווה את הסיכון.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל הקטע שזה עדיין לא בקטע של ההטרדה המינית, לעזאזל, הוא אפילו לא יודע מה זה...

פורסם

הנושא הוא לא כל כך נכון.

כאבא אני יכול להגיד שיש גיל לכל דבר וגיל 4 הוא גיל מוקדם ללכת ולהסביר לילד שיש אברים בגוף שהם פרטיים וזה מעבר להצקה.

בגיל 5.5 קצת לפני עלייה לכיתה א, כבר מדברים איתם על צניעות בדרך עקיפה, כמו "לסגור את הדלת בנוחיות כי זה לא יפה שיראו", "לא לשבת בפיסוק רגליים כי זה לא יפה... רואים את התחתונים" "להחליף חולה בנוחיות.... שלא יראו" וכו'...

כך הילד מבין בצורה עקיפה שיש דברים שהם פרטיים ולא אברים כמו כל אבר אחר בגוף.

בכיתה א, כבר בדרך כלל הילדים עולים עם הבנה כזו או אחרת ויותר רגישים וביישניים.

אפשר לתת הערות כמו "לא יפה.. יראו לך את התחתונים וכו'.." כמו שרוב ההורים עושים.. אבל בין זה לבין לשבת עם ילד בן 4 ולהסביר לו שיש לו אבר מין וצריך להסתיר ולא לגעת באחרים בגלל א,ב,ג" זה ממש מוגזם.

לכל דבר יש את הזמן שלו...

וכמו שיש לי ילדה שגם היא עברה את הגיל הזה ונגעו בה לא פעם ולא פעמיים והכל בתמימום ובחוסר הבנה גם היא קבלה את זה כהצקה\משחק או לא יודע מה ואף אחד בעולם לא נפגע מזה, אני לא מבין למה להאיץ והפריע לגדילה נורמלית?

יש איזה מישהו בעולם שנמצא בטיפול או שיש לו נזק פיזי כי בגיל 4 נגעו לו בציצי?

פורסם

איזה הגזמות!!!

סך הכל ילדים בני 4 לכל הרוחות מה הם באמת חושבים שהם מתגרים מזה מינית, פאק אנשים בלי שכל... כל ילד מפגר יכול להפוך למומחה כיום..

פורסם

זאת סקרנות טבעית של ילדים - זה מה שמומחים יגידו. ה"מומחים" שאמרו שזאת הטרדה מינית הינם בטח עורכי דין שחושבים להרוויח מהעניין. שיעשו טובה, הם לא מטפלים בילדים בגיל האחריות הפלילית כאשר אלו מטרידים או תוקפים מינית אך הם רוצים להרחיב את גיל ההגדרה? תעשו לי טובה, ילדים בגן מסתכלים אחד לשני מתחת לחצאית ובתוך המכנסיים כל הזמן. כשהם מתחילים לעשות מעבר לזה, והיה מקרה שבו ילדים התחילו לדחוף אחד לשני מקלות, אז צריכה להדלק נורה אדומה שמה הם נחשפו לתכנים שלא להם והושפעו.

פורסם

מה עוד? אולי תכף הם ימציאו חוק שאם פינצ'רים מריחים אחד את התחת של השני זה הטרדה מינית?

פורסם

לדעתי, סתם דבילים... אין לי כח אפילו להגיב לזה...

הגזימו קצת... גיל 4? עוד מעט תבוא הצעת חוק לתת לילדים האלה עונש מוות..

פורסם

עוד מעט אם שמניקה תינוק תלך לכלא על הטרדה מינית, או ההפך :lol:

פורסם

הבעיה של העולם.......... הטרדה מינית.....

כיום אפילו אם אמרת לאישה "כמה יפה את היום" "השמלה הזאת מבליטה את מה שצריך" וכו'

זו הטרדה במילים פשוטות.

אבל כפי שהבנתם חוקים אלו נותנים לנשים הרבה כוח...

כי אם אישה תגיד את זה לגבר... הגבר יקח את זה בתור מחמאה ולא בתור הטרדה מינית

פורסם

אם מישהו סופסוף יגיד לי משהו כמו "כמה יפה את היום" זה יהיה נחמד. אבל הבנאדם הבא שיגיד לי מה מבליט לי מה או ישאל אותי אם עשיתי סיליקון... עזבו אתכם בתי משפט, אני אסרס אותו בעצמי. ותגיד, איך אתה מרגיש לקבל מחמאות מאיזו חרמנית מכוערת בת 50 שמסתכלת עליך כמו על חתיכת בשר? נעים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים