עבור לתוכן

מישהו יודע מה קרה למנה חמה עם רביולי? (שאלה רצינית פרטים בפנים חח)

Featured Replies

פורסם

Krazy Hawk, לא אמרתי שמי שלא מבין שלא יגיב???

הנה ציטוט שלך:

"מה אתה מזיין לאנשים את השכל?

קודם כל תדע שמונוסודיום גלוטמט זה זבל תעשייתי, במיוחד בכמויות שהם שמים בכל מוצר אז זה ממש לא בריא.

אל תזיין לאנשים את השכל חומצת אמינו שמחומצת אמינו ושזה בריא, כל חומצות האמינו שהגוף שלך צריך אתה מקבל מכל מה שהוא חלבון מלא: בשר עוף, בשר בקר, דגים, ביצים, חלב וכל מוצריו, אז אף אחד לא צריך לאכול את החרא ששמים במזון תעשייתי מעובד בשביל לקבל חומצות אמינו.

אנשים פשוט מאוד תאכלו מזון כמה שיותר טרי וכמה שפחות מעובד וזהו אתם תהיו בסדר גמור. לא יותר טוב לדעת שמה שאתם אוכלים לא מכיל כל מיני דברים שאתם אפילו לא יודעים לאיית?"

דבר ראשון, אין מקום לגסות הזאת שלך... זה רק מחפה על בורות

דבר שני, אני מבין שמה שאתה אומר מבוסס על סמך שנים רבות של לימודים... כי אני מדבר מתוך ניסיון, ידע ולימודים מאחר וזה נוגע לתחום העיסוק שלי - ביוטכנולוג בעל תואר שני.

ואם לא היית לוקה בהבנת הנקרא - היית קורא גם שכתבתי שכל חומר יכול להיות מזיק - הכל שאלה של מינונים.

ובפעם האחרונה - מדובר באבן בניין לכל החלבונים בגוף שלך...

נכון להיום אין הוכחות חד משמעיות שהחומר מסוכן במינונים גבוהים... המהדרין נמנעים מלאכול את זה, אבל זה יהיה כמו לא לאכול כל דבר שעדיין לא הוכיחו שעלול להזיק... ולא חסרים כאלה חומרים...

  • תגובות 79
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

ofsher

ידוע לך אולי מאיפה הצרכן יכול להשיג את זה?

פורסם

ofsher, קראתי איפשהו שמונסודיום גלוטמט משתק חלק מבלוטות הטעם בלשון וגורם עקב כך לחיזוק הטעם, האם ידוע לך משהו על זה?

בכל מקרה, חומצות אמינו או לא, אני מעדיף לחיות בלי מונסודיום גלוטמט... לפחות לא זה שמוסף לאוכל.

פורסם

Krazy Hawk, לא אמרתי שמי שלא מבין שלא יגיב???

הנה ציטוט שלך:

"מה אתה מזיין לאנשים את השכל?

קודם כל תדע שמונוסודיום גלוטמט זה זבל תעשייתי, במיוחד בכמויות שהם שמים בכל מוצר אז זה ממש לא בריא.

אל תזיין לאנשים את השכל חומצת אמינו שמחומצת אמינו ושזה בריא, כל חומצות האמינו שהגוף שלך צריך אתה מקבל מכל מה שהוא חלבון מלא: בשר עוף, בשר בקר, דגים, ביצים, חלב וכל מוצריו, אז אף אחד לא צריך לאכול את החרא ששמים במזון תעשייתי מעובד בשביל לקבל חומצות אמינו.

אנשים פשוט מאוד תאכלו מזון כמה שיותר טרי וכמה שפחות מעובד וזהו אתם תהיו בסדר גמור. לא יותר טוב לדעת שמה שאתם אוכלים לא מכיל כל מיני דברים שאתם אפילו לא יודעים לאיית?"

דבר ראשון, אין מקום לגסות הזאת שלך... זה רק מחפה על בורות

דבר שני, אני מבין שמה שאתה אומר מבוסס על סמך שנים רבות של לימודים... כי אני מדבר מתוך ניסיון, ידע ולימודים מאחר וזה נוגע לתחום העיסוק שלי - ביוטכנולוג בעל תואר שני.

ואם לא היית לוקה בהבנת הנקרא - היית קורא גם שכתבתי שכל חומר יכול להיות מזיק - הכל שאלה של מינונים.

ובפעם האחרונה - מדובר באבן בניין לכל החלבונים בגוף שלך...

נכון להיום אין הוכחות חד משמעיות שהחומר מסוכן במינונים גבוהים... המהדרין נמנעים מלאכול את זה, אבל זה יהיה כמו לא לאכול כל דבר שעדיין לא הוכיחו שעלול להזיק... ולא חסרים כאלה חומרים...

רגע אתה ממליץ על מזון מעובד?

פורסם

לגבי איפה אפשר להשיג את זה - אין לי מושג, אני מניח שיש סיכוי שברשתות שיווק מסויימות או אולי מעדניות, פשוט להתקשר ולשאול...אפשר גם לגגל.

לגבי שיתוק בלוטות הטעם - לא ידוע לי דבר כזה, מה שכן, הטעם הוא מאוד דומיננטי ונוטה להאפיל על טעמים אחרים.

ולגבי Krazy Hawk... אני לא ממליץ ולא המלצתי ולא אמליץ על כלום... מה גם שלא הייתי קורה לזה "מעובד".. גלוטמט זאת חומצה אמינית שצריכים ממנה הרבה מאד...

פורסם

אני נשאר עם האוכל הטבעי של אמא והנתרן הכלורי שאני צורך כבר מגיל 0, תודה.

פורסם

אוכל של אמא שלי= :puke:

פורסם
  • מחבר

בעע נו מאיפה אני ידע עכשיו אם המונוסודיום גלוטומט מזיק או לא? גם אני חולה על הטעם שהוא נותן...תכלס אם זה לא מזיק ואפילו בריא אני נראה לי אקנה...נראה לי גם בארומה הם שמים אותו בסלטים שלהם..אחרת אני לא יודע איך זה יוצא שהם כל כך טעימים יחסית לסלטים שמכינים בבית (ולפעמים אני עושה סלט ממש כמו בארומה) פעם אחרונה שאכלתי שמה סלט עוף זה היה כל כך טעים שהסיפוק היה כזה אדיר שזה הזכיר לי אפילו סיפוק מיני חח

פורסם

אתם צריכים אמא מרוקאית, דחוף :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אמא שלי טריפולטאית ואצלנו בכל המאכלים שמים פול תבלינים יש מאכלים שיוצאים מעדן ויש כאלה שפחות..אבל עדיין....אין כמו הטעם של המונוסודיום הזה...

פורסם

פיקה מה אמא שלך מכינה לאכול?

פורסם

הכי חשוב בתזונה זה לגוון... פעם עוף, פעם דגי מים עמוקים, אפשר לפעמים גם בשר בקר...

קצת ירקות ופירות, ומאוד חשוב לצרוך שמנים - שמן זית, שמן פשתן, אומגה 3 כמובן

ולהמנע מכל מזון שגורם לכם אישית לבעיה.. צריך לזכור שכל אחד שונה ומה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר..

לא לכל אחד מומלץ לאכול הרבה ירקות למשל...

מאוד חשוב גם לא לאכול ולשתות דברים קרים - זה לא בריא...

חלב גם לא נחשב למוצר בריא במיוחד

ולגבי דגנים, אז כמובן שדגנים מלאים הם המומלצים (לחם מחיטה מלאה, קינואה, שיבולת שועל, בורגול)

ולגבי המונוסודיום גלוטמט - יש אנשים שזה עושה להם לא טוב ויש אנשים שלא יכולים בלי... זה משתנה מאדם לאדם... מה שכן לא מומלץ להגזים בזה או בכל דבר אחר בתזונה...

והנה אני חורג מההבטחה שלי ל - Hawk לא להמליץ :smile1:

אז אתה רואה... אני לא ממליץ על מזון "מעובד"

מקווה שעכשיו הכל רגוע :xyxthumbs:

פורסם

השאלה היותר מתאימה תהיה "מה לא?"

עוף ברוטב שום ודבש, סטרוגנוף, קוסקוס, סחנה, תפו"א במליון ואחד מתכונים שונים, אורז (אותו סיפור כמו עם התפו"א), דגים, נודלס, פשטידות/קישים, ועוד טונות של דברים

כל פעם היא ממציאה משהו חדש, המתכון לעוף ברוטב שום ודבש אוריגינל שלה P:

אני מזמין את שניכם לשבת, תלמדו מה זה אוכל ;D

פורסם

אוקיי, באמת תהיתי אם מתכוונים לזה שקראתי בויקיפדיה- אבל מי המפגר שעושה טעות בתרגום מיפנית וכותב "אומאמי"?

המילה "טעים" בכלל מבוטאת "אומאי" :bash:

ועם כל הכבוד למאמר, לא השכלתי ממנו אפילו במעט. כל מה שכתוב שם- נאמר פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים