עבור לתוכן

גם תרומות דם של הומואים זורקים לפח..

Featured Replies

פורסם

למזלי אני לא בעמדה במד"א להחליט, סתם כאב ראש.

• תגובות 33
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תגיד אתה בסדר? זה כלכך חדשות של שנה שעברה...

סנוב :kopfpatsch:

למה להגיד שטויות אם אתה לא יודע? עדיף היית שותק.העיקר להגיד משהו :nixweiss:

פורסם

סוג הדם שלי הוא O+ וכמו שאתם יודעים קבוצה זו היא זונת דם (סליחה על הביטוי).

מי שרוצה את הדם שלי שישלם.

פורסם

סנוב :kopfpatsch:

למה להגיד שטויות אם אתה לא יודע? עדיף היית שותק.העיקר להגיד משהו :nixweiss:

נוספה לך אזהרה על הודעת ספאם. :)

בשלישית תורחק מהפורום.

פורסם

אני חושב שהוא מתכוון ל Beggars קבצנים.(שזה כנראה משורש beg...)

הוא רשם BAGGERS! לא beggers וזה מה שתיקנתי...מה לעזאזל את רוצה? :bash:

פורסם

זה גם הסוג דם הכי נפוץ. אנ'לא יודעת מה שלי, אבל אמא שלי טוענת שיש לי סוג דם שלילי כמו לאבא שלי, עכשיו זה נדיר, על זה שישלמו. :smile1:

פורסם
  • מחבר

מה לעשות שקבוצות אוכלוסיה מסויימות פתוחות יותר למחלות מסויימות, אתה לא יכול לבדוק כל מנת דם אלא אם אתה רוצה שכל עירוי דם יעלה לך 50000 דולר.

אז יש שאלון שמסנן מבחינה סטטיסטית ממי בטוח לקחת דם, אני מעדיף שיזרקו מנות דם מאשר לקבל עירוי דם נגוע בצהבת, איידס, הרפס ביי ועוד כל מיני דברים.

וזה לא שזה אף פעם לא קרה שאנשים קיבלו עירוי דם נגוע אפילו באיידס, אזיק אזימוב מת מסיבוכים הקשורים באיידס לאחר שהוא נדבק ממנת דם נגועה בזמן שהוא עבר ניתוח. ד"א השאלון לא שואל על הנטיה המינית שלך(והסעיף הזה תקף רק לגברים) אלא האם קיימת יחסי מין הומוסקסואלים משנה מסויימת(81 נראה לי).

עניתי מבעוד מועד לזה בהודעה הראשונה שלי - הומואים מבחינה סטטיסטית נכנסים לקבוצת סיכון נמוכה מסטרייטים, זה נכון שלמשל בשנות ה70 98% מהקהילה ההומואית בלוס אנג'לס הייתה נגועת איידס, מאז דברים השתנו, מסתבר שלא אצל מד"א.

ויטניר,

היום ניתן לבצע בדיקת איידס שבוע אחורה אם כי הדיוק עומד על 94%~

בקשר להנחיות ארגון הבריאות הלאומי -

ארגון הבריאות הלאומי מנחה לא לקבל תרומות דם מאנשים הלוקים במחלות שלא ידוע מקורן, כמו "קרון" למשל, הוא לא מדבר על קבוצות סיכון.

ולכל הזונות דם מביניכם, אני רוצה לראות אותכם על ערס תווי כשמבקשים ממכם תשלום על מנת להשאר בחיים, או מעבר לזה, מתים כי אין לכם כסף להשאר בחיים, חכמים גדולים, אני מניח שלפחות אחד מכם עבר ניתוח או היה לו צורך במנת דם שנתרמה ממישהוא.

פורסם

ולכל הזונות דם מביניכם, אני רוצה לראות אותכם על ערס תווי כשמבקשים ממכם תשלום על מנת להשאר בחיים, או מעבר לזה, מתים כי אין לכם כסף להשאר בחיים, חכמים גדולים, אני מניח שלפחות אחד מכם עבר ניתוח או היה לו צורך במנת דם שנתרמה ממישהוא.

אל תהיה יפה נפש.

לשלם אתה תשלם גם אחרי שתמות אז זה לא ממש משנה.

בתור אחד עם סוג דם O+ שהוא הדם הנצרך ביותר בשוק האדום, אני נדרש ואף מחוייב לבוא ולתרום דם.

למה? כי הוא מבוקש ופתאום צריכים אותי.

עד לפני שנה הייתי תורם באופן קבוע כל חצי שנה, מתוך אחריות אישית.

בזמנו נזקקתי ל- 2 ליטר דם. נו...אז מה? שנתחשבן? מי הביא יותר ממי?

עד היום אני משלם כשאני צריך את השירותים שלהם. עכשיו פתאום כשהם צריכים את שלי אז אני לא מוסרי?

שילכו קיבינימט, מי שרוצה את הדם שלי עליו לשלם. מעבר לכך אני אתרום כשיתחשק לי.

הנה.. אני מציע למכירה שקיות דם טרי היישר מהווריד: ליטר = 5000 ש"ח מחיר מבצע לא כולל מע"מ.

ד"א הרבה אתיופים רוצים לתרום, למה לא נותנים להם? יש מחסור לא?

פורסם

זונות דם? כל העולם פה זונות איברים. חלק ניכר ממי שצרייך תרומת איבר נוסע לחו"ל לעבור השתלה בתשלום אז למה שלא נשלם אם יש לנו סוג דם נדיר? במיוחד אם יש לנו אנמיה (לי לפחות).

פורסם

לפי סדרות/סרטי קומדיה לא מעטים שראיתי על ארה"ב, לי נראה

שכן משלמים לך בשביל לתרום דם וגם לפי דעתי התשלום

הוא מעט נדיב יותר מוופל וטרופית :)

פורסם

אני רק רוצה לתקן אותך אבל O- הוא הכי נדרש בשוק הדם ולא O+ כיוון שבO- כל בני האדם בעולם יכול להשתמש אבל יכולים לקבל רק מO-

אני כאחד כזה תורם דם מתי שיש לי הזדמנות אני לא הולך במיוחד בשביל זה...

וסתם בשביל הידע הכללי.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_types

פורסם

הוא רשם BAGGERS! לא beggers וזה מה שתיקנתי...מה לעזאזל את רוצה? :bash:

אני רוצה שלא תטעה אנשים שלא מבינים אנגלית.

אתה רשמת

beg- להתחנן
אז אנשים היו יכולים לחשוב ש beggars = מתחננים, שלמעשה מתכוונים לקבצנים. :)

בקשר לנושא:

אני מניח שחלק לא מבוטל של הקוראים, ודאי זכה להכיר את הצד שלי שפוחד מרפואה בכלל ומזריקות, דקירות והתערבויות כירורגיות בפרט.

כך אתמול, בעודי עובר ליד ניידת צהובה לתרומת דם ובעודי חוזה בכל אותם "חוטבי איברים ושואבי דם" המוכרים מ"מבצעי" תרומת הדם שחוזרים אחת לתקופה, הרהרתי מעט בנושא.

אחרי נפילת מרבית המשטרים הפאשיסטיים והקומוניסטים של המאה העשרים וההשתלטות ההגמונית של הקפיטליזם, לא יהיה זה בלתי מדויק לחלוטין לדבר על קץ האידיאולוגיה.

זה לא שאין אנשים וקבוצות שיטענו שהם אידיאולוגיים וערכיים. פשוט חלק ניכר מהשימוש באידיאולוגיה, נעשה לצרכים תועלתניים למדי ובעיקר כתירוץ.

לכן, אוכל בקלות לטעון, כי לא זאת בלבד שהאידיאולוגיה מתה, אלא גם האידיאולוגיה, רובה ככולה היא המצאה שנועדה לשמש תירוץ לאנשים שרוצים להגשים את מטרתם והמאווים שלהם ולהצטדק לשם כך.

ואם זו אידיאולוגיה, אז הרי גם אני יכול לפתח אידיאולוגיה שתתאים לצרכיי!

והרי היא...

מן המפורסמות הוא כי בשנים האחרונות, רבו הניתוחים וההתערבויות הכירורגיות הלא מוצדקות.

פרסומות מספרות לנו על חיים ארוכים יותר ומספקים יותר, אך בפועל גם אם תוחלת החיים הצפויה לאדם עלתה, הרי שזה רק מגביל את כמות הזמן הפנוי שלו, בו הוא שוקע ברחמים עצמיים ומסוכן לעצמו ולסביבה. כיום, הרבה יותר אנשים חולים חיים, כאשר בעבר הרבה יותר אנשים בריאים היו צונחים מתים לפתע.

רבים כיום מגיעים לגילאים שבעבר נחשבו מופלגים, אך במקום שייהנו מן השנים הנוספות שהרפואה המודרנית אפשרה להם, חלקם הגדול ספון בביתו או בבית האבות, רק מייחל ליום בו יחזיר את נשמתו לבורא התבוני שברא אותו (על פי הלוגיקה המעוותת, 50% שאכן בא אותו בורא תבוני ו-50% שהוא התפתח בדרך האבולוציה יחי הפסבדו מדע!).

הרפואה המודרנית אם כן, מאריכה את החיים, אך לא יוצקת לתוכם תוכן.

הו, לא. אם נבחן את תעשיות הרפואה המגלגלות מאות מיליארדי דולרים, את הביקוש למקצועות הביו-רפואה והביו-טכנולוגיה, נבין חיש מהר, כי מה שמניע את עולם הרפואה, הוא לא חלילה טובת החולה. אלא בעיקר כיסם של בעלי המניות בחברות הפרמצבטיות וההנהלה בחירה במפעלי התרופות והמכשור הרפואי.

אם הארכת חיים לא הייתה מגדילה את כוח הקנייה, בעיקר של צרכני התרופות, סביר להניח שהתעשייה הזו לא הייתה כה פורחת.

לראייה, משאבים כספיים רבים בהרבה, מושקעים על כל מיני תוספי תזונה לשוק האמריקני והמערבי, מאשר לפיתוח תרופות כנגד מחלות הקוטלות רבבות אנשים מידי יום שידם אינה משגת לרכישת תרופות, במדינות העולם השלישי, למשל פיתוח תרופה יעילה נגד מלריה.

אם כן, כפי שהראיתי בקצרה לעיל, הרפואה המודרנית לא באמת פותרת בעיות, אלא בעיקר נועדה להגדיל את תזרים המזומנים של אלו המוכרים אשליות על בריאות נצחית בחיים שהם זמניים כאקסיומה.

במסגרת אותה מכירת אשליות וחלומות, הרפואה המודרנית מספקת לנו ניתוחי סרק.

אפשר כמובן להצביע בקלילות על האווילות שבניתוחי אף, הגדלת/הקטנת חזה, שאיבת שומן, הסרת משקפיים בלייזר וכל אותן התערבויות כירורגיות לא הכרחיות.

אך אני אטען מעבר לכך, שגם מרבית הניתוחים שהם לכאורה הכרחיים וחשובים, הם מיותרים. הרי כפי שהצבעתי קודם, הם לכל היותר מאריכים חיים שנועדו מראש להסתיים ומאפשרים "איכות חיים" שכוללת חיים נטולי כל מיני איברים שאני מתקשה להבין איך הייתי מסתדר בלעדיהם והמשך חיים תוך כדי סבל, כאבים ואיך לא הרבה השגחה רפואית (ולפני שאתם מתנפלים עלי, הרשו לי להדגיש שחלק מהדברים בקטע הזה נכתבים בצורה הומוריסטית ומוגזמת ואינני עומד מאחוריהם במאת האחוזים).

וכאן נכנסת תורתנו לפעולה.

הרי ברור לכל שתרומת דם אינה מתבצעת סתם (אלא אם אתה אתיופי ומשליכים את דמך לאשפה באופן אוטומטי). יש לה מטרה ידועה שימוש בניתוחים (לא ניכנס בדיוק לתהליכים. תוכלו לקרוא על זה כאן).

בבואנו לתרום דם, אנחנו הולכים לתרום בידיעה שמישהו אחר ישתמש בדם שלנו, לא כי הוא ערפד והוא נהנה לשתות את הנוזל האדום, אלא כי הוא עומד להיות מנותח ובמהלך הניתוח הוא יזדקק למנות דם.

עצם תרומת הדם, משמעותה שאנו תומכים בניתוחים, אשר חלקם הגדול מיותר ובכל מקרה, אין הם משנים את הקץ!

אם כן, כאשר אנו מסרבים לתרום דם, איננו סתם פחדנים, מוגי לב.

למעשה, אנו אנשים חדורי אידיאולוגיה!

אידיאולוגיה אמיצה, הקוראת תיגר על מוסכמה חברתית.

אני זוכר שכאשר סירבתי לתרום דם, אנשים התפלאו על סירובי (אחרי הסברים על מגבלותיי, הם הבינו). כאשר כבר נשברתי והצליחו לחלץ ממני הבטחה לתרום דם, הצוות הרפואי סירב לקחת ממני דם, משום שהייתי שרוי בפאניקה מוחלטת ולחץ הדם שלי זינק לרמות שחולי לב קשים לא היו מתביישים בהן. גם זה, לא עזר להסיר את המבטים המוזרים ממני.

כן, סירוב לתרום דם, כאשר מבקשים ממך, נחשב פעולה אנטי-חברתית.

כן, לא רק שכאשר אנו מסרבים לתרום דם אנו פועלים בהתאם למצפוננו, בהתאם לאידיאולוגיה שלנו שעיקרה סיום משטר האימים של הרפואה המודרנית המנסה להפחיד את מי שלא סרים למרותה. לא זאת בלבד שכאשר אנו אומרים "לא" לאנשים המבקשים להתיר את דמנו, אנחנו בעצם אומרים "לא" לכל אותה תעשיית ניתוחים מיותרים.

כאשר אנחנו ממענים לתרום דם, אנו לוקחים על עצמנו, מדעת, את ההוקעה והסנקציות החברתיות המתלוות לזה.

אנו, האנשים שלא תורמים דם, אנשים אמיצים בהרבה, מאלו שנשאבים עם הזרם האדום!

כעת, כאשר ישנה אידיאולוגיה המצדיקה את פעילותי, אין צורך בכל פתרון אחר לדיסוננס הקוגניטיבי.

כעת אני לא תורם דם, לא משום שאני פחדן, אלא כי אני איש חדור אמונה וערכים!

חשבתי לאמץ לי איזה סמל וצבע לאידיאולוגיה החדשה שפיתחתי.

אבל אדום כבר נתפס על ידי הקומוניסטים, אז בינתיים אין צבע אחר.

אני מסכים איתך.

ד"א גם מד"א מוכרת את הדם (לא שיש לי משהו נגדם).

פורסם
  • מחבר

אז ככה,

אני לא יודע כמה אתה יודע על נהלים של ניתוח, בצבא יוצא ללמוד על זה הרבה..

בניתוחים אשר קבועים מראש אשר ידועים שייצרכו בהם דם מתבקש המנותח להביא דם איתו לניתוח, אם אני לא טועה 4 ליטר.

זה לא חייב להיות דם שלו.. זה יכול להיות גם של חבר, העיקר שהוא יוכל להשתמש בו.

וזה פשוט עובד ככה עבור כל ניתוח הדורש חידוש של מחזור הדם.

ישנם אנשים שיש להם ביטוח רפואי שמקנה להם מעיין ביטוח דם מה שאמור שהם לא חייבים להביא דם, נכי צה"ל, אנשים עם מחלות כרוניות, אנשים שלא יכולים לתרום דם.

וחשבתי שלא צריך להסביר הבדל בין קצירת איברים לתרומת דם, אבל..

כאשר את תורמת ריאה, פעם אחרונה שבדקתי, היא לא תגדל שוב, הפרוצדורה תיהיה חודרנית כאובה ועם סיכויים לסיבוכים.

דם זה פרוצדורה זריזה וכל הכמות הנלקחת תתייצר שוב..

מה שראית בסדרות אמריקאיות זה תרומת זרע כנראה שגם בישראל משלמים עבורה..

פורסם

למען האמת, אפשר לתרום כבד והוא מתחדש (אם אני לא טועה, אם נשאר 40% מהכבד הוא גדל להיות שלם שוב, לאחר זמן מה)

אבל זה רק כבד, לא שאר האיברים

בכל מקרה, מד"א פשוט מפגרים בעניין הזה (ולא אכפת לי אם זה WHO או רק מד"א או מי, הם פשוט מפגרים)

הומואים הם אולי קבוצת סיכון יותר מאשר סטרייטים, אבל הם משתמשים יותר בקונדומים ולכן בימינו תפוצת האיידס

אצל ההומואים לא יותר גדולה מאצל הסטרייטים, אם בכלל

וכל מנת דם עוברת בדיקת איידס (ועוד כמה בדיקות), וטוב שכך (לסמוך על אנשים שאולי לא יודעים אפילו אם יש להם איידס זה רשלנות)

עריכה:

Mantis, מי כתב את גיבוב השטויות הענק הזה שציטטת בהודעה שלך?

כי אני מעוניין למצוא אותו, לירות בו, ואז לראות אותו מסרב לקבל עירוי דם בבית החולים שעלול להציל את חייו.

פורסם

Mantis, מי כתב את גיבוב השטויות הענק הזה שציטטת בהודעה שלך?

כי אני מעוניין למצוא אותו, לירות בו, ואז לראות אותו מסרב לקבל עירוי דם בבית החולים שעלול להציל את חייו.

אני מסכים איתו, אז אתה רוצה לירות גם בי? :nixweiss:

ולפי התגובה שלך, אתה כנראה לא הבנת את הכוונה שלו. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים