עבור לתוכן

איטיות מערכת ההפעלה - בעיית חומרה?

Featured Replies

פורסם

כמו שאתם יכולים לראות במפרט שלי, לא צריכות להיות לי בעיות איטיות בכלל במחשב (E6600, ארבע ג'יגה RAM וכו'..) אבל בכל זאת כשמערכת ההפעלה עולה לוקח לה זמן יחסית רב להעלות את האקספלורר ומידי פעם היא נכנסת ל"שיתוק" של דקה או שתיים.

מדוע אני חושב שזאת בעיית חומרה?

ראשית מדובר במחשב חדש, והדבר קרה מייד לאחר התקנת מערכת הפעלה (ומאז במשך כמה ימים).

שנית, התקנתי מספר פעמים את מערכת ההפעלה מדיסקים שונים.

שלוש, ההארדיסק עושה רעשים מאוד חזקים בזמן עבודה (לא תקתוק יציב, אלא כל פעם שהוא קורא הוא קורא בקול רם..).

האם ייתכן שמהירות ההארדיסק איננה מספקת לשאר החלקים?

האם ייתכן שהארדיסק דפוק?

אולי זה משהו אחר?

תודה על העזרה,

עמרי

פורסם

1. אין קשר בין מחשב חדש או לא... יכול להיות שמי שהתקין את מע' ההפעלה לא התקין אותה כראוי או השימוש שנעשה במע' ההפעלה כגון התקנת תוכנות צד שלישי גרמו לאיטיות הזו

2. האיטיות מתרחשת גם אחרי התקנה "טריה" של מערכת הפעלה? ז"א עוד לפני התקנה של דרייברים ותוכנות אחרות?

3. תוריד את התוכנה sysoft sandra ותבדוק איתה את מהירות ההארדיסק, אם משהו שם לא תקין היא אמורה להגיד לך

אם ההארדיסק לא מהיר כמו שהוא אמור להיות לפי טענתך אז מן הסתם כל המערכת תרוץ לאט...

ראה תשובה 3

יכול להיות באמת, אבל עדיף לבדוק חלק חלק... בלי שום קשר, קיימים דיסקים קשיחים שהם פשוט לא שקטים ושומעים אותם אז יכול להיות שזה מה שיש לך...

מה המפרט שלך?

פורסם
  • מחבר

כמו שאפשר לראות בפרופיל שלי, המפרט שלי הוא:

זיכרון : TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 X 2

דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3320620AS

מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX

לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS4

כרטיס מסך: GECUBE PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB GDDR3 256 BIT DVI HDTV TV/O - GC-HV195PG3-E3(RoHS) - RETAIL

צורב DVD: LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK

מארז: GIGABYTE 3D AURORA 570 - BLACK/SILVER - GZ-FA1CA

ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT

1. אין קשר בין מחשב חדש או לא... יכול להיות שמי שהתקין את מע' ההפעלה לא התקין אותה כראוי או השימוש שנעשה במע' ההפעלה כגון התקנת תוכנות צד שלישי גרמו לאיטיות הזו

2. האיטיות מתרחשת גם אחרי התקנה "טריה" של מערכת הפעלה? ז"א עוד לפני התקנה של דרייברים ותוכנות אחרות?

כאמור התקנתי אותה בעצמי.

בנוגע לתוכנות צד שלישי? הבעיה הופיעה עוד לפני שהתקנתי תוכנות או דרייברים מצד שלישי.

תודה על העזרה,

עמרי

פורסם

לדעתי אם האיטיות הזו מתחילה כשאין שום תוכנה מותקנת אז אני חושב שכדאי שתפנה למקום הרכישה שלך כי באמת יכול להיות שאחד הרכיבים שם דפוק

אבל רק ליתר ביטחון, תבדוק מה טמפ' של המעבד, הארדיסק וכרטיס מסך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים