עבור לתוכן

הפניה למצע של מפלגה שלא חשבתם עליה

Featured Replies

פורסם

על מה בדיוק שניכם מקטרים? על זה שאין אף אחד שיהפוך את העולם לאנרכיסטי? Tough luck, שאלה יהיו כל הדאגות שלכם בחיים...

יש הרבה מאוד נושאים שצריכים להפריע לכם לא פחות מאשר לי או לכל אחד אחר - המצב הבטחוני (אולי מחר תצאו מהבית ולא תחזרו, חס וחלילה, ואז הלכו חצי מהאנריסטים בעולם :) ) או המצב הכלכלי (בסופו של דבר ייתכן ותאבדו את הגישה לאינטרנט ואז לא יהיה מי שידבר בשבחו של האנרכיזם); ישנם נושאים חשובים שעומדים על סדר היום הציבורי, והציבור זה גם אתם, ולכן אתם נדרשים להכריע בסוגיות שמשפיעות עליכם ישירות ולבחור בדרעק הכי טוב...

• תגובות 49
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנחנו תוקפים את אותן בעיות בדיוק, פשוט מנקודת ראיה אחרת, גדולה ורחבה יותר.

במקום לעסוק בפתרונות מיידיים שלא פותרים בעצם שום בעיה אלא רק מרחיקים אותה עוד קצת (לדוגמה פתרון צבאי, הרי ברור שמלחמה לא תביא שלום, ברור שלא ניתן לפתור בעיות באלימות והפחדה, פתרון כזה הוא רק זמני בהחלט ויוצר שום דבר חוץ מהרגשה של בטחון, או שאומר, אשליה של בטחון). אנחנו מדברים על פתרון גדול יותר, על פתרון גורם הבעיה ולא הבעיה עצמה, בעצם עקירת הבעיה מהשורשים שלה, טיפול בגורמי הבעיה.

המצב עכשיו לא משתנה: הצד הראשון תוקף, הצד השני מגיב, הראשון מגיב לו, והשני מגיב בחזרה... פתרונות מיידיים וזמניים אשר לא מובילים אותנו לשום מקום.

אי שינוי המצב העכשוי תביא לסוף המין האנושי. (מלחמת עולם שלישית.. לא נעים בכלל.)

פורסם

מלחמה דווקא כן מביאה לשלום, דוגמה מובהקת לכך היא גרמניה ומלחמת העולם השניה. רק כאשר היריב שלך מובס לגמרי, כפי שהייתה גרמניה בסוף המלחמה, יכול להיות שלום אמיתי. זוהי לא הפחדה אלא הכרעה.

כשאתה אומר שאורח החיים הנוכחי שלנו הוא פסול אתה מציע לשנות לחלוטין את אופה ופניה של החברה האנושית; אני מקווה שאתה מבין שזה לא יקרה בעתיד הקרוב וככל הנראה גם לא ברחוק, אלא אם תהיה מהפיכה אזרחית בארה"ב - דבר בלתי אפשרי בעליל בהתחשב בעוצמתה הצבאית של ארה"ב ויכולות איסוף המידע והמודיעין שלה (כלפי פנים וחוץ כאחד).

למרות זאת, אתה ממשיך להטיף למען השינוי הזה, תוך ידיעה ברורה שהוא לא יבוא ומתעלם מהבעיות שעומדות כרגע על הפרק...

פורסם

מלחמה דווקא כן מביאה לשלום, דוגמה מובהקת לכך היא גרמניה ומלחמת העולם השניה. רק כאשר היריב שלך מובס לגמרי, כפי שהייתה גרמניה בסוף המלחמה, יכול להיות שלום אמיתי. זוהי לא הפחדה אלא הכרעה.

מלחמת העולם הראשונה גם הביאה שלום? גרמניה ספגה הפסד טוטלי והרס עצום, בעקבות זה יותר מאוחר פרצה מלחמת העולם השניה. פתרון מצויין.

אם אני אשמיד לחלוטין את היריב שלי גם אז יהיה שלום, כי פשוט לא יהיה יריב. אותו דבר אם אני אהרוס אותו לחלוטין, לא תהיה לו ברירה אחרת חוץ מלעשות איתי שלום,

אך אין זה שלום אמיתי, זה שלום על נייר, זה לא פתרון ממשי לבעיה גדולה ומורכבת. זה כמו עם הביצה והתרנגולת: אם לא היתה מלחמה -בכלל-, לא היה צורך לעשות שלום.

אני מדבר על פתרונות גלובלים וארוכי טווח, לא מהירים ומיידיים.

כשאתה אומר שאורח החיים הנוכחי שלנו הוא פסול אתה מציע לשנות לחלוטין את אופה ופניה של החברה האנושית; אני מקווה שאתה מבין שזה לא יקרה בעתיד הקרוב וככל הנראה גם לא ברחוק, אלא אם תהיה מהפיכה אזרחית בארה"ב - דבר בלתי אפשרי בעליל בהתחשב בעוצמתה הצבאית של ארה"ב ויכולות איסוף המידע והמודיעין שלה (כלפי פנים וחוץ כאחד).

אכן, אני מבין שזה לא יקרה בעתיד הקרוב, ומקווה שזה יקרה בעתיד הרחוק, או בכלל מתישהוא.

לדעתי זה סתם תירוץ, אתה מסכים איתי שאני צודק ברעיון אך מסתייג ממנו בגלל שהוא לא ניתן ליישום מידי. אוקי, זה ברור, אבל זו לא סיבה בשבילי להתפשר על מה שיש עכשיו ולהסכים עם המצב בגלל שהוא לא הולך להשתנות בקרוב. אם כולם היו חושבים ככה העולם לא היה זז ומתקדם, אולי זו הבעיה עם הדור שלנו, אנחנו מחונכים לקונפורמיזם.

זה לא חשוב אם הרעיון שאני מאמין בו יממוש בקרוב, מה שחשוב הוא שהרעיון הזה הוא נכון וצודק, ולכן אני לא מתכוון להתפשר על המצב שקיים עכשיו.

למרות זאת, אתה ממשיך להטיף למען השינוי הזה, תוך ידיעה ברורה שהוא לא יבוא ומתעלם מהבעיות שעומדות כרגע על הפרק...

אני מבקש ממך לא להשתמש בדמגוגיה זולה, אינני מטיף לכלום, אני בסף הכל מנצל את חופש הביטוי ומביע את דעותיי על דפי הפורום. אם אינך מסכים איתן, זו עיניינך.

פורסם
  • מחבר

אבל אתה לא עושה כלום ע"מ לשנות את המצב הקיים - אין לך זכות לקטר על הנבחרים שלנו

כי לא עשית כלום ע"מ לשנות את זה.

אתה מתחבא מאחורי הנאיביות שלך שאם לא תעשה כלום בסוף כולם יבינו והמהפכה תבוא בעצמה- זה הקונפורמיזם האמיתי!

להגיד 'לא, אף אחד שם לא מתאים לי, פוליטיקה זה חטא' ומצד שני ללכת לשחק מטקות ביום שבתון שמקבלים מהעבודה.

פורסם

מלחמת העולם השניה פרצה בגלל שבמלחמה הראשונה גרמניה לא הוכרעה לחלוטין, היא נכנעה בשעה שצבאותיה היו הרחק בתוך השטח הצרפתי.

עובדה שבמלחמה השניה, כאשר צבאות בעלות הברית כבשו כל סנטימטר משטחי גרמניה ובעלות בריתה ולא הרפו עד אשר הגיעו לברלין, גרמניה הובסה והמשטר הנאצי בה הוסר, מה שאפשר את קיומו של השלום בינה (חלקה המערבי לפחות) לבין מדינות המערב של אותה תקופה.

מלחמה נובעת מטבע האדם - הוא פגע בי, אז אני אפגע בו. אדם לאדם זאב עוד משחר האנושות, לא ניתן לשנות את טבע האדם.

אגב, לא אמרתי שלדעתי הרעיון הוא נכון וצודק, בסך הכל אמרתי שזה לא בר ביצוע.

אני מבקש ממך לא להשתמש בדמגוגיה זולה, אינני מטיף לכלום, אני בסף הכל מנצל את חופש הביטוי ומביע את דעותיי על דפי הפורום. אם אינך מסכים איתן, זו עיניינך.

ייתכן שהמילה 'מטיף' אכן לא היתה במקום, אם נפגעת מכך אני מתנצל.

למרות זאת, אני עדיין חושב שהתמקדות בבעיה שהיא לדעתך הבעיה הכללית, גורמת לך להתעלם מהבעיות המיידיות.

אם אתה לא יכול לפתור את הבעיה הכללית (נכון לעכשיו), אז למה לא להתמקד בבעיות המיידיות שמשפיעות עליך לא פחות, גם אם הן נובעות מאותה בעיה גדולה?

פורסם

שלום צריך להיות הדדי, בגלל ששני הצדדים רוצים בו, לא בגלל שצד אחד הוכנע על ידי השני ואין לו ברירה אחרת חוץ מלעשות שלום.

אפשר לפתור כל בעיה באלימות, אפשר להתחיל גם לרצוח אנשים שאנחנו לא מסכימים איתם, זה אחלה פתרון (הבנאדם לא יפריע לך שום לעולם) אין אני מאמין שזה הטבע האנושי שלנו, יש לנו יכולת לפתור בעיות על ידי שיתוף פעולה, הגעת להסדרים אשר מספקים את שני הצדדים, אין צורך בשפיחת דמים ומוות על מנת לפתור בעיה כל שהיא.

אני לא חושב ששלום ואחווה יכולים להיות כתוצאה מסבל יסורים ומוות של מאות אלפי אנשים (וכמה אנשים בדיוק צריכים למות עד שהצד השני יובס? עד האחרון? אתה באמת חושב שזו שיטה שפועלת?)

"Fighting for peace, is like fucking for virginity"

לדעתי רוב הבעיות שלנו נובעות מאותה בעיה גדולה.

אנחנו תרבות של צרכנים אשר חיים בשקר תמידי, אשליה של חופש, מחונכים לוויתור וקונפורמיזם, אפשר לראות את זה בכל מקום, ההודעות האחרונות שלי מבססות את הטענות האלה. אני חושב שברגע שאנחנו נהיה חופשיים באמת, ברגע שנפסיק להתפשר על פתרונות מיידיים אשר רק נותנים לנו הרגשה של בטחון אך למעשה לא פותרים שום דבר, כאשר נפסיק להתמקד בחיים האישיים שלנו ונראה את התמונה הגדולה.. אז, אולי, תבוא חברה חדשה וטובה יותר.

:)

פורסם
  • מחבר

אתה מתחבא מאחורי הנאיביות שלך שאם לא תעשה כלום בסוף כולם יבינו והמהפכה תבוא בעצמה- זה הקונפורמיזם האמיתי!

להגיד 'לא, אף אחד שם לא מתאים לי, פוליטיקה זה חטא' ומצד שני ללכת לשחק מטקות ביום שבתון שמקבלים מהעבודה.

פורסם
אני חושב שברגע שאנחנו נהיה חופשיים באמת, ברגע שנפסיק להתפשר על פתרונות מיידיים אשר רק נותנים לנו הרגשה של בטחון אך למעשה לא פותרים שום דבר, כאשר נפסיק להתמקד בחיים האישיים שלנו ונראה את התמונה הגדולה.. אז, אולי, תבוא חברה חדשה וטובה יותר.

מה לעשות שהעולם מלא פשרות... אלו חוקי הטבע. כפי שחתול לא יוכל לעמוד ע רגל אחת תוך כדי שירת שירי שנות השישים, גם אנחנו לא מסוגלים הגיע לפתרונות ה- מושלמים. אלא רק לפתרונות הריאליסטים.

הפתרון שלך הוא פתרון לא מושלם מכיוון שהוא לא ריאליסטי... מדוע? מכיוון שאינך יכול להבטיח שאכן הפתרון יעבוד כשורה, כפי שהקומוניסטים לא יכלו להבטיח שהקומוניזם יעבוד כשורה.

פורסם

במקום לדון על הנושא עצמו אתה עושה את הטריק המפורסם של כל פוליטיקאי - התקפה אישית והפלת אשמה על היריב. מה שאני עושה או לא עושה על מנת להשיג את מטרותיי ולקדם את רעיונותי אינם הדיון כאן, ובכלל הדיון הוא לא עליי אלא על הרעיונות שאני מביא כאן.

אתה יוצא מנקודת הנחה שהדרך היחידה לפעול למען אידיאלים היא דרך המערכת, דרך הממשלה, דרך הכנסת וכו', אנחנו נגד כל זה ולכן אנחנו לא פועלים בצורה הזאת.

כמו כן, אתה מניח שאנחנו לא עושים כלום, ואתה גם מניח שאני בעד לא לעשות כלום. (זה נובע מההודעה האחרונה שלך)

האם יש לך איזה שהוא ביסוס לטענות האלה? או שמה הן סתם אשמות שב?

פורסם
  • מחבר

אני לא מנסה לפגוע בך או משהו אבל-

מעביר את המסר, מעלה מודעות בקרב העם, מהפכה שקטה ;)

:P

במקום לדון על הנושא עצמו אתה עושה את הטריק המפורסם של כל פוליטיקאי...

לא אני לא, הנושא שהביא לויכוח הזה היה אם יש למי שיכול לבחור אבל לא בוחר את הזכות לקטר על הנבחרים.

ומצטער, בשביל לעשות משהו בשביל המדינה (או במקרה שלך העולם, כי הרי אתה לא תומך במדינת ישראל) למרות שאתה לא הולך

בדרכים המסורתיות, אתה צריך לעשות קצת יותר מגרפיטי של 'יום ללא קניות' ליד שנקין.

אתה דבק בטענה שאין 'הרע במיעוטו' אלא יש טוב מוחלט ורע מוחלט.

נגיד שאתה חי בגרמניה הנאצית, יש לך 2 מפלגות רציניות לבחירה- במי אתה בוחר? (או שאתה בוחר לשחק מטקות בים)

פורסם

מה לעשות שהעולם מלא פשרות... אלו חוקי הטבע. כפי שחתול לא יוכל לעמוד ע רגל אחת תוך כדי שירת שירי שנות השישים, גם אנחנו לא מסוגלים הגיע לפתרונות ה- מושלמים. אלא רק לפתרונות הריאליסטים.

הפתרון שלך הוא פתרון לא מושלם מכיוון שהוא לא ריאליסטי... מדוע? מכיוון שאינך יכול להבטיח שאכן הפתרון יעבוד כשורה, כפי שהקומוניסטים לא יכלו להבטיח שהקומוניזם יעבוד כשורה.

בטבע הכל מושלם, כל חלק פועל בצורה מושלמת עם שאר החלקים.

כל הזמן היו תהפוכות ששינו את פני החברה האנושית לתמיד.

איך אנחנו יכולים לדעת שהמצב העכשיו, המצב שלנו עכשיו בעולם, זה לא שלב ביניים, שלב באבולוציה החברתית? מעבר משלטונות דיכוי לחופש אמיתי - אנרכיזם(למשל)?

הרי אנחנו תמיד תופסים את המצב הקיים כהמצב הטבעי, אך אולי אין זה כך?

(הודעה קצת מוזרה, אבל אני עייף וממהר - מפגש לינוקס ביהודה הלוי בשש וחצי, כולכם מוזמנים ;) )

פורסם

אני לא מנסה לפגוע בך או משהו אבל-

מעביר את המסר, מעלה מודעות בקרב העם, מהפכה שקטה ;)

:P

ההודעה ההיא היתה בגדר הומור אם כי יש בה אמת, אני אומנם לא הפעיל הגדול ביותר אך אני בהחלט עושה דברים פה ושם, ולדבר עם אנשים זה אכן חלק גדול מזה. לא לאכול בשר, ללכת להפגנות, לכתוב דברים ופרסם אותם, לעבוד עם אנשים אחרים, יש מספיק דרכים לפעול חוץ מלרוץ לכנסת.

אבל אני בכל זאת לא מבין איך זה משנה בכלל מה -אני- עושה, הדיון הוא לא עליי, ולא על איך אני מקדם את מטרותיי, ועל ידי הפיכתו לכזה, אתה בעצם מתחמק מהנושא.

אתה דבק בטענה שאין 'הרע במיעוטו' אלא יש טוב מוחלט ורע מוחלט.

נגיד שאתה חי בגרמניה הנאצית, יש לך 2 מפלגות רציניות לבחירה- במי אתה בוחר? (או שאתה בוחר לשחק מטקות בים)

אני בכלל לא יודע לשחק מטקות (ילדות קשה ;D )

פורסם

בבית ספר בליך,

הוצאה עלה ירוק מחוץ להצבעה ע"י מנהל ית בספר.

למי שלא יודע, בבית ספר בליך, זה נהפך כבר למסורת, נערכות "בחירות",

מעין סימולציה לבחירות האמיתיות, והדעה של הנוער בקשר לפוליטיקה.

הדעה שלי בקשר להוצאה של עלה ירוק מהרשימה: בושה לבליך.

להתעלם ממפלגה, בלי לדעת מה עקרונותיה, ולהדבק בליגליזציה של הסמים הקלים.

אגב, לפי דעתי עלה ירוק עשו שגיאה אחת;במקום להעביר את כל המצע שלהם לציבור,

הם מנופפים רק בנושא הסמים ולא בנושאים היותר חשובים.

ולכן רואים בהם מפלגה בלי שום מצע או אדיאולוגיה, הם רק מנופפים בגראס.

הם פונים לקהל היעד הלא נכון לפי דעתי.

פורסם
  • מחבר

גם לדעתי זו הטעות שלהם- אבל מה לעשות... :-\

ובליך, מראה לאן מדרדרת הדמוקרטיה הישראלית- מנהלת בי"ס שלא סומכת מספיק על ועדת הבחירות המרכזית (אני חושב שככה קוראים להם)

ומוציאה מפלגה לגיטימית לחלוטין אל 'מחוץ לחוק'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים