עבור לתוכן

ניסוי מעניין

Featured Replies

פורסם

מה הקטע? ביקשו ממני לספור כמה פעמים העבירו את הכדור, עשיתי את זה. היו מבקשים ממני לספור כמה פעמים העבירו את הכדור ולשים לב למשהו מוזר שמתרחש - בטוח הייתי שם לב.

• תגובות 49
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בינינו אם יש לך הפרעת קשב וריכוז אתה אולי לא דיסלקט אבל יש לך הקלות ז"א אתה לא כלכך שונה משאר הדיסלקטים

פורסם

כל הרעיון הוא שהסיבה שאתה לא מבחין בגורילה היא לא כי אתה מרוכז בחלק אחר במסך באופן שהיא לא בתוך שדה הראיה שלך, בזמן שהם מעבירים את הכדור אתה "רואה" את הגורילה וויזואלית בוודאות מאחר והכדור עובר מעליו ולידו ולא מדובר באוביקט קטן או אוביקט שחולף במהירות, הוא עובר באיטיות ואפילו עוצר במרכז המסך...

אתה בהחלט "מסתכל" על אותם אזורים במסך בהם הגורילה נמצאת ולכן זה לא אותו דבר כמו שיגידו לך להסתכל שמאלה ואתה לא תראה את מה שלימינך.

העיניים שלך מקבלות את כל האינפורמציה בנוגע לתמונה שאתה רואה כולל את העובדה שיש שם איש בחליפת גורילה, המוח שלך פשוט מתעלם מהאינפורמציה הזאת לחלוטין מאחר והמשאבים המנטליים שלך (קשב) מוקדשים למעקב אחר הכדור.

כמו כן אם היו אומרים לך שמשהו מוזר עומד להתרחש כבר מעצם כך הייתי מקדיש קשב גם לספירת העברות הכדור וגם לחיפוש אחר משהו מוזר מה שמפר את העקרון שהניסוי בא להדגים. בנוסף בתנאים הללו סביר להניח שהיית מבחין בגורילה וסביר להניח גם שהיית מתקשה יותר ואף טועה בספירת העברת הכדור אלא אם יש לך יכולת לנהל קשב מפוצל בצורה איכותית.

זה העיקרון המשמעותי שהניסוי הזה בא להדגים.

פורסם

זה ברור לא? היית יכול לומר את זה גם בלי הסרטון וזה עדיין היה ברור לי שזה כך. אם אני מתרכז במשהו - אני משקיע את כל יכולת הקשב שלי בזה.

פורסם

ערכתי את ההודעה הקודמת בינתיים.

בכל אופן. זה לא ברור כמו שאתה מציג את זה בדיעבד, מרבית האנשים מצפים להבחין במשהו כל כך דרמטי כמו איש בחליפת גורילה שצועד לאמצע משחק מסירות.

העובדה שאתה עיוור לחלוטין לאינפורמציה הנ"ל ושהיא כלל לא מקבלת ביטוי במוח (כלומר מדובר בעיוורון ולא שיכחה של אינפורמציה לא רלוונטית אשר נקלטה במוח ולא הועברה למודע - ניתן לראות זאת בבדיקות MRI) היא תגלית משמעותית מאוד בחקר הקשב בקוגניציה.

פורסם

איך אפשר שלא לשים לב לדבר כזה?

פורסם

אתם צופים במשחק כדורגל ופתאום תרוץ גורילה באמצע המגרש לא תבחינו בה? אפשר לעשות כמה דברים ביחד אולי זה חדש לחלק פה..

פורסם

למוח האנושי יש משאבים מוגבלים לביצוע פעולות, באופן ברור מדובר מעצם הגדרתה במערכת סגורה וסופית (מאחר ומספר הנוירונים במוח על אך גודלו הוא מספר סופי). קשב פועל בצורה מחולקת וסלקטיבית (Selective Attention / Divided Attention). ברגע שנאמר לך לספור את העברות הכדור של הקבוצה הלבנה (שים לב לקונטרס בין הלבן והעובדה שהגורילה שחורה) המוח שלך מקדיש משאבים למעקב אחר הכדור ואחר חברי הקבוצה הלבנה, אותה הקדשת קשב סלקטיבית לאינפורמציה מסוימת הופכת אותך "לעיוור" לעובדה שעובר שם איש בחליפת גורילה.

כמו שכבר ציינתי אם כן שמת לב למעבר זה מעיד באופן כמעט חד משמעי על סוג כלשהו של הפרעת קשב שמונעת ממערכת הקשב שלך לתפקד באופן נורמלי.

למגיב מעלי: שים לב שהתבקשת לבצע פעולה מסוימת של ספירת העברת הכדור, זה דורש הרבה יותר משאבים מאשר סתם התבוננות אקראית בסרט. אני מבטיח לך שאם תצפה במשחק כדורגל ותתבקש לספור את כמות הפעמים שמוסרים את הכדור באחת הקבוצות ופתאום תרוץ גורילה על המגרש כמעט בוודאות לא תבחין בה.

פורסם

תכלס שמתי לב לגורילה אבל זה פשוט לא היה ניראה לי מוזר בהתחשב בסיטואציה.

ילדים בסרטון מתמסרים בכדור כמו מפגרים(אני מדבר על פיגור ממשי) וזה ממש לא ניראה לי מוזר שיופיע שם ילד (עם פיגור קצת שונה) בצורה של גורילה.

זה פשוט היה ניראה מתאים לסיטואציה.

אם היה עובר שם מרצה לפיזיקה גרעינית הייתי מופתע.

פורסם

אתם צופים במשחק כדורגל ופתאום תרוץ גורילה באמצע המגרש לא תבחינו בה? אפשר לעשות כמה דברים ביחד אולי זה חדש לחלק פה..

בוודאי שאפשר, אבל אתה לא מצפה שמשהו מוזר יתרחש כשאתה רואה סרטון באינטרנט, לכן אתה יכול להתרכז לחלוטין רק במשהו אחד.

ערכתי את ההודעה הקודמת בינתיים.

בכל אופן. זה לא ברור כמו שאתה מציג את זה בדיעבד, מרבית האנשים מצפים להבחין במשהו כל כך דרמטי כמו איש בחליפת גורילה שצועד לאמצע משחק מסירות.

העובדה שאתה עיוור לחלוטין לאינפורמציה הנ"ל ושהיא כלל לא מקבלת ביטוי במוח (כלומר מדובר בעיוורון ולא שיכחה של אינפורמציה לא רלוונטית אשר נקלטה במוח ולא הועברה למודע - ניתן לראות זאת בבדיקות MRI) היא תגלית משמעותית מאוד בחקר הקשב בקוגניציה.

אם אני מתרכז במשהו ב100%, אין סיכוי שאני אשים לב למשהו אחר, אלא אם המשהו הזה יוציא אותי מריכוז(וזה קצת קשה, בהנחה שאני אכן מתרכז ב100% במשהו אחר). זה ברור לי לחלוטין.

פורסם

זה רק חצי ממה שהניסוי בא להדגים, עצם העובדה שלא הבחנת בזה כלל מהווה הפתעה למרבית האנשים גם אם זה לא מפתיע אותך.

החלק השני מוכח יותר באמצעות ניסויים באמצעות MRI המראים שלא רק שהאדם לא מבחין בדברים הללו בצורה מודעת למעשה המוח כלל לא מעבד את האינפורמציה אשר נקלטה פיזית אך לא זכתה לתשומת לב (קשב).

פורסם

אז בגלל זה אני יוצא אחרי שעתיים רצוף של מתמטיקה עם כאב ראש? :lol:

פורסם

תכלס שמתי לב לגורילה אבל זה פשוט לא היה ניראה לי מוזר בהתחשב בסיטואציה.

ילדים בסרטון מתמסרים בכדור כמו מפגרים(אני מדבר על פיגור ממשי) וזה ממש לא ניראה לי מוזר שיופיע שם ילד (עם פיגור קצת שונה) בצורה של גורילה.

זה פשוט היה ניראה מתאים לסיטואציה.

אם היה עובר שם מרצה לפיזיקה גרעינית הייתי מופתע.

:funnypost:

בדיוק, גם אני שמתי לב לגורילה, אבל לא חשבתי שזה משהו מוזר שצריך תשומת לב מיוחדת, ופשוט המשכתי לספור את הכדורים..

פורסם

לאדע מה איתכם אבל אני ראיתי ת'גורילה טוב טוב.. לא הבנתי מה הקשר אבל ::) חשבתי שהיא סתם נכנסה כדי להפריע להם..

אהה חחח תוך כדי גם צעקתי על אבא שיעזוב 'תי בשקט :lol:

פורסם

השחורים מוסרים לשחורים והלבנים ללבנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים