עבור לתוכן

ניסוי מעניין

Featured Replies

פורסם

קורה לי לפעמים שאני קורא איזה משהו ארוך, ו"נרדם" - מאבד את הריכוז, ממשיך לקרוא אבל נמצא בעננים. מתעורר לאחר שקראתי כבר כמה פסקאות שלא זכרתי מהם כלום.

מוכר- במיוחד לפני השינה.. :lol: :lol:

• תגובות 49
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא יודע מה איתכם, אני גם ספרתי וגם ראיתי את הגורילה.

באמצע הספירה ראיתי שהגורילה עוברת אבל חשבתי שהמטרה היא רק לספור את הכדורים.

גם אני :-\ לא הבנתי מה הם רוצים

פורסם

קורה לי לפעמים שאני קורא איזה משהו ארוך, ו"נרדם" - מאבד את הריכוז, ממשיך לקרוא אבל נמצא בעננים. מתעורר לאחר שקראתי כבר כמה פסקאות שלא זכרתי מהם כלום.

פסקאות? קטן עלי... כשקראתי את ההארי פוטר האחרון (באנגלית כמובן:)) קראתי פרק שלם בלי לשים לב לב... לקראת סוף הפרק לא הבנתי מה לעזאזל קורא שם אז חזרתי כמה פסקאות אחרוה... ועו7ד כמה פסקאות ואז כמה עמודים... בסוף קראתי את כל הפרק שוב...

פורסם

עדין...אני לא מבין..

אמור להיות כאן איזה בדיחה?,משהו מענין?

פורסם

ישן xD

אני שמתי לב בפעם הראשונה

פורסם

כל האנשים שקוראים דברים מבלי להשים לב זה רק מראה על תיסמונות של דיסלקציה welcome to the club

פורסם

היי אני לא דיסלקט וחצמזה אצלי זה לא בדיוק אותו דבר אני פשוט קורא את אותו משפט שוב ושוב ושוב........עד שאני מתנער :smile1:

פורסם

איזה שטויות - ביקשו לספור מסירות, ספרתי 14 וצדקתי [ניסו לייבש אותי, אבל לא יצא להם]. :-\

פורסם

הייי ראיתי את זה... חחח לא ראיתי אותה מגיעה אבל פתאום אני רואה גורילה באמצע ואני כזה "WTF!?" ואז המשכתי לספור...

פורסם

קטע מטומטם ברמות. אז אנשים לא ראו את הגורילה - אז מה? הדבר היחיד שהוכיחו בזה זה עד כמה מטומטים היו אלה שעשו את הסרטון. ::)

איזה שטויות - ביקשו לספור מסירות, ספרתי 14 וצדקתי [ניסו לייבש אותי, אבל לא יצא להם]. :-\

בדיוק.

פורסם

הת'רד הזה כל כך מלא בבורות שזה מדהים. הסרטון הנ"ל הוא חלק ממחקר מאוד חשוב בנוגע לקשב.

העיקרון של Inattentional Blindness הוא שבלא הקצאת משאבים (כלומר קשב מודע) המוח למעשה עיוור לחלוטין לדברים שנמצאים תרתי משמע מתחת לאף שלך. כל עוד שאתה מתרכז במסירות הכדור ובספירתם המוח שלך מקדיש קשב לכך ולכן אתה למעשה סובל מ"חוסר משאבים" שגורם לך להיות עיוור לחלוטין לעובדה שעוברת הגורילה.האינפורמציה הוויזואלית נקלטת במלואה ברמה הפיזיקלית אך היא לא זוכה לפירוש במוח. ולכן קוראים לזה "עייוורון מחוסר קשב" (בתרגום חופשי).

על כן נטבע המונח "No perception without Attention".

כמו כן אנשים שמבחינים בגורילה בלי להיות מודעים מראש לכך שהיא עומדת להופיע סובלים מאיזשהו סוג של הפרעת קשב כמו ADD, ADHD וסוגים מסוימים של דיסלקציה (לא חד משמעי דיסלקציה וישנם סוגים מרובים של דיסלקציה). בן אדם "נורמלי" לא אמור להבחין בגורילה ומרבית האנשים לא יבחינו בה כאשר הם מנסים לספור את המסירות.

פורסם

מידיון עחד נהיתיי דיסלקת קבר... :'(

פורסם

דיסלקציה היא לא הפרעת קשב אלא הפרעת למידה.

במקרים של אנשים שרואים את הגורילה הרבה יותר נפוצות הפרעות קשב כמו ADD ו-ADHD.

פורסם

בדיוק, סתם טמטום.

פורסם

לפעמים יש לי את התחושה שהחיפוש אחר חיים אינטלגנטיים בחלל יוכתר כהצלחה לפני שהוא יוכתר כהצלחה בנוגע לפורום כאן. (למי שלא הבין מדובר בסרקאזם אז אין צורך להתחיל את ה-"Flame Machine").

שוב אני אדגיש שהניסוי הנ"ל הוא רחוק מלהיות שטות והוא חלק מאוד חשוב ממחקר בקוגניציה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים