עבור לתוכן

שאלה לגבי שיינה בריאותית

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחרי שאני חוזר מהביה"ס ואוכל אני מרגיש עייף והולך לישון, ושמעתי שבחדשות אומרים שעדיף לא לישון בצהרים, אפילו שאני עייף (בעקבות הכתבה ששודרה אתמול-יום שבת).

רציתי לדעת האם מבחינה בריאותית האם עדיף לישון בצהרים או לא?

• תגובות 32
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה עייף מאוד מומלץ שתבקש מהרופא שלך לברר שבלוטת התריס שלך בסדר(בדיקת דם מיוחדת).

פורסם

חחח איזה מצחיקים אנשים...כל פעם אני שומע משהו אחר...פעם יש איזה תוכנית שאומרים בה שאסור לישון בצהריים ולא בריא לישון אחרי האוכל...ופעם אני קורא כתבה בעיתון שדווקא שינה בצהריים מאוד בריאה ועוזרת נגד השמנה חחחח שיחליטו :kopfpatsch: אני בנתיים לא מאמין לאף אחד חח...

פורסם

אתה עייף - תישן, איזה דוקטור צריך להיות כבר בשביל זה

פורסם

השאלה היא האם, בהנחה שאתה ישן צהריים, אתה מצליח להירדם בשעה נורמאלית בלילה ולא נשאר ער עד לפנות בוקר. אם כן, אז אני לא רואה שום דבר פסול בזה.

אבל אם זה גורם לך להישאר ער בלילה, אתה פשוט צריך לשנות את מחזוריות השינה שלך ככה שתישן כל הלילה ולא תצטרך את שנת הצהריים.

פורסם

^^^מסכים.

אם זה ממש מפריע לך, תפנה למעבדת שינה.

פורסם

הם אמרו שלא כדאי לישון בצהריים אם יש לך הפראות שינה

אם לא אין סיבה שלא תישן,ההפך,זה בריא

פורסם

בוא נתחיל מזה שנשאל כמה שעות אתה ישן בלילה

?

פורסם
  • מחבר

בוא נתחיל מזה שנשאל כמה שעות אתה ישן בלילה

?

6 וחצי שעות בלילה ושעה וחצי בצהריים

פורסם

לא מספיק צריך לפחות 7 וחצי שעות....

אם כבר עוסקים בשינה...עכשיו אני לפני צבא אז אני שן כל פעם באיזה 4 עד 12 וחצי...זה נחשב לשינה טובה? כאילו אני ודע ששיה של לילה הכי טובה אבל תכלס שעה זאת פונקציה שהאדם המציא...כאילו מה זה משנה באיזה שעה יושנים העיקר שיושנים 7-8 שעות רצוף לא?

פורסם

זה לא מדוייק לומר ששעה זו פונקציה שהאדם המציא ולכן שעות השינה לא חייבות להיות מתואמות למחזורי יום ולילה. הגוף שלך, תרצה או לא תרצה, מסונכרן עם המחזוריות של היום והלילה מבחינה גנטית, ובני האדם מתוכננים לישון בלילה. אנחנו יצורי יום.

לגבי השאלה מה זה משנה - אתה ענית בעצמך, זה "הכי טוב". אבל מעבר לזה, אם אתה מתמיד וישן דווקא בטווחי זמן חורגים, הגוף שלך מתפקד בצורה פחות אופטימלית. הנה דוגמא מחיי היומיום -

נכון לפעמים קורה שאתה מרגיש שיש ימים ש"אתה לא במיטבך", או ש"לא הולך לך"? דברים כאלו באים לפעמים כתוצאה משינה לקויה, ואז למחרת (או לכמה ימים מאוחר יותר, זה יכול להיגרר) הגוף והמוח לא מתפקדים הכי טוב. (גם אם אתה מרגיש שדווקא כן)

וזו דעה רווחת שאם מתמידים בשינה לקויה אז הירידה בתפקוד הופכת לרצינית יותר ויותר, וכך הגוף נעשה חשוף יותר למחלות, פחות עירני, דעתו של האדם פחות צלולה וכו' וכו', כלומר מערכות הגוף לאט לאט מתדרדרות.

פורסם

איזה באסה..אני דווקא באמת מרגיש ככה..אבל תכלס כולם בגיל שלי בערך יושנים בשעות כאלה...לא יודע זה פשוט הפך להרגל מגונה..אפילו הארוחות שלי מתאומות לשעות האלו אני צריך לשנות את כל סדר היום שלי בשביל זה...אני גם עושה המון ספורט וזה....בטח לצבא אני יבוא גמור :\ נראה לי שבועיים לפני אני יושן בלילה

פורסם

זה לא מדוייק לומר ששעה זו פונקציה שהאדם המציא ולכן שעות השינה לא חייבות להיות מתואמות למחזורי יום ולילה. הגוף שלך, תרצה או לא תרצה, מסונכרן עם המחזוריות של היום והלילה מבחינה גנטית, ובני האדם מתוכננים לישון בלילה. אנחנו יצורי יום.

האדם מרגיש עייפות ורצון לישון כשטמפרטורת הגוף שלו יורדת, בלילה > קר יותר.. ההמשך ברור.

פורסם

^^

זאת רק אחת מהסיבות שאנחנו יצורי יום. יש עוד הרבה. שים לב אבל שבמקרה הספציפי הזה זה גם הולך בכיוון ההפוך - מחסור בשינה, או שינה לא טובה, פוגעים ביכולת וויסות החום של הגוף ובמיוחד ביכולת של הגוף לחמם את עצמו. לכן, כשאדם לא ישן מספיק או לא ישן נכון, טמפ' הגוף שלו בסכנת ירידה.

(זה נכון לכל היונקים עם דם חם אם אני לא טועה)

איזה באסה..אני דווקא באמת מרגיש ככה..אבל תכלס כולם בגיל שלי בערך יושנים בשעות כאלה...לא יודע זה פשוט הפך להרגל מגונה..אפילו הארוחות שלי מתאומות לשעות האלו אני צריך לשנות את כל סדר היום שלי בשביל זה...אני גם עושה המון ספורט וזה....בטח לצבא אני יבוא גמור :\ נראה לי שבועיים לפני אני יושן בלילה

אתה צודק, זה באמת סוג של הרגל מגונה, וחבל שכמעט כולם מאמצים אותו (גם אני הייתי ככה כמובן, עד שהרגלתי את עצמי אחרת). ובאמת, לחזור לסדר יום "נורמאלי" זה דורש באמת השקעה.

פורסם

שלום,

אחרי שאני חוזר מהביה"ס ואוכל אני מרגיש עייף והולך לישון, ושמעתי שבחדשות אומרים שעדיף לא לישון בצהרים, אפילו שאני עייף (בעקבות הכתבה ששודרה אתמול-יום שבת).

רציתי לדעת האם מבחינה בריאותית האם עדיף לישון בצהרים או לא?

אם אתה בגיל ההתבגרות הפיסית לגוף של גבר מגוף של נער (בדרך כלל 16-18) זה נורמלי לחלוטין ואתה אפילו חייב לישון ע"מ שלא לפגוע בצמיחה/גדילה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים