עבור לתוכן

ארץ נהדרת, "טלקרב"- פשוט זוועה

Featured Replies

פורסם

אבל הדיון הזה (והקודם) מדברים ספציפית על קטעים סאטירים שהפריעו לאחרים

אני לא חושב שיש ויכוח על זה שהם פחות מוצלחים העונה, אבל זה לא הקייס.

• תגובות 69
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז בעצם אי אפשר להעביר "ביקורת" על הצבא

כי מפקדי האוגדות והחטיבות תמיד ידעו יותר טוב מהכותבים.

אי אפשר להעביר גם ביקורת על הממשלה, כי מן הסתם אין לכותבים את כל המידע שיש לראש הממשלה.

כמובן שאי אפשר להעביר ביקורת על המשטרה כי זה עושה עוול למפכ"ל (שגם הוא יודע טוב יותר מכותבי התוכנית)

מי נשאר לנו? מרגול?

אתה מקצין את זה יותר מדי. על אותו משקל, אתה יכול לטעון שלארץ נהדרת יש בסיס למתוח ביקורת על אופן הביצוע של תרגילי פרט וחוליה ועל אופן הפעלת יחידות מיוחדות מעבר לקוי האויב, וכמובן שזו תהיה טענה מגוחכת. יש מקום למתוח ביקורת סאטרית על מחדלים ושערוריות ושאר דברים מגוחכים שעושים נבחרי הציבור במדינה (ולא חסרים כאלה), אבל המערכון המדובר מותח ביקורת על שיקולים מקצועיים נטו של הצבא ובאופן מאוד מוגזם לטעמי.

פורסם

המערכון מותח בעיקר ביקורת על הנתק שהיה בין המפקדים לחיילים בשדה הקרב

כל כך הרבה חיילים שחזרו משם טענו שזה המצב, אבל מפקדי האוגדות יודעים טוב יותר...

אתה טוען יש מקום למתוח ביקורת על מחדלים ושערוריות וזאת בדיוק ההגדרה של המלחמה האחרונה :)

יש בעיה עם סאטירה בארץ, אנשים אוהבים אותה עד שהיא פוגעת במשהו שקרוב אליהם ואז זה כבר לא בסדר

הדיעה שלי היא שלסאטירה לא צריכות להיות (כמעט) גבולות

גם אם משלבים במערכון תמונות של החיילים החטופים (אם כי אני באמת יכול להבין את המרמור של המשפחות)

פורסם

בגדול, הקטע עצמו היה מצחיק, אבל לא מצחיק מספיק. יותר "מעורר גיחוך". כשקטע סאטירי עם הומור שחור לא מספיק מצחיק, הוא גם מאבד חלק מטעמו הטוב, והמשפטים "אני קטוע" ו "עד שייגמרו לך החיילים" מהווים דוגמא מצויינת לכך.

וכאן הבעיה - סאטירה שחורה ושערורייתית, ונוקבת ככל שתהיה, צריכה להיות מצחיקה מאוד. לסאטירה באמת אין כמעט גבולות, אבל זה צריך ללכת יד ביד עם רמת הומור גבוהה מספיק.

פורסם

בעקרון, המטרה של הסאטירה היא לא להצחיק

הצחוק הוא רק אמצעי להעביר מסר.

ולדעתי זה היה מצחיק

:)

פורסם

המערכון מותח בעיקר ביקורת על הנתק שהיה בין המפקדים לחיילים בשדה הקרב

כל כך הרבה חיילים שחזרו משם טענו שזה המצב, אבל מפקדי האוגדות יודעים טוב יותר...

אתה טוען יש מקום למתוח ביקורת על מחדלים ושערוריות וזאת בדיוק ההגדרה של המלחמה האחרונה :)

יש בעיה עם סאטירה בארץ, אנשים אוהבים אותה עד שהיא פוגעת במשהו שקרוב אליהם ואז זה כבר לא בסדר

הדיעה שלי היא שלסאטירה לא צריכות להיות (כמעט) גבולות

גם אם משלבים במערכון תמונות של החיילים החטופים (אם כי אני באמת יכול להבין את המרמור של המשפחות)

לא, המערכון כפי שהוא הוצג, עוסק רק בדבר אחד - במיקום המפקדים. יש דרכים הרבה יותר טובות להתייחס לנתק בין מפקדי האוגדות לכוחות בשטח מאשר להציג את האוגדונר מדבר עם הלוחמים דרך הפלאפון, מהמקלחת, בזמן שלהם אין בכלל מים. ובכלל, מי אמר שהנתק נבע מהמיקום של המפקדים? זה שמישהו יושב בחמ"ל עם מסכי פלאזמה לא אומר שיש לו פחות שליטה ממישהו שנמצא בשטח, ברוב המקרים זה דווקא להיפך. למעשה, כל תחקירי המלחמה מוכיחים שבעיית הפיקוד והשליטה לא הייתה בדרגים הלוחמים אלא בדרג המטכ"ל והפיקוד והם אלו שראוי למתוח עליהם ביקורת.

אתה טוען יש מקום למתוח ביקורת על מחדלים ושערוריות וזאת בדיוק ההגדרה של המלחמה האחרונה

פשוט לא נכון. במלחמה עצמה היו הרבה מחדלים, אבל איך אפשר לקרוא למלחמה מחדל? מה היה המחדל? שיצאנו למלחמה? זו הייתה אחת ההחלטות הנכונות ביותר שממשלה כלשהי בישראל קיבלה בעשור האחרון.

פורסם

בעקרון, המטרה של הסאטירה היא לא להצחיק

הצחוק הוא רק אמצעי להעביר מסר.

:)

נכון, אבל נראה לי שזה גם תלוי עד כמה אתה מצפה מהתוכנית להיות "שערורייתית" או מצחיקה. אני חושב שארץ נהדרת זו תוכנית שדוגלת יותר בהומור מאשר בחדות ושערורייתיות של הסאטירה שלהם, והציפיות שלי, הצופה, הן בהתאם.

כלומר, מבחינתי לפחות, המטרה של הסאטירה של ארץ נהדרת היא גם (ואולי בעיקר) להצחיק.

פורסם

לא, המערכון כפי שהוא הוצג, עוסק רק בדבר אחד - במיקום המפקדים. יש דרכים הרבה יותר טובות להתייחס לנתק בין מפקדי האוגדות לכוחות בשטח מאשר להציג את האוגדונר מדבר עם הלוחמים דרך הפלאפון, מהמקלחת, בזמן שלהם אין בכלל מים. ובכלל, מי אמר שהנתק נבע מהמיקום של המפקדים? זה שמישהו יושב בחמ"ל עם מסכי פלאזמה לא אומר שיש לו פחות שליטה ממישהו שנמצא בשטח, ברוב המקרים זה דווקא להיפך. למעשה, כל תחקירי המלחמה מוכיחים שבעיית הפיקוד והשליטה לא הייתה בדרגים הלוחמים אלא בדרג המטכ"ל והפיקוד והם אלו שראוי למתוח עליהם ביקורת.

בקיצור, אתה דוגל בעמדה שצה"ל יודע יותר טוב מהכותבים ולכן אין להם זכות ביקורת

כלומר ביקורת על צה"ל/הממשלה בהקשר למלחמה האחרונה היא טאבו

אני לא מתכוון להתווכח עם זה, ובבקשה אל תנפנף לי עם תחקירי מלחמה שעדיין לא פורסמו.

פשוט לא נכון. במלחמה עצמה היו הרבה מחדלים, אבל איך אפשר לקרוא למלחמה מחדל? מה היה המחדל? שיצאנו למלחמה? זו הייתה אחת ההחלטות הנכונות ביותר שממשלה כלשהי בישראל קיבלה בעשור האחרון.

המלחמה היתה נכונה מאוד

הביצוע לעומת זאת...

נכון, אבל נראה לי שזה גם תלוי עד כמה אתה מצפה מהתוכנית להיות "שערורייתית" או מצחיקה. אני חושב שארץ נהדרת זו תוכנית שדוגלת יותר בהומור מאשר בחדות ושערורייתיות של הסאטירה שלהם, והציפיות שלי, הצופה, הן בהתאם.

כלומר, מבחינתי לפחות, המטרה של הסאטירה של ארץ נהדרת היא גם (ואולי בעיקר) להצחיק.

בגלל זה היא יותר תוכנית בידור ופחות תוכנית סאטירה

אבל לעיתים קטעי הסאטירה שלהם טובים

עריכה:ועדיין הדבר הכי טוב שהם עשו העונה זה הפרומו שלהם

פורסם

אתם כל הזמן מתייחסים לסאטירה.. סאטירה.. ועוד סאטירה.. אבל נו באמת, העונה הנוכחית, נכון לעכשיו, רחוקה מלהיות התוכנית המבריקה שהיינו רגילים אליה. שימו לשנייה את הסאטירה בצד, רמת ההומור פשוט התדרדרה.

גם אסי כהן, שהוא תוספת מאוד מבורכת, עדיין לא מספיק. כל השחקנים מבריקים ומצחיקים כמו תמיד, אבל המערכונים עצמם רחוקים מהרמה של הארץ נהדרת שאנחנו מכירים.

כאילו שהכותבים והיוצרים של המערכונים כבר מסתמכים אך ורק על ההברקות של השחקנים עצמם, ופחות ופחות על הומור טוב, וחבל.

מחזק

פורסם

זה לא הנושא של הת'רד

פורסם
  • מחבר

סאטירה זו סאטירה, נכון, אבל- יש נקודות עליהן פשוט אסור לדרוך.

אני לא אגיד שלא צחקתי, היו שם קטעים מצחיקים, אבל המשפט בסוף המערכון פשוט מחק את חצי החיוך שעוד איכשהו היה לי על הפנים מיידית. לא צוחקים באופן פרטני על חיי אדם.

חוץ מזה, אם אני רוצה סאטירה על כל פינה וכל דבר בחיים, יש לי את סיינפלד.

ורוצה עוד סאטירה ישראלית שהציגה דברים בדרך נאותה בהרבה? החרצופים. הצליחו להראות שם את הטמטום האדיר ששולט במדינה הזו, רק בלי להשתמש בהומור שחור ברמות מסחריות.

פורסם

אין קשר בין סיינפלד לסאטירה

גם לחרצופים היו "יציאות" שאנשים התעצבנו עליהם, בדיוק כמו שאתם מתעצבנים עכשיו

אתה כנראה לא בגיל לזכור

פורסם

זה היה קטע אדיר מבחינתי

פיקה המערכון באמת לא היה במקום, או יותר נכון בזמן, כי אנשים כבר הספיקו לשכוח את המחדלים של המלחמה :P

יחי טל פרידמן הגדול :sleep:

פורסם

ורוצה עוד סאטירה ישראלית שהציגה דברים בדרך נאותה בהרבה? החרצופים. הצליחו להראות שם את הטמטום האדיר ששולט במדינה הזו, רק בלי להשתמש בהומור שחור ברמות מסחריות.

וואלה? אינספור מערכונים על רבין - אחרי הרצח - זה לא הומור שחור מבחינתך?

תכל'ס אתם באמת יותר מדי רגשים. כבר עדיף שתפרשו ליצפאן או משהו, כל שני וחמישי מוצאים סיבה להיעלב :s07:

פורסם

רק אני לא מצאתי שום דבר שהיה לא בסדר במערכון? אותי המערכון שיעשע מאוד, והסיסמה "תדבר עד שיגמרו לך החיילים" גם הצחיקה אותי במידה מסויימת.... זו סאטירה, אני צופה בזה כי הם מקצינים מחדלים [בצורה שגם מצחיקה אותי], אם הייתי רוצה סתם לצחוק, הייתי צופה בקומדיה.

:/

-ג'ו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים