עבור לתוכן

מאמר מעניין מהזוהר

Featured Replies

פורסם

מה אני יאמר לכם קורה .... יש אנשים שנכנסים לדברים ומזניחים הכל ליפעמים גם בסמים

מחשבים פיזיקה ועוד

אני חושב שהדיון תם ונשלם סתם יבוא ספאם כרגע אני חש גל לא קטן של ספאם

פורסם

כל איש ואמונתו...

בן כמה הוא ?

סתם לידע כללי ולהבנה יותר טובה

הוא בגילי, בן 25. בזמנו הוא היה לקראת גיל 22. בהחלט לא בנאדם נאיבי, לא אחד שקל "לשטוף לו את המוח" או לעוור אותו, בנאדם מאוד חריף ופיקח.

וזה דווקא לא היה קשור לאמונתו.. הוא היה נטול אמונה לחלוטין, האדם החומרי ביותר בעולם, ועבר היפוך מוחלט. פשוט ננטע בו משהו.

טוב שלא תבינו אותי לא נכון

חכמי הדור שלנו נגד כל מרכזי ללמוד קבלה מכמה טעמים שהבולטים הם :

1.מלמדים גברים ונשים ביחד

2.דורשים כסף רב בשביל ההרצאות

3.מנסים בכל מיני דרכים רק לצבור כסף כמו למכור ספרי זוהר כפול ושלוש פעמים ממחירם בשוק

או כל מיני קמעות וסגולות וכו' וכו'

בקיצור הם נוהגים "שלא על פי דעת תורה "

די לראות אותם כדי להבין שהם "מצפצפים " על ההלכה

לכן יש כעס גדול עליהם בציבור בחרדי

גם לי היתה את התחושה שהמרכזים השונים לקבלה משתדלים מאוד לצבור כסף. גם גיוסי תרומות - הקבלה הרי מחנכת לחוסר אנוכיות ונתינה. ומה המרכז לקבלה אומר? צריך לתת רק למי שנאור מספיק.. ומי נאור מספיק?

נכון! המרכז לקבלה! :kopfpatsch:

אני לא אדם דתי בשום מובן, ולמרות זאת אני חושב שלקבלה יש מה להציע כדי לפתוח את עיניהם של אנשים שיותר מדי מרוכזים בעצמם.

אבל מה שקורה במרכזים ללימוד קבלה פשוט מעורר סלידה.

פורסם

אני מאמין שרק לדתיים יש את תופעות הלוואי הללו.

ותן לי לנחש, חברים שלך (CrossFire) שומרים/דתיים?

חילונים, אולי אפשר להגיד שהם מסורתיים...

פורסם

יש לי את ספרי הזוהר בבית, חברים שלי מהכיתה אומרים שאנשים הופכים לחולי נפש אם הם קוראים את הספר.....

אז אתם בעצם זוממים שכל חברי HW ישתגעו לחלוטין?

:silly:

פורסם

אנשים לא הופכים לחולי נפש בגלל קריאת הספר,אלא יכולים להשתגע בגלל שהם הבינו לא נכון.

פורסם

כימעט ולא הבנתי כלום ומהקטע הזה מזה אומר?

ד"א מאוד מעניין וסחוף

פורסם

בגלל שישמעאל נימול מגיע לו שכר על כך,לכן ה' נתן לו את שכרו בעולם הזה,שליטה על ארץ ישראל,מכאן תבין:

ועתידים בני ישמעאל לשלוט בארץ הקודש כאשר היא ריקה מכל זמן רב , כמו שהמילה שלהם בריקנות בלא שלימות .

והם יעכבו את בני ישראל לשוב למקומם , עד שתושלם אותה זכות של בני ישמעאל.

ועתידים בני ישמעאל לעורר מלחמות חזקות בעולם ולהיאסף בני אדום (אדום = אומות הנוצריות )עליהם , ויעוררו מלחמה בהם ,

אחת על הים ואחת על היבשה ואחת סמוך לירושלים , וישלטו אלו באלו , וארץ הקודש לא תמסר לבני אדום .

באותו זמן יתעורר עם אחד מסוף העולם על רומי הרשעה ,ויערוך בה מלחמה שלושה חודשים ,ויתאספו שם עמים ויפלו בידיהם ,

עד שיתאספו כל בני אדום עליה מכל קצווי העולם .

ואז יתעורר הקב"ה עליהם זה שכתוב "כי זבח לה' בבצרה..." ולאחר זה מה כתוב "לאחוז בכנפות הארץ וינערו רשעים ממנה...."

ויכלה את בני ישמעאל מארץ הקודש , וישבר כל כוחות שלמעלה , ולא ישאר כח למעלה על עם של העולם , אלא כח ישראל בלבדו זה הוא שכתוב

" ה' צילך על יד ימינך "

פורסם

עכשיו אשמח לקבל הסבר על העמים

תודה

פורסם

אני לא רואה שכתוב אילו עמים בדיוק.

פורסם

ותגיד לי, עשיתי לך משהו או שסתם יצאת מהמיטה ברגל שמאל הבוקר?

כנראה בגלל איך שהתבטאת קודם. ברור ש yehudaa, למשל, מאמין בכל העניין, אבל הדבר הראשון שהיה לך לומר לו אחרי הפוסט השני שלו - זה להטיח בפניו שמה שהוא מאמין בו זה טמטום אחד גדול. :nixweiss:

לא לעניין, בנאדם, זה היה בוטה מדי. אם רצית לתרום לדיון בכך שאתה לא מסכים לדבריו של yehudaa זה דבר אחד, אבל להגיב פשוט "טמטום אחד גדול" זה סתם ספאם מעליב..

פורסם

lollipop15

יש לך אזהרה ראשונה על ספאם. תגובות מהסוג הזה שמור לעצמך.

כל ההודעות שלך נמחקו.

ולכל שאר האנשים, מי שלא ישמור על תרבות דיון בנושא הזה יחטוף.

פורסם

כנראה בגלל איך שהתבטאת קודם. ברור ש yehudaa, למשל, מאמין בכל העניין, אבל הדבר הראשון שהיה לך לומר לו אחרי הפוסט השני שלו - זה להטיח בפניו שמה שהוא מאמין בו זה טמטום אחד גדול. :nixweiss:

לא לעניין, בנאדם, זה היה בוטה מדי. אם רצית לתרום לדיון בכך שאתה לא מסכים לדבריו של yehudaa זה דבר אחד, אבל להגיב פשוט "טמטום אחד גדול" זה סתם ספאם מעליב..

OK, בפעם הבאה אני אשתדל לשים לב לדברים כאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים