עבור לתוכן

מאמר מעניין מהזוהר

Featured Replies

פורסם

זוהר שמות וארא :

פתח רבי אבא ואמר כי אז אהפוך אל העמים שפה ברורה לקרוא כולם בשם ה' לעבדו שכם אחד.וכתיב והיה ה'

למלך..ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד.

רבי יוסי ורבי חיא היו הולכים בדרך.אמר רבי יוסי לרבי חיא מדוע אתה שותק ?,הרי הדרך לא נתקן אלא בדברי התורה.

התעלף רבי חיא ובכה ,פתח ואמר "ותהי שרי עקרה אין לה ולד" אוי על זה אוי על אותו זמן שהולידה הגר את ישמעאל (אבי אומות ערב)

אמר לו רבי יוסי מדוע ? והרי הולידה אחר כך והיה לה בן גזע קדוש. אמר לו אתה רואה ואני ראיתי, וכך שמעתי מפיו של רבי שמעון דבר ובכיתי.

אמר לו מה הוא? אמר לו אוי על אותו זמן, שמפני ששרה היתעכבה כתוב "ותאמר שרי אל אברם...בוא נא אל שפחתי .."

ועל כן עמדה השעה להגר לרשת את שרה גבירתה ,והיה לה בן מאברהם .

ואברהם אמר "לו ישמעאל יחיה לפניך " . ואף על פי שהקב"ה היה מבשר לו על יצחק ,נדבק אברהם בישמעאל ,עד שהקב"ה השיב לו

"ולישמעאל שמעתיך..." אחר כך נימול ונכנס בברית קודש עד שלא יצא יצחק לעולם .

ובוא וראה , ארבע מאות שנים עמד אותו ממונה של בני ישמעאל , וביקש לפני הקב"ה .

אמר לו מי שנימול יש לו חלק בשמך ? , אמר הקב"ה - כן .אמר לו, והרי ישמעאל שנימול , ולא עוד אלא שנימול בן 13 שנים ,מדוע אין לו חלק בך

כמו יצחק ? אמר הקב"ה זה נימול כפי שראוי וכתיקונו וזה לא כך .. ולא עוד אלא שאלו נדבקים בי כיאות לשמונה ימים

ואלו רחוקים ממני עד כמה ימים. אמר לו ועם כל זה , כיוון שנימול לא יהיה לו שכר טוב בגללו ?

אוי על אותו זמן שנולד ישמעאל בעולם ונימול . מה עשה הקב"ה הרחיק את בני ישמעאל מדבקות שלמעלה ונתן להם חלק למטה בארץ הקודש

בשביל אותה מילה שבהם.

ועתידים בני ישמעאל לשלוט בארץ הקודש כאשר היא ריקה מכל זמן רב , כמו שהמילה שלהם בריקנות בלא שלימות .

והם יעכבו את בני ישראל לשוב למקומם , עד שתושלם אותה זכות של בני ישמעאל.

ועתידים בני ישמעאל לעורר מלחמות חזקות בעולם ולהיאסף בני אדום (אדום = אומות הנוצריות )עליהם , ויעוררו מלחמה בהם ,

אחת על הים ואחת על היבשה ואחת סמוך לירושלים , וישלטו אלו באלו , וארץ הקודש לא תמסר לבני אדום .

באותו זמן יתעורר עם אחד מסוף העולם על רומי הרשעה ,ויערוך בה מלחמה שלושה חודשים ,ויתאספו שם עמים ויפלו בידיהם ,

עד שיתאספו כל בני אדום עליה מכל קצווי העולם .

ואז יתעורר הקב"ה עליהם זה שכתוב "כי זבח לה' בבצרה..." ולאחר זה מה כתוב "לאחוז בכנפות הארץ וינערו רשעים ממנה...."

ויכלה את בני ישמעאל מארץ הקודש , וישבר כל כוחות שלמעלה , ולא ישאר כח למעלה על עם של העולם , אלא כח ישראל בלבדו זה הוא שכתוב

" ה' צילך על יד ימינך "

מפני שהשם הקדוש בימין והתורה בימים ועל כן בימין תלוי הכל ושנינו שצריכים לזקוף הימין על השמאל , כמו שהעמידוהו

שכתוב "מימינו אש דת למו " . ולעתיד לבוא "הושיעה ימינך וענני" ובאותו זמן כתוב "כי אז אהפוך אל העמים שפה ברורה לקרוא כולם

בשם ה' לעבדו שכם אחד " ,וכתוב "ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד " ברוך ה' לעולם אמן ואמן .

פורסם

מה זה היה הבן של הגר המצרייה שהתחיל את העמים הערביים?

פורסם

יש לי את ספרי הזוהר בבית, חברים שלי מהכיתה אומרים שאנשים הופכים לחולי נפש אם הם קוראים את הספר.....

פורסם

LOL, זה לא ''הצלצול'' או בדומה, חברים שלך מזיינים את השכל.

פורסם

חברים שלך צודקים אבל לא לחולי נפש

היו כאלה שקראו ואז אמרו שהם מבינים הכל והם צדיקים והם שליחים כיוויכל כל השאר סדר

אריה הקדוש רשם את הספר ואמר שמי שיקרא יבין הוא משהו מיוחד

אחת הדרכים לקבלה

מומלץ מגיל 40 למי שעבר דברים בחים

פורסם

חברים שלך צודקים אבל לא לחולי נפש

היו כאלה שקראו ואז אמרו שהם מבינים הכל והם צדיקים והם שליחים כיוויכל כל השאר סדר

אריה הקדוש רשם את הספר ואמר שמי שיקרא יבין הוא משהו מיוחד

אחת הדרכים לקבלה

מומלץ מגיל 40 למי שעבר דברים בחים

אני מאמין שרק לדתיים יש את תופעות הלוואי הללו.

ותן לי לנחש, חברים שלך (CrossFire) שומרים/דתיים?

פורסם

מה קשור ? חחחח אתה מדבר אלי או לאלו שלפני ?

זה מה שידוע לי על הספר

אני אחד מהאחרונים שיהיה דתי אבל אני שומר חגים וכאלה

פורסם
  • מחבר

ספר הזוהר נכתב על ידי רבי שמעון בר יוחאי ז"ל בניו ותלמידיו , קצת אחרי חורבן בית שני.

וכיוון שיש בו סודות גדולים הם החליטו לגנוז אותו

במאה ה 13 כמדומני נמצאו כתבי הזוהר בטעות באדמה או במערה אני לא זוכר

חכמי היהדות באותו דור שמחו שמחה גדולה אבל הגיעו להחלטה

שכיוון שהכתבים עוסקים בדברים שברומו של עולם פסקו :

1.שקודם כל על היהודי ללמוד הרבה גמרא והלכות

2.להגיע לגיל 40 (אלא אם כן הוא למדן גדול צדיק וטהור יכול ללמוד גם בגיל צעיר )

3.להתחתן ולהוליד ילדים

ורק אז ללמוד זוהר

וכך כתוב בכל ספרי החכמים

אבל בדור שלנו הגיעו להחלטה הרב עובדיה יוסף הרב כדורי זצ"ל ועוד חכמים

שיש להרשות לכולם ללמוד זוהר.

אז התקשורת (ערוץ 1 ) שאלה את הרב גרוסמן שליט"א: מה קרה שפתאום מרשים לכולם ללמוד זוהר?

הרב המשיל משל לאבא שנוסע נסיעה שאורכה שלושה ימים עם שתים מבניו , כעבור 10 דקות הבן שואל

את אביו מתי נגיע ? אז האבא כועס עליו רק עכשיו יצאנו לדרך !

לקראת סוף הנסיעה הבן השני שואל את אביו מתי נגיע ? אז האבא מחייך ואומר לו עוד רבע שעה !

אז הבן הראשון אומר לאביו למה שאני שאלתי כעסת עלי ואילו לאחי חייכת וענית לו ?

אז האבא אמר אתה שאלת על ההתחלה אחיך שאל לקראת הסוף

המשל הוא שהחכמים ראו שהגלות תהיה ארוכה לכן אסרו לעסוק בזוהר שבחלק ניכר עוסק בגאולה וחיי העולם הבא

אבל כעת שאנו רואים שכל הסימנים מראים שהגאולה קרובה לכן יש להתיר ללמוד זוהר ודבר נכון הוא.

פורסם

והשמש הולכת להתפוצץ ב-2008...

פורסם

לא הבנתי שום דבר

מהדיון המוזר הזה :screwy:

פורסם

והשמש הולכת להתפוצץ ב-2008...

ב2240

פורסם

תלוי למי

בהתחלה ששמעתי על הספר עניין אותי ואמרתי אולי אני יעיין קצת עד שאבא שלי שפעם אהב תורה ולמד ושמר פה ושם אמר לי שזה לא ככה וכו'

ככה שהיום זה לא כל כך מעניין אותי ולמשל יש שומרי דת שאם תאמרו להם את זה הם יסכלו אותכם ואותם זה מעניין ובענייהם זהו לא טמטום

אגב חלאס ליתפוס תחת

פורסם

הנה סיפור אמיתי ומעניין שקרה לי לגבי "תופעות הלוואי" הנ"ל:

יש לי חבר שקריאה בספר הזוהר שינתה את חייו באופן מידי ודראסטי. הוא עבר שינוי מדהים מאדם נטול אמונה ל"קבליסט" אדוק. כיום הוא גר ב LA ועוסק בהדרכה רוחנית של תורת הקבלה. מתוך כבוד אליו לא אזכיר את שמו המלא והמקורי, אלא אתייחס אליו בשם שאימץ לעצמו בחו"ל: יהודה.

הכל התחיל בביקור תמים שלי יחד איתו ועוד חבר במרכז לקבלה, מתוך סקרנות נטו ולא מתוך שום תחושת "חיפוש עצמי" או "רצון להגשמה רוחנית" וכו' (כל נושא הקבלה היה מאוד "אופנתי" באותו זמן). נראה לי מעניין לציין שאותו הבחור ניצל בנס ממוות כמה ימים לפני כן, ומאז חל שינוי קל בראייה שלו כלפי החיים.

במרכז לקבלה הועברה הרצאת היכרות מעניינת למדי, ולבסוף מי שרצה יכל להישאר לעיין בספר הזוהר. אז יהודה התחיל לקרוא, בעמוד אקראי לגמרי.. והמשיך לקרוא.. אחרי כמעט 10 דקות כבר היינו צריכים ללכת, וכשקראנו לו הוא לא היה מסוגל להגיב. הוא מלמל "..אני בא.. שנ..שנייה.. רק רג." והמשיך לקרוא. אחרי 5 דקות כאלו, בהן הרגשנו שאנחנו מדברים עם אדם הוזה, כבר ממש ניערנו אותו ממקום מושבו ורק אז הוא התייחס אלינו, ונראה כאילו התעורר מחלום.

כששאלנו אותו מה הוא קרא - הוא לא יכל להיזכר, הוא רק אמר שלא הבין כלום.

אני והחבר השני החלטנו לקרוא בעצמנו את אותן הפסקאות שהוא קרא - אבל עלינו לא היתה כל השפעה, וגם לא הבננו את הפואנטה במה שקראנו, הכל היה בארמית (והדעה המקובלת היא שכתבי הספר מתוכננים להשפיע על הקורא באופן תת מודעי).

לאחר מכן 2 החברים האחרים שלי המשיכו ללכת להרצאות ההיכרות (סדרה של 10 הרצאות שבועיות), ויהודה התעמק יותר ויותר בנושא. אני והחבר השני התחלנו להרגיש שהמרכז לקבלה רק מנסה לבלוע אנשים לתוכו, והחלטנו להתנתק מכל הנושא לגמרי.

אבל לא יהודה. לאחר כחודשיים כבר נראה שאין משמעות לשום דבר אחר בשבילו. נכון, הקבלה מחנכת להתעלות מעל עולם החומריות, אבל לזנוח אותו לגמרי?!

הוא נעשה תוך מספר חודשים חבר פעיל מאוד, מכל הבחינות - ארגון תרומות, עזרה בהתארגנות לחגיגות המועדים של היהדות, ואפילו עזרה בשיפוץ המרכז לקבלה.

והכל בהתנדבות.

הטרנספורמציה שהוא עבר ארכה מספר חודשים בלבד, זה היה שינוי מדהים שכל חבריו (אני ביניהם) וכל בני משפחתו לא קיבלו בצורה טובה בכלל.

בשלב מסוים הוא פשוט עזב הכל, נפרד מכל העולם שהכיר, נכנס אל (או יותר נכון "נשאב לתוך") העולם של הקבלה.. והחליט לקחת הצעה שניתנה לו לטוס לחו"ל לעבוד שם מטעם אותו המרכז..

כיום הוא ככל הנראה מאושר שם, אבל התהליך שעבר מאוד פגע במשפחתו ובנו, החברים הקרובים שלו, כי הוא עזב אותנו כאילו מעולם לא שיחקנו תפקיד בחייו, ולפני שעזב ראינו בהדרגה איך הוא מתנתק מאיתנו ומהעולם שהכיר. אנחנו עדיין בקשר רופף מדי פעם, כי הוא לא ממש אותו האדם שהכרנו לפני כן, ומה שבטוח - אנחנו לא משחקים שום תפקיד בחייו יותר.

כנראה שההשפעה של כתבי הזוהר סלקטיבית - צריך להיות במצב הנפשי המתאים. יהודה היה כזה - אדם סקרן מטבעו שמחפש תשובות, שאחרי שכמעט נחנק למוות ונכנס למעין משבר קטן - כנראה שזה היה מספיק.

פורסם

הנה סיפור אמיתי ומעניין שקרה לי לגבי "תופעות הלוואי" הנ"ל:

יש לי חבר שקריאה בספר הזוהר שינתה את חייו באופן מידי ודראסטי. הוא עבר שינוי מדהים מאדם נטול אמונה ל"קבליסט" אדוק. כיום הוא גר ב LA ועוסק בהדרכה רוחנית של תורת הקבלה. מתוך כבוד אליו לא אזכיר את שמו המלא והמקורי, אלא אתייחס אליו בשם שאימץ לעצמו בחו"ל: יהודה.

הכל התחיל בביקור תמים שלי יחד איתו ועוד חבר במרכז לקבלה, מתוך סקרנות נטו ולא מתוך שום תחושת "חיפוש עצמי" או "רצון להגשמה רוחנית" וכו' (כל נושא הקבלה היה מאוד "אופנתי" באותו זמן). נראה לי מעניין לציין שאותו הבחור ניצל בנס ממוות כמה ימים לפני כן, ומאז חל שינוי קל בראייה שלו כלפי החיים.

במרכז לקבלה הועברה הרצאת היכרות מעניינת למדי, ולבסוף מי שרצה יכל להישאר לעיין בספר הזוהר. אז יהודה התחיל לקרוא, בעמוד אקראי לגמרי.. והמשיך לקרוא.. אחרי כמעט 10 דקות כבר היינו צריכים ללכת, וכשקראנו לו הוא לא היה מסוגל להגיב. הוא מלמל "..אני בא.. שנ..שנייה.. רק רג." והמשיך לקרוא. אחרי 5 דקות כאלו, בהן הרגשנו שאנחנו מדברים עם אדם הוזה, כבר ממש ניערנו אותו ממקום מושבו ורק אז הוא התייחס אלינו, ונראה כאילו התעורר מחלום.

כששאלנו אותו מה הוא קרא - הוא לא יכל להיזכר, הוא רק אמר שלא הבין כלום.

אני והחבר השני החלטנו לקרוא בעצמנו את אותן הפסקאות שהוא קרא - אבל עלינו לא היתה כל השפעה, וגם לא הבננו את הפואנטה במה שקראנו, הכל היה בארמית (והדעה המקובלת היא שכתבי הספר מתוכננים להשפיע על הקורא באופן תת מודעי).

לאחר מכן 2 החברים האחרים שלי המשיכו ללכת להרצאות ההיכרות (סדרה של 10 הרצאות שבועיות), ויהודה התעמק יותר ויותר בנושא. אני והחבר השני התחלנו להרגיש שהמרכז לקבלה רק מנסה לבלוע אנשים לתוכו, והחלטנו להתנתק מכל הנושא לגמרי.

אבל לא יהודה. לאחר כחודשיים כבר נראה שאין משמעות לשום דבר אחר בשבילו. נכון, הקבלה מחנכת להתעלות מעל עולם החומריות, אבל לזנוח אותו לגמרי?!

הוא נעשה תוך מספר חודשים חבר פעיל מאוד, מכל הבחינות - ארגון תרומות, עזרה בהתארגנות לחגיגות המועדים של היהדות, ואפילו עזרה בשיפוץ המרכז לקבלה.

והכל בהתנדבות.

הטרנספורמציה שהוא עבר ארכה מספר חודשים בלבד, זה היה שינוי מדהים שכל חבריו (אני ביניהם) וכל בני משפחתו לא קיבלו בצורה טובה בכלל.

בשלב מסוים הוא פשוט עזב הכל, נפרד מכל העולם שהכיר, נכנס אל (או יותר נכון "נשאב לתוך") העולם של הקבלה.. והחליט לקחת הצעה שניתנה לו לטוס לחו"ל לעבוד שם מטעם אותו המרכז..

כיום הוא ככל הנראה מאושר שם, אבל התהליך שעבר מאוד פגע במשפחתו ובנו, החברים הקרובים שלו, כי הוא עזב אותנו כאילו מעולם לא שיחקנו תפקיד בחייו, ולפני שעזב ראינו בהדרגה איך הוא מתנתק מאיתנו ומהעולם שהכיר. אנחנו עדיין בקשר רופף מדי פעם, כי הוא לא ממש אותו האדם שהכרנו לפני כן, ומה שבטוח - אנחנו לא משחקים שום תפקיד בחייו יותר.

כנראה שההשפעה של כתבי הזוהר סלקטיבית - צריך להיות במצב הנפשי המתאים. יהודה היה כזה - אדם סקרן מטבעו שמחפש תשובות, שאחרי שכמעט נחנק למוות ונכנס למעין משבר קטן - כנראה שזה היה מספיק.

כל איש ואמונתו...

בן כמה הוא ?

סתם לידע כללי ולהבנה יותר טובה

פורסם
  • מחבר

טוב שלא תבינו אותי לא נכון

חכמי הדור שלנו נגד כל מרכזי ללמוד קבלה מכמה טעמים שהבולטים הם :

1.מלמדים גברים ונשים ביחד

2.דורשים כסף רב בשביל ההרצאות

3.מנסים בכל מיני דרכים רק לצבור כסף כמו למכור ספרי זוהר כפול ושלוש פעמים ממחירם בשוק

או כל מיני קמעות וסגולות וכו' וכו'

בקיצור הם נוהגים "שלא על פי דעת תורה "

די לראות אותם כדי להבין שהם "מצפצפים " על ההלכה

לכן יש כעס גדול עליהם בציבור בחרדי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים