עבור לתוכן

מכס בשליחת מוצר מארה"ב

Featured Replies

פורסם

שלום וחג שמח לכולם.

לפני כשבועיים הזמנתי מארה"ב נגן mp3 של קריאייטיב (zen v plus) במחיר מציאה של 100 דולר (עוד 5 וחצי משלוח).

הזמנתי אותו אל חבר שלי שמתגורר בשיקאגו ונמצא כרגע בארץ לתקופה קצרה.

עקב מחדל בלתי מוסבר של החברה, המשלוח התעכב וחברי נאלץ להגיע לארץ בלי הנגן.

מכיוון שהמחיר היה חד פעמי (כיום ניתן למצוא את אותו הדגם בערך ב-30 דולר יותר), החלטתי לא לבטל את ההזמנה ולנסות לשלוח את הנגן בחבילה בדואר.

רציתי לדעת כמה , אם בכלל, יגבה ממני במכס.

אני מאמין שהקופסא של הנגן לא שוקלת יותר מקילו שתיים (עם כל חוברות ההפעלה והכבלים), ושהקופסא היא ממוצעת.

כמה לדעתכם יגבו ממני עבור המכס?!.....האם זה בכלל כדאי?

תודה רבה, דוד.

פורסם

שלח את זה בדואר ותכתוב על החבילה שהיא מכילה מסמכים . אני העברתי ככה מעבד , לוח אם וכרטיס מסך ...

פורסם
  • מחבר

זה רעיון יפה...אבל לא ממש פרקטי בשבילי (לא משנה הסיבה).

רציתי לדעת אם מישהו יודע את התעריף המדויק.

תודה, דוד.

פורסם

כנס לאתר של המכס, יש שם רשימה - זה הולך לפי סוג המוצר, לא לפי גודל ומשקל החבילה. חוץ מהמכס קח בחשבון שאתה צריך לשלם מע"מ, לפי המחיר שיהיה רשום על החבילה - אם לא יהיה רשום מחיר על החבילה, המע"מ יהיה לפי הערכה של השווי של החבילה.

פורסם

כנס לאתר של המכס, יש שם רשימה - זה הולך לפי סוג המוצר, לא לפי גודל ומשקל החבילה. חוץ מהמכס קח בחשבון שאתה צריך לשלם מע"מ, לפי המחיר שיהיה רשום על החבילה - אם לא יהיה רשום מחיר על החבילה, המע"מ יהיה לפי הערכה של השווי של החבילה.

ואם יהיה רשום על החבילה מסמכים אז הוא יצטרך לשלם מעמ?
פורסם

לא. אבל לא הייתי רושם 'מסמכים' על החבילה, רק למקרה שלאנשים שם במכס יהיה רצון לפתוח את החבילה...

פורסם
  • מחבר

בדקתי באתר שלהם...מסתבר שהם לא מכירים מוצרים שהם נגני mp3.

אז אין לי ממש אינדיקציה למחיר, בנוסף, בדקתי באתר של הדואר, וגם שם אין שום אינדיקציה למחיר ספציפי,

רק הודעה שאולי אני יחוייב בסוכם מסויים ע"פ החלטת האנשים הנחמדים במכס.

יש אנשים שאמרו לי שאני יחוייב במע"מ, כלומר בערך 15 דולר.

ואחרים אמרו לי שחוץ מהמע"מ יחייבו אותי על עוד 80 דולר, אף אחד לא ממש סגור על העניין.

אם יש פה מישהו שהתנסה בזה, שיעזור לי בבקשה.

תודה, דוד.

פורסם

בדקתי באתר שלהם...מסתבר שהם לא מכירים מוצרים שהם נגני mp3.

אז אין לי ממש אינדיקציה למחיר, בנוסף, בדקתי באתר של הדואר, וגם שם אין שום אינדיקציה למחיר ספציפי,

רק הודעה שאולי אני יחוייב בסוכם מסויים ע"פ החלטת האנשים הנחמדים במכס.

יש אנשים שאמרו לי שאני יחוייב במע"מ, כלומר בערך 15 דולר.

ואחרים אמרו לי שחוץ מהמע"מ יחייבו אותי על עוד 80 דולר, אף אחד לא ממש סגור על העניין.

אם יש פה מישהו שהתנסה בזה, שיעזור לי בבקשה.

תודה, דוד.

אם ככה,אני חושב שהם לא ייקחו כלום.בכל מקרה,תבקש שירשמו על זה שזאת מתנה,ואז תהיה בטוח

פורסם

עד כמה שאני זוכר, גם על מתנות יש מכס ו/או מע"מ.

פורסם

על מתנות אין, כעיקרון מכס.

במיוחד אם ערכן פחות מ100$.

כשקניתי נגן MP3 ממוכר כלשהו בEBAY, ביקשתי שיכתוב שהנגן הוא מתנה.

הנגן עלה 220$~ אבל הוא רשם שערכו הוא 90$.

לא שילמתי אגורה אחת למכס.

1166544198.jpg

פורסם

אבל מה עם המע"מ?

פורסם
  • מחבר

באמת מה עם המע"מ?

פורסם

לא שילמתי למדינה כלום.

שילמתי 190~ על המוצר ועוד כ20 על המשלוח במטוס מארה"ב.

פורסם
  • מחבר

לא שילמתי למדינה כלום.

שילמתי 190~ על המוצר ועוד כ20 על המשלוח במטוס מארה"ב.

אז בעצם מה שאתה אומר , שאם חברי ישלח לי את החבילה דרך הדואר, והוא יסמנה כמתנה, ירשום את ערכה כנגיד, 90 דולר.

מה שבעצם אני צריך לשלם זה רק את המשלוח ארצה, כלומר, 20 דולר?

אתה בטוח?

פורסם

אני לא בטוח, אני אומר מה שקרה.

אני חושב שזו לא הייתה השליחה הראשונה מחוץ לארה"ב של האיש ממנו קניתי את הנגן. הוא ידע מה הוא עושה. שאלתי אותו מה צריך לעשות כדי בטוח לא לשלם מכס, והוא אמר לי שהוא יצטרך לסמן את המשלוח כמתנה, וכך היה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים