עבור לתוכן

התלבטות לגבי המעבד שלי - 3.2 GHZ.

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מחשב טוב מאוד למשחקים וזה אבל בעצם המעבד קצת מגביל אותי, יש לי כאמור מעבד 3.2 GHZ של אינטל, 1 ג'יגה זיכרון פנימי וכרטיס מסך X1800XT, 512 MB.

אני מקבל ב - 3DMark05 בערך 7100 אבל אני מאמין שאם נגיד אני אמרח משחה טרמית ואנקה את המעבד ואת הכרטיס מסך אז אני אגיע לסביבות ה - 7500 שזה בעצם המקסימום בגלל שהמעבד "מגביל" את הכרטיס מסך.

רציתי לשאול קודם כל על איזו משחה טרמית אתם ממליצים כי מאז שקניתי את המעבד לפני כשנה וחצי לא החלפתי לו משחה טרמית ובנוסף לכך אם אתם ממליצים לי לעשות OC למעבד, אם צריך פרטים נוספים לגבי החומרה וכו' כדי לבדוק אם היא מתאימה ל - OC למעבד אז תגידו ואני אכתוב.

תודה מראש.

פורסם

המעבד ממש לא מגביל אותך...(שנגיע לימים שמעבד 3.2 "מגביל" במשחק לא יהיה טוב)..

ואם הטמפ' של המעבד תקינה אין צורך לרענן משחה..

ולגבי OC יש לך את המדריכים באתר..

http://hwzone.co.il/guides.php

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

לי אמרו שהמעבד שלי יחסית חלש כבר ואם לדוגמא היה לי מעבד חזק יותר אז הייתי מקבל תוצאה גבוהה יותר נגיד כמו 9500 וגם ה - FPS במשחקים היה גבוה יותר, המעבד כאילו כן מגביל כי הפוטנציאל של הכרטיס מסך הרבה יותר גבוה.

אלו הטמפרטורות בזמן מנוחה, האם זה טוב?:

Field Value

CPU 44 °C (111 °F)

Field Value

GPU 55 °C (131 °F)

Field Value

GPU Ambient 41 °C (106 °F)

Field Value

GPU VRM 50 °C (122 °F)

ואם אני אעשה OC האם זה מסוכן ואם לעשות את זה בצורה בטוחה בכמה אחוזים זה יכול להעלות לי את הביצועים של המעבד?

תודה מראש.

פורסם

טמפ' טובות...

ומעבד היה מוסיף לך קצת לא עושה מהפך....שכן הכרטיס מסך הוא החשוב במשחקים...(ושוב המעבד לא מגביל אותך)..

בכמה אתה יכול לעלות את הביצועים..זה תלוי בהמון דברים...

אבל תתחיל אין לך מה להפסיד...

פורסם
  • מחבר

אם היה לי לדוגמא מעבד חזק מאוד אז אני מאמין שהייתי מקבל ב - 3DMark05 תוצאה די גבוהה, בטח שיותר מ - 9000 ובאזור ה - 9500.

אני לא חושב שאני אקנה מעבד חדש אבל אולי בהמשך אולי אני קצת אעשה OC אולי למעבד כי אני כרגע בהתלבטות אם בעוד שנה, בסוף 2007 לקנות מחשב לגמרי חדש עם כרטיס מסך DX 10 והכל.

פורסם

האמונה שלך מוטעת... שינוי המעבד לא הייה מעלה לך עד כדי כך את התוצאה... היום אין משחק שמוגבל ע"י מעבד 3.2...

אתה נתקלת במשחק שנותן לך פחות מ30 פריימים לשנייה?

מהטמפ' אני מבין שיש לך P4 נורת'ווד, וזה מעבד סביר לOC... תרשום איזה קרור יש לך על המעבד, איזה לוח יש לך, איזה צ'יפסט ואיזה זיכרונות.

פורסם
  • מחבר

או.קיי, הבנתי אותך.

אז בעצם יש כמה גורמים אבל מה זאת אומרת לא מגביל? הרי אם היה לי את ה - E600 אם איך שלא קוראים למעבד הזה אז הייתי מקבל תוצאה יותר גבוהה.

אתה בעצם אומר שזה שילוב של מעבד, זיכרונות, ספק ועוד?

שכאילו אם אני אשנה רק את אחד הפרמטרים זה לא יעזור להעלות את התוצאה יותר מדי, נכון?

אני חושב שהבנתי אותך.

בכל מקרה מה אתה מציע לי לעשות? כן לעשות OC או לא לעשות? ואין לי גוף קירור על המעבד.

לגבי ה - FPS, אם אני לא טועה אז רק בנייד פור ספייד החדש, CARBON זה נתן לי איזה 28 או משהו כזה אבל אני לא בטוח. בכל השאר זה נותן בערך 36 כמו ספלינטר סל: סוכן כפול (דמו) או בהיטמן 4 לדוגמא, זה טוב?

פורסם

איגור - עם אתה משחק ברזולציות של 1024X768 ומעלה המעבד שלך לא מעכב את הכרטיס למרות שהוא חזק.

אגב אפילו אם יש איזשהו עיכוב קטן הוא לא יבוא עד כדי כך לידי ביטוי ב-3DMARK.

תרשום מפרט מלא כולל סוג המעבד וכן רזולוציה שבה אתה משחק את המשחקים :hi:

פורסם

כל רכיב במערכת מבצע פעולה שונה, והיישום פועל ברמה של הרכיב שעובד הכי לאט. המעבד במערכת שלך הוא לא הרכיב שמבצע את העבודה הכי לאט, ולכן לא הוא זה שמגביל את הביצועים.

OC מושפע לא רק מהרכיב הספציפי שאותו אתה ממהיר, אלא מכול המרכיבים שקשורים לאותו רכיב. במקרה של מעבד, הכריבים שקשורים אליו בצורה ישירה הם הזיכרונות והצ'יפסט...

אם תמהיר את המעבד ב15% (לדוגמא) הביצועים של המערכת לא יעלו ב15% אלא אולי ב5...

ויש לך גוף קירור על המעבד... בלי גוף קירור המעבד שלך הייה מגיע ל200 מעלות תוך 10 שניות במנוחה...

באיזה הגדרות אתה משחק במשחקים האלה?

זה נראה לי מיגבלה של זיכרונות או כרטיס מסך, לא של מעבד...

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה.

עכשיו לגבי מה שאמרתם, אני אכן משחק בכל המשחקים על רזולוציה של 1024X768 ועל ההגדרות הכי גבוהות שיש.

עכשיו אני מבין למה התכוונם, ואני יודע שהמעבד הוא לא הגורם העיקרי לתוצאה היחסית נמוכה ב - 3DMark05.

איך אני אביא לך מפרט שלם? כאילו מאברסט זה בסדר?

אני אנסה, תגידו לי אם חסר משהו שאתם צריכים לדעת.

כרטיס מסך אמרתי: X1800XT, 512 MB של ATI.

מעבד: Field Value

CPU Type Intel Pentium 4 540, 3200 MHz (16 x 200)

לוח אם: Field Value

Motherboard Name Asus P5AD2-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Field Value

Motherboard Chipset Intel Alderwood i925XE

זיכרון: Field Value

System Memory 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

(שני סטייקים של 512 MB).

ספק כוח: 480W, אני לא ראיתי את השם ואולי הוא ג'נרי, הוא בטוח לא יקר או משהו כזה אבל הוא חדש וקשה לי להאמין שזה מקור הבעיה.

תודה מראש על העזרה.

המטרה שלי בזה זה לא לבדוק בדיוק יכולת ל - OC אלא לבדוק למה אני מקבל תוצאה כזאת ב - 3DMark05, הבנתי שהמעבד שלי הוא לא הגורם לזה אבל כנראה יש משהו, כמו שאמרתם - זאת מערכת.

עוד משהו, באברסט זה רושם לי ב - Field Value

CPU Clock 2810.0 MHz (original: 3200 MHz)

כאילו המקורי זה 3.2 ויש פעמים שסתם לכמה שניות או יותר זה משתנה ל - 2.8, זה נורמלי או משהו לא טוב? אולי זאת הסיבה? וזה קורה באופן תמידי, כאילו זה הפוך, יש כמה פעמים שלדוגמא זה נהיה 3201 לדוגמא או משהו כזה.

פורסם
  • מחבר

XTTX ו - IG תרשמו בבקשה את האי.סי.קיו או מסנג'ר שלכם כך שתוכלו להסביר לי בצורה ברורה כי לא הכי נוח בצורה הזאת.

לחלופין אתם יכולים להגיע אלי לאי.סי.קיו שמספרו 237759716.

תודה מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים