עבור לתוכן

"ציפינו שתתקפו את סוריה, לא את חיזבאללה"

Featured Replies

פורסם

וואו כל מי שמשווה את סוריה לעיראק פשוט לא יודע או לא מבין מי זאת סוריה באמת , ולא מכיר את מערך ההגנה שלהם ואת הלקחים שהם למדו מהמלחמות בעבר (כמו התבססות על מערך טילים ארוכי טווח בעלי ראשי קרב כימיים/ביולוגים , מערך נ.מ מתקדם מאוד מסביב דמשק ועוד ועוד)

• תגובות 30
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז כנראה שגם אתה לא כ"כ מעודכן בקשר ליכולות הישראליות, אנחנו בין המצטיינים בעולם בשיבוש ל"א ככה שהנ"מ שלהם לא הכי אפקטיביים, מה גם שיש לנו טילי א"ק לטווחים ממש גדולים שיכולים להשמיד את סוללות הנ"מ שלהם ושלא נדבר שסוריה היא הגבול שלנו אז בכמה קילומטרים הראשונים אפשר להשתמש גם בחי"ר לפוצץ את הנ"מ שלהם והחי"ר שלנו הרבה יותר חזק משלהם במיוחד שאנחנו מחזיקים בעליונות אווירית. והטק"ק של סוריה נושאים פצצות מלוכלכות ולא שום נשק גרעיני אחר, חוץ מזה שלישראל יש כח אש של טק"ק א"ק י"ק שיכול להסב נזק רציני לתשתיות סוריה מה שיפגע משמעותית במדינה.

פורסם

בחייך ::)

פורסם

בחייך ::)

ואו כמה מידע, אין אין אני פשוט מחזיק ממך עכשיו, לפי התגובות שלך אני מבין שהמח שלך כ"כ גדול שהוא כבר על סף נזילה מהאוזניים, פשוט תגובה לתפארת מדינת ישראל (הכבושה, אולי)

פורסם

קודם כל, אי אפשר "לשבש ל"א". שנית כל, שימוש בראשי תיבות לא מוכיח שאתה יודע על מה אתה מדבר.

פורסם

אם היינו תוקפים את סוריה ..

כל כלכלת ישראל היתה מושבתת.

היתה נפתחת חזית בעזה ובשטחים.

כל ישראל היתה נראת כמו קריית שמונה.

אתם יודעים איפה זה מתחיל לא איפה זה ניגמר ... (לכל החכמים פה)

ובלי הסכמה של ארה"ב .... לא היה נישאר לנו נשק ליותר מחודש לחימה ..(סתם הימור ... לא יודע לכמה זמן בדיוק)

ארה"ב היתה מטילה ווטו ולא מספקת לנו נשק יותר. = סוף הסיפור.

פורסם

דיייי אמרת עכשיו את השטות הכי גדולה: "אי אפשר לשבש ל"א" נתחיל מזה ששביוש ל"א מתחיל מנור-מוץ ועד לדברים הרבה יותר מתוחכמים, ואם אתה רוצה את הדוגמה הכי טובה קח את הסוחי 37 שפשוט מלא ב1001 שיטות לשיבוש ל"א.

בתור אחד שלומד קצת על זה + בן של עובד רפא"ל + אח ששירת בסטינגרים תאמין לי שאפשר לשבש ל"א.

ואני מדבר בר"ת מתוך הרגל וגם כי זה פשוט יותר נח, אם מפריע לך בהודעה הבאה שלי אני יכתוב פשוט את כל המילים.

מותר לשאול איפה שירתת בצבא?

פורסם

אז כנראה שאתה לא יודע מה זה ל"א.

פורסם

ל"א- לוחמה אלקטרונית. ומכך מי שקורא- שיבוש לוחמה אלקטרונית. מהי לוחמה אלקטרונית? למשל- טיל ביוט חום נורה על מסוק, המסוק פשוט משחרר כל כמה רגעים נור שידוע שהדבר הזה חם הרבה יותר מהמנוע של המסוק, אז הטיל מטביית על הנור.

הלוחמה האלקטרונית זה ביוט החום.

הנור משבש את ביוט החום.

או שאני טועה ול"א זה ראשי תיבות של לול אוגרים או משהו כזה, בא לך לגלות לי משהו חדש?

פורסם

:kopfpatsch:

מה הקשר בכלל לטילים ומטוסים??

לוחמה אלקטרונית זה חסימת הספקטרום האלקטרומגנטי על מנת למנוע מהאויב להשתמש בו בצורה יעילה. לדוגמא, שידור בעוצמה גבוהה מאוד בטווח רחב של תדרים הופך אותם לבלתי-שמישים לחלוטין עבור הצד השני (מונע קשר בין המפקדות לכוחות בשטח ובאוויר, מפיל עורקי תקשורת אלחוטיים ומשבש אמצעי שו"ב שונים).

אין שום דרך לשבש לוחמה אלקטרונית מלבד השמדה (פיזית) של המשדרים, ואין שום קשר (אבל שום קשר) בין לוחמה אלקטרונית לבין טילים מתבייתים או נורים או כל דבר אחר שקשור לנ"מ.

פורסם

אין מערכות לוחמה אלקטרונית נגד ל"א ?

חשבתי שיש דרכים לשיבוש ל"א.

פורסם

אז אתה מדבר שטויות, אולי אתה מכיר רק את החיל הירוק או משהו כזה שהם מתמחים בשיבוש קשר.

יש קשר ענק בין טיל שמתבייט על חום ללוחמה אלקטרונית.ש גם מה שנקרא הגנה פאסיבית, שלרוב זה מורכב על ספינות, התפקיד שלה זה לגרום לטיל שהתבייט על הספינה לסטוט מהמסלול שלו.

אתה יודע מה עזוב אותי, אפילו בויקפידה כתוב לך- תלחץ לוחמה אלקטרונית ותקרא קצת, רק למטה שמה גם כתוב חלק ממה שאמרתי ועוד, חבל שאבא שלי או אחי לא נמצאים פה לידי הם היו מסבירים לך עוד קצת, בוא פשוט לא נתווכח עם עובד רפא"ל ואקס לוחם בסטינגרים, נראה לי שהם מבינים קצת יותר ממני\ממך.

ד"א איפה שירתת בצבא?

אה עוד משהו, ידעו שבדמש פרוסים מכמים וסוללות נ"מ, מי שזוכר קצת אחרי חטיפת שליט מס' מטוסים ישראלים עשו גיחה מעל דמשק ודפקו בום על קולי מעל הארמון, אז נגיד שהם לא הסתכלו על המכ"ם באותו זמן (כן בטח) אז הם היו מקבלים דיווח אם לא שומעים את הבום העל קולי והיו מספיקים לירות, למה הם לא עלו על המטוסים שנכנסו לשטח האוויר של סוריה קצת הרבה לפני (מי שיראה איפה דמשק יבין על מה אני מדבר אפילו אם הם טסו דרך הים). באמת מעניין למה...

אין מערכות לוחמה אלקטרונית נגד ל"א ?

חשבתי שיש דרכים לשיבוש ל"א.

יש, זה פשוט נקרא נל"א -נגד לוחמה אלקטרונית אבל מכנים את זה שיבוש ל"א

פורסם

עברתי עכשיו על ויקיפדיה (בעברית ובאנגלית), ואני רואה שהם מכלילים תחת המושג "לוחמה אלקטרונית" כל דבר שקשור בהטעיה (לא שיבוש) של מערכות אלקטרוניות, שזה די מטומטם כי אין בזה שום מרכיב לא של לוחמה ולא של אלקטרוניקה.

*במציאות* לוחמה אלקטרונית זה שימוש אקטיבי באמצעי שידור רבי-עוצמה שחוסמים את תחומי התדרים שבהם משתמש האויב ומנטרלים כל מני יכולות (לדוגמא, ראיתם פעם האמר עם הרבה אנטנות קטנות שמסודרות בצורה של קונוס? זו לוחמה אלקטרונית). אין שום דרך יעילה להלחם בתופעה הזאת - על כל דבר שעושים כדי להתחמק מחסימה אפשר להתגבר בקלות רבה מאוד.

פורסם

התקני לוחמה אלקטרונית שימושיים במיוחד גם על מטוסי קרב (ישנם מפציצים כבדים שעברו הסבה במיוחד לזה), טייס מיומן יכול די בקלות לבלבל טיל מונחה מכ"ם באמצעות מכשיר ה-ECM המותקן\אינטגרלי על המטוס (יש כאלה שאינטגרלי ויש כאלה שהותקנה עליהם האלקטרוניקה המתאימה).

פורסם

שמע עלינו אסור לספר הרבה אבל את הרוסים לא הכי מעניין ביטחון שדה (בישבילך כתבתי בלי ראשי תיבות) והם בעצמם פירסמו סרטון על הסוחאי 37 |(או שזה היה ה35 אני כבר לא זוכר) שבו רואים איך ע"י כל מיני שיטות הוא פשוט משבש מכמי"ם של מטוסים אחרים ומעלים את עצמו מהמכ"ם וגם קרקעים.

אולי ראית את הסרטון שישראל הפציצה את הכור האיראני, שמעת שהם אמרו "יש פה נ"מ" ואז הטייס אמר "מוץ" ודפק פניה רצינית עם המטוס, המוץ שיבש את המכ"ם של הטיל ולא את הטיל עצמו, במקרה הזה המוץ יותר עובד על המכ"ם כמו הנור אבל יש דרכים לשבש את המכ"ם ולא לעבוד עליו.

גם המרכבה סימן 4 (לא יודע בקשר לשאר הדגמים) יודעת לעבוד על מטעני גחון אוטמטים שפועלים כשהם מרגישים בשדה מגנטי חזק כמו של טנק, מה שהמרכבה עושה זה שהיא משחררת שדה מגנטי כ"כ חזק שהמטען "חושב" שהטנק מעליו ומתפוצץ שהטנק בעצם כמה מטרים לפניו ואז המטען גחון הופך לסתם פיצוץ שמרעיד את הטנק או עושה רעש.

לא טעית בקשר לשיבוש קשר אבל זה שייך לחיל הירוק שד"א לפי שמועות עושים עבודה מצוינת 24\7

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים