עבור לתוכן

מחפש דרכים להירגע..

Featured Replies

פורסם

כאילו הבעיה הזאת דיי חדשה

זה כאילו הראש שלי מפוצץ במילניון מחשבות ובעיקר כשה אני עוצם עיניים זה הכל עולה אני יכול לשכב שעות לחשוב על שטויות

אני ממש ישמח אם תוכל למצוא לי קצת חומר על זה אני לא יהיה פה מחר אבל ישמח לתגובה

בוא נניח שאתה לחוץ בגלל בעיה מסוימת. לא צריך לענות, תחשוב בינך לבין עצמך: מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות? מה הדבר הכי טוב? איך אתה יכול להכין את עצמך הכי טוב בהווה כדי להתמודד עם זה בעתיד? חפש באינטרנט אולי. אם תדע שעשית הכל עכשיו כדי להתמודד עם זה אולי זה יפחית לך מהלחץ. תנסה לאמץ גישות פילוסופיות שיפחיתו לך מהלחץ. נסה לחשוב "קר" - למה אתה לחוץ? מה זה נותן לך להיות לחוץ? האם אתה יכול להתעלם ממה שמלחיץ אותך? להפחית מהחשיבות של זה? כמה זה באמת חשוב? לחץ הוא מחיר שאתה משלם, אתה משלם בבריאות הנפשית והפיזית שלך (לחץ משפיע) - זה נותן לך משהו? האם המחיר הזה משתלם? האם הבעיה באמת כ"כ חמורה, או שיש סיכוי שרק כרגע אתה מייחס לזה חשיבות מוגזמת? מה האלטרנטיבות? למה הן טובות או רעות? מה הן דורשות ממך? כיוון מחשבה דומה אך אחר - למה מה שאתה חושב עליו מחליץ אותך? האם להלחץ יכול לעזור לך (אולי כן)? איך זה יעזור לך?

למה אתה נלחץ מעצמך? אתה לא יכול לברוח מעצמך, אתה חייב ללמוד להשלים עם עצמך, לדעת להנות מלהיות לבד, להעריך את זה, להפיק מזה תועלת.

בהצלחה במציאת התשובות, מקווה שזה יוכל לסייע במקצת

• תגובות 97
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בצעירותי הייתי שומע כל מיני בלאדות והייתי נמשך אחר העצב הרבה

כעבור כמה שנים הייתי קורא ספרי ברסלב - ושם מדברים הרבה על מעלת השמחה

והתחלתי למשוך עצמי אל השמחה עד אשר שזה נהיה בטבע שלי - אני שר, מזמר,אופטימי,לא מפחד, צוחק וכו'

הכל עיניין של הרגל...

פורסם

אני בצעירותי הייתי שומע כל מיני בלאדות והייתי נמשך אחר העצב הרבה

כעבור כמה שנים הייתי קורא ספרי ברסלב - ושם מדברים הרבה על מעלת השמחה

והתחלתי למשוך עצמי אל השמחה עד אשר שזה נהיה בטבע שלי - אני שר, מזמר,אופטימי,לא מפחד, צוחק וכו'

אתה גם מבצע "התבודדות" עם השם יתברך בשדות?

קראת גם את סיפורי מעשיות של נחמן מאומן?

בוא נניח שאתה לחוץ בגלל בעיה מסוימת. לא צריך לענות, תחשוב בינך לבין עצמך: מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות? מה הדבר הכי טוב? איך אתה יכול להכין את עצמך הכי טוב בהווה כדי להתמודד עם זה בעתיד? חפש באינטרנט אולי. אם תדע שעשית הכל עכשיו כדי להתמודד עם זה אולי זה יפחית לך מהלחץ. תנסה לאמץ גישות פילוסופיות שיפחיתו לך מהלחץ. נסה לחשוב "קר" - למה אתה לחוץ? מה זה נותן לך להיות לחוץ? האם אתה יכול להתעלם ממה שמלחיץ אותך? להפחית מהחשיבות של זה? כמה זה באמת חשוב? לחץ הוא מחיר שאתה משלם, אתה משלם בבריאות הנפשית והפיזית שלך (לחץ משפיע) - זה נותן לך משהו? האם המחיר הזה משתלם? האם הבעיה באמת כ"כ חמורה, או שיש סיכוי שרק כרגע אתה מייחס לזה חשיבות מוגזמת? מה האלטרנטיבות? למה הן טובות או רעות? מה הן דורשות ממך? כיוון מחשבה דומה אך אחר - למה מה שאתה חושב עליו מחליץ אותך? האם להלחץ יכול לעזור לך (אולי כן)? איך זה יעזור לך?

למה אתה נלחץ מעצמך? אתה לא יכול לברוח מעצמך, אתה חייב ללמוד להשלים עם עצמך, לדעת להנות מלהיות לבד, להעריך את זה, להפיק מזה תועלת.

בהצלחה במציאת התשובות, מקווה שזה יוכל לסייע במקצת

לפעמים הבעיות הצפות הם פרי של דבר אחר וטבוע ונסתר בתוכנו וייתן שנסיון הגילוי של המקור רק יגרום למתחים וחריף את המצב.

אם הוא נמצא במצב של חיפוש אחר הרוגע, לא חושב שזה הזמן לחקירות פנימיות וגילוי האמת...

אני חושב שירגע... יקח אויר ואז יצלול.. שלא יחנק.. (דימוי גרוע אבל בטח הבנת)

פורסם

אם זה ממש מפריע לך, תדבר עם מישהו

אתה בצבא, יש לך גישה לפסיכולוג בחינם, באזרחות זה עולה הרבה כסף :)

פורסם

גם באזרחות זה לא עולה כסף.

פשוט הולכים לסניף בריאות הנפש הקרוב לבית ומזמנים.

פשוט יש סתיגמה נוראה ולכן כל אחד שומר את זה לעצמו ואנשים לא יודעים או הולכים לפרטי ומשלמים הון בשביל שלא חלילה יראו אותם.

פורסם

טוב לדעת, בכל מקרה פסיכולוג יעזור לך יותר מכל העצות שתקבל כאן

פורסם

פסיכולוג יעזור השאלה כמה הוא פתוח וכמה פגישות יהיו ובאיזה תדירות.

לכן, תרופות טיבעיות לא יזיקו כרגע לפחות עד הפוש הראשון, אבל בהחלט אם\ו המחשבות מחמירות או אתה לא מרגיש שינוי...

לך לפסיכולוג, רק פה בארץ זה "בושה" ברוב המדינות אדם שלא הולך לפסיכולוג משוגע...

פורסם

פסיכולוג טוב עולה 350 שקל לפגישה בערך...מאיפה אתם מגיעים לזה שפסיכולוגים מתנדבים באמת עוזרים? אחרת כולם היו הולכים רק לפסיכולוגים מתנדבים וכל השאר היו פושטים רגל

פורסם

לפעמים הבעיות הצפות הם פרי של דבר אחר וטבוע ונסתר בתוכנו וייתן שנסיון הגילוי של המקור רק יגרום למתחים וחריף את המצב.

אם הוא נמצא במצב של חיפוש אחר הרוגע, לא חושב שזה הזמן לחקירות פנימיות וגילוי האמת...

זה נכון, אבל לדעתי במוקדם או במאוחר עדיף להיות מודע לשורש הבעיה.

פיתרון ע"י דברים חיצונים כמו מוזיקה,סמים או אלוהים מבלי להגיע לשורש הבעיה זה לדעתי הדחקה.

אני יודע שגם אם רואים את הבעיה אין הבטחה שזה עוזר, אבל לדעתי כדאי לנסות.

צריך להתמודד לדעתי עם האמת, עם הפחדים. אם המקור לא נעוץ בטראומה או בהרגשת ריקנות תהומית אז הגילוי שלו יכול לעזור, ולא להזיק.

ד"א, אותי היה מאוד מרגיע ומספק טיול בחו"ל, אבל אני מניח שזה גם יקר מדי ושאולי הבעיות שלך רציניות יותר מלפתור אותן בזה.

וכן, דבר עם פסיכולוג. אבל מה שפסיכולוג עושה בעיקר זה לשאול את השאלות הנכונות שמנחות אותך למציאת הבעיה, ואז עליך למצוא דרכים להתמודד איתה. תנסה לעשות את זה לבד, צריך הרבה אומץ כדאי לתת לעצמך תשובות אמיתיות - אתה צריך לוותר על האגו שלך לפעמים ולחשוף פחדים נסתרים, ולא בטוח שזה יעזור למרות הכל, אבל זה לדעתי שווה את הסיכון.

פורסם

מוזיקה תעזור. במקרים רבים מוזיקה מתאימה יכולה "לכפות" עליך מצב רוח מסויים, או פשוט להמריץ אותך כשאתה מרגיש שאתה כורע תחת לחצים.

אז תכין playlists של מוזיקה שלדעתך מתאימה להרגיע אותך או להמריץ אותך או לרומם את מצב הרוח, ותתחיל להאזין..

פורסם

לך לקבן תוציא גמלים נפשיים

ובדרך תצא מהצבא המעפן

:yelclap:

פורסם

תחייך. פשוט תחייך.

החיוך כפעולה פיזית משחררת במוח חומר (נראה לי אמפטמינים - מישהו יכול לאמת?) שגורם לתחושה טובה יותר ולהרגשה קלילה יותר.

לי זה עוזר ;)

פורסם

לך תביא בוף ב-100 שקל, פתח אותו על סיגריה-שתיים ותירגע כמו שצריך... ;)

פורסם

תדבר עם עצמך

פורסם

נשמע שאתה סובל מהרבה לחץ... אפילו חרדה. יש סיבה מיוחדת או שאינך יכול לחלוק?

500 מילגרם טגרטול... או 5 מילגרם אסיבל....... :nono:

למצוא איפה ויטניר גרה ולהוציא עליה עצבים...??

ריצה?

יוגה?

1. תרופות מרשם פסיכיאטריות, שיו, מאיפה? גהה? אברבנאל? שלוותה?

2. בוא, נראה אותך, חכם על בנות. ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים