עבור לתוכן

בעיות מתח ב- PCIE בלוח אם KN9 SLI

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי מחשב, עם לוח אם KN9 SLI. המחשב נקנה לפני כ-4 חודשים, בחנות שכנראה מבקשים לא להזכיר את שמה. חשוב לציין שהורץ memtest86 וגם עוד אפליקציות בדיקה לHDD, והכל נראה בסדר.

תיאור הבעיה:

המתח של הPCIE עולה מעצמו בלי שינוי של שום הגדרות.

ניתן להשתמש במוניטור שמורידים באתר של חברת ABIT, ורואים שכשהמחשב מתחיל לצפצף רואים שהבעיה היא שהמתח גבוה מדי.

כשמשחקים בכל משחק מודרני, וגם בכלי בנצ'מרק לתלת מיד, המתח מגיע ל1.75, כשהגבול הוא 1.35 עד 1.65.

רק אחרי 3-4 איתחולים זה מפסיק עם זה. אם המחשב כבוי מעל 20 דקות, המצב חוזר.

הבעיה עלתה לפחות אצל עוד שני אנשים כאן:

ההודעה הזו, מתארת בדיוק את הבעיה, רק שאצלי הוא נתקע ולא עושה ריסטרטים.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=221178.0

ההודעה הזו, מתארת בדיוק את הבעיה, כולל צילום המסך של המוניטור של לוח האם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=218678.0

ממה שאני ראיתי בפורומים בחו"ל

http://www.newegg.com/Product/CustRatingReview.asp?DEPA=0&Type=&Item=N82E16813127236&SortField=0&SummaryType=ALL&Pagesize=100&Page=

הבעיה היא של לוח האם, ולא של כרטיס המסך. המצוקה היא שאמנם אנשים שם אומרים שזה בעיה בפס הייצור של ABIT, אך החברה לא הכריזה על RECALL ולא מודה בבעיה. כמובן שבארה"ב יש מדיניות החלפה ללא שאלות, והחבר'ה שם מספרים שהם פשוט החליפו, וזה לא קרה שוב. כמובן שבארץ הדברים לא עובדים ככה, ויהיה קשה עד מאוד להכריח את החנות לממש את האחריות שהם כביכול נותנים למה שהם מוכרים.

הסיפור מתחיל יותר מוקדם, מייד עם הקניה של המחשב:

היו לי בעיות עם התקנת הדרייברים של לוח האם אחרי שקניתי את המחשב. לקחתי לחנות (אותה חנות של אחד הפוסטים ששמתי לינק ;) ) והטכנאי שם היה מנוול - ואמר שבגלל שהמערכת הפעלה לא חוקית, הוא לא אחראי (!!! וואו, איזו מזימה, כנראה שהוא מקבל אחוזים יפים ממיקרוסופט!!). התעקשתי, ואמרתי לו שזו בעית חומרה ושיתקין את המערכת שלהם. הבעיה לא השתחזרה ב10 דקות שהייתי אצלו. חשבתי שאכלתי אותה.

הורדתי דרייברים ישר מהאתר של NVIDIA (ולא של ABIT, כי הצ'יפסט על לוח האם הוא של NVIDIA) וחשבתי כי טוב, כי לא היה בעיה להתקין את הדרייברים או דברים אחרים.

אבל, המחשב נתקע במשחקים. כמעט בכולם, ולא תמיד.

אז עכשיו הצלחתי ליצור מצב שבו אני מצליח לשחזר את זה באופן עקבי: אחרי שהמחשב היה כבוי לפחות 20 דקות, מדליקים אותו, ואז מריצים כל דבר שמעמיס על ה-GPU, כולל 3DMARK2006, ומהר מאוד (אחרי 5 דקות מקסימום) המחשב זועק, המתח קופץ ורואים על המוניטור של לוח האם את החריגה במתח של ה-PCIE.

לפני שאני בא אל החנות, עם מערכת מותקנת עם חלונות חוקי וחדש, ומתחיל מלחמה עם הטכנאי, שיממשו אחריות, רציתי לדעת האם למישהו יש רעיונות, או ניסיון בלממש אחריות אצל חנות סרבנית זו.

במידה וכותבי הפוסטים המצוטטים רואים את הפניה שלי, גם שלחתי אליכם מסר ישיר, האם ניסיתם כבר לדבר עם החנות על זה? האם לקחו אחריות?

תודה,

איל

פורסם

היי לך !!!

משתתף בצערך הרב !

אכן יש שיטה למלחמה במנוולים !!!

יש חיה כזאת שקוראים אותה משהו מממ......משהו כמו אגודה למען זכויות הצרכן או דומה לזה.....

בקיצור, הפואנטה היא, שכל חנות ,כשהם שומעים (הכוונה לבעל הבית) את המושג הזה, בדרך כלל ממהרים לפתור בעיות בצורה שקטה.

בכל מקרה, העניין הזה לפי חוק להגנת הצרכן הוא בעל עלילה לא נקייה, ואים לתבוע אותם, הדבר יכול להגיע עד סגירת העסק ו\או כנסות אסטרונומיים.

כמו כן אם אתה מתחת לגיל 21, תן לאבא לעשות זאת.

בהצלחה רבה !!!!! :xyxthumbs:

PS

הבעיה בלוח אם-זה בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים