עבור לתוכן

מה זה תלפיות בצבא?

Featured Replies

פורסם

אם תעשה יותר מידי כדי להשיג את הציון זה לא יהייה כל כך טוב כי אז זה יחשב כפוקס... או משהו כזה...

• תגובות 105
  • צפיות 9.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תגיד IG,זה באמת כזה נורא להיות עתודאי ??

אתה מתלונן על חיי חברה ומשכורת רעב, אבל תכל'ס 600 שקל, בהתחשב בעובדה שאתה לא נדרש לשלם על נסיעות ודמי מחייה לא נשמע כזה רע. הרי זה מספיק לכמה יציאות טובות...אולי יש לך תחביב יקר שאתה לא מספר עליו?...

וחוץ מזה, יש דבר כזה חיי חברה גרועים בקמפוס של אוניברסיטה?! הרי יש לך את העתודאים, סטודנטיות...כמה אתה כבר לומד?! הרי יש לך רק מסגרת אחת! :x

אני לא מבקר אותך חס וחלילה, אני פשוט רוצה לשאול מישהו מנוסה (הרי יש לך בחגורה כבר 4 שנים, לא?)

ד"א, יצא לך לפגוש עתודאים של רפואה? מה הם חושבים?

פורסם

3 וקצת ;D

לומדים הרבה, אבל יש חיי חברה... ובכלל, אני מדבר על הלימודים במסגרת של תלפיות (לימודים במסגרת צבאית...). אני אישית נהנה מאוד מהתקופה של הלימודים...

ה600 ש"ח זה אחרי הלימודים- בזמן שרות החובה... החרא זה שאתה עובד 10 שעות ביום (ביום לא לחוץ...)+ שעתיים נסיעות+ 7 שעות שינה, וזה משאיר לך 5 שעות פנאי, כולל התאוששות מהכאב ראש של העבודה, זמני אוכל, מקלחות וכו (עוד איזה שעה וחצי...) ובד"כ המגורים גם זה משהו בסיסי ביותר (בבסיס צבאי או דירה שכורה של 150$ שהצבא מממן, שבאזור המרכז זה קונה לך משהו כמו שימשייה גדולה עם כמה קרטונים...)

הבאסה שאתה לא בדיוק מקבל מימון מספיק בשביל דמי המחייה, ו600 ש"ח בחודש ממש לא מספיקים למשהו, שלא לדבר על זה שגם אם היו משלמים יותר אין לך זמן פנוי ליציאות...

ילד בגיל 18 לא מסוגל להבין את המשמעות של חוסר זמן פנוי וכסף כמו בנאדם בן 20+...

פורסם

ידעתי שהמשפט הזה יבוא בסוף :'( ;)

אממ, לא ענית על השאלה האחרונה :cool2:

פורסם

:P

רפואה רפואה לא, אבל הכרתי כמה כאלה שלמדו רפואת חרום (פראמדיקים), והיחיד ששמעתי עליו שסיים את הלימודים (כמעט) לא רצה להתעסק בזה (נמאס לו אחרי שנה של השתלמויות ועבודת שטח במד"א ובבתי חולים...). הוא גם נהנה מהלימודים

יש את ד"ר נוב שלומד רפואה בטכניון, והוא לא ממש מרוצה :nixweiss:

אין כמו אונ' בן גוריון 8)

פורסם

2. הפרש בין מבחני פסיכומטרי חייב להיות חצי שנה, כלומר אם אתה עושה היום אז אתה ניגש לפסיכומטרי הבא רק ביוני.

זה השתנה

אתה יכול לעשות פסיכומטרי בשני מועדים העיקר שלא יהיו אחד אחרי השני (ז"א שיהיה מועד אחד שאתה לא תעשה בין שניהם)

אגב למי שלא מתקבל לעתודה יש מסלול חדש של פעמי עתידים בהנדסת תוכנה. נכון לעכשיו הלימודים רק בבאר שבע, במכללה

לומדים שנתיים לי"ג י"ד משודרג ככה שבסופו של דבר יש לך נקודות זכות (סביבות 40% מהנקודות לתואר ראשון) בהנדסת תוכנה

הלימודים עולים 1200 שקל לשנה, כאשר את השאר הצבא משלם, ההשלמה של התואר אח"כ (עוד שנתיים), על חשבונכם

הקבע הוא שנתיים וחצי והלימודים שנה וחצי בערך

בעל פה יש הבטחה שמי שיסיים יגיע לתפקיד ביחידת מחשבים

בהסכם שקיבלנו היום, כתוב שהם לא מתחייבים לזה (צרכי צה"ל)

פורסם

נשמע ממש גרוע - שנתיים וחצי קבע ואפילו בלי התחייבות לשרת במקצוע או לצאת לקק"צ.

פורסם

IG, לפי מה שכתבת אני רואה שאתה לא יודע הרבה על תכנית תלפיות.

כאחד שיודע, רב הדברים שאמרת בכלל לא נכונים.

זאת התכנית הנחשבת ביותר בצה"ל שפשוט מסדרת לך את החיים ומאפשר לך לנצל את מלא הפוטנציאל שלך למען המדינה (כמובן שגם אתה תרוויח מזה יותר ממה שתרוויח בכל תכנית אחרת).

תענה לי על שאלה: יצא לך כעתודאי לקבל מכתב מחברת היי-טק שרצתה להחתים אותך שברגע שתסיים את השרות תבוא לעבוד אצלם?

זאת עובדה- תלפיונים הם האנשים הכי מבוקשים בהיי-טק.

חוץ מזה, המשכורות שציינת קודם ממש לא נכונות. אולי ככה זה בעתודה רגילה אבל בתלפיות מדובר על סכומים שונים.

אתה יודע איזה בחירה יש לתלפיונים ברגע שהם מסיימים את התואר? למעשה, ניתן לומר שהם יכולים להגיע לכל מקום בצה"ל (מו"פ, טייס, סיירות וכו').

אני רואה שאתה גם לא יודע יותר מדי על חיי החברה שלהם ועל כמה זמן פנוי יש להם.

חוץ מזה, התלפיונים לא עושים תואר ראשון רגיל, אלא תואר משולב ומורחב שלא עושים באף מקום אחר (תואר יחודי לתלפיות). חוץ מזה, ניתן לבחור בין 4 מסלולי בחירה (ניתן להתעמק בפיזיקה [2 מסלולים שונים], מת', מחשבים).

לסיכום, אני ממליץ על תלפיות לכל מי שיכול להגיע לשם.

לאלה שבכיתה י"א, לכם זה פחות רלוונטי כרגע. בכיתה י"ב יפנו למתאימים מביניכם (אם אתם רואים שחברים מקבלים ואתם לא, שלחו בקשה להתמיין במידה ואתם מתאימים בציונים, קב"א, דפ"ר ופרופיל).

בהצלחה :)

פורסם

הייתי הולך לתלפיות אבל המבחנים והתמטיקה שיש שם מפחידה אותי :P

שמעתי שאחרי המבחן הראשוני (שהוא בכלל ארוך) המבחן השני הוא יומיים שלמים באיזו פנימיה שבה כל הזמן רק עושים מבחנים.

פורסם

אז זהו, שאני כן יודע את כל זה... בתלפיות עושים תואר בפיסיקה ומתמטיקה בתנאי פנימיה צבאית פחות או יותר... הם חיים בבניין נפרד ממה שאני יודע וש להם את כל הקטע של משמעת, מסדרים וכו...

בתלפיות לומדים בתור שוחרים ורק אחרי הלימודים התקופה נכללת בפז"ם (לפי מה שאני יודע... ככה זה הייה לפני כמה שנים כשאני הייתי לפני גיוס...), ואז מתחילים את השרות עם משכורת של קבע.

תלפיונים, כמו פסגותניקים, תכלס בוחרים לבד את השיבוץ שלהם, וכמו ממרמניקים, גם הם מקבלים הצעות עבודה מהאזרחות.

ורק שתדע, אני שמעתי על הרבה עתודאים "רגילים" שקיבלו הצעות עבודה...

וזמן פנוי?

הם על מדים כל היום! אני יודע שבד"כ זה קשה מבחינה חברתית להיות עתודאי בגלל הפרשי הגיל, אבל לבוא ללימודים על מדים כמו איזה צעיר פעור עם שלט ניאון על המצח? :nixweiss:

הם האנשים הכי מבוקשים בהייטק כי הם אנשים מוכשרים שמוכנים לעבוד 24\7. העבדים האולטימטיביים...

פורסם

בתלפיות לומדים כחיילים ולדעתי זה ככה מאז ומעולם

פורסם

אני זוכר שלנו אמרו שמקבלים כרטיס שוחר ולומדים כשוחרים :nixweiss:

פורסם

אז זהו, שאני כן יודע את כל זה... בתלפיות עושים תואר בפיסיקה ומתמטיקה בתנאי פנימיה צבאית פחות או יותר... הם חיים בבניין נפרד ממה שאני יודע וש להם את כל הקטע של משמעת, מסדרים וכו...

בתלפיות לומדים בתור שוחרים ורק אחרי הלימודים התקופה נכללת בפז"ם (לפי מה שאני יודע... ככה זה הייה לפני כמה שנים כשאני הייתי לפני גיוס...), ואז מתחילים את השרות עם משכורת של קבע.

תלפיונים, כמו פסגותניקים, תכלס בוחרים לבד את השיבוץ שלהם, וכמו ממרמניקים, גם הם מקבלים הצעות עבודה מהאזרחות.

ורק שתדע, אני שמעתי על הרבה עתודאים "רגילים" שקיבלו הצעות עבודה...

וזמן פנוי?

הם על מדים כל היום! אני יודע שבד"כ זה קשה מבחינה חברתית להיות עתודאי בגלל הפרשי הגיל, אבל לבוא ללימודים על מדים כמו איזה צעיר פעור עם שלט ניאון על המצח? :nixweiss:

הם האנשים הכי מבוקשים בהייטק כי הם אנשים מוכשרים שמוכנים לעבוד 24\7. העבדים האולטימטיביים...

איזה הצעות עבודה מקבלים ממרניקים, מבחינת יידע, ומקצועיות ממר"מ זה הכי בלאי בצה"ל

פעם זה עוד היה נחשב משהו, היום הרמה שמה זה כזה בלאי שזה לא יאמן, הדבר היחידי שאולי תקבל בו הצעה לעתיד זה אם תעבוד שמה על הBIMS.

פורסם

אני זוכר שלנו אמרו שמקבלים כרטיס שוחר ולומדים כשוחרים :nixweiss:

הם עושים טירונות קרבית וכל מיני אימונים של קרביים לפני שהם בכלל מתחילים ללמוד. אח"כ הם גם שומרים על המבנים שלהם (בתוך האוניברסיטה). אי אפשר לעשות את זה כשוחרים.

פורסם

אז היחצ"ן שהגיע אלינו הייה אהבל :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים