עבור לתוכן

מה זה תלפיות בצבא?

Featured Replies

פורסם

אני עכשיו ב"עתידים" לומד הנדסת אוירונטקיה וחלל בטכניון ומה שבטוח זה שעתידים יותר טוב פי כמה מעתודה רגילה(אתה גם מקבל מחשב נייד וגם מקבל מלגה וגם נותנים לך מחשב נייד וגם יש כל מיני ימי השתלמויות שיורד לך מהחובה)

כשאני אומר עתודה רגילה אני לא מדבר על עתודה כזו שאתה משלם על עצמך הכל שזה לפי דעתי טוב אם יש לך הורים עשירים

• תגובות 105
  • צפיות 9.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הייתי שוקל שוב אם ללכת אם הייתי יודע ומבין את המשמעות של להרוויח 600 ש"ח בחודש בגיל 22+ ושהעבודה תדרוש כל כך הרבה זמן... ואני בעתודה רגילה, מה שאומר שהסיכוי שלי להגיע למקום שפוי יחסית, גדול יותר... בשאר התוכניות זה קבוע מראש שתהייה עבד...

והנדסת חומרים זה באמת מעניין... ובכלל לא קשור לכימייה.

איזה בדיוק שימושים יש לזה בצבא בדיוק?

שמע, משלמים לך על התואר ועל כל מה שקשור בזה, ככה שזה די מתאזן, ברור שעושים לך כסף על הגב, אבל בכל זאת, זה משתלם לך יותר בעתיד לפי דעתי, צריך להתסכל קדימה.

אם אפשר רק לדעת, מה היה הפסיכומטרי שלך ומה היו הציונים בבית הספר (כולל יחידות), זה אפשרי? :)

עריכה: מה זה בדיוק עתידים? אפשר אולי קצת פרטים על זה? תודה רבה!

פורסם

סגסוגות , חומרי דלק לטילים וחומרי נפץ בכלל , חליפות חי"ר ואפודים , כלי נשק אתה רוצה באמת לדעת איזה שימושים יש למהנדס חומרים בצבא ? אבל זה כניסה אוטומטית למחלקות המחקר של צהל

פורסם
  • מחבר

הבנתי, נשמע מאוד מעניין.

בהצלחה עם העתודה שלו.

אדוני שלא לציטוט, אם אפשר להסביר לי קצת יותר על עתידים, ועל המקצוע אותו אתה לומד, תודה מראש :)

פורסם

יש עוד עתודות? :-X

יש את עתידים שזה עתודה רק עם הטבות לאוכלוסית הפריפריה.

יש כל מיני תוכניות כמו תלפיות, ברקים ועוד...

^^^^^^^^

אני מכיר את זה והייתי בהמון הרצאות של זה.

מה שנראה לי סתם הצבא מחפש פריירים משכילים שיעבדו עם תואר בשביל בקושי 7 אלף(זה עוד בקבה כשאתה משרת שירות חובה יתנו לך איזה 600).

מה שבוטח אני לא ילך על זה.

לא בדיוק פריירים... יש די הרבה יתרונות במסלול העתודה, ואף אחד לא מבטיח לך שאחרי שתסיים לימודים אחרי הצבא ישר תמצא עבודה של 6K בחודש בלי ניסיון וכו.. ו600 זה הרבה יותר ממה שתקבל כחייל רגיל...

IG, אני מציע שתחכה עד שבאמת תגיע לתפקיד שלך, ואז תדבר. רוב מה שכתבת כאן לא קרוב ממש לאמת.

מה בדיוק לא קרוב לאמת?

זה שאני עכשו בן 22 וצריך *קצת* יותר מ600 ש"ח בחודש ו3 שעות פנאי ביום בשביל לחיות כמו בנאדם?

או זה שרוב התפקידים זה קריעת תחת (תלוי במקצוע...)?

אני עכשיו ב"עתידים" לומד הנדסת אוירונטקיה וחלל בטכניון ומה שבטוח זה שעתידים יותר טוב פי כמה מעתודה רגילה(אתה גם מקבל מחשב נייד וגם מקבל מלגה וגם נותנים לך מחשב נייד וגם יש כל מיני ימי השתלמויות שיורד לך מהחובה)

כשאני אומר עתודה רגילה אני לא מדבר על עתודה כזו שאתה משלם על עצמך הכל שזה לפי דעתי טוב אם יש לך הורים עשירים

וואווו.... אתה אשכרה מייחס חשיבות לחודש שירד לך מהחובה של 3 שנים' date=' בכול המפגשים של "עתידים" כאל יתרון מכריע? :kopfpatsch:

ועתידים זה לא תוכנית חילופית לעתודה...

איזה בדיוק שימושים יש לזה בצבא בדיוק?

בדיקות כשל של רכיבים (לדוגמא, מטוס התרסק בגלל בורג שנשבר, ואני צריך לתת את הסיבה שגרמה לשבר ולהציע פיתרון... זה על קצה המזלג, וזה באמת יותר מסובך ממה שזה נשמע...), מחקר ופיתוח של חומרים פולימריים ומרוכבים, יעוץ לגבי יישום חומרים שונים בהתקנים שונים ועוד כל מיני...

עריכה: מה זה בדיוק עתידים? אפשר אולי קצת פרטים על זה? תודה רבה!

http://www.atidim.org/homepage/

שמע, משלמים לך על התואר ועל כל מה שקשור בזה, ככה שזה די מתאזן, ברור שעושים לך כסף על הגב, אבל בכל זאת, זה משתלם לך יותר בעתיד לפי דעתי, צריך להתסכל קדימה.

אם אפשר רק לדעת, מה היה הפסיכומטרי שלך ומה היו הציונים בבית הספר (כולל יחידות), זה אפשרי? :)

זה אומנם משתלם בעתיד, אבל זה דופק את החיים... תאמין לי שעכשו הדבר שאני הכי פחות רוצה לעשות זה להיות תקוע 10 שעות ביום בעבודה (שלא לדבר על זה שזה מסגרת צבאית...)+ שעתיים נסיעות בשביל שכר אפסי, ולחיות בדירה מטר על מטר עם גג דולף (אם במזל יש גג... וזה מה שהמימון של הצבא מאפשר לשכור באזור המרכז...)

פסיכו' 657

אנגלית 5 יח"ל 88

מתמטיקה 5 יח"ל גם באזור ה88-90 (תקעו לנו מבחן קשה ב 3 יח"ל :-[... )

פיסיקה 5 יח"ל גם בסביבות ה90

טכ"מ 11 יח"ל 90 ומשהו

מוזיקה 5 יח"ל גם 90 ומשהו 8)

זה הייה לפני כל כך הרבה זמן, וזה כל כך לא רלוונטי לגבי :P

סגסוגות , חומרי דלק לטילים וחומרי נפץ בכלל , חליפות חי"ר ואפודים , כלי נשק אתה רוצה באמת לדעת איזה שימושים יש למהנדס חומרים בצבא ? אבל זה כניסה אוטומטית למחלקות המחקר של צהל

זה בעיקר עבודה של כימאים... וזה ממש לא כניסה אוטומטית למחלקות המחקר של צה"ל... וש כל מיני יחידות, ואין הרבה מו"פ.

תוספת: אווירונאוטיקה זה מקצוע שתכלס אין מה לעשות איתו מחוץ לצבא בארץ... בד"כ מעדיפים לשכור מהנדסי מכונות או חומרים ומעט מהנדסי אווירונאוטיקה (לא שיש הרבה...)

ולימודים בטכניון זה סתם קשה :P

פורסם

מה בדיוק לא קרוב לאמת?

זה שאני עכשו בן 22 וצריך *קצת* יותר מ600 ש"ח בחודש ו3 שעות פנאי ביום בשביל לחיות כמו בנאדם?

או זה שרוב התפקידים זה קריעת תחת (תלוי במקצוע...)?

דיברתי על קריעת התחת. המשכורת בהחלט לא מתאימה לשום גיל, וזה בדיוק אחד היתרונות של תלפיות על עתודה - בגיל 21 אתה כבר סגן אקדמאי בקבע.

אפשר לעבוד 10 שעות ביום ולחיות כמו בן אדם.

חוץ מזה, לגבי מגורים - יש הרבה עתודאים בחובה שגרים בבסיס שהם משרתים בו, אין בזה שום בושה. זה אומנם כבר פחות מתאים לגור בבסיס צבאי בגיל 23, אבל אפשר לחיות עם זה.

פורסם

ממה שאני יודע, בזמן הלימודים במסגרת תלפיות אתה נחשב כשוחר וזה לא נכלל בפז"מ...

וגם אם כן, אני לא מתאר לעצמי איזה חרא זה ללמוד לתואר במסגרת צבאית... גם קורעים את התחת בלימודים וגם אין אפשרות לצאת לבלות כמו שאר הסטודנטים :screwy:

פורסם

תלפיות זה שירות חובה רגיל, אבל עם תוספת של חצי שנה שס"ן בשביל הקק"צ.

ולא נראה לי שזה שאין הרבה חופש בזמן הלימודים זה בעיה מכיוון שבסופו של דבר יש מקומות שבהם היציאות הרבה יותר גרועות, וזה גם שירות צבאי באמצע האוניברסיטה העברית ולא בבסיס צבאי סטנדרטי.

פורסם

עדיין... להיות סטודנט זה קשה מספיק גם בלי מסדרים וכו...

יציאות רק בסופי שבוע כשכל הארועים הכי טובים מתקיימים באמצע השבוע זה באסה מספיק... בכול אופן, לפי דעתי זה מסלול קריעת תחת שבסופו של דבר דופק את החיים, אפילו יותר מעתודה רגילה...

פורסם

מהיכרות עם כמה תלפיונים לא נראה לי שחיי החברה שלהם נפגעו ממש מהמסלול הזה. מה גם שכבר יצא לי לראות עתודאי שהשתמש בהמלצת תלפיון על מנת להתקבל לעבודה מסויימת. בשרשרת המזון הצה"לית תלפיונים פשוט נמצאים יותר גבוה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, נשמע מעניין מאוד הכל.

ד"א, מחר יש לי ריאיון אישי כחלק מהצו הראשון שאני צריך להשלים.

האם אני צריך להכריז שם על רצון להכנס לעתודה? האם אני צריך להגיד איזה מקצוע? או שרק באופן עקרוני?

פורסם

מהיכרות עם כמה תלפיונים לא נראה לי שחיי החברה שלהם נפגעו ממש מהמסלול הזה. מה גם שכבר יצא לי לראות עתודאי שהשתמש בהמלצת תלפיון על מנת להתקבל לעבודה מסויימת. בשרשרת המזון הצה"לית תלפיונים פשוט נמצאים יותר גבוה.

הם כנראה לא יודעים מה זה חיי חברה של סטודנט... ובאמת שעתודאי ,רגיל" שלא צריך המלצות של תלפיונים כדי להתקבל לעבודה... זה עוזר אבל באמת לא קריטי...

לי ולחבר שלומד איתי הציעו תפקידים לא פחות חשובים ממה שחברה של פסגות ותלפיות עושים... רק שהם כנראה יהייו המפקדים שלנו- שתכלס יעשו את אותה עבודה כמונו...

הבנתי, נשמע מעניין מאוד הכל.

ד"א, מחר יש לי ריאיון אישי כחלק מהצו הראשון שאני צריך להשלים.

האם אני צריך להכריז שם על רצון להכנס לעתודה? האם אני צריך להגיד איזה מקצוע? או שרק באופן עקרוני?

פשוט תגיד שאתה מעוניין ללכת לעתודה באופן עקרוני.... אתה לא צריך לבחור מקצוע בינתיים...

פורסם
  • מחבר

מעולה.

עוד שאלה קטנה, לפי היכרותכם עם הצבא, אם אני אגיד שאני מעוניין ללכת לתלפיות ואם אני לא אצליח לעתודה, האם זה יפגע בסיכוי ללכת לעתודה? [בהנחה שציוני יהיו גבוהים מספיק].

פורסם

זה לא משנה הרבה, פשוט תגיד את האמת. בסופו של דבר למה שאתה אומר בראיון האישי אין יותר מדי השפעה על עתיד השירות שלך. (כל עוד אתה מוציא קב"א גבוה)

הם כנראה לא יודעים מה זה חיי חברה של סטודנט... ובאמת שעתודאי ,רגיל" שלא צריך המלצות של תלפיונים כדי להתקבל לעבודה... זה עוזר אבל באמת לא קריטי...

הם אומנם לא חווים את חיי החברה של סטודנטים רגילים, אבל גם בלי זה אפשר לחיות. בנוגע להמלצה, זה אומנם לא היה הכרחי, אבל זה רק בא להדגים כמה המסלול הזה נחשב יותר (ותכלס כמו שאמרת תלפיונים גם מתקדמים יותר מהר מבחינת תפקידים). יש מקומות עבודה שפשוט יקבלו אותך אוטומטית עם המלצה של תלפיון.

פורסם

מעולה.

עוד שאלה קטנה, לפי היכרותכם עם הצבא, אם אני אגיד שאני מעוניין ללכת לתלפיות ואם אני לא אצליח לעתודה, האם זה יפגע בסיכוי ללכת לעתודה? [בהנחה שציוני יהיו גבוהים מספיק].

לא

כל מי שמתאים מבחינת ציונים ועובר מבחנים פסיכולגיים מתקבל לעתודה, אין שום שיקול אחר.

אתה יכול להתמיין ל-2000 מקומות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים