עבור לתוכן

מה זה תלפיות בצבא?

Featured Replies

פורסם

מה זה מובטח? הם יכולים לבחור לאן הם רוצים ללכת, וגם ככה אף אחת מהאופציות לא גרועה בשום צורה.

תלפיונים משרתים 3 שנים לפני שהם יוצאים לקק"ץ. ורק אחריו (אחרי 3.5 שנים כולל חצי שנה שס"ן) הם מקבלים את הסגן ונכנסים לקבע. הם מקבלים את הסרן תוך שנתיים (יותר מהר מקצינים "רגילים"). סה"כ 3.5 שנות חובה + 5.5 קבע.

הם אומנם יכולים לבחור אבל אף אחד לא מבטיח להם לאן הם יגיעו

אם כולם יבחרו ללכת לאותו מקום?

בכל זאת יש את שיקולי הצבא

• תגובות 105
  • צפיות 9.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אתה אמור לקבל מיונים, אם לא קיבלת אז כנראה הפרופיל שלך לא מתאים, תתקשר ללשכת הגיוס ותשאל.

אני רק ביא', אני מניח שזה מוקדם מדי, לא?

והפרופיל שלי הוא 82, זה מתאים? למישהו יש מושג?

ד"א, מישהו פה היה בתכנית הזאתי ויכול לספר לי עליה קצת יותר?

פורסם

מה זה חבצלות?

פורסם

חבצלות

לחמ"ן יש מסלולים יותר מוצלחים

פורסם

לפותח הת'ראד: כל המסלולים שמדברים עליהם פה זה קריעת תחת שאתה לא מסוגל להתחיל לתאר לעצמך, והשרות יהייה מסווג ברמה שהדבר היחיד שתוכל להגיד לאנשים זה "שלום", וידרוש ממך עבודה של איזה 10-12 שעות ביום...

אני עצמי עתודאי, ואני בעצמי מיועד לתפקידים במודיעין שממה שאני יודע (ממקור מספיק נאמן) שזה אומנם שיא הטכנולוגיה, המחקרים הכי מסווגים, השרות הכי מעניין- אבל קריעת תחת ברמות אסטרונומיות (ולא בתנאים הכי טובים :P).

פורסם

IG אתה עושה תואר בכימיה לא?

פורסם

יש גם תוכנית שנקראת "פסגות".

לומדים תואר משולב בהנדסת חשמל ובפיסיקה בטכניון או באוניברסיטת תל-אביב. לא קל בכלל.

אני לא יודע איך זה יחסית לתוכניות האחרות מבחינת תפקידים אחר-כך, אבל מאחר שהדרישות גבוהות סביר שההצבות יהיו סבירות לפחות

פורסם
  • מחבר

לפותח הת'ראד: כל המסלולים שמדברים עליהם פה זה קריעת תחת שאתה לא מסוגל להתחיל לתאר לעצמך, והשרות יהייה מסווג ברמה שהדבר היחיד שתוכל להגיד לאנשים זה "שלום", וידרוש ממך עבודה של איזה 10-12 שעות ביום...

אני עצמי עתודאי, ואני בעצמי מיועד לתפקידים במודיעין שממה שאני יודע (ממקור מספיק נאמן) שזה אומנם שיא הטכנולוגיה, המחקרים הכי מסווגים, השרות הכי מעניין- אבל קריעת תחת ברמות אסטרונומיות (ולא בתנאים הכי טובים :P).

ברור שזה קריעת תחת, אני לא בטוח אתקבל, אבל אני אנסה, ואני אעשה כל מה שאני יכול :)

בקשר לסיווג, באמת שאני לא רואה שום בעייה עם זה P:

במה בידיוק אתה עתודאי? פיסיקה? כימיה? מחשבים אולי?

פורסם

הנדסת חומרים.

אני מניח שאני יודע על מה הוא מדבר, ועצה ידידותית: אתה לא רוצה לעבוד 12 שעות ביום...

פורסם

IG אתה עושה תואר בכימיה לא?

לא

הנדסת חומרים.

:xyxthumbs:

ברור שזה קריעת תחת, אני לא בטוח אתקבל, אבל אני אנסה, ואני אעשה כל מה שאני יכול :)

בקשר לסיווג, באמת שאני לא רואה שום בעייה עם זה P:

במה בידיוק אתה עתודאי? פיסיקה? כימיה? מחשבים אולי?

שוב... אתה לא מסוגל אפילו להאמין איזה קריעת תחת זה... ואתה לא יודע מה זה להיות בלי חיים ועל משכורת רעב בגיל 22-24... לעבוד איזה 12 שות ביום+ איזה שעתיים נסיעות (במקרה הטוב)

בכול אופן, בהצלחה לך.

פורסם
  • מחבר

לא :xyxthumbs:

שוב... אתה לא מסוגל אפילו להאמין איזה קריעת תחת זה... ואתה לא יודע מה זה להיות בלי חיים ועל משכורת רעב בגיל 22-24... לעבוד איזה 12 שות ביום+ איזה שעתיים נסיעות (במקרה הטוב)

בכול אופן, בהצלחה לך.

אתה עושה תואר בהנדסת חומרים? מעניין ^^.

שמע, אין מה לעשות, עובדה שאתה הלכת לזה והרבה אחרים, תלוי במניע וברצון.

פורסם

הייתי שוקל שוב אם ללכת אם הייתי יודע ומבין את המשמעות של להרוויח 600 ש"ח בחודש בגיל 22+ ושהעבודה תדרוש כל כך הרבה זמן... ואני בעתודה רגילה, מה שאומר שהסיכוי שלי להגיע למקום שפוי יחסית, גדול יותר... בשאר התוכניות זה קבוע מראש שתהייה עבד...

והנדסת חומרים זה באמת מעניין... ובכלל לא קשור לכימייה.

פורסם

הייתי שוקל שוב אם ללכת אם הייתי יודע ומבין את המשמעות של להרוויח 600 ש"ח בחודש בגיל 22+ ושהעבודה תדרוש כל כך הרבה זמן... ואני בעתודה רגילה, מה שאומר שהסיכוי שלי להגיע למקום שפוי יחסית, גדול יותר... בשאר התוכניות זה קבוע מראש שתהייה עבד...

והנדסת חומרים זה באמת מעניין... ובכלל לא קשור לכימייה.

יש עוד עתודות? :-X

יש את עתידים שזה עתודה רק עם הטבות לאוכלוסית הפריפריה.

פורסם

^^^^^^^^

אני מכיר את זה והייתי בהמון הרצאות של זה.

מה שנראה לי סתם הצבא מחפש פריירים משכילים שיעבדו עם תואר בשביל בקושי 7 אלף(זה עוד בקבה כשאתה משרת שירות חובה יתנו לך איזה 600).

מה שבוטח אני לא ילך על זה.

פורסם

IG, אני מציע שתחכה עד שבאמת תגיע לתפקיד שלך, ואז תדבר. רוב מה שכתבת כאן לא קרוב ממש לאמת. לגבי המשכורת - כל עוד הוא לא עושה עתודה הוא ייכנס לקבע או ישתחרר בגיל 21-22.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים