עבור לתוכן

שאלת אלחוט

Featured Replies

פורסם

שלום,

האם יש טכנולוגיית אלחוט כלשהי (רדיו/BT/WiFi או כל אחת אחרת) שבה המקלט יכול לדעת מה מרחקו מהמשדר ?

מקווה שהשאלה ברורה.

תודה.

פורסם

באופן כללי התשובה היא כן. אבל יש לסייג אותה.

טכנולוגיות סלולריות יכולות לקבוע מרחק של מכשיר סלולרי מתחנה באופן לא מדויק ע"י חישוב ההשהיה והעצמה בה מגיע האות לתחנה.

זאת לא מדידה מדויקת היות ואי אפשר להניח שהאות מגיע בקו ישר. בד"כ אותות RF חוזרים מכל מיני מבנים או מכשולים אחרים ויוצרים אות מורכב שאינו מגיע באותו זמן.

ניתן לאתר מיקום של מכשיר נייד ע"י הצלבת מידע מ 3 תחנות בסיס וכך ע"י חישוב טריגונומטרי פשוט לדעת איפה נמצא בערך המכשיר, כל זאת ללא שימוש בטכנולוגית GPA או AGPS, שימוש בטכנולגית GPS יכול להגדיל מאוד את חישוב הדיוק של המיקום ובהכרח גם של המרחק, וגם זה קיים בטכנולוגיות סלולריות.

למעשה עקב אירועי 11.9 בארה"ב זה חובה לבנות מכשירים ברי איתור AGPS.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שהתכוונתי יותר לטכנולוגיות לטווחים קצרים (בתוך בניינים או בתים למשל).

אבל אני מניח שאפשר לעבוד על אותו עיקרון, כלומר לבדוק עוצמת אות BlueTooth למשל או rfid והלהשליך מכך על המרחק.

פורסם

בתוך בתים זו בעיה הרבה יותר גדולה, כי כמות ההחזרות הרבה יותר גדולה.

פורסם

ידוע על טכנולוגיה דומה שלבן אדם יש מכשיר ביד שמצפצף וככל שהוא מתקרב למשדר המכשיר מצפצף יותר ויותר חזק... בקשר למרחק זה נראה לי יותר בעיה.

פורסם

אני יודע שכשמדובר בRF המרחק משפיע על עוצמת הגל, לכן במכשירי רדיו במכוניות יש משוב מיוחד שמגביר או מנחית את האות בתלות במרחק המתחנת השידור. בעצם אם אתה רוצה לקבל שינויי עצמה בתלות בשינויי מרחק אתה צריך לעקוף את המנגנון הזה. אם אני לא טועה למנגון הזה קוראים AGC.

פורסם

...לכן במכשירי רדיו במכוניות יש משוב מיוחד שמגביר או מנחית את האות בתלות במרחק המתחנת השידור...

:-\

תחשוב על מה שאמרת -

איך המקלט יכול להגביר או להחליש את האות לפי המרחק מתחנת השידור, אם הוא לא יודע את המרחק מתחנת השידור?

בכלל, שידורים של תחנות רדיו הם מאופננים. עד כמה שאני יודע, את השליטה בווליום עושים רק אחרי שמפענחים אותם לאודיו.

פורסם

אז זהו שמקלטי רדיו כן "יודעים", כלומר ככל שאתה מתקרב אליהם עוצמת האות גדלה. מה שאני אומר שברוב המקלטים או בכולם, יש את מנגנון הAGC שמונע שינוי בעוצמת הגל בתלות במרחק.

פורסם
:s07:
פורסם

:s07:

אני לא מבין, מה הבעיה עם מה שאמרתי?

אמרתי שככל שהמקלט מתקרב למשדר , האות שמתקבל במקלט הוא בעל עוצמה גדולה יותר, ולכן אפשר לדעת אם המקלט מתקרב או מתרחק מהמשדר, ובאיזו מידה.

פורסם

זה לא מה שאמרת.

אמרת שמקלט רדיו מגביר או מחליש את האות, לפי המרחק מתחנת השידור.

ז"א, שכדי לדעת אם להגביר/להחליש וכמה, המקלט צריך לדעת מראש את המרחק מתחנת השידור.

זה פשוט לא נכון.

זה שהמקלט צריך להגביר את עוצמת האות זה משהו אחד, אבל המרחק הוא אחד הגורמים להחלשה של האות, ולא פרמטר שהמקלט מקבל.

ושוב פעם - המרחק הוא רק אחד הגורמים להחלשת האות. כמו שנאמר כאן כמה פעמים - בתוך מבנים, הבעיה הגדולה היא החזרות, כאשר אין קשר עין בין המקלט והמשדר.

פורסם

שלום,

האם יש טכנולוגיית אלחוט כלשהי (רדיו/BT/WiFi או כל אחת אחרת) שבה המקלט יכול לדעת מה מרחקו מהמשדר ?

מקווה שהשאלה ברורה.

תודה.

אתה מדבר על GPS רגיל ? :D

פורסם

זה לא מה שאמרת.

אמרת שמקלט רדיו מגביר או מחליש את האות, לפי המרחק מתחנת השידור.

ז"א, שכדי לדעת אם להגביר/להחליש וכמה, המקלט צריך לדעת מראש את המרחק מתחנת השידור.

זה פשוט לא נכון.

זה שהמקלט צריך להגביר את עוצמת האות זה משהו אחד, אבל המרחק הוא אחד הגורמים להחלשה של האות, ולא פרמטר שהמקלט מקבל.

ושוב פעם - המרחק הוא רק אחד הגורמים להחלשת האות. כמו שנאמר כאן כמה פעמים - בתוך מבנים, הבעיה הגדולה היא החזרות, כאשר אין קשר עין בין המקלט והמשדר.

לא הבנת אותי בכלל... בוא נגיד שאתה נמצא עכשיו בתוך האוטו שלך, ויש לך רדיו. כאשר תתקרב לתחנת שידור תיהיה אמור להרגיש עלייה בוויליום המוזיקה שאתה שומע, וכשתתרחק המהתחנה תיהיה אמור להרגיש ירידה בוויליום המוזיקה. כמובן שאתה לא מעוניין בתופעה הזאת. לכן יש מנגנון שנקרא AGC. כאשר הוא מרגיש שעוצמת האות מתגברת הוא מנחית אותו, וכאשר עוצמת האות קטנה ,כתוצאה מהתרחקות המקלט מהמשדר, ואז המנגנון מגביר את האות כדי שהוא ישאר בעוצמה המקורית שלו.

מה שהעצתי למי שפתח את הנושא זה לעקוף את המנגנון וע"י כך לראות את השינויים בעוצמת הגל. שינויים אלה יהיו תלויים במרחק..

בקשר להחזרות ולקירות, המכשולים האלה באמת יכולים להוות בעיה. אבל אפשר לעסות ניסוי ולבדוק עד כמה זה מפריע ואם אפשר לסנן את הרעשים האלה.

חוץ מזה אפשר לשדר בשידורי AM וזה יכול לפתור חלק מהבעיה..

עכשיו זה מובן, Boomerang?

פורסם

יופי, אז ביססנו את העובדה שמקלט של שידורי רדיו לא יודע את המרחק, אלא רק את עוצמת הקליטה, וחזרנו לבעיה שבגלל החזרות, עוצמת הקליטה לא משקפת את המרחק.

נראה לי שאתה קצת מבלבל בין שידורים של תחנות רדיו (AM/FM) לגלי רדיו כלליים (RF).

שאתה לא מדבר על שידורי AM/FM, אין שום סיבה בעולם שיהיה לך מנגנון שמחליש את האות (ואגב, לא השתכנעתי שיש מנגנון כזה במכשיר רדיו, אתה מוזמן להביא קישור שמדבר על זה).

פורסם

טוב קודם כל לא התבלבלתי, הבאתי דוגמא באמצעות גלי FM או AM שהם חלק מגלי הRF. המנגנון אמור לעבוד לגבי כל גל RF.

אני מסכים שיכולה להיות בעיה בזיהיו המרחק. אבל כמו שכבר אמרתי זה שווה ניסוי.

לגבי הAGC:

http://www.geocities.com/ResearchTriangle/Lab/6584/agc_home.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_gain_control

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים