עבור לתוכן

שירותך בצבא, קרבי?ג'ובניק?

מה העדיפות שלך בצבא 1,763 הצבעות

1. 1. מה העדיפות שלך בצבא

• הכי קרבי שאפשר
    • קרבי אבל לא רציני
    • תומך לחימה שבין החזית לעורף
    • ג'ובניק עד הסוף
    • לא רוצה צבא

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

לא רק שיש כאן בסיס להשוואה, אלא שאתה בעצמך שומט מתחתיך את הטיעון שעליו אתה מתבסס. בכל מדינה לאזרח יש "סט" של חובות שעליו למלא ו"סט" של זכויות שהוא זכאי להן.

אתה מתנה את נכונותך למלא את החובות האזרחיות שלך בכך שתקבל את כל הזכויות המגיעות לך; בפועל אתה מקבל את כל הזכויות המגיעות לך, אבל עדיין לא מוכן למלא את החובות שלך. כלומר אתה בעצם פרזיט.

מצד שני, אתה טוען שיש חובות שאתה כן מוכן למלא, למרות ש(לטענתך) אתה לא מקבל את הזכויות שמגיעות לך - כלומר אתה גם צבוע וחוסר הרצון שלך להתגייס לא נובע מכך שאתה באמת מרגיש שמקפחים אותך (אחרת לא היית משלם גם מיסים) אלא סתם כי לא בא לך ויותר קל להשתמט מהצבא מאשר לא לשלם מיסים.

נ.ב. לגיוס חובה אין ערך כספי? מה אתה אומר. בשלוש שנים, באזרחות, יכולת להרוויח הרבה מאוד כסף - אבל זה עדיין יהיה פחות כסף ממה שאדם עם הכנסה גבוהה יחסית ישלם למדינה בצורה של מיסים במהלך אותן שלוש שנים.

אני לא מקבל את כל הזכויות שמגיעות לי.

גיוס החובה זה מה ששומר על המדינה הזו כמדינה. לשאר הזכויות\ חובות אין משמעות בלי קיום המדינה.

שרות לאומי\ בצבא זה החובה והזכות הכי בסיסיים שיש. אם אתה לא מוכן לעשות אותם, אתה לא יותר מעלוקה שרק פוגעת במדינה, ולא משנה כמה מיסים אתה משלם.

אפשר להתווכח על זה.

• תגובות 166
  • צפיות 12.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה באמת מאמין בזה, למה אתה לא מגיש עתירה לבג"צ?

פורסם

מה בדיוק אתה לא מקבל? מילגת שיחרור?

אפשר להתווכח על זה.

ועדיין אני אהייה צודק...

פורסם

אבל אתה כן מקבל חלק.

החברה האנושית היא מערכת שבנוייה על גבי העובדה שאנשים מסכימים לקיים את חלקם בחברה ע"מ לזכות בחירות, בזכויותיהם ולחיות בשותפות עם בני אדם נוספים

עכשיו בוא נשים את זה במשוואה: בתמורה לזכויות(החלקיות ביותר!!!!) שקיבלת ב-16 שנות חייך, איזה חובות לחברה בדיוק מילאת?

ככל שאדם ממלא יותר חובות, הוא מרוויח יותר זכויות.

אני לא אתחיל להתווכח איתך על אגואיזם\אלטרואיזם וכו'. אבל הדבר הראשון שעבר לי בראש כשקראתי את ההודעות שלך, זה 'וואי, איזו מסכנה תהיה חברה שלו'.

פורסם

אם אתה באמת מאמין בזה, למה אתה לא מגיש עתירה לבג"צ?

כי יש גבול גם עד כמה אני מוכן להלחם עבור הזכויות שלי. אבל אני לא שולל אפשרות כזו בעתיד.

מה בדיוק אתה לא מקבל? מילגת שיחרור?

בוא לא ניכנס לזה, כי בסופו של דבר נעבור לנושאים אחרים וחבל על הדיון הזה שגם ככה כבר איבד כיוון.

ועדיין אני אהייה צודק...

מבחינתך.

אבל אתה כן מקבל חלק.

החברה האנושית היא מערכת שבנוייה על גבי העובדה שאנשים מסכימים לקיים את חלקם בחברה ע"מ לזכות בחירות, בזכויותיהם ולחיות בשותפות עם בני אדם נוספים

עכשיו בוא נשים את זה במשוואה: בתמורה לזכויות(החלקיות ביותר!!!!) שקיבלת ב-16 שנות חייך, איזה חובות לחברה בדיוק מילאת?

ככל שאדם ממלא יותר חובות, הוא מרוויח יותר זכויות.

אני לא אתחיל להתווכח איתך על אגואיזם\אלטרואיזם וכו'. אבל הדבר הראשון שעבר לי בראש כשקראתי את ההודעות שלך, זה 'וואי, איזו מסכנה תהיה חברה שלו'.

ונותן חלק. חוץ מזה שכרגע(גיל 16) החובה היחידה שלי מבחינת המדינה היא לא לעבור על החוק וללכת לבי"ס(שזו בהחלט חובה).

תתפלא עד כמה אני יכול להיות נדיב ואדיב כשזה קשור לאנשים שקרובים אלי ולדברים שחשובים לי.

פורסם

זה מזכיר לי זוג שהתפרסם בעיתונות ובטלויזיה בזה שהוא מאשים את הממשלה שהיא מתפקדת כמו שצריך ע"י שהיא לוקחת להם את הילדים מהאוהל והם פוחדים ללכת ללדת בבית חולים מפני ש'מחכים' להם שם לקחת את הילד שחלד להם שם

פורסם
  • מחבר

אתה אמרת מקודם שעם כל הצער לא אתה הכררחת את החיילים ההרוגים להתגייס. באמת לא אתה הכרחת אבל המצב שלנו מכריח אותנו להגייס. המצב שאנחנו נמצאים בו שאנחנו מוקפים במדינות אוייב מכל הכיוונים ובארגוני טרור שהם מה לעשות מחייבים אותנו להתגייס ולשמור על המדינה שלנו.

עוד אמרת שאתה פשוט רוצה להיות אגואיסט- אז אני אומר בלי להתבייש שבן אדם שרוצה להיות אגואיסט שפשוט יעוף מהמדינה הזאת. ולומר את האמת, אנחנו ממש לא צריכים אנשים כמוך פה, אני בטוח שכולם פה מעדיפים לתת ולקבל ולעזור ולקבל עזרה ולתרום את מה שיש להם ולקבל תמורות מאחרים, אתה לעומת זאת מעדיף לקבל ולא לתת, בלי שאכפת לך מאף אחד. אנשים כמוך לא אוהבים לא במדינה לא במקומות עבודה לא בחברה ולא בשום מקום, ואולי אתה בן אדם צבוע שבחברה אתה מתנהג אחרת ובפורום מאחורי מסך אתה אומר את מה שאתה מרגיש באמת אבל שתגיע באמת למקומות עם חוקים ומשמעת וצריך לתת ולא רק לקבל תראה כמה זה יהיה לך קשה ולא תיהיה לך ברירה.

ושתקבל את ה21 אני בהחלט מקווה שהצבא יכתוב לך את הדברים הכי גרועים שרק אפשר.

ואם זה מעניין אותך אתה כבר לא חייב ללכת לביה"ס חוק חינוך חובה כבר לא חל עליך.

ובאמת לעזאזל איזה זכויות בחור בן 16 כבר לא מקבל??? מילא הייתה אומר לי אתה פנסיונר הייתה אומר לי אתה אם חד הורית או אב למשפחה מרובת ילדים אבל אתה בן 16 מה אתה לא מקבל? תאמין לי שאני מעוניין להיכנס לזה, אולי תספר לי על זכויות שאני אמור לקבל ואני לא יודע עליהם.

פורסם

ונותן חלק. חוץ מזה שכרגע(גיל 16) החובה היחידה שלי מבחינת המדינה היא לא לעבור על החוק וללכת לבי"ס(שזו בהחלט חובה).

לא.

חוק חינוך חובה כבר לא חל עליך, אף אחד לא מכריח אותך ללכת לבית הספר. למרות זאת, אתה עדיין מנצל את הזכות שמעניקה לך המדינה להשלים 12 שנות לימוד ולקבל תעודת בגרות שמהווה אבן יסוד בקבלה לכל מוסד אקדמי. תהית פעם מי משלם את המשכורת של המורים שלך ודואג שבית הספר שלך ימשיך לפעול? לולא המדינה, סביר להניח שהיית מוכר עכשיו ירקות בבסטה בשוק.

פורסם

זה מזכיר לי זוג שהתפרסם בעיתונות ובטלויזיה בזה שהוא מאשים את הממשלה שהיא מתפקדת כמו שצריך ע"י שהיא לוקחת להם את הילדים מהאוהל והם פוחדים ללכת ללדת בבית חולים מפני ש'מחכים' להם שם לקחת את הילד שחלד להם שם

ואיך זה קשור?

אתה אמרת מקודם שעם כל הצער לא אתה הכררחת את החיילים ההרוגים להתגייס. באמת לא אתה הכרחת אבל המצב שלנו מכריח אותנו להגייס. המצב שאנחנו נמצאים בו שאנחנו מוקפים במדינות אוייב מכל הכיוונים ובארגוני טרור שהם מה לעשות מחייבים אותנו להתגייס ולשמור על המדינה שלנו.

עוד אמרת שאתה פשוט רוצה להיות אגואיסט- אז אני אומר בלי להתבייש שבן אדם שרוצה להיות אגואיסט שפשוט יעוף מהמדינה הזאת. ולומר את האמת, אנחנו ממש לא צריכים אנשים כמוך פה, אני בטוח שכולם פה מעדיפים לתת ולקבל ולעזור ולקבל עזרה ולתרום את מה שיש להם ולקבל תמורות מאחרים, אתה לעומת זאת מעדיף לקבל ולא לתת, בלי שאכפת לך מאף אחד. אנשים כמוך לא אוהבים לא במדינה לא במקומות עבודה לא בחברה ולא בשום מקום, ואולי אתה בן אדם צבוע שבחברה אתה מתנהג אחרת ובפורום מאחורי מסך אתה אומר את מה שאתה מרגיש באמת אבל שתגיע באמת למקומות עם חוקים ומשמעת וצריך לתת ולא רק לקבל תראה כמה זה יהיה לך קשה ולא תיהיה לך ברירה.

ושתקבל את ה21 אני בהחלט מקווה שהצבא יכתוב לך את הדברים הכי גרועים שרק אפשר.

לא המצב הכריח, המדינה הכריחה - וההבדל, גדול.

אתה לא יודע מה אני נותן ומעניק ומה לא - אז תסתום ת'פה, ומהר. נכון, היה נחמד מאד להיות אגואיסט מדי פעם, וצבוע מי שאומר אחרת. לא אמרתי שאני אגואיסט - אם אתה לא רואה את ההבדל, אתה נמצא בבעיה קשה. אני נותן למי שיודע להחזיר, אני לא מוכן לתת ולתת ולאכול חרא בחזרה. וזה מה שקורה כשאני מתגייס. אתה רוצה לאכול חרא ולהיות פראייר - תפאדל, תהנה.

לא מפריע לי מה יכתבו לי, באמת שלא. כי גם ככה אין לי כוונה לעבוד או להיות בקשר עם בנאדם כלשהו שבאמת יתייחס לזה. אבל בכל זאת אני לא אסכים שיכתבו לי משהו, אתה יודע למה? כי אסור להם. דורשים ממני לשמור על חוקים מסוימים - אני דורש אותו דבר בחזרה.

לא.

חוק חינוך חובה כבר לא חל עליך, אף אחד לא מכריח אותך ללכת לבית הספר. למרות זאת, אתה עדיין מנצל את הזכות שמעניקה לך המדינה להשלים 12 שנות לימוד ולקבל תעודת בגרות שמהווה אבן יסוד בקבלה לכל מוסד אקדמי. תהית פעם מי משלם את המשכורת של המורים שלך ודואג שבית הספר שלך ימשיך לפעול? לולא המדינה, סביר להניח שהיית מוכר עכשיו ירקות בבסטה בשוק.

OK, אז מילאתי עד עכשיו את החובה הזו וסיימתי אותה, עכשיו אני מקבל את הזכות שלי להשלים 12 שנות לימוד. מי מממן את המשכורות של המורים? ההורים שלי והורים של המון תלמידים אחרים שמשלמים מיסים.

עריכה:

דרך אגב, שיטת הבגרויות בארץ שמהווה תנאי לקבלה למוסד אקדמי היא מסריחה.

פורסם

ומי מאפשר להורים שלך ושל המון תלמידים אחרים לעבוד ולהרוויח כסף, כדי שהם יוכלו לשלם את המסים שמממנים את החינוך שלך?

פורסם

מה זאת אומרת? באמת שלא הבנתי אותך.

פורסם

מי מאפשר להורים שלך לחיות בישראל, לעבוד בישראל ולנצל את הזכויות של ישראל?

פורסם
  • מחבר

אבל למה ההורים שלך משלמים מיסים? מה הם פרייארים? לא הם לא. זאת מחובתם לשלם מיסים ומחובת המדינה לספק לך לימודים עד כיתה ט'. אחרי זה, זאת זכותך ללמוד המדינה פה לא חייבת לך כלום היא נותנת לך זכות היא יכולה גם לומר לך שהיא לא רוצה לממן לך לימודים אם אתה רוצה יש בתי ספר פרטיים תשלם להם כל שנה והם ילמדו אותך, אבל כנראה שהמדינה חושבת שכדאי להשקיע בך אז היא מממנת לך לימודים, ותאמין לי שבכסף הזה יש דברים הרבה יותר טובים לעשות כי למדינה בכלל לא משתלם לממן לימודים לחברה כמוך שלא מוכנים למלא את חובותיהם.

פורסם

מה זאת אומרת? באמת שלא הבנתי אותך.

זו הנקודה שאליה אני מוביל.

מי שמאפשר לך לקבל חינוך ותעודת בגרות במדינת ישראל זו המדינה, והערובה היחידה לקיומה היא צה"ל.

פורסם

מה הקשר מחט לתחת? זו מערכת של זכויות וחובות. המדינה לא עושה את זה כי יש להם פנים יפות.

אבל למה ההורים שלך משלמים מיסים? מה הם פרייארים? לא הם לא. זאת מחובתם לשלם מיסים ומחובת המדינה לספק לך לימודים עד כיתה ט'. אחרי זה, זאת זכותך ללמוד המדינה פה לא חייבת לך כלום היא נותנת לך זכות היא יכולה גם לומר לך שהיא לא רוצה לממן לך לימודים אם אתה רוצה יש בתי ספר פרטיים תשלם להם כל שנה והם ילמדו אותך, אבל כנראה שהמדינה חושבת שכדאי להשקיע בך אז היא מממנת לך לימודים, ותאמין לי שבכסף הזה יש דברים הרבה יותר טובים לעשות כי למדינה בכלל לא משתלם לממן לימודים לחברה כמוך שלא מוכנים למלא את חובותיהם.

לא, אם המדינה לא תתן לי דברים בחזרה, היא לא תקבל דבר. זה לא בגלל שהיא חושבת א, ב, ג.

ואם כבר נכנסנו לזה, למדינה משתלם לממן לימודים, לכולם. כי אחרת תהיה פה חברה פושעת שלא מועילה בדבר וחצי דבר.

זו הנקודה שאליה אני מוביל.

מי שמאפשר לך לקבל חינוך ותעודת בגרות במדינת ישראל זו המדינה, והערובה היחידה לקיומה היא צה"ל.

נכון. אבל לא כל אחד מתאים למסגרת הצבאית, ואדם כזה לעולם לא יוכל להועיל לאותה מסגרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים