עבור לתוכן

שירותך בצבא, קרבי?ג'ובניק?

מה העדיפות שלך בצבא 1,763 הצבעות

1. 1. מה העדיפות שלך בצבא

• הכי קרבי שאפשר
    • קרבי אבל לא רציני
    • תומך לחימה שבין החזית לעורף
    • ג'ובניק עד הסוף
    • לא רוצה צבא

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

כולם סוחבים הרבה משקלים (קרביים), אין מה לעשות, ככה זה מסלול. דרך אגב הכל בצבא מקרין, אפילו האוכל =)

ובקשר לכל המורעלים שעוד לא התגייסו- תרגעו טיפה זה באמת כולה צבא, ואתם שומעים את זה מאחד שעבד קשה וקרע את עצמו לפני הגיוס כדי לעבור יום סיירות וגיבוש כדי להגיע למקום טוב, אחרי הכל זה בסך הכל צבא וצריך לכבד את כל התפקידים אם זה פקיד בקרייה, לוחם במסייעת או לוחם בסיירת, תכבדו את כולם, המטרה פה בגדול היא שמירה על הביטחון של כולנו וכולם תורמים לזה.

• תגובות 166
  • צפיות 12.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סטינגר עושים 05?

הם באמת סוחבים ת'חרא הזה על הגב שלהם כל היום? כל אחד שם מתחיל ב-80 קילו?...

אתה מדבר על זה?

http://pic.hevre.co.il/Files/83DE4C5821EC4D448E799BFA81983270/norm_3A2EEE5EEAA84748983FCC0A0EC79741.JPG

;D ;D ;D

כול הציוד ביחד יכול להגיע בכיף ל50 קילו..זה לא כזה סיפור להסתדר עם זה ד"א,יש תופסנים מיוחדים

פורסם

49 מתוך ה57 שרוצים להיות "קרביים קרביים" ינשרו ביום הראשון של הגיבוש לסיירות הקרביות :lol: חבר'ה פה זה העולם האמיתי לא ENEMY TERRITORY חחחח

כאחד שאני בספק שהיה אי פעם בגיבוש שכזה, אני לא חושב שכדאי לך לזלזל ללא סיבה באנשים שבפורום הזה.

פורסם

אני לא מזלזל, מה שאמרתי זה נתון כללי, אחוז גבוהה מאוד נושר כבר בהתחלה, אני מכיר מישהו מהצבא שהיה בסיירת ולפחות זה מה שהוא סיפר לי, כמעט בכל המחזורים רוב האנשים שמגיעים לגיבושים ולכל הדברים האלה נושרים מהר מאוד, כמובן שתמיד יש את ה30-40% שעוברים הכל בהצלחה, אחרת לא היו לנו לוחמים :smile1: [צודק, אני לא הייתי וגם לא יהיה, אבל מי שאני מדבר עליו עבר גיבוש וגם העביר]

בכל מקרה, לקחתי את הנתון הזה, והערכתי שבהתחשב שאנו מדברים על פריקים של מחשבים, שרוב היום יושבים על המחשב, או מול מסך אחר, הסיכויים שלהם עוד קטנים יותר מהשאר :silly:

כך או כך, את האמת, כמו שכבר רשמתי --- לא ממש מעניין אותי צבא, אני בכלל לא רוצה להתגייס, אין בזה שום תרומה אמיתית למדינה, זה גוף רקוב שמתפרק יותר ויותר בכל יום שעובר, ובדרך שוחק את החיילים שלו ללא כל סיבה מוצדקת [טוב, בוא נגיד שאת הלוחמים הוא שוחק כי מה לעשות, צריך הגנה, אבל כמו שכבר ראינו במלחמה האחרונה, אפילו היחידות של הלוחמים כבר בקושי מתפקדות, ורוב החיילים שהיו בשדה הקרב שנהרגו, נהרגו בגלל כשל בפיקוד ולא בתפקוד, מה שמחזיר אותי לנקודה שהגוף הזה מתפרק].

:/ אבל מי שחושב שככה הוא "מחזיר את חובו למדינה" [או איך שאתם לא מגדירים את זה], אני מאחל לו בהצלחה מכל הלב :) .

אני בכל מקרה או שלא מגייס בכלל על 24 קבוע [לא זמני], או שאני אתנדב בכל זאת, רק בשביל שיהיה לי ברזומה רשום ששירתתי בצה"ל, זה חשוב בחלק מהמשרות היום......

ולמי שתהה, אני לא איזה נוצרי פרו-נאצי, אני לא נוצרי גם לצורך העניין, ואף על פי שזה לא נשמע ככה במה שכתבתי פה, אני אוהב ת'מדינה, אבל אני לא אזרוק את הבריאות שלי לפח בשביל כלום.

-ג'ו

פורסם
  • מחבר

^^^ דיברת על הצבא שהוא גוף שמתפרק אבל בלי להעליב בגלל אנשים כמוך גם המדינה שלנו מתפרקת.

פורסם

המדינה מתפרקת בלי קשר לנושא . ראיתם כמה מהתירוצים שהיה לגוש קטיף למה לא לעזוב ? 1 מהם בגלל שההכנסות שלהם תורמות לממשלה . אם זה היה נכון הם היו בונים ישוב בשטחים ללא הטבות ממשלה והיו משלמים בעצמם על כול השרותים וההבטחון

פורסם

49 מתוך ה57 שרוצים להיות "קרביים קרביים" ינשרו ביום הראשון של הגיבוש לסיירות הקרביות :lol: חבר'ה פה זה העולם האמיתי

לא ENEMY TERRITORY חחחח

אני בחרתי "לא רוצה צבא" אבל ת'כלס אני אתגייס, בעצם, אני אתנדב, זובי שאני אעשה טירונות.

-ג'ו

"העולם האמיתי" כמו שאתה אומר זה גדודים לא סיירות ...

פורסם

כולם סוחבים הרבה משקלים (קרביים), אין מה לעשות, ככה זה מסלול. דרך אגב הכל בצבא מקרין, אפילו האוכל =)

ובקשר לכל המורעלים שעוד לא התגייסו- תרגעו טיפה זה באמת כולה צבא, ואתם שומעים את זה מאחד שעבד קשה וקרע את עצמו לפני הגיוס כדי לעבור יום סיירות וגיבוש כדי להגיע למקום טוב, אחרי הכל זה בסך הכל צבא וצריך לכבד את כל התפקידים אם זה פקיד בקרייה, לוחם במסייעת או לוחם בסיירת, תכבדו את כולם, המטרה פה בגדול היא שמירה על הביטחון של כולנו וכולם תורמים לזה.

;D

חובל?...

אממ בגלל שיום הסיירות בא עליי לטובה תוכל בבקשה לציין מה היו התוצאות שלך בבר-אור, איך התאמנת ומה קיבלת?

פורסם

אני לא מבין אותך, גם אם המדינה לא מעניינת אותך, מה עם המשפחה והחברים שלך? מבחינתי הדרך שאני הכי יכול לשמור ולדאוג על האחים הקטנים שלי ועל ההורים שלי והחברים שלי ובכלל כל המשפחה שלי זה להתגייס לצבא, אז גם אם לא תיהיה בקרבי אתה עדיין שומר עליהם.

חוץ מזה שבלי שום קשר צריך להיות אכפת לך קצת מהחיילים ההרוגים שלנו והחטופים שלנו שאת כל זה הם סובלים בישבילך ואתה מחליט שלך לא מגיע "לסבול" קצת בישבילם.

אני לא מבין בכלל איך אתה יכול לחשוב לא להתגייס במצב שלנו היום, אפילו לא להיות ג'ובניק. קצת אכפתיות מצידך הייתה משנה את התמונה לגמרי כי כנראה שלא אכפת לך עד כדי כך לא מהמשפחה שלך לא מהחברים שלך ולא מהחיילים לא החטופים לא ההרוגים ובטח שלא מהשאר שעכשיו משרתים ושומרים על המשפחה שלך ועליך.

בקשר לכל השטויות שדיברת על זכויות, אז נתחיל מזה שבדיקות רפאויות גם יכולות לעזור לך, למשל אני גילתי שיש לי משהו בלב (לא משנה עכשיו) ועוד חודשיים וחצי יש לי טיפול לזה, דבר שני, ממתי במצב מתמשך של מלחמה ומבצעים והרוגים יש זכויות? מה עם הזכות שלך לתרום קצת, ואם לא למדינה אז לך? הצבא זה גם מסגרת שמחנכת את הבן אדם זאת מסגרת שתורמת הרבה מאוד. לי יש עוד זמן אבל אני בעתיד מוציא תואר הנדסאי תואר טכנאי ותואר ראשון בהנדסה, ומשם אני הולך לגיבוש צנחנים (כרגע אני בפנמ"צ). חבל שאתה לא חושב על מה שאתה יכול להשיג מהצבא ועל מה שאתה יכול לתרום לצבא ובכלל למדינה שלך.

חג שמח.

עם כל הצער שבדבר, אני לא הכרחתי אף חייל שנהרג להתגייס לצבא. ואני לא רוצה להתגייס בעצמי - וגם אם כן, אף אחד לא חייב לי דבר. אם אני עושה משהו - אני עושה את זה כי אני רוצה לעשות אותו, לא כי מכריחים אותי, לא כי אני חייב ולא כדי שיהיו חייבים לי.

בוא נודה באמת - אגואיסטיות זה לא דבר רע. הלוואי שהייתי יכול להיות אגואיסט כמו שהייתי רוצה, אתה יודע איזה כיף זה? לעשות מה שאתה רוצה בלי לדאוג ובלי שיהיה אכפת לך ממישהו?

אם אני ארצה לעשות בדיקות רפואיות - אני אעשה אותן גם בלי הצבא ובלי שמידע אינטימי, פרטי, אישי שלי יגיע לכל מיני גורמים שאין לי עניין איתם.

אתה אומר שהצבא בעצם תורם לי, אבל אם זה באמת היה ככה - לא הייתי מסרב להתגייס, הרי שזה היה לטובתי.

2. ואוו אתה פשוט גאון! פשוט אף אחד לא יתגייס! חבוב, ישראל נמצאת במצב תמידי של סכנה קיומית ואני פשוט אתפלץ אם תאמר שכמה מחבלים זו לא סכנה קיומית - זה בהחלט כן ולולא צה"ל היו כבר מזמן טובחים בכל ישראל.

15. דמוקרטיה עובדת על מערכת של זכויות וחובות, לא רק זכויות.

בתור אזרח במדינת ישראל(שכמו שכתבתי לעיל נמצאת בסכנה קיומית), אחת החובות שלך היא לשרת את מדינתך.

16. אתה מעז להשוות את צה"ל לוורמכט? אני פשוט לא מאמין שעשית את ההשוואה הזאת.

אין דבר שמחליא אותי יותר מהשוואת השואה(או כל רצח עם אחר) לדברים עכשווים שאין להם אפילו לא קשר מועט לדבר הנוראי הזה... יהיה זה מן הימין הקיצוני(מתנחלים עם טלאי צהוב) ויהיה זה מן השמאל הקיצוני(רצח עם של הפלשתינאים המסכנים! סה"כ מחבלים, אפשר לחשוב שהם באמת מזיקים למדינה... -_-).

17. אפילו תנאים בסיסיים אתה לא מקבל? אתה מקבל בערך 300 שקל לחודש "דמי כיס" ואם יש לך בעיות כספיות לא תהיה לצבא שום בעיה לשכן אותך באחד ממתקניו ולדאוג לך לאוכל, נכון, לא תוכל לשחק שם בPlaystaion 3, אבל זה לא בדיוק נכנס להגדרה של "בסיסי", נכון?

אני בשמחה הייתי פותח איתך בדיון מחושב ותרבותי, אבל ההשוואה שלך של צה"ל לוורמאכט הייתה כ"כ מגעילה, כ"כ בזויה שבאמת ש"הוצאת לי את החשק" לדבר איתך, כי מנסיון, אנשים כמוך נוטים להיות אטומים בדיוק כמו אותם מתנחלים עם טלאי צהוב.

נמאס לי לראות את הקיצוניות הזאת אצל אנשים, ימין או שמאל - קיצוניות לא הביאה שום דבר טוב לאף אחד ומבחינתי קיצוני ימני הוא אידיוט בדיוק כמו קיצוני שמאלני.

2. נכון, אבל אנשים שלא רוצים להילחם לא יכולים לעזור, גם אם תהפוך אותם מהרגליים ותתלה אותם מעל לכרישים מורעבים למשך 24 שעות.

15. נכון! זו בדיוק אחת הטענות שלי! איפה הזכויות שמגיעות לי?! אני מקבל אותן?! לא! אז למה שאני אמלא את החובות שלי?

16. אין דבר שמחליא אותי יותר מאשר זלזול בחיי אדם. צה"ל בהחלט מזלזל בחיי אדם כאשר הוא רוצח(גם אם זה בטעות ותוך כדי פעולה מבצעית חשובה - זה עדיין רצח, אין לזה מילים יפות יותר) מאות פלסטינים מדי חודש. על מה שרשמת בסוגריים אני אפילו לא אגיב, כי זה לא שווה תשובה.

17. כנראה שההגדרה שלנו לתנאים בסיסיים היא קצת שונה.

lollipop15, אתה מציג כאן המון אנוכיות, וראייה מאוד מעוותת לגבי הצבא. נראה כאילו מבחינתך הצבא הוא בראש ובראשונה מקום רווי בסיכונים מיותרים, מרמור (שגורם להתאבדות של חיילים) וסבל לא מוצדק, שקיים רק בשביל פראיירים שאין להם מה לעשות בחיים ולא אכפת להם מהזכויות של עצמם. להתגייס לצבא זה בשבילך להיות עבד 3 שנים, כשאתה לא ממש מקבל מכך תמורה, אז למה? מה, אתה פראייר?

לא יודע מי הכניס לך לראש שצה"ל=רע, שצה"ל=הפרת זכויותיך כאזרח ושצה"ל=סתם לזרוק את החיים לפח. מאוד כואב לראות אנשים עם נטייה כ"כ אנוכית ומלאה בראייה שלילית של כל מה שקשור לצבא.

אולי באמת אין לך מקום כאן בארץ. אין לך מוטיבציה להועיל, וזה סתם בזבוז משאבים? גם עכשיו אתה בזבוז של משאבים למדינה ולהורים שלך.

אין לך מוטיבציה בגלל שאתה אנוכי. מכאן שתמיד תהיה בזבוז משאבים ואוכל חינם, אלא אם כן יהיה חוק שיגרום לך לצאת מהבועה שלך ולעזור קצת כשצריך. ולכן הגיוס חובה - בגלל אנשים "חסרי מוטיבציה" כמוך.

המדינה הזו עדיין קיימת בזכות "פראיירים" שהקריבו המון, ללא תמורה, רק כדי שאוכלי חינם כמוך יחיו כאן. אם כולם היו חולקים את נקודת המבט שלך, היתה כאן ארץ פלסטינאית מוסלמית. לדעתי זו בהחלט סיבה שמצדיקה את הגיוס כחובה.

אולי כשתתבגר קצת יותר תבין שכל העניין של להיות אזרח במדינה הזו הוא הקרבה עצמית. אין לנו ברירה, אנחנו צריכים את כל משאבי האנוש האפשריים כי אנחנו מוקפים אויבים מבפנים ומבחוץ - אז המדינה חייבת שאזרחיה הפראיירים יתגייסו למען המטרה הזו, לגוף היחיד שקיים שמשרת את המטרה הזו. כמובן שלקיחת חלק בזה משמעותה אכילת הרבה חרא, כי - מה לעשות - צריך להתמודד עם אינסוף חרא כדי לגאול את המדינה מהצרות שלה.

לא מתאים לך המצב הזה? מרגיש שאתה נדפקת כי אתה חי במדינה במצוקה, שזקוקה לאזרחים שלה ולא נותנת להם כלום בתמורה? לא בא לך לקיים את החובות שלך למדינה הזו כאזרח?

יפה. טוס לך לארץ יותר שקטה, שם ידאגו לך, ותפסיק לבזבז לי את המשאבים.

תפסיק לראות את זה כדבר מובן מאליו.

בזכות מי, לעזאזל, אתה חושב שיש לך את האפשרות ללמוד, לעבוד ולבלות בארץ הזו? בזכות אותם "פראיירים". ובכן, מכיוון שאתה מתייחס אליהם כאל הפראיירים שלך, זה הופך אותך לא רק לאנוכי, אלא לעלוקה.

כלומר אתה לא תומך במטרה של להגן על המדינה שלך. יפה. יפה מאוד.

זה הרי ברור שאתה לא יודע כמעט כלום על הצבא, אז איך אתה יודע על התנאים? ואיך אתה יודע מה התנאים שתקבל במקום הספציפי שאליו תתגייס?

קיצר, תפסיק לדרוש ולדרוש ולהגיד ש"מגיע לי שיהיו לי זכויות" וכל שאר זיבולי המוח האלו.

תתחיל להרוויח את הזכויות שלך. תעשה משהו בשביל המקום שאתה חי בו. אחרת אין לך מקום כאן. עכשיו לך תבקש (לא, תדרוש, כי זו זכותך) מאמא'לה ואבא'לה דמי חנוכה שתבזבז אותם על צעצוע חדש.

מי אתה שתחליט איך, כיצד והאם אני מועיל ותורם למדינה?

נעזוב בצד את העניין של הגיוס חובה ונאמר שהוא מוצדק; נכון, כאזרח יש לי זכויות וחובות, אבל אני לא מקבל את הזכויות שמגיעות לי, אז למה שאני אמלא את החובות שלי?

אתה רואה בזה הגנה על המדינה שלי, אני לא! ויש עוד דרכים רבות שבהן אפשר "להגן" על המדינה.

"זכויות" - לפתוח בשבילך מילון? אין כאן מה להרוויח אותן, כי הן מגיעות לי בכל מקרה.

גם אם לדעתכם נסחפתי, אני עומד מאחורי מה שאני אומר. המון אנשים מתבזבזים בצבא, ובזה אני מאשים את הצבא כגוף לא יעיל במיוחד.

לומר שמי שלא רוצה לא ילך - זה עוד מילא.

אבל לומר "אני לא רוצה להתגייס, אני רוצה ללמוד ולעבוד ולבלות במקום כי מגיע לי, ואני לא חייב לאף אחד כלום, בטח לא למדינה" - זה כבר ממש לא לעניין. אני לא בא להכריח אף אחד להתגייס חלילה, אבל לפחות לא להפגין בצורה מפורשת אגואיזם וחוסר נכונות לתת קמצוץ מעצמך. רק רציתי לומר שאנחנו צריכים לחשוב על קודם לתת ואח"כ לקבל.

למה? למה שאני אחשוב על לתת אם אני לא מקבל?

עוד עלוקה במדינה ... כמו הדתיים והערבים.

מערכת חינוך דפוקה וחינוך רקוב בבית גורמים לתוצאה הזאת. :nixweiss:

נכון, מערכת חינוך דפוקה מאד יש לנו, וחבל על כך. בכלל, מדינה דפוקה. אם היה לנו חינוך קצת יותר ראוי, אולי היו קצת פחות אנשים שחושבים שהם יכולים להכריח את כל המדינה לעשות מה שהם רוצים רק כי הם חושבים שזה נכון.

לא יודע מה איתכם, אני די מופתע מהאנשים בפורום הזה

הרגע הצבעתי לסקר.

66 אנשים רוצים להיות קרביים (55 מתוכים הכי קרבי שאפשר)

ועוד 22 רוצים להיות תומכי לחימה. 41 רוצים להיות ג'ובניקים עד הסוף. אפשר להגיד שזו קצת עצלנות, אבל זו גם תרומה כמו שצריך P:

לא חשבתי שכל כך הרבה ירצו להיות קרביים בפורום של מחשבים.

על מה מתערבים ש30% מהם בכלל לא יתגייסו ועוד 30% יפרשו תוך שנתיים?

אני לא מזלזל, מה שאמרתי זה נתון כללי, אחוז גבוהה מאוד נושר כבר בהתחלה, אני מכיר מישהו מהצבא שהיה בסיירת ולפחות זה מה שהוא סיפר לי, כמעט בכל המחזורים רוב האנשים שמגיעים לגיבושים ולכל הדברים האלה נושרים מהר מאוד, כמובן שתמיד יש את ה30-40% שעוברים הכל בהצלחה, אחרת לא היו לנו לוחמים :smile1: [צודק, אני לא הייתי וגם לא יהיה, אבל מי שאני מדבר עליו עבר גיבוש וגם העביר]

בכל מקרה, לקחתי את הנתון הזה, והערכתי שבהתחשב שאנו מדברים על פריקים של מחשבים, שרוב היום יושבים על המחשב, או מול מסך אחר, הסיכויים שלהם עוד קטנים יותר מהשאר :silly:

כך או כך, את האמת, כמו שכבר רשמתי --- לא ממש מעניין אותי צבא, אני בכלל לא רוצה להתגייס, אין בזה שום תרומה אמיתית למדינה, זה גוף רקוב שמתפרק יותר ויותר בכל יום שעובר, ובדרך שוחק את החיילים שלו ללא כל סיבה מוצדקת [טוב, בוא נגיד שאת הלוחמים הוא שוחק כי מה לעשות, צריך הגנה, אבל כמו שכבר ראינו במלחמה האחרונה, אפילו היחידות של הלוחמים כבר בקושי מתפקדות, ורוב החיילים שהיו בשדה הקרב שנהרגו, נהרגו בגלל כשל בפיקוד ולא בתפקוד, מה שמחזיר אותי לנקודה שהגוף הזה מתפרק].

:/ אבל מי שחושב שככה הוא "מחזיר את חובו למדינה" [או איך שאתם לא מגדירים את זה], אני מאחל לו בהצלחה מכל הלב :) .

אני בכל מקרה או שלא מגייס בכלל על 24 קבוע [לא זמני], או שאני אתנדב בכל זאת, רק בשביל שיהיה לי ברזומה רשום ששירתתי בצה"ל, זה חשוב בחלק מהמשרות היום......

ולמי שתהה, אני לא איזה נוצרי פרו-נאצי, אני לא נוצרי גם לצורך העניין, ואף על פי שזה לא נשמע ככה במה שכתבתי פה, אני אוהב ת'מדינה, אבל אני לא אזרוק את הבריאות שלי לפח בשביל כלום.

-ג'ו

^^^צודק.

^^^ דיברת על הצבא שהוא גוף שמתפרק אבל בלי להעליב בגלל אנשים כמוך גם המדינה שלנו מתפרקת.

המדינה הזו מתפרקת בגלל קיצונים שרוצים להכריח את כולם לנהוג ע"פ הרצון שלהם.

פורסם

א) אתה מקבל את כל הזכויות שמגיעות לך על פי חוקי מדינת ישראל. אם אתה לא מרוצה מהן, אתה מוזמן לעזוב את המדינה. בלי קשר, כתנאי לקבלת הזכויות האלו, אתה חייב למלא חובות בסיסיות שגם הן מוגדרות ומעוגנות בחוקי המדינה.

ב) אתה מתכוון לשלם מיסים?

פורסם

א. נכון. אם היתה לי אפשרות להיוולד במדינה אחרת, תאמין לי שהייתי עושה את זה.

ב. כן.

פורסם

א. אז למה אתה לא מהגר?

ב. למה? מה זה נותן לך? יש המון אנשים במדינה שלא משלמים מסים, למה שתהיה פראייר? אם אתה לא מקבל את כל הזכויות שאתה רוצה, למה שתמלא בכלל חובה כלשהי כלפי המדינה?

פורסם

א. אז למה אתה לא מהגר?

ב. למה? מה זה נותן לך? יש המון אנשים במדינה שלא משלמים מסים, למה שתהיה פראייר? אם אתה לא מקבל את כל הזכויות שאתה רוצה, למה שתמלא בכלל חובה כלשהי כלפי המדינה?

א. כי אני לא יכול.

ב. אין כאן מקום להשוואה. הזכויות שאני לא מקבל ושאני מדבר עליהן, אין להן ערך כספי, בדיוק כמו גיוס חובה. למיסים ולזכויות אחרות שאני כן מקבל, יש ערך כספי.

פורסם

לא רק שיש כאן בסיס להשוואה, אלא שאתה בעצמך שומט מתחתיך את הטיעון שעליו אתה מתבסס. בכל מדינה לאזרח יש "סט" של חובות שעליו למלא ו"סט" של זכויות שהוא זכאי להן.

אתה מתנה את נכונותך למלא את החובות האזרחיות שלך בכך שתקבל את כל הזכויות המגיעות לך; בפועל אתה מקבל את כל הזכויות המגיעות לך, אבל עדיין לא מוכן למלא את החובות שלך. כלומר אתה בעצם פרזיט.

מצד שני, אתה טוען שיש חובות שאתה כן מוכן למלא, למרות ש(לטענתך) אתה לא מקבל את הזכויות שמגיעות לך - כלומר אתה גם צבוע וחוסר הרצון שלך להתגייס לא נובע מכך שאתה באמת מרגיש שמקפחים אותך (אחרת לא היית משלם גם מיסים) אלא סתם כי לא בא לך ויותר קל להשתמט מהצבא מאשר לא לשלם מיסים.

נ.ב. לגיוס חובה אין ערך כספי? מה אתה אומר. בשלוש שנים, באזרחות, יכולת להרוויח הרבה מאוד כסף - אבל זה עדיין יהיה פחות כסף ממה שאדם עם הכנסה גבוהה יחסית ישלם למדינה בצורה של מיסים במהלך אותן שלוש שנים.

פורסם

א. כי אני לא יכול.

ב. אין כאן מקום להשוואה. הזכויות שאני לא מקבל ושאני מדבר עליהן, אין להן ערך כספי, בדיוק כמו גיוס חובה. למיסים ולזכויות אחרות שאני כן מקבל, יש ערך כספי.

גיוס החובה זה מה ששומר על המדינה הזו כמדינה. לשאר הזכויות\ חובות אין משמעות בלי קיום המדינה.

שרות לאומי\ בצבא זה החובה והזכות הכי בסיסיים שיש. אם אתה לא מוכן לעשות אותם, אתה לא יותר מעלוקה שרק פוגעת במדינה, ולא משנה כמה מיסים אתה משלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים