עבור לתוכן

שירותך בצבא, קרבי?ג'ובניק?

מה העדיפות שלך בצבא 1,763 הצבעות

1. 1. מה העדיפות שלך בצבא

• הכי קרבי שאפשר
    • קרבי אבל לא רציני
    • תומך לחימה שבין החזית לעורף
    • ג'ובניק עד הסוף
    • לא רוצה צבא

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שמדובר בשילוש הקדוש שריון תותחנים נ"מ

הסדר של האופציות שיש לבחור הוא.

תותחנים

שריון

נ"מ

בתותחנים יש סיכוי של 30 אחוז להגיע ליחידה מיוחדת.

בשריון יש את פלס"ר 7\401 הסיכויים להגיע לא משהו

בנ"מ יש לך את ינמ"מ הסיכויים להגיע אפסיים וכנ"ל לסטינגר או למחבט.

• תגובות 166
  • צפיות 12.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הנה:

1. למה חרדים וערבים לא ואני כן?

2. לא רוצה להיות פראייר, תראה למעלה.

3. אין לי נטיות אובדניות.

4. אני אתגייס ביום שבו אני אוכל להתחתן כרצוני בחתונה אזרחית, כמו כולם.

5. יש לי דברים הרבה יותר טובים לעשות בזמן הזה: ללמוד, לעבוד ולבלות.

6. לנצל את התקופה הכי טובה של החיים שלי למטרות קצת יותר מעניינות.

7. אין שכר נורמלי.

8. חוסר מוטיבציה אדיר כתוצאה מהאפליה שיש כאן במדינה.

9. לא רוצה לקחת על עצמי את האחריות של להחזיק נשק ביד ובמידת הצורך להיות אחראי על חיים של אנשים אחרים, ואף אחד לא יכול להכריח אותי ואחרי זה להאשים אותי במידה ואני מפשל.

10. אדם ללא מוטיבציה לא יכול להועיל לצבא, ולי ממש אין מוטיבציה.

11. הפרעות שינה. אין מצב שאני נרדם לפני 2-3 בלילה וקם לפני 7, וגם אחרי זה, בדרך כלל כל היום אני עייף ונרדם לפעמים גם כמה פעמים במהלך היום.

12. סיבות אישיות נוספות שאין לי כוונה לפרט כאן.

1. וילדים חרדים שואלים למה אני צריך ללכת עם עשרים שכבות בקיץ- לא, וילדים ערבים שואלים את ההורים למה הם צריכים לגור קומה אחת מעליהם- לא!

2. כי כל שאר המתגייסים פשוט חולמים להיות פראירים, באותה גישה למה לשלם מיסים למה לשמור על החוק וכו' וכו'.

3. מי אמר שהצבא אובדני אם אתה לא רוצה תהיה ג'ובניק ותהיה במקומות הבטוחים ביותר בארץ.

4. תומך בחתונה אזרחית אבל שוב תחפש תירוצים יותר משכנעים נראה לי שאפילו את עצמך אתה לא משכנע.

5. דברים יותר טובים עבור מי- עבורך בלבד אולי תתן אתה בשביל אחרים- (החברה לא האחרים מסעיף 1). ותפסיק לחשוב רק על עליך.

6. הצבא יכול להיות מעניין (גם עבור ג'ובניקים) חוץ מזה שזה לא ממש מעניין אף אחד מה מעניין אותך.

7. השכר הוא יותר דמי כיס אתה שוב חושב רק על הרווח שלך.

8. פשש טיעון הכי מונפץ ששמעתי עד עכשיו.

9. מי אמר שיתנו לך אחריות תקטין ראש תהיה ג'ובניק וזהו תאמין לי שאף אחד לא יבכה חוץ מהערבי במחסום שיחטוף כת לפרצוף מאיזה מגבניק.

10. יכול להועיל כי אם אין מוטיבציה הכלא יתן לך מספיק כזאת.

11. אל תדאג יש תפקידים בשבילך למשל מאבטח מתקנים במשמרת ערב/ לילה חוץ מזה שעם העייפות השינה תסתדר טוב טוב.

12. אז אל תוסיף סעיף 12.

טוב בקשר למנאייקים אז שנה וחצי מהשירות הייתי בכלא קציעות- למי שלא מכיר זה כלא של אסירים בטחוניים שלא מזמן עבר לשב"ס.

ותאמין לי שאחרי השירות שם נהיה לי כבוד לחברה עם הכומתה הכחולה (אלו שבמעברים, בכלא ועוד כמה תפקידים חשובים).

אז לא כולם נותנים דוחות ותאמין לי שיש חיילים שאם הייתי יכול הייתי נותן להם דוח בעצמי אני מדבר על העובד רסר הלא מגולח עם הנעלי פומה וכיפה של סעדו,

שחותך כל יום לבית כבר בשלוש והולך לרוב בלי חולצה.

אני לא אומר שצריך לחפש חיילים בקטנות אבל בסופו של דבר רוב מי שמקבלים את הדוחות הם החברה האלו ולא קרביים (שגם לרוב יוצאים מדוגמים יותר מג'ובניקים בקרייה).

חוץ מזה אחי הקטן התגייס למשטרה צבאית והוא עכשיו הולך להיות חוקר תאונות אז כן יש כומתה כחולה אבל הוא לא נותן דוחות.

פורסם

אני יודע שעבר כמעט שבוע, אבל הייתי חסום ואני אענה בכל זאת, רק כי לא הועלת בטוב ליבך לסתום את הפה.

1. אף אחד לא מכריח אותם.

2. נכון, אז למה להתגייס ולהיות פראייר? שאף אחד לא יתגייס.

3. צבא יכול לגרום לאנשים להתאבד, ולחייל(לא משנה באיזה תפקיד) יש יותר סכנות.

4. למה לא? אני דורש שיווין זכויות! כשאני אקבל שיווין זכויות ואוכל להתחתן בחתונה אזרחית, אני אדאג לשיוויון זכויות ואתגייס.

5. מי אמר שאגואיסטיות זה דבר רע? לפי דעתי זה דבר מעולה להיות אגואיסט, חבל שאני לא אגואיסט.

6. אותי זה מעניין ולא מעניין אותי את מה אחרים מעניין.

7. ראה סעיף 5.

8. למה? אדם ללא מוטיבציה לא יכול להועיל לצבא ורק יגרום לבזבוז משאבים.

9. כל תפקיד נוטל בתוכו אחריות כלשהי, גם אם זה אומר ללחוץ על כפתור. כל תפקיד מועיל למאמץ המלחמתי, הרי שאם אני לא אעשה את זה, ישלחו מישהו שהיה יכול להילחם כדי לעשות את זה.

10. לא, הכלא רק יגרום לי לשנוא את המדינה והצבא. יש עוד דרכים לצאת מכלא צבאי חוץ מלהסכים להתגייס.

11. אתה לא מכיר אותי כדי לומר לי מה יסתדר ומה לא יסתדר - אז תסתום ת'פה. זה היה א'. ב'. שוב, כל תפקיד מועיל למאמץ המלחמתי.

עוד סיבות למה לא:

13. בעיות ברכיים.

14. לאף אחד אין זכות לעשות לי בדיקות ולקבל מידע אישי שלי בניגוד לרצוני, וברגע שאני מסכים להתגייס - זה מה שקורה.

15. זכות בסיסית היא זכות החופש והחירות. ברגע שקיימת חובת גיוס - הזכות הזו מופרת.

16. אני לא יכול להתגייס ולהילחם למען מטרות שאני לא תומך בהן! הרי זה אבסורד! להזכיר לך מה קרה באירופה לפני כמה עשרות שנים, שהכריחו יהודים לעבוד למען הצבא הגרמני? אותו צבא שרצח(סליחה, השמיד) 6,000,000 מהם?!

17. אפילו תנאים בסיסיים אני לא מקבל.

להמשיך?

דרך אגב, היה לי שלשום(שישי) ויכוח במהלך שיעור תושב"ע עם איזה אידיוט אחד שאמר ש"השואה היא עונש לעם היהודי משמיים ועובדה ש80% שם היו כופרים"/"מחקרים הוכיחו שברית מילה זה נורא בריא"/"איך דבר כ"כ ישן כמו התנ"ך שרד אם הוא שקר? סימן שהוא אמת!" ועוד שטויות כאלו... הקטע הוא שאחרי 2 דקות עוד מישהי התערבה לטובתי והגענו גם להתווכח על מצעד הגאווה בירושלים(פה כבר נגענו בנקודה רגישה ועוד כמה תלמידים התחילו לקפץ ולצעוק הערות לאוויר). ככה זה היה מ10 דקות מתחילת השיעור עד 10 דקות לתוך השיעור הבא(טריפל עם המחנכת :P) כשלמורה כבר נמאס מהבלגן והיא הפסיקה אותנו :lol:

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין אותך, גם אם המדינה לא מעניינת אותך, מה עם המשפחה והחברים שלך? מבחינתי הדרך שאני הכי יכול לשמור ולדאוג על האחים הקטנים שלי ועל ההורים שלי והחברים שלי ובכלל כל המשפחה שלי זה להתגייס לצבא, אז גם אם לא תיהיה בקרבי אתה עדיין שומר עליהם.

חוץ מזה שבלי שום קשר צריך להיות אכפת לך קצת מהחיילים ההרוגים שלנו והחטופים שלנו שאת כל זה הם סובלים בישבילך ואתה מחליט שלך לא מגיע "לסבול" קצת בישבילם.

אני לא מבין בכלל איך אתה יכול לחשוב לא להתגייס במצב שלנו היום, אפילו לא להיות ג'ובניק. קצת אכפתיות מצידך הייתה משנה את התמונה לגמרי כי כנראה שלא אכפת לך עד כדי כך לא מהמשפחה שלך לא מהחברים שלך ולא מהחיילים לא החטופים לא ההרוגים ובטח שלא מהשאר שעכשיו משרתים ושומרים על המשפחה שלך ועליך.

בקשר לכל השטויות שדיברת על זכויות, אז נתחיל מזה שבדיקות רפאויות גם יכולות לעזור לך, למשל אני גילתי שיש לי משהו בלב (לא משנה עכשיו) ועוד חודשיים וחצי יש לי טיפול לזה, דבר שני, ממתי במצב מתמשך של מלחמה ומבצעים והרוגים יש זכויות? מה עם הזכות שלך לתרום קצת, ואם לא למדינה אז לך? הצבא זה גם מסגרת שמחנכת את הבן אדם זאת מסגרת שתורמת הרבה מאוד. לי יש עוד זמן אבל אני בעתיד מוציא תואר הנדסאי תואר טכנאי ותואר ראשון בהנדסה, ומשם אני הולך לגיבוש צנחנים (כרגע אני בפנמ"צ). חבל שאתה לא חושב על מה שאתה יכול להשיג מהצבא ועל מה שאתה יכול לתרום לצבא ובכלל למדינה שלך.

חג שמח.

פורסם

2. נכון, אז למה להתגייס ולהיות פראייר? שאף אחד לא יתגייס.

15. זכות בסיסית היא זכות החופש והחירות. ברגע שקיימת חובת גיוס - הזכות הזו מופרת.

16. אני לא יכול להתגייס ולהילחם למען מטרות שאני לא תומך בהן! הרי זה אבסורד! להזכיר לך מה קרה באירופה לפני כמה עשרות שנים, שהכריחו יהודים לעבוד למען הצבא הגרמני? אותו צבא שרצח(סליחה, השמיד) 6,000,000 מהם?!

17. אפילו תנאים בסיסיים אני לא מקבל.

2. ואוו אתה פשוט גאון! פשוט אף אחד לא יתגייס! חבוב, ישראל נמצאת במצב תמידי של סכנה קיומית ואני פשוט אתפלץ אם תאמר שכמה מחבלים זו לא סכנה קיומית - זה בהחלט כן ולולא צה"ל היו כבר מזמן טובחים בכל ישראל.

15. דמוקרטיה עובדת על מערכת של זכויות וחובות, לא רק זכויות.

בתור אזרח במדינת ישראל(שכמו שכתבתי לעיל נמצאת בסכנה קיומית), אחת החובות שלך היא לשרת את מדינתך.

16. אתה מעז להשוות את צה"ל לוורמכט? אני פשוט לא מאמין שעשית את ההשוואה הזאת.

אין דבר שמחליא אותי יותר מהשוואת השואה(או כל רצח עם אחר) לדברים עכשווים שאין להם אפילו לא קשר מועט לדבר הנוראי הזה... יהיה זה מן הימין הקיצוני(מתנחלים עם טלאי צהוב) ויהיה זה מן השמאל הקיצוני(רצח עם של הפלשתינאים המסכנים! סה"כ מחבלים, אפשר לחשוב שהם באמת מזיקים למדינה... -_-).

17. אפילו תנאים בסיסיים אתה לא מקבל? אתה מקבל בערך 300 שקל לחודש "דמי כיס" ואם יש לך בעיות כספיות לא תהיה לצבא שום בעיה לשכן אותך באחד ממתקניו ולדאוג לך לאוכל, נכון, לא תוכל לשחק שם בPlaystaion 3, אבל זה לא בדיוק נכנס להגדרה של "בסיסי", נכון?

אני בשמחה הייתי פותח איתך בדיון מחושב ותרבותי, אבל ההשוואה שלך של צה"ל לוורמאכט הייתה כ"כ מגעילה, כ"כ בזויה שבאמת ש"הוצאת לי את החשק" לדבר איתך, כי מנסיון, אנשים כמוך נוטים להיות אטומים בדיוק כמו אותם מתנחלים עם טלאי צהוב.

נמאס לי לראות את הקיצוניות הזאת אצל אנשים, ימין או שמאל - קיצוניות לא הביאה שום דבר טוב לאף אחד ומבחינתי קיצוני ימני הוא אידיוט בדיוק כמו קיצוני שמאלני.

פורסם

lollipop15, אתה מציג כאן המון אנוכיות, וראייה מאוד מעוותת לגבי הצבא. נראה כאילו מבחינתך הצבא הוא בראש ובראשונה מקום רווי בסיכונים מיותרים, מרמור (שגורם להתאבדות של חיילים) וסבל לא מוצדק, שקיים רק בשביל פראיירים שאין להם מה לעשות בחיים ולא אכפת להם מהזכויות של עצמם. להתגייס לצבא זה בשבילך להיות עבד 3 שנים, כשאתה לא ממש מקבל מכך תמורה, אז למה? מה, אתה פראייר?

לא יודע מי הכניס לך לראש שצה"ל=רע, שצה"ל=הפרת זכויותיך כאזרח ושצה"ל=סתם לזרוק את החיים לפח. מאוד כואב לראות אנשים עם נטייה כ"כ אנוכית ומלאה בראייה שלילית של כל מה שקשור לצבא.

אולי באמת אין לך מקום כאן בארץ. אין לך מוטיבציה להועיל, וזה סתם בזבוז משאבים? גם עכשיו אתה בזבוז של משאבים למדינה ולהורים שלך.

אין לך מוטיבציה בגלל שאתה אנוכי. מכאן שתמיד תהיה בזבוז משאבים ואוכל חינם, אלא אם כן יהיה חוק שיגרום לך לצאת מהבועה שלך ולעזור קצת כשצריך. ולכן הגיוס חובה - בגלל אנשים "חסרי מוטיבציה" כמוך.

המדינה הזו עדיין קיימת בזכות "פראיירים" שהקריבו המון, ללא תמורה, רק כדי שאוכלי חינם כמוך יחיו כאן. אם כולם היו חולקים את נקודת המבט שלך, היתה כאן ארץ פלסטינאית מוסלמית. לדעתי זו בהחלט סיבה שמצדיקה את הגיוס כחובה.

אולי כשתתבגר קצת יותר תבין שכל העניין של להיות אזרח במדינה הזו הוא הקרבה עצמית. אין לנו ברירה, אנחנו צריכים את כל משאבי האנוש האפשריים כי אנחנו מוקפים אויבים מבפנים ומבחוץ - אז המדינה חייבת שאזרחיה הפראיירים יתגייסו למען המטרה הזו, לגוף היחיד שקיים שמשרת את המטרה הזו. כמובן שלקיחת חלק בזה משמעותה אכילת הרבה חרא, כי - מה לעשות - צריך להתמודד עם אינסוף חרא כדי לגאול את המדינה מהצרות שלה.

לא מתאים לך המצב הזה? מרגיש שאתה נדפקת כי אתה חי במדינה במצוקה, שזקוקה לאזרחים שלה ולא נותנת להם כלום בתמורה? לא בא לך לקיים את החובות שלך למדינה הזו כאזרח?

יפה. טוס לך לארץ יותר שקטה, שם ידאגו לך, ותפסיק לבזבז לי את המשאבים.

יש לי דברים הרבה יותר טובים לעשות בזמן הזה: ללמוד, לעבוד ולבלות.

תפסיק לראות את זה כדבר מובן מאליו.

בזכות מי, לעזאזל, אתה חושב שיש לך את האפשרות ללמוד, לעבוד ולבלות בארץ הזו? בזכות אותם "פראיירים". ובכן, מכיוון שאתה מתייחס אליהם כאל הפראיירים שלך, זה הופך אותך לא רק לאנוכי, אלא לעלוקה.

. אני לא יכול להתגייס ולהילחם למען מטרות שאני לא תומך בהן! הרי זה אבסורד!

כלומר אתה לא תומך במטרה של להגן על המדינה שלך. יפה. יפה מאוד.

. אפילו תנאים בסיסיים אני לא מקבל.

זה הרי ברור שאתה לא יודע כמעט כלום על הצבא, אז איך אתה יודע על התנאים? ואיך אתה יודע מה התנאים שתקבל במקום הספציפי שאליו תתגייס?

קיצר, תפסיק לדרוש ולדרוש ולהגיד ש"מגיע לי שיהיו לי זכויות" וכל שאר זיבולי המוח האלו.

תתחיל להרוויח את הזכויות שלך. תעשה משהו בשביל המקום שאתה חי בו. אחרת אין לך מקום כאן. עכשיו לך תבקש (לא, תדרוש, כי זו זכותך) מאמא'לה ואבא'לה דמי חנוכה שתבזבז אותם על צעצוע חדש.

פורסם

בואו לא נהיה ציונים/אנכיסטים יתר על המידה .. ל70-80 מהמגוייסים צה"ל נותן את המסגרת המתאימה לו והשאר הם או מנייקים (סליחה על המילה ) או נפלו בין הכיסאות .

פורסם

serpentmage

לא נסחפנו קצת?אחרי הכול אנחנו לא מדינת צבא,תירגע..

מי שלא רוצה<לא ילך.

אי אפשר להכריח אף אחד..ותהיה בטוח שיש כול כך הרבה אנשים שרק מתבזבזים בצבא(הוא מעולה בלמצוא תפקידים כאלה,אני מדבר איתך על אנשים עם קב"א 56 שמתייקים קלסרים כול היום).

אני לא מבין איך נסחפנו לדיון הזה בכלל.

פורסם

בואו לא נהיה ציונים/אנכיסטים יתר על המידה .. ל70-80 מהמגוייסים צה"ל נותן את המסגרת המתאימה לו והשאר הם או מנייקים (סליחה על המילה ) או נפלו בין הכיסאות .

מסכים עם כל מילה, SM, נסחפת בענק.

מלא אנשים מגוייסים לתפקידים כאילו מגוחכים שעדיף שלא היו מתגייסים בכלל.

יותר יקר לצבא לשמור אותם בצבא ולא לתת להם ללכת.

אז אנשים כאלה משתמטים!

אני לא ראיתי הרבה חברה' בסיירת מטכ"ל הולכים לקב"ן, אם בכלל היו כאלה אי פעם(נראה לי שלא).

פורסם

^^

לגבי סיירת מטכ"ל אני לא יודע,ביחידה שלי בהחלט ניגשים לפעמים לקוסם..לא הרבה,אבל קורה.

לא תמיד בשביל לצאת,לפעמים בשביל סתם לדבר..

פורסם

המטרה שלי - להגיע להכי קרבי שאני יכול!

פורסם
  • מחבר

המטרה שלי - להגיע להכי קרבי שאני יכול!

יישר כח-חזק ואמץ. ואם בא לך ספר גם למה כי אני בטוח שיש לך סיבות להגיע להכי קרבי שאפשר ואתה לא סתם רוצה הכי קרבי.

פורסם

יישר כח-חזק ואמץ. ואם בא לך ספר גם למה כי אני בטוח שיש לך סיבות להגיע להכי קרבי שאפשר ואתה לא סתם רוצה הכי קרבי.

אהב את המדינה- ורוצה שתישאר מדינה...

ואני אוהב דברים סודיים - כל מיני דברים מבצעים.. תמיד התעניינתי בדברים כאלה,

אבל לי יש זמן עד שאני מיגעה לצב"א אז זה לא חוכמה...

אני כיתה י'

פורסם

serpentmage

לא נסחפנו קצת?אחרי הכול אנחנו לא מדינת צבא,תירגע..

מי שלא רוצה<לא ילך.

אי אפשר להכריח אף אחד..ותהיה בטוח שיש כול כך הרבה אנשים שרק מתבזבזים בצבא(הוא מעולה בלמצוא תפקידים כאלה,אני מדבר איתך על אנשים עם קב"א 56 שמתייקים קלסרים כול היום).

אני לא מבין איך נסחפנו לדיון הזה בכלל.

גם אם לדעתכם נסחפתי, אני עומד מאחורי מה שאני אומר. המון אנשים מתבזבזים בצבא, ובזה אני מאשים את הצבא כגוף לא יעיל במיוחד.

לומר שמי שלא רוצה לא ילך - זה עוד מילא.

אבל לומר "אני לא רוצה להתגייס, אני רוצה ללמוד ולעבוד ולבלות במקום כי מגיע לי, ואני לא חייב לאף אחד כלום, בטח לא למדינה" - זה כבר ממש לא לעניין. אני לא בא להכריח אף אחד להתגייס חלילה, אבל לפחות לא להפגין בצורה מפורשת אגואיזם וחוסר נכונות לתת קמצוץ מעצמך. רק רציתי לומר שאנחנו צריכים לחשוב על קודם לתת ואח"כ לקבל.

פורסם

שמדובר בשילוש הקדוש שריון תותחנים נ"מ

הסדר של האופציות שיש לבחור הוא.

תותחנים

שריון

נ"מ

בתותחנים יש סיכוי של 30 אחוז להגיע ליחידה מיוחדת.

בשריון יש את פלס"ר 7\401 הסיכויים להגיע לא משהו

בנ"מ יש לך את ינמ"מ הסיכויים להגיע אפסיים וכנ"ל לסטינגר או למחבט.

טעות.

קודם כל, הסדר הנכון הוא:

תותחנים

שריון

קב"ן

נ"מ

שנית, מנ"מ אי אפשר להגיע לינמ"מ, המיונים ליחידה הזו מתבצעים במהלך הכשרות של יחידות מיוחדות אחרות (למשל, מטכ"ל או מגלן). את מערך המחבט נראה לי שכבר סגרו (כי הבינו, אחרי 30 שנה, שזה קצת לא ריאלי להוריד מטוס שטס שני קילומטר מעליך עם וולקן) ובנוגע לסטינגר - עדיף להיות מאבטח מתקנים, באמת. האנשים האלה עושים 16-5 וכל התפקיד שלהם מסתכם בזה שהם יושבים על כסא ומסתכלים על השמיים. עם משקפת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים