עבור לתוכן

שירותך בצבא, קרבי?ג'ובניק?

מה העדיפות שלך בצבא 1,763 הצבעות

1. 1. מה העדיפות שלך בצבא

• הכי קרבי שאפשר
    • קרבי אבל לא רציני
    • תומך לחימה שבין החזית לעורף
    • ג'ובניק עד הסוף
    • לא רוצה צבא

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

נכון. אבל לא כל אחד מתאים למסגרת הצבאית, ואדם כזה לעולם לא יוכל להועיל לאותה מסגרת.

אתה אומר דברים לא מבוססים וחסרי כל אחיזה במציאות.

איך אתה יודע מהי מסגרת צבאית? היית פעם בצבא?

• תגובות 166
  • צפיות 12.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא הייתי בצבא וגם אין לי כוונה להיות. לא כל אחד מתאים למסגרת כלשהי שבה הוא צריך להתחייב לדבר מסויים באופן קבוע למשך 3 שנים. חוץ מזה, גם כל אדם שלא מעוניין להשתייך לאותה המסגרת נכנס בקטגוריה הזו - כי הוא לא יכול להועיל לצבא גם אם יכריחו אותו להתגייס. אבל כמובן שזו דעתי בלבד ואתה לא חייב(על אף שרצוי שכן) להסכים איתי.

פורסם
לא כל אחד מתאים למסגרת כלשהי שבה הוא צריך להתחייב לדבר מסויים באופן קבוע למשך 3 שנים

וואלה. אז איך בדיוק שרדת עד כה בבית הספר? זו מסגרת שאתה מתחייב אליה ל-12 שנים, ולא ל-3.

כל אדם שלא מעוניין להשתייך לאותה המסגרת נכנס בקטגוריה הזו - כי הוא לא יכול להועיל לצבא גם אם יכריחו אותו להתגייס

אז שוב, כל אדם שלא מעוניין להשתייך לאותה מסגרת (במקרה זה, צה"ל) פוגע ישירות במדינה שמאפשרת לו ללמוד ולהרוויח כסף, כמו שכבר הסברתי כמה הודעות קודם לכן.

אתה כל הזמן משנה את הטיעונים שלך, גם כשאין בהם שום הגיון, רק בשביל לנסות להצדיק את זה שאתה מפונק...

פורסם
  • מחבר

עדיין לא הבננתי איזה דברים המדינה לא נתנה לך? רק בזה שאתה לומד ועושה בגרויות ללא כסף אתה מנצל זכות. אתה יודע שאחרי הלימודים לעשות יחידת בגרות עולה 30 ש"ח וזה לא כולל הלימודים שעולים אלפי שקלים. אתה בנתיים מנצל את המדינה זה טוב אתה רק לא נותן למדינה לנצל אותך כמו שצריך.

הוא חושב שהוא יודע מה זאת מסגרת צבאית, הוא גם יכול להוריד לפרופיל ממש נמוך אם הוא רוצה, בן דוד שלי הוריד מ97 ל64 ואם אני לא טועה עכשיו הוא הוריד לפחות והוא גם מפוצץ בפתורים, ולפי מה שהבנתי מאמא שלי יש לו אחלה ת"ש. חוץ מזה שבצבא לומדים המון ויש גם הרבה כיף בצבא, אני נמצא עם חיילים 24 ויוצא חמשושים פעם בשבוע ויש רק צחוקים כל היום צוחקים מריצים קטעים סיפורים שקרו ואין אחד שלא היייתה לו חוויה מהנה מהצבא.

פורסם

וואלה. אז איך בדיוק שרדת עד כה בבית הספר? זו מסגרת שאתה מתחייב אליה ל-12 שנים, ולא ל-3.

אז שוב, כל אדם שלא מעוניין להשתייך לאותה מסגרת (במקרה זה, צה"ל) פוגע ישירות במדינה שמאפשרת לו ללמוד ולהרוויח כסף, כמו שכבר הסברתי כמה הודעות קודם לכן.

אתה כל הזמן משנה את הטיעונים שלך, גם כשאין בהם שום הגיון, רק בשביל לנסות להצדיק את זה שאתה מפונק...

זו מסגרת שונה עם פחות מחויבות והיא הרבה יותר קלה.

למה הוא פוגע במדינה? הוא מקיים חובות אחרות שלו. אני לא מדבר על פרזיטים כמו אלה שחיים במאה שערים שלא מכירים במדינה או על כאלה שלא משלמים מיסים ומצפצפים על החוק פעמיים בשבוע.

אני לא משנה את הטיעונים שלי, אני תמיד טוען אותו דבר. זה הולך ככה:

אני טוען משהו

אתם מעלים טענות שכנגד

אני מעלה טענות ומנסה להפריח את הטענות שלכם

אתם מעלים טענות ומנסים להפריח את הטענות שלי

וכו'

אבל תשים לב שתמיד הבסיס, העיקרון לטענות הוא אותו דבר ובסופו של דבר הכל מתחבר כמו פאזל.

עדיין לא הבננתי איזה דברים המדינה לא נתנה לך? רק בזה שאתה לומד ועושה בגרויות ללא כסף אתה מנצל זכות. אתה יודע שאחרי הלימודים לעשות יחידת בגרות עולה 30 ש"ח וזה לא כולל הלימודים שעולים אלפי שקלים. אתה בנתיים מנצל את המדינה זה טוב אתה רק לא נותן למדינה לנצל אותך כמו שצריך.

הוא חושב שהוא יודע מה זאת מסגרת צבאית, הוא גם יכול להוריד לפרופיל ממש נמוך אם הוא רוצה, בן דוד שלי הוריד מ97 ל64 ואם אני לא טועה עכשיו הוא הוריד לפחות והוא גם מפוצץ בפתורים, ולפי מה שהבנתי מאמא שלי יש לו אחלה ת"ש. חוץ מזה שבצבא לומדים המון ויש גם הרבה כיף בצבא, אני נמצא עם חיילים 24 ויוצא חמשושים פעם בשבוע ויש רק צחוקים כל היום צוחקים מריצים קטעים סיפורים שקרו ואין אחד שלא היייתה לו חוויה מהנה מהצבא.

שוב, זו מערכת של זכויות וחובות. אני מקבל זכות וממלא חובה בחזרה. ככה זה עובד. ברגע שאני לא מקבל זכות, אני לא אמלא חובה. אין לי כוונה להיכנס לוויכוח מעבר לזה.

זה רק מוכיח את מה שאמרתי כמה פעמים בעבר: בזבוז זמן.

פורסם

למה אתם ממשיכים להתווכח עם האידיוט הזה?

זה לא אדם ערכי עם מוסר עקרוני, הוא רק מחפש ויכוח, יצא להכיר את הטיפוס.

תנו לו לבלבל ת'מוח, הרי בסופו של דבר הוא ישרת - ירצה או יעשה ת'עצמו לא רוצה.

ואם הוא לא ישרת - הוא יהיה משרת. לקוחות. "תרצה צ'יפס עם זה אדוני? " .

פורסם
  • מחבר

אבל איזו זכות אתה לא מקבל??? לפי דעתי אתה סתם מדבר שטויות, אפילו דוגמה אחת לא נתת לזכות שילד בן 16 אמור לקבל והוא לא מקבל.

ואל תדאג לחברה במאה שערים אותם שונאים לא פחות מהמשתמטים.

פורסם

lollipop15 , חשבת לפחות לנסות לשרת ?

מקסימום תמיד אתה יכול לברוח , אבל למה לשלול ישר?

פורסם

אבל איזו זכות אתה לא מקבל??? לפי דעתי אתה סתם מדבר שטויות, אפילו דוגמה אחת לא נתת לזכות שילד בן 16 אמור לקבל והוא לא מקבל.

ואל תדאג לחברה במאה שערים אותם שונאים לא פחות מהמשתמטים.

זכויות שאני לא מקבל בתור אזרח? בבקשה, רק תבחר:

לא יכול להינשא בחתונה אזרחית ועם מי שאני רוצה

מופלה לרעה, צריך לשרת בצבא יותר מאשר נשים

לא זוכה להגנה מהמשטרה

לא יכול לעבוד בשבת

לא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת

לא יכול לנסוע ולראות טלוויזיה ביום כיפור

מופלה לרעה, צריך לשרת בצבא כאשר אחרים לא

זה רק קומץ, יש עוד הרבה.

lollipop15 , חשבת לפחות לנסות לשרת ?

מקסימום תמיד אתה יכול לברוח , אבל למה לשלול ישר?

לא, למה לי? זה לא רק העניין של האי התאמה, זה גם עניין עקרוני ושל בזבוז זמן שאפשר לנצל אותו לדברים חשובים יותר.

למה אתם ממשיכים להתווכח עם האידיוט הזה?

זה לא אדם ערכי עם מוסר עקרוני, הוא רק מחפש ויכוח, יצא להכיר את הטיפוס.

תנו לו לבלבל ת'מוח, הרי בסופו של דבר הוא ישרת - ירצה או יעשה ת'עצמו לא רוצה.

ואם הוא לא ישרת - הוא יהיה משרת. לקוחות. "תרצה צ'יפס עם זה אדוני? " .

דבר אחד:

[attachment deleted by admin]

פורסם

lollipop15, תאמין לי שבעבר גם אני חלקתי את נקודת המבט שלך, שמסתכמת ב"אם אני לא מקבל כלום מהמדינה אז למה שאני אתן מעצמי" וכו' וכו'. בפוסט הקודם שלי, כשאמרתי "אולי כשתתבגר תבין..", זה לא היה מזלזול, אני חושב שאתה באמת צעיר מכדי להיות מסוגל לחשוב על לתת משהו מעצמך בלי תמורה. אבל דווקא בטירונות הבנתי בעצם מה משמעות הדבר להיות אזרח טוב, ויותר חשוב - אדם טוב, וכל העניין הוא להיות מוכן לאכול חרא למען עצמך ולמען אחרים בלי לקבל מכך תמורה, פשוט לעשות את הדבר הנכון.

ב"הדבר הנכון" אני לא מדבר דווקא על הגיוס לצבא - אני מדבר על ביטול כל הרעיון של "אם לא נותנים לי כלום, למה שאני אתן?". בגיל מבוגר יותר אתה תבין שמטרתו של אדם, כל אדם, היא קודם להיות מוכן לתת. גם בציות לחוקים - קודם כל אתה תצא בסדר, תמלא את החובות שלך, ואח"כ תקבל את הזכויות. ואם אתה לא מקבל אותן - יש לך בסיס מספיק טוב לדרוש אותן, כי את חובותיך מילאת.

אני הבנתי את זה יחסית מאוחר, כי תמיד ניסיתי "לא לצאת פראייר". אבל אם אתה עושה דברים בחכמה ודואג לעצמך כמו שצריך, תאמין לי שאת הזכויות שלך אתה תקבל.

לגבי הגיוס -

בהתחלה העדפתי לא להתגייס לצה"ל, וכשפגשתי לראשונה אנשים באמת מעוררי השראה הבנתי שלא הכל סובב סביבי, וזו היתה הפעם הראשונה שאני סבבתי סביב משהו אחר. ואתה יודע מה? זה בכלל לא היה כ"כ נורא.

גם אני חשבתי ש"אין לי מקום בצבא", ובדיוק שהרגשתי שממש ממש נמאס לי גיליתי שיש לי דווקא כישורים מאוד טובים.. ושאני אפילו נהנה מהם..

במידה ונקודת המבט שלך תשתנה (ואני מקווה שזה יקרה בשנתיים הקרובות, למרות שיש לא מעט אנשים שאצלם זה אף פעם לא קורה), אתה תהיה מוכן להתגייס. לאו דווקא לצבא, אולי אפילו למטרות נעלות יותר. אני לא הייתי מוכן להתגייס בגיל 18, אבל הייתי ילד טוב מכדי להתחמק מהחוק. אז התגייסתי, וכמה חודשים מאוחר יותר באמת התעוררתי והבנתי שאני לא ממש מפסיד משהו מלהיות חייל. אני מאחל לך שאת ההתעוררות הזו אתה תחווה מוקדם יותר.

וחוץ מזה - תן לזה צ'אנס, כמו שאמרתי קודם, חבל לי שאתה שולל את הצבא מוקדם כ"כ. מי יודע, אולי תמצא שם משהו שיגרום לך להרגיש שאתה לא יוצא מופסד לגמרי? אולי תנסה דרך חיובית יותר: ובמקום להיות נחוש להשתמט משירות צבאי, תהיה נחוש למצוא ולהתקבל ליחידה שבה תרגיש שאתה מרוויח כמה שיותר?

ומשהו קצת לא קשור: כמובן שאחת הסיבות להמנע מלהתגייס היא כמות החרא שלרוב אוכלים בצבא. אבל אני חושב שאין ברירה, כל אחד צריך לבלות קצת זמן באכילת חרא אם הוא באמת רוצה ללמוד כמה דברים על עצמו..

ובנימה אופטימית זו.. גיוס נעים! ;D

פורסם

לא יכול לעבוד בשבת

לא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת

לא יכול לנסוע ולראות טלוויזיה ביום כיפור

אלו זכויות שגם אני טוען שצריך לקבל וזה לא בסדר, אבל עדיין זאת נראת לי תגובה מוגזמת לא להתגייס בגלל זה

פורסם

lollipop15, תאמין לי שבעבר גם אני חלקתי את נקודת המבט שלך, שמסתכמת ב"אם אני לא מקבל כלום מהמדינה אז למה שאני אתן מעצמי" וכו' וכו'. בפוסט הקודם שלי, כשאמרתי "אולי כשתתבגר תבין..", זה לא היה מזלזול, אני חושב שאתה באמת צעיר מכדי להיות מסוגל לחשוב על לתת משהו מעצמך בלי תמורה. אבל דווקא בטירונות הבנתי בעצם מה משמעות הדבר להיות אזרח טוב, ויותר חשוב - אדם טוב, וכל העניין הוא להיות מוכן לאכול חרא למען עצמך ולמען אחרים בלי לקבל מכך תמורה, פשוט לעשות את הדבר הנכון.

ב"הדבר הנכון" אני לא מדבר דווקא על הגיוס לצבא - אני מדבר על ביטול כל הרעיון של "אם לא נותנים לי כלום, למה שאני אתן?". בגיל מבוגר יותר אתה תבין שמטרתו של אדם, כל אדם, היא קודם להיות מוכן לתת. גם בציות לחוקים - קודם כל אתה תצא בסדר, תמלא את החובות שלך, ואח"כ תקבל את הזכויות. ואם אתה לא מקבל אותן - יש לך בסיס מספיק טוב לדרוש אותן, כי את חובותיך מילאת.

אני הבנתי את זה יחסית מאוחר, כי תמיד ניסיתי "לא לצאת פראייר". אבל אם אתה עושה דברים בחכמה ודואג לעצמך כמו שצריך, תאמין לי שאת הזכויות שלך אתה תקבל.

לגבי הגיוס -

בהתחלה העדפתי לא להתגייס לצה"ל, וכשפגשתי לראשונה אנשים באמת מעוררי השראה הבנתי שלא הכל סובב סביבי, וזו היתה הפעם הראשונה שאני סבבתי סביב משהו אחר. ואתה יודע מה? זה בכלל לא היה כ"כ נורא.

גם אני חשבתי ש"אין לי מקום בצבא", ובדיוק שהרגשתי שממש ממש נמאס לי גיליתי שיש לי דווקא כישורים מאוד טובים.. ושאני אפילו נהנה מהם..

במידה ונקודת המבט שלך תשתנה (ואני מקווה שזה יקרה בשנתיים הקרובות, למרות שיש לא מעט אנשים שאצלם זה אף פעם לא קורה), אתה תהיה מוכן להתגייס. לאו דווקא לצבא, אולי אפילו למטרות נעלות יותר. אני לא הייתי מוכן להתגייס בגיל 18, אבל הייתי ילד טוב מכדי להתחמק מהחוק. אז התגייסתי, וכמה חודשים מאוחר יותר באמת התעוררתי והבנתי שאני לא ממש מפסיד משהו מלהיות חייל. אני מאחל לך שאת ההתעוררות הזו אתה תחווה מוקדם יותר.

וחוץ מזה - תן לזה צ'אנס, כמו שאמרתי קודם, חבל לי שאתה שולל את הצבא מוקדם כ"כ. מי יודע, אולי תמצא שם משהו שיגרום לך להרגיש שאתה לא יוצא מופסד לגמרי? אולי תנסה דרך חיובית יותר: ובמקום להיות נחוש להשתמט משירות צבאי, תהיה נחוש למצוא ולהתקבל ליחידה שבה תרגיש שאתה מרוויח כמה שיותר?

ומשהו קצת לא קשור: כמובן שאחת הסיבות להמנע מלהתגייס היא כמות החרא שלרוב אוכלים בצבא. אבל אני חושב שאין ברירה, כל אחד צריך לבלות קצת זמן באכילת חרא אם הוא באמת רוצה ללמוד כמה דברים על עצמו..

ובנימה אופטימית זו.. גיוס נעים! ;D

^^^זו ההודעה אולי היחידה בשרשור הזה שאני באמת מבין ומכבד ב100%. רק שתדע.

חוץ מזה אין לי הרבה מה לומר, רק שאני לא חושב שאני אשנה את הדעה שלי(למרות שאני לא שולל אפשרות כזו).

אלו זכויות שגם אני טוען שצריך לקבל וזה לא בסדר, אבל עדיין זאת נראת לי תגובה מוגזמת לא להתגייס בגלל זה

לך זו נראית תגובה מוגזמת, עבורי זו תגובה סבירה. בסופו של דבר כל אחד מגיב וחושב בדרך שלו.

פורסם

אממממ אני משרת בבא"ח גבעתי (בקציעות , שעה אחרי באר שבע לתוך המדבר )

אני נמצא שם במפקדה בתור מנהל רשת

אני נחשב תומך לחימה (טוחן לחינם)

התנאים בבסיס סבבה , הבסיס עצמו קטן ומגעיל , האנשים טובים

אני עושה חמשושים ושבת ל12 :)

פורסם

אולי תעזבו כבר את הבחור בשקט?הוא בפאקינג כיתה י..מי חושב על צבא בגיל הזה? :nixweiss:משחקים בברבי לא? :o

יתגייס יתגייס,לא יתגייס לא יתגייס..מדינת ישראל וצה"ל יסתדרו יפה מאד בלעדיו,בחייאת אנחנו לא מדינת צבא.

פורסם

לא, לא בברבי. יותר רופא ואחות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים