עבור לתוכן

בעיה מוזרה חבלז מחשב עושה ריסט עם מזגן

Featured Replies

פורסם

אוקי התחיל החורף ושמתי לב שהמחשב באמצע החיים בום עושה ריסט לא יודע מאיפה זה בא אחרי

זה עובד כמה שעות ועוד פעם ריסט ואז שמתי לב כשה המזגן דולק אז זה קורה לו עשיתי ניסוי ובם זאת הבעיה אבל השאלה ממזה זה נובע למה????

פורסם

חימום יתר ?

מעבד, כרטיס מסך

בדוק טמפרטורות

פורסם

ממליץ גם לבדוק תקינות מערכת החשמל בביתך :hi:

פורסם

האם יש לך UPS?

השאלה קשורה לנושא משום שככל שהמדחס של המזגן בעל תפוקה גדולה יותר אז איתחול שלו דורש כמות עצומה רגעית של אמפרים (וזה מה שגורם לעימעום אורות בכל הבית) ומכשירים אלקטרוניים רגישים כגון מחשבים לא מגיבים לזה טוב ו-UPS יש לו מאזן מתחים מובנה שעוזר להתמודד עם הבעיה.

יש גם מזגנים עם מדחסים מסוג אינוורטר שמצויידים ב-soft start מה שעושה אותם אידיאליים לבתים עם מכשירים רגישים כמחשבים ושרתים או ציוד רפואי רגיש אבל המזגנים האלה יקרים מאוד עבור המשתמש הביתי הממוצע.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה על התגובות

אין לי חימום יתר גם כך קר

כן יש מצב שזה החשמל בבית באמת לפעמים יש כזה עימום של האורות

אין ups

האם כדאי לשים או שלהזמין טכנאי שיבדוק כי נגיד בקיץ גם השתמשנו במזגן אבל לא ניראה לי אז זה עשה משו..

פורסם

UPS בכל מקרה חשוב לבריאותו של כל מחשב באשר הוא, בלי קשר לרצון לשמור על נתונים שלא יאבדו לאחר הפסקות חשמל, משום שלהפסקות זרם פתאומיות יש קשר לעיתים לבעיות שונות ומשונות של רכיבי לוח האם והרכיבים המחוברים אליו (למשל קבלים מתחילים להתנפח, דיסק קשיח מתחיל לעשות בעיות - לכן מומלץ לחבר מחשב ל-UPS באיכות טובה עם יכולת לכיבוי אוטומטי דרך תוכנה כבר מיומו הראשון). לא רק הפסקות חשמל מסכנות את המחשב אלא גם נחשולי זרם (ספייקים) שמופיעים בגלל ביקושי צרכן חריגים. אז תקנה UPS אם הבעיה תיפתר עמו אז הרווחת אם לא בכל מקרה האל פסק יהיה חיוני לאחר תיקון מחשב / רכישת מחשב חדש.

בעבר לפני שרכשתי UPS הייתה לי בעיה של כיבויים פתאומיים שהחריפו עד שאי אפשר היה להמשיך להשתמש במחשב - בגלל קבלים שהתנפחו בלוח האם. נאלצתי לרכוש רכיבי מחשב חדשים (לוח + מעבד + זיכרונות + ספק כוח איכותי עם הגנות) וחיברתי ל-UPS אפילו במהלך ההתקנה של הרכיבים כדי לא לקחת סיכון של שריפת לוח האם במהלך ההתקנה. חבל על האנרגיות בלהתמודד עם חברת החשמל ועם מפח נפש בנזק ללוח חדש.

פורסם

אם זה באמת קורה רק כשהמזגן דלוק אז זה בטוח החשמל בבית, הפתרון ההכי פשוט הוא באמת לקנות UPS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים